Foorum
2026-07-03 12:50
Olen siin mõnda aega ringi vaadanud ja mulle hakkab tunduma, et olen kogemata sattunud tutvumisportaali asemel mõnda sotsiaalabi osakonna ootesaali.
Üks otsib meest, kes maksaks arved. Teine vajab uut pesumasinat. Kolmandal oleks kiiresti üüriraha vaja. Neljas tahaks lihtsalt, et keegi kannaks natuke raha üle, sest... no miks mitte. Kui juba küsida, siis küsida suurelt.
Vahel tekib küsimus, kas järgmine kuulutus on juba stiilis: "Tere! Kas keegi ostaks mulle kahetoalise korteri? Lillekimbu võib ka kaasa võtta."
Ja kõige huvitavam on see, et kui julged öelda, et tutvumisleht ei ole heategevusfond ega pangakontor, siis oled sina see paha inimene. Abi küsija ei näe endas probleemi. Probleem oled hoopis sina, sest sa ei taha tema elu kinni maksta.
Mulle jääb täiesti arusaamatuks, kust tuleb mõte, et võõras inimene peaks lahendama sinu rahalised probleemid. Tutvumisportaali tullakse üldjuhul inimest otsima, mitte järjekordset püsimaksekorraldust vormistama.
Jah, elu on kallis. Seda teavad kõik. Enne jõule koguvad MTÜ-d annetusi, poliitikud leiavad endale jälle mõne preemia ja hinnad tõusevad kiiremini kui palk. Aga sellest ei sünni automaatselt järeldust, et nüüd tuleb iha.ee-sse kuulutus panna ja loota, et mõni üksik heasüdamlik – või lihtsalt naiivne – mees su kulud enda kanda võtab.
Veel iroonilisem on see, et selline "vajan abi" kuulutus toimib mõne mehe jaoks nagu allahindluse silt kaubanduskeskuses. Kohe joostakse kohale, sest kuskil on naine, kes on väidetavalt hädas. Mõni lähebki siira sooviga aidata. Mõni loodab selle eest midagi vastu saada. Ja mõni saab alles hiljem aru, et tegemist polnudki meeleheitel inimesega, vaid lihtsalt väga osava rahakotiotsijaga.
Loomulikult on ka neid, kellel on päriselt raske. Neid ei maksa ühe puuga lüüa. Aga ärme mängi naiivseid. Kes siin pikemalt ringi vaatab, märkab üsna kiiresti, et mõni "hädaolukord" kestab kuid või isegi aastaid. Küll on vaja külmkappi, siis pesumasinat, siis telefoni, siis üüri. Häda on millegipärast alati sama, ainult ostunimekiri muutub.
Ja siis jõuame järgmise nähtuseni – intiimsete piltide ja videote müümiseni. See paneb mind ausalt öeldes muigama. Internetis on tasuta täiskasvanutele mõeldud sisu rohkem, kui üks inimene elu jooksul ära vaadata jõuab. Aga ikka leidub keegi, kes usub, et just tema udune peeglipilt vannitoast on see puuduolev meistriteos, mille eest inimesed järjekorda võtavad.
Professionaalid müüvad toodangut, sest see on nende töö ja nad konkureerivad kvaliteediga. Siin jääb aga tihti mulje, et eesmärk ei ole midagi erilist pakkuda, vaid lihtsalt järgmine elektriarve või üür kuidagi ära maksta.
Kõige kurvem ei ole isegi raha küsimine. Kõige kurvem on see, et osa inimesi on hakanud pidama seda täiesti normaalseks. Justkui olekski tutvumine see, et üks pool kirjutab "Tere!" ja teine vastab pangakonto numbriga.
Tutvumisleht ei ole sotsiaalabi amet. See ei ole heategevusfond. See ei ole kiirlaenu kontor ega isiklik rahakassa.
Kui sinu tutvumiskuulutus meenutab rohkem ostunimekirja kui enesetutvustust, siis tasub korraks peeglisse vaadata ja endalt küsida, kas sa otsid inimest või lihtsalt järgmist sponsorit.
Sest need on kaks täiesti erinevat asja.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 13:05
Olen ma sinu jutuga 100% nõus.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 13:07
Üks osa jäi sul kirjutamata , seksi saab ka ju ainult raha eest . See ei kuulu teenuse alla.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 13:17
Jah, kahjuks ongi nõnda, et aina enam ja enam inimesi on hakanud taolist käitumisviisi pidama normaalsuseks. See pole ainult siin nii, vaid on kujunenud välja ka mujal. Kes otsib FB's annetusi riiete või mööbli näol, kes läheb telesaatesse endale uue maja rahastamist otsima jne...tegemist on nagu lumepalliefektiga, kus üks teeb ees, teised saavad innustust esimese edust ja so it goes...Ihas taandatakse kõik muidugi seksile ja rahale...kellelegi materiaalne hüvang, teine pool saab kiire kepi...
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 13:21
Nukker või naeruväärne, aga töötab. Inimesed maksavad raha, et saada mõnda pilti, kasutatud aluspükse või tähelepanu. Kes need õnnetud maksjad on, seda näeme vahel hoiatuste rubriigis.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 13:23
Tänu siinsele keskkonnale olen saanud semantikast teada, et tutvumine võrdub vahekorraga. Kirjutatakse "Tutvume". Palun siis ennast tutvustada ja vastus koosneb à la lausest "Teeks sulle keelega, armastan naisi rahuldada" jne.
Iha.ee lehel tulemuslikult suhtlemiseks peaksin vist keeltekoolis mingi kursuse läbima:-/
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 14:12
Mulle on Iha-s aega veetes ja siinsete meestega suheldes hakanud üha enam tunduma, et abivajajate osakaal on juba üle kriitilise piiri. Kusjuures minu kogemus näitab, et materiaalset abi ei vaja sugugi ainult naised – olen kohanud ka väga palju mehi, kes otsivad eelkõige rahalist või praktilist tuge (intensiivne psühhofüsioloogiline vajadus).

Samas tundub, et suurem probleem peitub selles, et paljud mehed ei paku mitte õnge, vaid kala. Lühiajalises vaates võib see tunduda heatahtlik või mugav lahendus, kuid pikas perspektiivis aitab see kaasa sõltuvuskäitumise ja abituse süvenemisele. Kui inimene näeb, et vajaliku saab kätte ilma pingutuseta, kaob motivatsioon oma olukorda ise parandada.
Minu arvates ei ole selle teema tõstatamise taga küsimus rahas ega soov kedagi hädasoleku pärast halvustada. Küsimus on selles, millised tagajärjed tekivad siis, kui selline käitumine muutub normiks. Kui üha rohkem inimesi harjub sellega, et nende probleemid lahendab keegi teine, siis kasvab pikemas perspektiivis nende hulk, kes vajavad erinevaid toetusi ja kõrvalist abi.
Samuti tekib olukord, kus vastutustundlik käitumine kaotab väärtust. Mida enam premeeritakse lihtsat teed ja kiiret kasu, seda vähem motiveeritakse inimesi ise pingutama, oma elu planeerima ja oma otsuste tagajärgede eest vastutama.
Kõige murettekitavam ei ole isegi üksikute inimeste abipalved, vaid see, et sellisest käitumisest võib kujuneda normaalne ja aktsepteeritud osa suhtlemiskultuurist. Kui ühiskond õpetab inimesi iseseisvuse asemel sõltuma pidevalt kellegi teise rahakotist või heatahtlikkusest, siis saeme lõpuks ise oksa, millel istume. Tugev ühiskond ei teki sellest, et aina rohkem inimesi harjub abi vastu võtma, vaid sellest, et võimalikult paljud suudavad ise hakkama saada ja vastutust kanda.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 14:52
Täiesti nõus hostinnega!
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 15:47
Kui see areng samas tempos jätkub, siis varsti on tutvumiskuulutuse kohustuslikud väljad: nimi, vanus, hobid, IBAN ja kuumakse suurus. Piiks-piiks ja uus tutvus ongi sõlmitud.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 16:10
Jottile võib ka anetada, vaja kurku kas ja Torrest osta.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 16:18
Kuulutused on omaette elu siin ja neid arvestada ei saa.
Alati võib küsida ja korduvalt, iseasi oleks saamine, ühesõnaga suur moonutus pakkujate poolt. Muidugi solgib kogu keskkonda, seda võimaldatakse ja lastakse toimida. Ainuke adekvaatne vastus on olnud, et pole võimekust.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 16:38
Kurb aga tõsi, tõsi aga kurb
Minagi olen õppinud, et need kes on huvitatud "kohtumisest" on tegelikult huvitatud teenust osutamast või küsivad teenust.
Algul vaatasin kuulutusi, enam ei vaata, sest see on lihtsalt mõttetu
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 17:04
Atmy - need kes midagi ei taha blokid ju ära
Teises teemas, kus Sa mainisid, et minu vanuses võiks rohkem mõistust ja intelligentsi olla - ma kutsusin Sind kohvile muide. Tahtsin, et Sa näeks, et ei ole mõtet lahmida, kui Sa pole inimesega isegi ühte kirjarida vahetanud ) Kui läksin Su profiilile, et kirja saata, nägin, et oled mu blokkinud.
Et äkki teed ise valesid valikuid siin )
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 17:06
Taolisi teemasid tuleb siia viimasel ajal päris tihti, huvitav, kas midagi on siin valesti?
Iseenesest kui härrad on rahul, kui saavad suvalistele kingitusi teha on ju kõik korras, aga kui nad on nii naiivsed, et arvavad tõesti nii mingit suhet luua, siis on muidugi natuke kurb ja see on ikka pettuse moodi ka, sest üsna kindlalt selline naine ei soovi peale materiaalse kasu mitte midagi. Võibolla mõni naine muidugi arvab ka, et saab niiöelda kaks-ühes, aga sel juhul on tegu täpselt samasuguse naiivsusega. Igal juhul puudub neil kõigil arusaam kuidas suhe päriselt toimib.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 17:46
Miks kurvastada? Tunneme rõõmu kui kellelgi on raha piisvalt ja saab seda jagada. Oma asi kuhu ja see on tema asi.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 17:59
Lumehelk, mida peaks Atmyle Sinuga kohvi joomine huvitav andma?
Kuna ankeedi järgi sinu maitse ainult need mehed, kes on heas vormis ja sportlikud.💪
Igaüks võiks siiski oma liistude juurde jääda, mitte mängida ihas rahvasaadikut!😁
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:05
Ja 100% Retariina arvamusega nõus, et iga täiskasvanud inimene ise teab kus ja kelle peale oma raha kulutab.
Paljud lasevad libapangatöötajatel v investeerijatel oma pangakonto täiesti planguks tõmmata, jube asi küll kui siin mõni mees mingile naisele pesumasina kingib v mida iganes muud.😁
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:12
Karolina, ma ei tea milline ta välja näeb, sest ta on mu blokeerinud.
Tundub siiski, et tegu on täiskasvanud mehega ja saab ise vastata kui soovi on.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:18
Ma ei saa ikka siiani aru, miks on inimestel teiste eluga rohkem asja kui enda omaga. Ja see ära panemine. Kui inimesele on elu antud ainult üheks korraks, kas teeb siis siis inimest õnnelikuks õelus? Suur suvi on käes. Ela ja naudi oma hetke siin ja just praegu. Kes meist teab ka homme elab?
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:21
Lumehelk, kasutaja profiiliga saab tutvuda ka nii, et logid välja ja vaatad.
Atmyl selgelt igatahes kirjas, et tegu volüümika ja kiilaka mehega.
Ei ole eriti arukas lihtsalt kellegi aega raisata, kui selgelt näha, et ei kuulu sinu sihtgruppi.
Kui oma Lumehelk konto tegid, siis üks kõige esimesi postitusi mis foorumis sinu poolt oli, sisaldas just suurt irooniat, et appi millised lühikesed ja kollid mehed on julgenud üldsegi kohtuma tulla…
Ise aga lausa lunid siin avalikult, et tulgu mingi Atmy, keda sa pole näinud, kohvile pimesi…😉😁
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:28
Iha leht on puhas kapitalismi näide. Peaaegu kogu maailm elab nii. Kõik käib rahaeest. Tänapäeva lapsed ei teagi ammugi juba, et midagi saab ka niisama või. See ongi normaalsus.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:31
Miks Sa tema ja minu pärast nii väga muretsed? Te olete suhtes või?
Ma olen käinud kinos, söömas, koertega jalutamas väga erinevate inimestega siit. Üks asi on intiimpartneri välimus, teine asi lihtsalt suhtlus.
Äkki Atmy saab siiski ise vastatud kui soovib. Ma ei häirinud ju Sind kuidagi, Karolina. Ei tulnud Sinu teemasse. Kirjutasin Atmyle.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 18:38
Ma tulin just sellepärast siia teemasse, kuna mul on meeles sinu sõnavõtt, et kui koledad on inimesed olnud kohtumisel.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:04
Karolina, ma palun Sind, ei ole vaja muuta igat teemat minu personaalküsimuseks, see ei huvita kedagi.
Ära muuda mu sõnu. Kohtusin kahe mehega, mõlemad olid end ligi 10 cm pikemaks valetanud. See oli juba 1,5 kuud tagasi. Ei ole rääkinud "koledatest inimestest" vaid väga lühikestest meestest, kellest ühel oli veel ka pea imeväike.
Ma ei jaksa enam. Nii palju draamat eimillestki.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:04
Bravuuritaritel omad olukorrad.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:13
Kle Lumehelk, tõmba nüüd veits tagasi oma targutamisega minu aadressil, et tulin sinust siia rääkima, kuna mis ühele lubatud, see peaks ka teisele olema lubatud eksole.
Alles oli sul 1-de teema, kus lehekülgede kaupa ajasid meestega niisama mula🤣ja põhiteemaga ei haakunud see kuidagi!
Ja äkki räägime sinu vibrant999 kontost samuti, kus küll kingitused vägagi aktuaalne teema oli v mis.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:23
On seal vahet?
Strateegia on, ma alles uus jne. andke aega kohaneda. Kõigest teab ja annab kõvva takka.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:28
aga lahendage need küsimused siis omavahel privas ära ja korras, miks peab avalikult alati draamatsema?
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:28
Jep, ka mina olin sinisilmne ja uskusin alguses neid tema jutte, et olen uus ja ma ei tea mitte midagi iha asjadest..🤭😁
Olgugi, et tegelikult teadis kohe foorumisse lennata oma igasuguste erinevate teemadega.
Aga eks siin ole selliseid küll ja küll, kes muudkui uusi kontosid teevad ja pähe näo, nagu oleks tegu uue inimesega ihas.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:30
Karolina, too ühtede teema oli minu enda tehtud ja meil oli seal väga lõbus...kuni enam ei olnud, sest tuli draama.
Sa korrutad mu eelmise konto teemat. Jah tänu sellele ma siia üldse sattusingi, et mul oli vaja infot oma raamatu jaoks ja tegin tolle konto. Oli vist kuu aega, siis sulgesin ja tegin praeguse, sest mulle väga meeldib siin.
Loodan et said nüüd rahu. Ma olen juba väsinud, ei suuda jahuda mingeid pseudoprobleeme.

Vabanda, Atmy! Kui oleksin teadnud, poleks siia postitanud.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:36
Mul pinged kõrgel.
Palun rahunege.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:39
Aaa, et kui ise teema teha, siis on lubatud teemat solkida ja muidu ei või?
Siin foorumis pea igas teemas läheb kasutajatel jutt põhiteemast kõrvale, seega ei maksa nüüd eraldi nina alla seda mulle hõõruma tulla, kui mina samuti väheke personaalsemalt asjale lähenesin.
Huvitavad vabandused siin naistel…kes viis läbi uuringut😃ja kes kirjutas raamatut😃.
Tore, kui te ise usute neid asju mis suust välja ajate…😝
P.S Kui raamatu valmis said, siis oleks saanud vabalt jätkata ka Vibrant konto alt, lihtsalt ankeeti muutes.
Aga ju siis oli Vibrant kontol must südametunnistus.😛😂
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:43
Daamid, rahunege nüüd. Milleks sellist õelutsemist.Karolina, miks Sa nii tige oled madaam Lumehelk vastu?
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:47
Karolina pole tige, vaid otsekohene ja õiglane.
Lihtsalt kuna ka mind vedas ta alguses ninapidi, et ta uus ja ei tea iha asjadest midagi, siis leidsin, et teised peaksid seda samuti siin teadma.
Mind on suht võimatu kellegil lollitada, kuna varem v hiljem saan ma nagunii alati tõe jälile.😁
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 19:50
Õel oleksin ma siis, kui ma miskit tema kohta valetasin, kuid ma rääkisin asjadest kõigest nii, nagu nad olnud on.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 21:23
Ma olen ka kole inimene, lühike paks ja kiilakas. Lisaks halva iseloomuga ja ihne vanamees. Ühesõnaga täielik tõbrik. Kannatab hoiduda
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 21:25
Aix mis ajast sa selliseks muutunud oled????
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 21:30
vanamees kle mitu aastat sa juba puravikke jahtinud oled ja palju neid kokku on?
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 22:45
Olen siin juba paar aastad ja sain aru et tegelikult
80-90% ei soovi üldse tutvuda vaatamata sellele et profiilis on tutvumis eesmärk
Seega tundub loomulik kui inimene blokkis peale seda kui pakuti kohvi joomine avalikus kohas
Ilmselt kardad et naine saab teada , profiilis on enamus vabad ja vallalised aga tegelikuses ….
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 22:50
Mul on olnud mõne endast noorema kasutajaga see kogemus, et a`la aasta otsa nurub kohtumist ja siis, kui ma lõpuks ütlen, et okei, kus ja millal, siis situvad ennast täis ja kaovad kui tina tuhka. See oleks nagu mingi mäng siin mõnedele.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:01
Tüüpiline !
Siin on kõik mehed kotkad
😁
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:06
Ma millegipärast ei usu, et siin mingit raha kellelegi eriti jagatakse.
Naised kirjeldavad, kuidas mehed mingi kohvi väljategemise pärast väänlevad... Nii rumalatel, kes neid "abivajajaid" usuvad on ammu "rahad" (jah, nad ütlevad sageli mitmuses) juba "kuskil kinni" ja kohe ei ole.

Neid küsimisi tehakse vist selle pärast, et võetakse lihtsalt teistest eeskuju ja loodetakse... sest suure küsimise pealt tundub see tulus tegevus, kuigi ma ei usu, et tegelikult on.
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:10
Kas kohvi pakkumine on mingi sponsorlus või heategevus ?
Ongi nii ?
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:26
kus uudis on
alati nii toimunud
aint uudis on vast see, et pandakse endast lausa jõledaid pilte, eriti need - ahtrid püsti
mitte ei mõista - milleks
vanasti pandi reklaamiks ilusam pool

aga uued ajad - uued kombed
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:32
Riina ma küll tutvuks sinuga, tissi tahaks ka katsuda...
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:44
Tundub nagu kindel plaan, see kindlasti kunagi alt ei vea
˅ näita rohkem ˅
2026-07-03 23:51
Riina kui sa limpsid mu kiselli, luban et panen su üleni Chanelli...
˅ näita rohkem ˅
2026-07-04 01:30
Jah , unista edasi
˅ näita rohkem ˅
2026-07-04 02:16
Oh Riina...

https://www.youtube.com/watch?v=R3NaWZ7edv0&list=RDR3NaWZ7edv0&start_radio=1
˅ näita rohkem ˅
2026-07-04 02:31
Oh Riina, võtsin just pitsi viina ja tundsin, et unistasin sinust juba oma üleeelmises elus...
˅ näita rohkem ˅