Foorum
2012-01-14 17:40
Tegelikult kipub see nii vist olema küll, et nähes sellist erihuvidele viitavat pilti, heidab enamus kuni kahekümneviie aastaseid selle kõrvale mõeldes, et jälle mingi pervert. Valik on nii suur, et nad ei viitsi hakata sinu isikuomadusi uurima.
Tipptunnil langeb kuulutus juba paarikümne minutiga esilehelt välja, vastavalt sellele kahaneb ka vaatajate hulk ja nagu öeldi, kolmandale lehele enamus ei lähegi. Usun, et hilisemad huvilised leidsid selle just tänu foorumis kirjutatule, sest lugejaid käib siin vähemalt kümme korda rohkem kui kirjutajaid.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 17:45
Ja Demi suhtes jagan ma kahtlust. On kolm üsna veenvat märki
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 18:08
tegelikult internet teeb maailma tõsiselt pisikeseks. vaatasin natuke seda flirticu saiti. leidsin kiirelt 5-6 ihas olevat naist ka sealt üles ja 2 neist on ammu siit lahkunud, aga nagu näha siis mehi otsivad siiani näiteks poes kassasabas näed mõnda kena kassapidajat, nimesilt rinnas, telefon lahti, FB kohe vaatad kes ta on, kes on tema sõbrad
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 18:14
Milleks sellist nuhk Alberti tööd teha, a la kellel millised sõbrad FB-s jne., kui endal eraelu täielikult puudub ja kogu suhtlus piirdubki virtuaalselt ihaga?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 18:16
mis ise iha jutukas nuhid silm punnis
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 18:21
Ma ei nuhi, ma suhtlen inimestega. Kelle hulka sina mishake kahjuks ei kuulu.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 18:29
vedas mul
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 22:30
Teemaalgataja, siinoldud aja jooksul ka ise mõned korrad sarnast kuulutust riputanud, kus seltskonnaks kaasa kutsunud põhimõttel kutsuja kannab kulud. Tulemus olnud kesine. Samas ka alati välkmõttena tulnud ning ega reageerimisaega ei ole pikalt jätnud.
Kindel ei ole, kuid arvatavasti suunatud pakkumine oleks tulemusrikkam.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-14 23:54
mriks, kindla suuna või eesmärgiga tegevus on alati tulemuslikum ju
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 01:01
FB-st kassapidajaid vaadata oleks päris huvitav. Ei tea, kui mingite naabruses asuvate Selverite ja Säästumarketite müüjad sõbralisti lisada, kas siis järgmine kord saab lahkema naeratuse?
Mingi kogukonnatunnetus võib küll tekkida. Praegu on kõik võhivõõrad ja ametlikud, inimlik mõõde puudub.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 04:39
Kirjutavad küll ja veel sellise hooga, et postkast umbes.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 14:04
misha. Jah sul on vedanud!
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 14:41
mul käidi ka postkastis spa-sse minekut pakkumas (olgu lisatud, et selleks polnud teemaalgataja) ja oldi kohe varmad lisama, et kulud kaetakse ja sellega probleemi pole. ma sain kurjaks ta peale....praegugi ei ole rahunenud. olen kunagi selle isikuga natuke suhelnud ja katkestanud suhtluse omal soovil ning siis tullakse lepituseks veel midagi pakkuma, et kas ei saaks jne...sedasi libedalt. vastikustunne tekkis
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:13
st tegelikult polnudki praegu oluline mitte see, kes oli pakkuja, vaid suhtumine, mis selliseid pakkumisi vahel saadab. libedad, labased...ebameeldiv on saada neid rahaga seotud pakkumisi või mis tahes moel kauba osas olla.
tahad sauna või spa-sse? ostame selle sulle. tahad kohvi, sukki, riided jne? saad, mida tahad. reisida saaks kurat kui palju. kuni hotellitubade ja korteriostudeni.
„vaata mind cam´ist, tee minuga midagi“. ja seda pakutakse alandlikult, ennast alandavalt ja kui enda isik peale ei taha minna, siis pakutakse sulle mingit tuttavat või mitut, et mul neid kaks, kas sa nendega ei tahaks seksida - nad pole ka naist saanud. raha meil on jne.
nii et naised kaubaks.
mehed on vigased. enamuses siit on. ja tundub, et osad naised ongi lasknud endaga nii toimida.
asi selles, et ma vist ei suuda ka neid spa-ga seotud pakkumisi sellest rahateemast lahus vaadata. mingi kompleks on vist tekkinud. aga ma ei ole äraostetav/vahetatav/kaubastatav
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:16
Utka. Kas sina oled inimene? Kui jah, siis oled ostetav/müüdav/vahetatav jne jne jne. Raha paneb rattad käima! Kui õigeid summasid pakkuda, küll siis mõtted muutuvad.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:34
Tänapäeval maksab SPAs käik niivõrd vähe et selleks, et sinna minna ei pea küll mingit mõtetut juhututvust kuskilt korjama, seda enam et sellises kohas tahaks ihuharimise/puhastamisega tegeleda ja niisama olla kui mingi võõraga mokalaata pidada. Sõbrannadega kahasse on paar tundi spaatamist 5.- nägu, ei näe küll mõtet minna sinna kellegi suvakaga keda üleüldse esmakordselt näed, vb inimene mulle üldse ei meeldigi ja siis vedi teda viisakusest järel. mõte ju iseenesest pole paha-pimekohting SPAsse, ikkagist parem variant kui kellegi koju kohe k***ima tormata nagu siin eeldatakse aga arvan et sellele võiks siiski eelneda mingigi reaalne kohtumine, ehk siis nagu välja pakuti-enne väike söök, teineteise tundmaõppimisega ja siis juba vaadatakse edasi kas soovitakse edasi suunduda, suhelda.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:37
muutuvad kellel? põhimõtted ka? ma ei tea, et ma neid muutnud oleks.
ja see., millest ma kirjutasin, puudutas praegu seksi ja raha, st kaudselt kogu seksikaubandust ja naisi, mitte muid normaalseks peetavadi rahalisi suhteid (töö jne).
raha eest mind kindlasti ei saa ja enda omaks ei tee. see ei olene valuutast ega pakutavatest summadest. kurssi ka ei vaata.
eile nt öeldi mulle, et ma olen ori. ja see polnud seotud seksuaalsete eelistustega, vaid katsega alandada mind orja tasemele. enne seda ta oli saatnud mingi inglise k (netist leitud) luuletuse ja tsiteerinud mulle Nietzchet ja Platonit.
orjad olid ostetavad ja müüdavad, oma isanda teenrid. ma ei ole kellegi ori, aga selliseid pakkumised panevad mind sellena tundma. alandav on.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:45
pussu, milline SPA see 5€ maksab?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:47
Utka mis sa seletad. Kõik inimesed on ostetavad-müüdavad. On seda eluaeg olnud ja on ka edaspidi. Ka sina Utka.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:48
Ma muide kohe arvasin et nii kui siia posti teen, on kohe terasmees platsis
terasmees: käisime aasta lõpul kambakesi Tabasalu SPAs, naised 5.-, lapsed 3.50, ole kaua tahes.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:48
sa ei saa aru
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:51
Hind tundus odav, seepärast küsisingi. Olen ka Tabasalus käinud, aga siis oli kallim.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:56
Kui mees kuulutab et pakub välja mingit varianti, mis tema silmis ei peaks päädima kohe voodisse ronimisega kuid oma ankeedis kannab välja tutvumise eesmärgiks: seks, eksperiment, siis kaudselt võib tema kontot külastanud naine mida iganes mõelda.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 15:58
terasmees: Suurema seltskonnaga minekul tulebki hind kokkuvõttes odavam sest võetakse perepilet-2 täiskasvanut+2 last, eraldi käies oleks hind vist 7-8 euri, ei tea.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:04
parma, see, mida sa praegu kirjutasid, oli solvav! ma ei ole kindlasti mitte müüdav!!
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:09
Utka. No siis sa oleks esimene ja ilmselt ka ainukene selline inimene siin ilmas.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:16
Utka pole müüdav! Võta sõnad tagasi!
Ta on ostetav!
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:18
Müüdav/ostetav/vahetatav. Hind on asja point. Raha nähes on kõik hoobilt muutuv.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:23
Lõpuks on ainult kõik, ainult enesemüümine
turul me oleme vennad ja õed
Tükkhaaval, jupphaaval, päevhaaval, tundhaaval
üksteisel müüme oma usud ja tõed....
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:37
ei müüdav ega ostetav.
ma ei saa aru teist.
kui naised tahavad teie raha (kohtumisest peale on teada), siis on probleem sellega, et tahetakse ja on teie arvates halvasti. kui kirjutada, et ei taha teie raha ja raha eest midagi ka ei tee, sest tunneks ennast nii enne kui ka peale seda halvasti, odavalt, ostetavana, orjane jne jne, vaieldakse ja seletakse, et inimkond ongi ostetav jne.
kurat. mida te siis tahate? ise ka saate endast aru?
miks te seda hinnateemat peale ajate. mind ei huvita, mis hinda keegi mulle nt seksi eest pakuks või kui palju keegi minu eest salajase ostutehingu puhul maksaks. ma ei taha osaleda selles kaubavahetuses ega soodustada seda ise selles osalemisega. saite aru??
mu uhkus ei luba seda.

„Kui õigeid summasid pakkuda, küll siis mõtted muutuvad.“
kes siin kirjutas sedasi?
sa mõtle ka, millest sa mõtled. sa ei ole muule enam mõelnudki. tee siis juba otsus, kas sa oled raha eest kohtumiste poolt või mitte. sinust ei saa enam aru. kord nagu oleksid, kord mitte. kui sa tunnustad ostetavust ja toetad neid ideesid, siis sa sisuliselt toetada ka seda, et keegi pakub naistele nt seksi eest raha ja seda, et naised ka sinult ainult seltsi pakkumise eest sellist zhesti ootavad. pead normaalseks?
see, et sul on rohkem kui paar kogemust olnud selliste nn rahanaistega, ei tähenda seda, et kõik sellist suhtumist omama peaksid ja raha eest sulle ennast pakkuvad tulevad.

ma ju viitasin sellele, et see on seotud kaudselt seksikaubandusega ja nende teemadega.. teatud suhtumistega, mis meeste hulgas levivad. sellega, kui madalale see on langenud (paljuski on naised ise ka lasknud oma hinna madalale).
ma olen siin piisavalt saanud otseseid rahapakkumisi ja muidu pakkumisi, mis on ka mingil moel rahaga seotud olnud ja olen selles veendunud, et mind EI saa osta! ma ei ole millegi poolest siin olles muutunud teistsuguseks. osta võib keha, mingit eset, teenust jne, aga mitte suhtumist, arusaamu.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 16:47
Oh Utka Utka.
Oleks siis see maailm nii ilus ja tore. Aga inimesed ise keeravad kogu selle elamise selliseks. Kui see ei oleks raha, siis oleks see mingi muu teine vahend. Kauplemine oli, on ja jääb, nüüd ja igavesti.
Milleüle sa protesteerid?
Kas koti porgandite eest seksimine oleks taunitavam mõte? Kas ilusate sõnade eest?(ka sõnad maksavad midagi).
Kui sul Utka ikka näpud põhjas, siis lased selle hinna mõnusalt alla kolinal ja raha aga kõliseb.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:00
Utha ei vaja teie materiaalset toetust, pigem on puudus vaimutoidust Kutsuge ta ajaloomuuseumisse ja näidake talle puuatra või karuäket. Sellest läheb ta pöördesse, aga mitte mingist SPA-st.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:04
parma - asi ongi selles, et sa ei saa aru, mille vastu ma protesteerin.
sa teoretiseerid siin praegu raha teemadel, aga praktilisi kogemusi või tundeid sul selle koha pealt pole ja ega saagi olla, sest sa pole naine olnud. kui sa oleksid naise nahas ja istuksid nt siin pidevalt ja aastaid nii arvuti taga, avaksid oma postkasti ja loeksid sealt meeste pakkumisi, siis saaksid aru, mille suhtes protest tekib. meeste hoiak häirib.
ma arvan, et paljud naised on vihased olnud selle peale ja osad on veel vaenulikumad kui mina.
mulle pole vaja hakata maailmaasju lahti seletama ega ka mitte seda, mis siis saab, kui enam raha pole. tean seda, mul on lähedalt kogemusi sellega. see pole praeguse jutu sisu. point on muus.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:09
Läheks ajaks poes piima hapuks? Läheks sõidaks lõpp-peatusest ühe peatuse võrra kaugemale?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:13
mriks, kas sa üriad oma piimapoejutuga vihjate millelegi?
ma ei ole soovinud midagi võimatut
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:15
Utka, sind häirib, et mehed arvavad, et nad saavad lihtsalt võtta seda, mida nad tahavad ? Raha abil? Ja sind häirib see, et on osa naisi, kes lasevadki endaga niivisi käituda ?
See on paratamatus. Igal inimesel on oma hind. Ei pea asi olema vaid materiaalses väärtuses, võib ka hingelises olla. Tihtipeale aga sulanduvad nii emotsionaalsed kui materiaalsed väärtused üheks.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:45
Midagi filmiklassikast:

Prostituudi laul
Muusika:U. Naissoo
Sõnad.-E. Rummo
Üks mees nägi unes taevalikku õiglust,
Mis ühendab kõik, kes tema eest võitlevad,
Üks mees nägi unes taevalikku õiglust
Ja sellest päevast peale hakkas seda kuulutama.

Kuid ah -

Lõpuks on kõik ainult üksainus enesemüümine,
Turul me oleme vennad ja õed.
Päevhaaval, tundhaaval,
Tükkhaaval, jupphaaval
Üksteisele müüme
Omad usud ja tõed...

Üks naine nägi unes taevalikku armastust,
Mis lunastab kõik, kes temasse usuvad,
Üks naine nägi unes taevalikku armastust
Ja sellest päevast hakkas seda kuulutama.

Kuid ah -

Lõpuks on kõik ainult üksainus enesemüümine,
Turul me oleme vennad ja õed.
Päevhaaval, tundhaaval,
Tükkhaaval, jupphaaval
Üksteisele müüme
Omad usud ja tõed...
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 17:45
Utha. Tee naiste seas aktsioon ja kuuluta kõigile, et nad raha enam ei küsiks seksi eest
Sind tõmmatakse rattale ja põletatakse ära, sellise asja eest.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 18:27
Utha, ma ei vihjanud millelegi. Ajasin lihtsalt soga suust välja.

Aga kui teemast, siis algselt oli kutse, kus esmane oli seltskonna otsing. Teiseks oli valmidus kutsuja poolt kulud kanda. See ei ole kutsutava poolt kuidagi kohustus millegagi nõustuda, seda kutsuja ei eeldagi. Millegipärast teisenes see siinsete naiste poolt ikkagi rahapakkumiseks või millekski sarnaseks, kuigi see ei olnud oluliseks teema juures. Alati võib ju omapoolse selgitusega ettevõte pooleks jagada, kui soov on. Juhul kui see kutsutavat alandab.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 18:52
jah, poiss, sa said asjast aru, aga mitte päris. aga peaaegu.
ka see teema, mida sa kirjeldasid, häirib, aga ma alustasin oma juttu sellest, et ma isiklikult (!!) - see puudutab mind, mitte teisi - ei taha selliseid pakkumisi ...nt „tule minuga SPA-sse, mul on raha, kulutame seda“ jne oma postkasti saada.
see, et neid tuleb, ongi paratamatus, aga ma ei pea selliste „mul on raha laialt ja ma teen sellega, mida tahan“ hoiakutega siin leppima ega seda normaalseks pidama. ma olin enne selle vastane ja olen ka praegu. mina seda aktsepteerida ei suuda. mulle on alandav raha eest seksida või kohtuda mingi isikuga, kes ostab endale aega, et minuga olla ja siis mulle asju, viib mind kohvile jne. juba paljas idee, et kui ma olen naine, siis tuleb minuga suhtlemise eest raha kapoti peale panna, on minu jaoks alandav ja toores.

ma ei ole prostituut, aga siin alandatakse sind prostituudi tasemele, ole sa nii aus naine kui tahad. sina pole kellegi raha tahtnud, aga suhtumine on, nagu tahad.
paratamatus? jah ja ei.
kas sa ise teadsid seda või mitte, aga siin olles on sulle kui naisele silt peale pandud.
osaliselt suhtutakse siin sinusse nagu igasse teise teenindajasse.
naised siis kui teenindajad, mehed kui kliendid, tarbijad, „kauba“ ostjad. klientidega peab teatavasti olema meeldiv ja nendega peab kenasti suhtlema. klientide pahandamise eest karistatakse, kas siis palga alandamisega või tehakse nt hoiatus. kas te ei leia siin sarnasusi?
ongi nii, nagu tuleks saiapoodi saia ostma - tulen sisse ja saan oma „saia“.
keegi arvab, et ma istungi siin kinniseotult oma boksis kogu aeg ja ootan pikalt kedagi, kuni ta oma rahaga kohale tuleb ja oh seda rahulolu siis, kui see on olemas. teeb teine portaali lahti, logib sisse, vaatab et need ja need naised, hakkab kirjutama ja valima neid agu kaupa. see ei ole normaalne ju. või on kellegi meelest?
et pole aega, et minna korraks teise ruumi oma naisega nt suhtlema ja temaga probleeme lahendama. parem tulen arvutisse, maksan siin kellelegi pooletunnise stripi eest ja on ok.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 18:58
sellel pole enam midagi tegemist elu paratamatusega, vaid pigem koduse kasvatusega (või selle puudumisega), kellegi elu ajal omandatud hoiakute ja arusaamadega, eetilise poolega, moraaliga. mina kirjutaks selle puhtalt laiskuse ja mugava elu arvele, mida toetab majanduslik seis. kui elu juhtub olema hea, siis saab raha eest korteri, autod, naised jne. saab seksi ka.. kui pole raha, siis pole sul ninagi kuskile nuusata.
küsimus polegi olenud selles, kas kaubanduses on iseenesest midagi halba või kas see peaks maailmast kadunud olema ega ka mitte selles, et raha eest midagi teha on paha ja amoraalne. need asjad ei kao maailmast kusagile. seks ka ei kao. küsimus pole selles, vaid nendes valikutes, mida me ise teeme. enda suhtumises, teiste austamises jne.
selles, kuidas mees naist vaatab.

üks asi on pakkuda kellelegi raha ja oodata selle eest vastu mingit ausat teenet/teenust. teine asi on eeldada sinult kui inimeselt vastuteenet ja teatavat suhtumist, nagu peakski asjad nii olema....
ma ei saa sinna midagi parata, et neid pakkumisi mulle edasi tuleb (blokeerimine või nende ignoreerimine pole lahendus sellises olukorras, sest probleem ise ei kao nii kuskile) ega ka mitte sinna, et selline suhtumine laialt levinud on ja muudkui kinnistub, aga ma saan öelda selle kohta oma arvamuse ja see on kindla peale eitav.
ma tean, et selle vastu protestida on raske, sest ma suhtlen kohas, mis loobki juba omad eeldused selle jaoks, et siia tullakse kohale ja tehakse oma pakkumised, aga mulle see ei meeldi.

ps- ja palun, ma ei taha lugeda enam seda juttu, et mis sa siis tulid siia, kui sulle ei meeldi, et sulle seksi pakutakse.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:02
Eee.... kohvi välja tegemine naisele nüüd küll kuidagi alandav ei saa olla ja kedagi prostituudiks teha Ärgem nüüd juuksekarva lõhki ka ajame selle rahaasjandusega Lõpuks jõuame selleni, et lillede kinkimine on samuti solvang jmantli selga aitamine samuti (ma pole ju invaliid eksole) Äkki püüaks siiski mõistuse piiridesse jääda selle ise hakkama saamise näitamisega.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:02
parma, sa ei saa poindile pihta. sa pole nii tuim tegelikult, et sa aru ei saaks. mõtle natukene
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:08
Utha, mind blokeerisid... ja ometi ma ei öelnud sulle midagi halba ega pakkunud sulle seksi eest raha. Ja näed, ikka suhtlen sinuga edasi siin !

Ma pean siinkohal mainima, et niikaua kuni on kaubale ( siinkohal naisterahvas ) nõuet on ka pakkumisi. Maailma ei muuda...

Aga ma pean nõustuma Utkaga. Rahaga omale armastavat naist ei osta. Ostad illusiooni.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:10
foxy, sa said valesti aru. täiesti valesti kahjuks
ma piirduks siiski praegu ainult selle portaaliga ja siin toimuvaga. siin suhtlevad peamiselt millised mehed? enamik neist on suhetes, eks. mida nad siit otsivad? seksi. osad ka ajavidet, tuttavaid. osadel on raha, et selle eest maksta ja nad kirjutavad. ma tahtsingi viidate sellega nendele isikutele, kes kirjutades eeldavad seda, et kui neil on raha, siis nad saavad osta su aega, seksi jne.. sulle tasuks pakutakse siis muid asju.
jutt on siiski millegi ostmisest ja teatud ootustest, mitte aja kinkimisest ja meeldiva inimesega koos olemisest. erinevad asjad. loe natuke hoolikamalt
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:28
Mida peekonit? Utha, sa võid need kutsed rahulikult ühest silmast sisse ja teisest kõrvast välja lasta, sul ei ole kohustust neile vastata.

Teemaalgataja kutse ei olnud, et you, pihv, lase põlvest lõdvaks, mul on rutsi. Katsu aru saada erinevustest.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:34
Utha, eks igasuguseid inimesi on, ka selliseid, nagu sina kirjeldad. Igaks juhuks ei tasuks eelarvamuslikult kõigisse ühtemoodi suhtuda, võib juhtuda, et mõni pärl jääb nii kahe silma vahele
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:35
Utka. Sul on üks vimka sees. AEG on ainukene asi, mida rahaeest osta ei saa!!!!!! Kõik muu on müüdav/ostetav ühesõnaga kaubeldav.
Seks-seksi vastu, armastus-armastuse vastu. Kas sa teeksid seda kõike ühepoolselt? Armastaksid kedagi ühepoolselt, ilma midagi vastu saamata?
Vaevalt!

Nimetame siis seda raha ümber tinglikult "rahaks". Ehk siis tegevus tegevuse vastu. Ka mingi tegvuse eest saab sind "osta","müüa" "vahetada".
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:45
Aega saab vabalt raha eest osta. See käib väga lihtsalt. Paned mõne teise jope enda eest tööle, maksad talle selle eest ja lähed ise õlut jooma või naistesse. Ongi vaba aeg endale ostetud. Paraku on just aeg kõige kallim väärtus, mida iga mees endale ostmiseks lubada ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-16 19:52
Kell tiksub ikka armutult edasi.
˅ näita rohkem ˅