Foorum
2019-04-14 13:17
Kogenematu tahtis vast öelda ,et selliseid võrdlusi võiks koolis just välja öelda sest see on haiglaselt väär mis näitab ,et inimene pole normaalne...samamoodi võib muidugi lastele ka tutvustada anaalseksi milliseid kahjustusi see tervisele toob ja miks inimesed ennast ümber lõikavad.Noored tüdrukud võtavad tihti oma eeskujuks isa kes on tugev ja võimekas ja paljud teevad selle nimel kõvasti maadlus poksi trenne mis teevad neid mehelikeks tugevateks …...poisid kasvavad tihti üksikemadega....näiteid on palju mis mõjutavad lapse arengut
˅ näita rohkem ˅
2019-04-14 16:10
Susanna, palun täpsusta, mis on nt nekro- või zoofilias siis "nii haige". Nagu ma tõin näited, siis on ju võimalik kahepoolne suhe mõlemal juhul. Miks siis armastav suhe on loll ja haige. Palun siiski emotsioonide kirjeldamisest erinevat kirjeldust, kui sa seda suudad. Midagi faktidel põhinevat, midagi mis reaalselt kõnetaks ja paneks mõtlema. Emotsionaalne hüüatus, "see on rõve" jätab sinusugune haritud härra ju kõrvale, sest see ei sobi. Sinu tarku mõtteid ootama jäädes.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-14 16:16
Elu 24 on artikkel, kus hr kaz james inglismaalt, peab ennast koeraks. Käib ringi ja haugub, sööb kausist suuga, kannab kaelarihma. Normaalne mees ühesõnaga
˅ näita rohkem ˅
2019-04-14 16:28
zoovolinik aitab! arstid saba teevad, käpad õigeks lõikavad
˅ näita rohkem ˅
2019-04-14 16:39
Ja veel, Susanna, pane kirja ka see, miks neid vähemuste tõekspidamisi koolus ja lasteaias lastele õpetada ei tohiks.
Ka siin paluks eelistada emotsioonidele faktidele nind teadmistele tuginevat teksti.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 09:19
Nagu ma aru saan, siis faktidel põhinevat ja argumenteeritud vastust ei tule. Tegelikult on see hea, sest polegi ühtegi sellist argumenti miks peaks neid asju koolis lastele õpetama. Täpselt samuti nagu pole ka fakte homoseksualismi koolikavva sättimiseks. Nagu sa isegi leidsid, Susanna, on see kõik HAIGE. Ja see, et sina mingisuguse haige vähemuse esindaja oled, ei tee seda vähemust vähem haigeks või suisa terveks. EI - kindlasti kohe mitte.
Ja nii tore on näha koalitsioonis jõudusid, kes tegelikult kah seisavad selle eest, et lapsed ja noored saaksid täisväärtuslikku ja EUTERVET haridust.
Minu laps tuli koolist koju ja pidi täitma koduse ülesande - kirjuta armastuskiri oma sookaaslasest klassikaaslasele! KUHU VEEL?
Statistiliselt pole omasooiharaid populatsioonis tavaliselt enam kui 10%, suhteliselt sama palju kui näiteks vasakukäelisi. Lihtsalt viimased ei käi lippudega paraadil ning ei nõua, et riigis nt liiklus parempoolseks keerataks.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 09:26
ÄHH olgu omaette ,üksik ulgujast ei saa kunagi asja …. kõik näevad ja kuulevad kuid selline ei ohusta kedagi
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 11:15
Kogenematu, sa oled jiu ka väär inimene, misasja sa muudkui ajad oma haigeid fantaasiaid segamini, ma ei hakka nii lollile inimesele mitte midagi kirjutama, mine spetsalisti juurde kes teab nendest kõige paremini. Aga sa ju nii tark et, oled spetsalistist ka targem. Ära levita valet mida ma rääkinud-kirjutanud ei ole, ma pole kunagi öelnud et translapsele peaks võimaldama sugu vahetada. Olen öelnud et translapsele kui tal on selleks põhjust, tarvitada aplikaatoreid mis lõkkavad puberteedi ea edasi, et vältida translapse kõige valusamat muutust. Kui translaps ei saa neid, võib see lapse jaoks olla nii traumeeriv et, see võib lõppeda halvasti.
Jfjm, minu esimene otsus teha soovahetusoperatsioon oli 1992 aastal, kui sain teada kes olen, veneajal ei räägitud sellest kahjuks.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 12:49
Öelge nüüd keegi veel, et hr susanna ei ole ajupuudega. Te võite ta käest küsida, mis värvi tulega võib sõiduteed ületada ja ta vastab teile, pöörduge spetsialisti poole, kui nii loll inimene oled, teid peab harima te võite mind vihata, aga ma teen oma saadet ja nikerdan puitu ja bla bla bla
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 13:04
Mul pole midagi selle vastu, kui isikud end "jummel-teab-millega-lõbustavad". Olgu selleks siis sidumised/piitsutamised või ümberriietumised. Kui see tõstab nende tuju - lahe. Teatud piirini kannatan ka täiskasvanuile, kes on seda EELNEVALT pärinud, oma vaadete ja lõbustuste emotsioonitu ja võimalikult objektiivse seletuse. No mõni kogub enne infot, enne kui kuhugi sisse astub. See aga välistab jõuga ENDA, ebatraditsiooniliste, valikute teistele peale surumist.
Aga kui läheb lastele "asjade" selgitamiseks, siis lähen marru. Jätke lapsed mängust välja - nad on liiga õrnad. Nagu hr Susanna isegi väitis - sai ta hoogu end lõigata peale teatud israeli härra eurovisiooni lavalaudadel käimist. Ta oli siis juba täiskasvanud. Lapsed on 1000 korda ja ehk rohkemgi välistest mõjutatavad. Kasutada ära nende õrna iga ja vähest teadlikust omale "järelkasvu" tekitamiseks on TAHTLIK ja KURITEGELIK.

Krt, koalitsioon võinuks veelgi konservatiivsem olla (aga kellega?). Säherduste agitaatorite koht ei ole mitte vabaduses, ühiskonnale korvamatut kahju tekitamas.

(mõni võiks Andres Aak'ist eeskuju võtta - on teine vaikselt omi asju ajamas, ning ei tüki oma rumalaid otsuseid lastele kooli õpetama minema, selle eest talle ka minupoolne vaikne tänunoogutus)
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 13:32
Susanna, siis kui ma küsisin, nimetasid sa tunduvalt hilisemat aega ja tegelikult ka oleksid sa siis juba olnud ka otsustusvõimeline, sest mis otsustaja see 12aastane oleks olnud.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 13:49
Sai siin loetud pisut hr Susaana isiklikest asjadest. Kuidagi haakub ikkagi selle teemaga siin.

Most mental health professionals recommend therapy for internal conflicts about gender identity or discomfort in an assigned gender role, especially if one desires to transition. People who experience discord between their gender and the expectations of others or whose gender identity conflicts with their body may benefit by talking through their feelings in depth.

Transgender people may meet the criteria for a diagnosis of gender identity disorder (GID) "only if [being transgender] causes distress or disability". This distress is referred to as gender dysphoria and may manifest as depression or inability to work and form healthy relationships with others.
SIIT KA SIIS SUSANNA KÕIGEST MÕNE KUISED TÖÖSUHTED ÜHE TÖÖANDJAGA

Many therapists who profess to know about transgender issues believe that transitioning from one sex to another – the standard transsexual model – is the best or only solution. This solution usually is good for transsexual people but is not the solution for transgender people.
NAGU MA ARU SAAN, SIIS SUSANNA ON ERILISELT RÕHUTANUD, ET TA ON TRANSSOOLINE, MITTE TRANSSEKSUAALNE.

Transgendered individuals are going to come to a therapist and most of their issues have nothing to do, specifically, with being transgendered.

Siit võib järeldada, et igasugune füüsiline lähenemine peab olema ikka väga pikaajalise uurimise tulemus - tegelikuses selleks siiski vajadus puudub. Inimene tuleb tuua selgele mõistmisele kes ta tegelikult on.

Kui antud koalitsioon on välja hõiganud, et meditsiinilisele nõustamisele (küll raseduse katkestamise kohalt) lubatakse rohkem raha, siis ehk ka sellele valdkonnale? Peaks rääkima paari sõbrast koalitsioonis oleva riigikogulasega, ehk võetakse see mõnikümmend tuhat euro uut rubla ja antakse mõnele kliinikule inimeste abistamiseks ja kainele mõistusele tulemiseks.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 13:55
Kas sa arvad, et raha teeb nad terveks. Siis oleks ju imelihtne, lähed hullumajja, räägid nendega ja kõik saavad terveks. Tegelikult on probleem selles, et nad ei saa aru, et nad hullud on. Kui keegi hakkaks sulle rääkima, et sa polegi kogenematu, vaid oled hoopis siil, siis sa ju ka ei usu. Soovitan vaadata filmi piinatud geenius
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 14:04
Üks perevägivalla teraapia-käsiraamatuid sõnastas päris ilusti pideva ajupesu toime: "Kui sulle ikka igal õhtul öeldakse, et sa oled porgandipirukas, hakkad sa algul kahtlema ja millagi ka uskuma, et oledki porgandipirukas."

Vbla hakkaksid ka hullud lõpuks uskuma, kui neile iga päev midagi öeldaks? Nii, et nad ei saa oma kahte kopikat vahele torgata.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 14:12
No see perevägivalla teema on igat pidi keeruline. Nõiteks on naisi, kes lausa ootavad või provotseerivad seda, sest neile pakub naudingut, kui mees järgmisel päeval andekspalub.

Aga antud olukorra kohta - Lendutõusmiseks on vaja tugevaid tiibu. Ainult pallasti vähendamisest ei piisa.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 14:13
Mister, raha pole ise kunagi mingi asi otseselt millegi saavutamiseks. See on abivahend, millega saab kätte need asjad, mis millegi ära teevad. Praegusel hetkel oleks raha näiteks terapeutide, kes peaksid selgitustööd tegema, palk. Ehk ka mõningane riistvara - aga seda antud valdkonnas väga siiski ei kulu.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 16:31
Nende "napoleonite" ja transude vahel on üks suur erinevus. Kui esimesed peavad ise ennast tõiesti normaalseks, siis teised vastupidi ebanormaalseks ja püüavad ennast normaalseks muuta.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 18:10
Kogenematu, internetist saab igasugust jama, vastavalt sellele mida kuulda soovid, sga ma ei viitsi inimestega tegemist teha, kes ei saa asjadest aru.
Sina jfjm oled kõige ebanormaalsem vanamees, aga sa juba nii vana, ega ei peagi asjadest aru saama, selliseid ei paranda isegi haud mitte.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 18:18
jott, sa oled paljastatud, hr susanna eest ei varja midagi.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 20:09
Oeh, on ikka viitsimist küll, surmani.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 21:08
Susanna, aga kas ma olen kusagil väitnud, et ma olen normaalne? Päris napoleoniks ma ennast ei pea, aga näe härra Puravik tõstis mu iha kuninga troonile
˅ näita rohkem ˅
2019-04-16 22:05
Susanna, kuna sinu sõnul saab netist igasugu jama, siis on vägagi võimalik, et just sina sellise info otsa oled juhtunud.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 01:40
kogenematu, mina internetist ei vaata, tean niigi, uskuda saab neid uuringuid mis ei halvusta ja sellised mis on uuemad uuringud, mine uuri seksuaaltervise ekserdi käest, tema räägib mis on õige. Ta oli mul veel saatekülaline.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 07:03
Oh susannaksenekene. Siin ülaltoodud uuringu ju polnud isegi ühte halvustavat silpi. Olid puhtad faktid. Kui sa vötad igat asja, mis ei klapi sinu sisemise arusaamaga, siis on kurb. See näitab sinu viha kogu ülejäänud maailma vastu, see näitab sinu suurt rumalust. Puhtalt juba fakt, et sa tead niigi, ilma lugemata ja õppimata, kõike tead, on lugupidamatu ning sõge.
Kui sa päris nii loll poleks, hakkaks sust isegi kahju.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 11:29
Kogenematu, ma mõtlen kõige värskemad uuringud, need on vanad. Homode suhtes on ka eestikeeles kirjas et homod on normaalsed inimesed, see pole ei hälve ega kõrvalkalle. Paljud teadlased kirjutavad et transsoolisus on hälve, kuid tegelikult mitte. Ka sõna transsexsuaal sõna tahetakse kaotada, kuna see on halvustav ja pole kuidagi seotud sesksuaalsusega, ma ei tule ju ütlema heteroseksuaal.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 11:33
Kas sa ise saad aru, mida sa kirjutad. Paljud teadlased kirjutavad, et on hälve, aga tegelikult ei ole. Paljud teadlased kirjutavad, et maa on ümmargune, aga tegelikult ei ole. Krt, sa ei saa nii loll olla
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 12:21
Kus ta siis on hälve, siis järelikult hetero on ka hälbega.
Kogenematu, lisan veel et ei vihka ja pole viha täis, vastupidi, kes mind tunnevad teavad et olen liigagi tolerantne, tänu nende sutsitamisele et ei tohi olla nii hea inimene. Avastasin enda jaoks gooti maailma ja ka mõtted muutusid, aga ei vihka. See inimene kes tuleb solvama ja halvustama, on igati ära teeninud vastulöögi. See kisa mida hetero inimesed kes asdjadest aru ei saa, levitavad oma mõtetute kommidega, paneb mõtylema, aga mida kuradit, sellised haiged inimesed pole ära teeninud tolerantsuse.Mõtlevad, kui kirjutavad sitasid komme, et poen peitu, hakkan kartma, seda ei juhtu iial, vastupidine mõju hoopis.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 13:56
Susanna, siis kui transseksuaalsus pole hälve, siis mille kuradi pärast oli sul vaja sugu vahetada. Normaalset asja pole ju vaja muuta.
Teadlased väidavad, et on normaalne, kui normaalsed inimesed ise peavad end ebanormaalseteks? Kus siin on loogika?
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 14:18
Heteroseksuaal on täiesti pädev sõna,
http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=heteroseksuaal&F=M

nagu ka homoseksuaal.
http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=homoseksuaal&F=M

Kui normiks peetakse siiski bioloogiliselt edasiviivat haru, heteroseksuaalsust, siis sellest normist kõrvalekaldumist (miski, mis ei ole heteroseksuaalne) saab pidada keeleliselt siiski hälbeks.
http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=h%C3%A4lve&F=M

Kui eestikeelsete sõnade eesti keelsed tähendused tunduvad sulle kuidagi halvustavad, siis on see sinu probleem. Sõna tähendust ei saa muuta sinu isikliku arvamuse peale - selleks peab siiski olema ka põhjus/sisu.

Kogu see eelnev jutt kehtib muidugi tingimusel, et normiks pole muutunud omasooiharus - ehk homoseksuaalsus. Minu teada pole aga sellist nihet veel kusagil maailmas suudetud ära teha. Kui sul on mõni faktiline näide tuua, siis võiksid selle siia kirja panna. Kuid isegi siis on seda ikka veel vähe, sest normiks kujunemiseks peaks see nii olema valdavas enamuses kohtades.
Seega - seniks on normaalne heteroseksuaalsus, ja kõik sellest kõrvale jääv on hälbeline. Kas hälve on suurem või väiksem, on juba ühiskondlike kokkulepete küsimus (mitte sinu arvamus).

Sinu sugu võiks faktidele ja keeleliste tähendustele toetudes justkui defineerida invaliidistunud heteroseksuaal - oled mees, kes on vastassooihar. Kuna meessoole vastavad suguelundid on eemaldatud, siis on sul sellekohane puue.
Kuna ma ei ole keeleteadlane, siis pigem nimetaksin hetkel selle siiski omaks arvamuseks, mitte teaduslikult paikapanduks. Meil ju kaine loogiline mõtlemine olemas, ning seda kasutades saab analoogide olemasolul umbes sellisele järeldusele küll tulla.
Ja ära võta seda kui halvustust. Pigem ikka korrektset ja keeleliselt õiget lähenemist.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 16:53
Koge, see pole tegelikult nii lihtne. See et heteroseksuaalsus on normiks, võib väga vabalt olla inimeste leiutis. Vaata sipelgaid ja mesilasi. Loodus kasutab samu valemeid ja ka imetajate juures võib asi esineda ainult varjatumal kujul.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 17:27
Lugesin viimased leheküljed arutelust läbi! Päris põnev! Lisaks ise sellise mõte, et mis on normaalne ja mis on hälve, on kokkuleppe küsimus, aga isiklikult ei suuda ma seda tolereerida, kui vähemused (seksuaalvähemused sealhulgas) end eksponeerima asuvad.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 17:30
Lisan:

Eksponeerima eesmärgiga endale ja enda probleemidele tähelepanu tõmbamiseks. Ühest küljest saan ma neist aru, kuid teisest küljest on seda raske mõista.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 19:37
Jott, siiski järglaste saamiseks on tarvidus nii emas- kui isasisendi järgi. Pesas olevad töised isendid on geneetiliselt emased, kuid suguvõimetud. Mingil hulgal on ka isaseid, kes paarumiseks pesast lahkuvad ning peale oma bioloogilise funktsiooni täitmist hukkuvad.
Seega on soo jätkamiseks ka sealses, väga suures emaste populatsiooni ülekaalus, normaalne seksuaalsus siiski heteroseksuaalsus.
Homoseksuaalne pesa/taru sureks vägagi kiirelt välja.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 21:03
Koge putukate puhul on asi lihtne, sest paljunemine kiire, siis võivad olla ka sootud, või õigemini suguvõimetud töölised. Aga imetajate puhul on paljunemine aeglane ja liigi säilimise huvides on ka töölisteks loodutele jäetud sigimisvõime, ainult neil puudub tõmme vastassoo poole.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 21:19
Kogenematu, seksuaaltervise eksperdile esitasin küsimuse saates, kas see on hälve, sellepeale vastas, see pole kindlasti hälve, või oled targem, vaevalt. Aga noh, kes aru ei saa asjadest, võtavad just aegunud teaduse uuringud ette ja üritavad tõestada et olemegi hälbega, aga loll on kes aru ei saa. Tänapäeva uuringud on õigemad, sest teadus on palju arenenud, aga kes vähemusi ei salli üritavatki vanade uuringutega vähemusi halvustada.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 21:33
Ma muutun varsti ise homofiilseks heterofoobseks transseksuaalsooliseks hulgirakseks ämblikust eksperdiks kui seda siin kaua loen
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 22:04
Susanna, aga kui see ei ole hälve, miks siis on vaja ennast muuta?
Normaalse inimese juures ei tule ju midagi muuta?
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 22:04
Kas me tohiksime ka teada tolle eksperdi nime? Kui ta saates osales, siis ei saa see kindlasti olla saladus.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 22:07
inimene ei suuda elada ilma südameta, maksata, neerudeta, kopsuta aga ilma ajuta suudab, kummastav!
˅ näita rohkem ˅
2019-04-17 22:16
Selle eksperdi nimi on hillar kohv
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 01:22
Dragunov, pole eksperdi nimi saldus, kuid siin ei ütle nime välja, kuid minu saates ja all tekstis tema nimi olemas.
Jtfjm, aga sellepärast on siis neil kergem.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 07:40
Näha on, et ei ole
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 08:20
Kui susanna võib ennast mehest naiseks arvata, siis miks ei võik mõni teine end maailma targimaks arvata? Kui susanna leiab, et kõik peavadki nüüd teda naiseks nimetama, siis miks nüüd ta teisi ikka lolliks nimetab, kui need on omale võtnud nõuks enda mõistuse teravust "arvamisega" täiendada?
Ühesõnaga, need põhimõtted, mida susanna välja käib, käivad AINULT tema enese kohta. Teistele need põhimõtted ei laiene.
Teaduslikust seisukohast on siin tegu tõesti väga huitav eksemplariga. Minule enesele pakub tõsist huvi (kahjuks on seda tagant järgi väga raske teadsulikult selgeks teha), kas noku kadus peale mõistuse kadumist, või kadus mõistus peale noku kadusmist? Ilmselge seos nende asjade vahel ju on olemas, ning ma panustaksin 70% esimesele variandile. Aga pole ka välistatud siiski teine - ikkagi on mehel ju kaks pead, ning tihti näeme siinseski keskkonnas, et alumine pea prevalveerib. Kui aga see domineeriv pea eemaldada, siis teisega pole suurt midagi teha.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 08:46
Koge, ma kaldun arvama, et Mõistus tuli just peale noku kadumist tagasi. Paraku muutus siis potensiaalne energia kineetiliseks vales suunas ja suuna muutmiseks enam poransiaali ei jagu.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 12:21
kogenematu, sa räägid et pole mõistust pes, vaata palun peeglisse, su maailm on nii kitsas ja sa räägid et mul pole ajusid peas. Näha on jah kui suured ajud teil on, intelligentsus täitsa null. Teate mida ma näen kui õhtuti ühistranspordis sõidan, ma näen elust tüdinud inimesi, kes pole rahul, nad on ühiskonna ohvrid, mul on võime inimesi läbi näha ja enamus on pettunud, sealt see viha tulebki. Tegelikult on kurb vaadata neid inimesi. Vähe on neid inimesi kes on rahul. Sealt see vihkamine alguse saab, pole oma eluga rahul siis mõeldakse, miks mina pean see õnnetu ainult olema, sealt hakkabki pihta solvangud ja vihakõned. Et olla õnnelik ei piisa kõrgharidusest, olulisem on elu elamise oskus. Paljud on minust targemad aga ometi näen et elus saan paremini hakkama, isegi vaatamata sellele et olen tundnud palju diskrimineerimist olen ikka õnnelik ja ma pole ainuke.
Inimesi ajab juba see närvidele et transnaine on kuradima õnnelik, rikume ta elu ära, siiani pole see kellegil õnnestunud. Ja just inimeste kiuste kes üritavad takistada mu seriaali tegemist on see õnnestunud ikkagi, mõni kuulsam näitleja on avaldanud soovi osaleda mu seriaalis. Olen pidanud palju takistusi ületama, sest inimeste viha on nii suur et mingi transsooline teeb seriaali. Paljud inimesed üritasid laimata ja takistada, lausa tuli sellest artikkel:https://elu24.postimees.ee/6525350/transseksuaal-susanna-ajas-sotsiaalmeedia-tagajalgadele-kuna-kavatseb-poisile-kleidi-selga-panna
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 12:53
Minu silmnägemise vaatenurga laiusest ei pea nüüd sina küll rääkima. Sellesse mahub ikka väga lai spekter.
Kas sinu arvates on see "elust tüdinemine" seotud nende soo, seksuaalsuse või millegi muu sarnasega? Ja soovahetusoperatsioon teeks need õnnetud paugust õnnelikuks - nagu sina nüüd oled? Siis oled sa ikka vääääääääga kitsa nägemisulatusega. Esiteks - ollakse eestlaslikult eemal, kui ollakse ninapidi koos kitsas ühistranspordis. Eestlasele on vaja isiklikku ruumi enda ümber. Näiteks võrrelduna araablastega, on eestlastel selle ruumi suurus ca 4 korda suurem. Kui aga sunniviisiliselt suruda neid pisikesse sõiduvahendisse, siis see ei tee eestlast teps mitte õnnelikuks. See on kõigest õks põhjus. Sinna tulevad lisaks olmega, profesiooniga, perekonnaga, ühiskonnaga, poliitilised jne mured. Tegureid, mis mõjutavad inimeste heaolu ja õnnetunnet on ikka väga palju. Ja kui sa järeldad enese kitsast vaatepunktist, et see morn olemine hakkab väljenduma mingiski osas agressiivsuses, siis oled sa kahjuks ikka väga eksiteel. Palun, hari end. Laienda silmaringi. Enese mukkimise asemel kuluta näiteks pool tundi päevas millegi uue õppimisele. IGA PÄEV uus asi õppida. Aga ma olen sinu suhtes ülekohtune - sul ju vaja end (ja oma rumalust) näidata erinevates portaalides, saadetes j muudes avalikes kohtades.
Ma olen varemgi kirjutanud, et sind ei ole tegelikult taga kiusatud sinu välise kuju, vaid ikka sinu rumaluse pärast. Lisaks veel selle rumaluse laialdase ekponeerimise ja sarnasele rumalusele üleskutsumise pärast. Ja siia saaks veel panna selle, et nõuad enesele erikohtlemist - oled ju eriline "trans...." (mis iganes siia siis tuleb). Kuigi oled tavaline mees, kes pole oma meheks olemisega isekeskis rahul.
Kui sinust hetkel eemalduksid rumalus ning erikohtlemise nõudmine (mis on laias laastus eelmisega tugevalt seotud), siis ei kiusaks sind enam kuigi paljud. Ehk ainult need vähesed, kellega sul voodis olles tuleb välja karm tõsi - sa pole siiski naine. Aga nagu ma aru saan, siis korraliku inimesena sul ju partneritest järjekorda ukse taga ei ole vaid sa lepid ühe partneriga terveks eluks?

Tuleb ikka ja jälle tõdeda, et surnul ja lollil on see üks ühine omadus, et oma seisundist ise aru ei saada. Ainult ümbritsevad saavad sellest aru. Ning kahjuks ei piisa kummalegi, kui neile nende seisundit tutvustatakse.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 13:33
kogenematu, sa pole mind ei näinud ega mind tundma õppinud, sinujaoks võin rumal tunduda, aga tegelikkuses on vastupidi, kui mind teeb rumalaks see et ajan õigusi taga, siis edu, mõtle nii, pole minu probleem. Kuigi mul vaid põhikooli haridus olen ma siiski palju targem kui kõrgharidusega inimene, paljud imestavad kust mul sellised mõtted küll tulevad. Minu elus on vaja pead väga palju kasutada, eriti kui teed kümme asja korraga, aga nagu ma ütlen: sa ei tunne mind ja ei saa suurematest asjadest aru, mida mina mõtlen. Ma olen lihtne inimene kuid sellegipoolest on vaja ajusid palju kasutada, aga kitsas maailmas elav inimene ei saagi aru ja ei mõista. Afga see inimene kes ei taha asjadest aru saada siis arvabki et on üle, rumal inimene tegelikult üritab tõestada oma mõttemaailma, ei huvita teda isegi teadusuuringud, arvab ikka et on kõige targem, teadlased on lollid kes ütlevad et vähemused on normaalsed inimesed.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 13:45
Ainult loll teab kõike täpselt, sest keegi temameelest tark inimene on nii öelnud. Tark kahtleb ja kaalutleb, kas uskuda või mitte.
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 14:19
Sina ise kirjutasid 17.04 11.29.53, teadlased kirjutavad, et sa oled hälbega, aga tegelikult ei ole. See ongi see koht, kus hälbega inimene arvab, et teadlased on lollid
˅ näita rohkem ˅
2019-04-18 21:20
misteri, see on vana aegunud, tänapäeva uuringud on näidanud et oleme normaalsed inimesed.Tänapäeva teadus on rohkem arenenud, kui oled teisel arvamusel, siis on see sinu probleem mitte minu, ma ei viitsi ka vaielda inimestega kes ei saa aru. Liohtsalt proovisin kas mul on õigus et hakkab jama ja mõtetu vaidlus pihta, nii läks jälle nagu alati.
˅ näita rohkem ˅