Foorum
1
2
3
...
18
19
20
2019-06-21 22:13
ja raha me saime kätte
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 22:15
Susanna sa syydistad ainult teisi, vaata peeglisse! Sa pole mingi ema Theresa vaid paras bitch, aeg oleks teha järeldused, siis ei nokitaks ka sinu kallal!
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 22:31
carmen, ma ei süüdista kedagi, seisan enda eest ja see on õige. Ma ei ole see inimene kelle pihta võib solvanguid loopida, ilma et midagi vastu ei ütle. Hea tunde annab kui ütled otse välja oma arvamuse. Mina ei alustanud.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 22:41
Susanna, sa oled seljataga rääkija, ma tean väga hästi kuidas mind sa teiste ees maha teed! Olen kursis, mul on ka sõpru, selle eest peaksin sul korralikult pikki tatti tõmbama, täna jumalat, et ma seda pole teinud kui sind olen näinud. Ma pole päris see keda võid seljataga pasaga üle valada. Vaata ette oma ytlemistega, paljud imestavad miks ma siiani pole sul yle küüru tõmmanud selle sita rääkimise eest mis minust kokku oled soigunud, juu ma suht pika närviga ning ikka suht rahumeelne! Seega võta hoog maha ja mõtle järgi kas ikka on vaja mõtlematusi kokku rääkida! Kyll sa juba ise tead mida sa kokku oled sigadus.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 23:00
Seega tahad, et sinu rahule jätan, siis jäta ka minu huiamine seljataga, tahad samas vaimus jätkata .... aga ole lahke. Sõprade seast otsi vaenlasi ja neid sa oskad koguda. Edu!
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 23:01
Aga ootan siis sin heameelega, eks ründa, huvitav mida ma sinust küll rääkinud olen, see millise sita sa keerasid mulle ja mu sõbrannale seoses saatega, muidugi olen rääkinud, kui keegi üritab näidata sind heast küljest ja miks me ei suhtle, sulle tuleks üks hea kolakas anda, oled endast liiga heal arvamusel, see et sa oled halb inimene ja enamus transinimesed ei taha sinuga tegemist teha on ka põhjust, minule räägitakse siiani sinust lugusid mida ma kuulda ka ei taha, sa oled transinimeste häbiplekk.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 23:16
Vat see oli alles üks mehine jutt!!
˅ näita rohkem ˅
2019-06-21 23:23
herra luukera, teie heteroism ja ei taha aru saada ja hari ennast ja võitluskunst eioska ja...
(susanna lihtne vakra teha )
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 01:27
Inimesi on igasuguseid. Kui sa oled tore või tropp, siis oled sa tore või tropp vaatamata oma soole, orientatsioonile, rassile, maailmavaatele või millele iganes veel vaatamata.

Mina ei tea isiklikult ei Susanna2'te ega ka InYourHead'i. Mõni, kes teab mõlemaid võib nentida rahvatarkust: "pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad", aga kuna mina kumbagi ei tea, siis mõlgub mõttes üks teine ütlemine: "targem annab järel"

Tean, et InYourHead oli kuskil telekas mingi aeg, kuid pole mul olnud au ühtegi saadet näha olnud ja enam ei oska kuskilt otsidagi, et järgi vaadata. Susanna2 osas Lusti saadet osaliselt vaatasin järgi kuna sellest siin nii palju on räägitud.

Oma kohati vastikus otsekohesuses tahaks ikkagi arvamust avaldada ning tuginen vaid postitustele, mida kumbki neist kahest on siin foorumis teinud.
Minu meelest on InYourHead sümpaatne, ei suru peale seda, kes ta on ja tundub, et temaga võiks isegi üht-teist maailmaasju ja - vaateid mingil hetkel arutada. Susanna2 aga tundub olevat "minu arvamus ja vale arvamus" - tüüpi tegelane, kelle jaoks tundubki tema eluviis ainuõige olevat ja kes ei suuda teisi aktsepteerida sellistena nagu need teised on.

Kordan veelkord, et ma ei tea neist kumbagi ning tuginen oma arvamuses kummagi poolt siin foorumis tehtud postitustele.

P.S. Mul on väga häid tuttavaid, kes on orientatsioonilt gay'd (mina olrn hetero), samuti näiteks on mul häid tuttavaid, kes on moslemid (mina siis endiselt ateist) ja kõik väga suurepärased inimesed, kelledega täiesti vabalt suhtlen ning kõik on jummala okei ja normaalne.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 01:48
mämmutajad ,,ühte sama tatti lasete edasi ja tagasi ,,jummel suhtlus puudus ,tehke mitte AA aga SS
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 01:51
corazon, inyouheart ja sõmpaatne, eks sa tutvu temaga ja pikemalt suhtle, aastaid, mis arvamus siis jääks temast, Aga ehk on ta muutunud, enamus transinimesi ei taha teda tunda.
Kõigi siinsete jaoks peaksid vähemused suu kinni hoidma ja kapis olema, aga niikui vähemus julgeb suu lahti teha ja võitleb õiguste eest on kohe suur probleem.
Katrin Lusti saadet pole üldse mõtet tõsiselt võtta, peale puidu nikerdamise osas, te ei tea tagamaid, aga las jääda kõigile oma arvamus, kui solvama ei hakata, kui solvatakse siis loomulikult vastan samaga.
Teie jaoks ongi see üle mõistuse kuidas julgeb üks vähemus suu lahti teha.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 04:26
Hea meelega taoks selle debiiliku hambad sisse aga pole enam midagi taguda.Sul susanna juba erikoolis taoti saapa kontsaga hambad sisse et sa oma suud kinni peaksid ning vaid imeksid.Suur sensei,igal öösel kusesid alla.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 05:43
Leedi Hernehirmutis, viimast korda selgitan sulle! Mina pole mingi inglike elus olnud, olen olnud teatud eluetapis samasugune nagu sina täna ... mina ja minu maailm ning suht hoolimatu olnud inimeste suhtes. Osasid oma nn. Tehtud/öeldud asju ma jah olen kahetsenud ja püüdnud lepitust leida, see kas seda on aksepteeritud või mitte on jäänud vastaspoole otsustada. Ma olen suhteliselt avalik inimene, seega kui keegi tahab minuga teha nn. Sotid selgeks, siis alati on olnud võimalus mulle kirjutada või helistada ja kui ma vähegi suudan aru saada, et jah ma olen ülekohtuselt kellegagi käitunud, siis ma seda tõesti ka tunnistan. Nii ... fakt aga on see, et sinu suhtes ei tunne ma mitte mingeid süümekaid, sest sina ei suuda teha üldse järeldusi ja enda sisse vaadata. Ma pean tunnistama, et ma isegi tunnen kahjurõõmu, et sa sihuke töll oled. Mängi lolli edasi elus, näe ainult enda õigust ja elu ongi sinu jaoks lill. Ulu edasi meedias, et sul pole tööd ja pole oma elamist, anna aga tuld ja looda, et keegi haletsusest hakkab sind ülal pidama. Sinu sõbrannast aga kellega sa elad koos on mul kahju, et ta oma noorukese elu on raisanud sinusuguse egoisti peale, kahjuks ei leia tema sellest väljapääsu kuna ta on liiga malbe sinule vastu astumaks. Loodan, et keegi tõesti loob talle kunagi hea elu, sinuga ta seda ei saa mitte kunagi. Nii, leedi hernehirmutis, kahjuks sa ei TUNNE mind vaid TEAD tükikesi minu elust ja jumal tänatud, et sinu arusaam minust on kui õelast ning nn. Haigest inimesest, tänu sellel ehk olen suutnud vältida tutvusi mis on silmakirjalikud ja valed. Kindlasti julgen avalikult öelda, et nii mõnigi sinu nn. sõpradest on hakanud sinust eemale hoidma tänu sinu meedias lahmimiste peale, kindlasti võin öelda, et kasulikum on inimesel sind mitte tunda ning vältida sinuga kokkupuudet avalikuse ees kuna siis võib kaotada nii mõnegi tutvuse. Ja kui veel natuke asjalik olla, siis EKRE pihta aina arutu tulistamine on suht mõttetu, enamik vähemusi ei soovi mitte ühegi erakonnaga olla sõjajalal, see mida sina korraldad on provokatsioon ning poliitilisel tasandil tüli otsimine, tõmbate endale lihtsalt vee peale. Inimõigused meie riigisüsteemis toimivad, enamik õigusi on sul olemas nagu ka hetero ühiskonnas ... sinu käitumist aga vaadates, siis varsti võib aga nii olla, et sa hoopis hävitad lootust veel parema elu peale ... ah jaa ... mis paremat elu sul ikka loota, sa peaks alustama endast ikkagi esialgu. Tõenäoliselt ei jõudnud sulle ka 1/3 minu jutust kohale aga ma olen vähemalt püüdnud. Keep moving Hernehirmutis.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 12:55
Susanna2, mis õigused need on, mida sa vajad, aga sul puuduvad ja saad kätte iha.ee foorumis kakeldes?
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 13:10
mida vittu ,saade läks putsi ,kõik naeravad susanna üle aga algul olid õnne junn et sinna said ---- täitsa putsis kõik süüdi hakkab pihta nüüd alles kellad helisevad ,et perse kõik läks
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 13:17
Südameke, sa kindlasti ei viitsi kogu seda "kalevala" mõõtu jutulõnga läbi lugeda. Aga siin tuli varasemalt välja, et susanna tahab eriõigusi. Need mis on meile kõigile kehtivad õigused, need tal nagunii ja neist ta puudust ei tunne. Küll aga tahab eriõigusi, erikohtlemist, eelistamisi jne. Lisaks peavad kõik teised teda veel kummardama, kiitma-ülistama ja veel andameidki tooma. Kaudselt võib märgata "jumaluse" seisundi ihkamist - kuigi avalikult ta seda ei tunnista. Samas on kõik komponendid ükshaaval kokku kogunemas.
Kummardamine ning kiitmine-ülistamine tulenes sellest, et ta julges omal munad maha ajada. Andamite korjamine sellest, et õigustab LGBT riikliku rahastamist haigete laste arvelt.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 13:24
Sai ju oma tähele panu ja rahvas tsirkust ning leiba , susanna kopika tasku kuid otsas juba nikerdused turul müügiks kuid keegi ei osta
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 13:30
Ja veel - ühes varasemas teemas, mille ta küll teema alustajana sai kustutada, tahab samuti riigi rahadega koolis väikestele lastele sama- ja transsoolisuse propageerimist, niigi hõivatud pedagoogide koormamist selliste laste otsimisel oma klassist ning vajadusel ka noores eas ümberopereerimiseks.
See läheb minu vaadetega aga väga risti nin on ka põhjuseks miks veel siin sõjakas olen. Laste pilastamine ja seksuaalselt ära kasutamine (oma valede valikute õigustamiseks) on kuritegu ning isikut peaks selliste plaanideilmsikstulekul reaalselt karistama. Lapsed on kahtlevad paljudes elu asjades ning alles koguvad kogemusi. Andes neile aga indikatsioone, et enda olemust on võimalik ennast köndistades muuta (tegelikult ei muutu ju peale jalgevahe anatoomia miskit), võib neil tekkida nende jaoks teadmatute tagajärgedega eluaegne puue. Lapsed ei ole veel võimelised neid asju nii pikalt ette analüüsima. Hiljem aga pole neid asju võimalik lõplikult tagasi keerata. Jah, välimuse saab ehk kuidagi, aga funktsionaalsust enam iial. Seega noores eas köndistamisele mõjutamine - kuritegu. Selliste mõtete ja plaanide tegemine - kuritegu.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 13:33
Teemadest lugedes on susanna ise alles nagu koolieelik, koolitee on kuskilt puudulikuks jäänud
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 14:19
Tema koolitee piirdus viie klassiga,erikoolis.Õppis rohkem suhuvõtmist,varastamist ja valetamist.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 19:25
See teema kasvab varsti pikemaks kui läbu.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:18
refrään teine
läbus "võtame"
siin "halvustatakse ja ei taheta aru saada ja õigused vaja kakelda"
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:33
Kui nüüd tahaks käkki keerata, siis tuleks lasta see teema kustutada Ei tea, kuhu siis kolib
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:36
Muidugi tuleks kustutada, seda juttu mis kordub pole ju mõtet lugeda.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:46
Oi siis oleks kohe ütlemist, et tema sõnavabadust piiratakse, sest ta on trans. See oleks ju ilmselge diskrimineerimine. Oleks kohe tegemist soovolinikule. Aga soo on teadupoolest tüma maa.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:47
Minugi poolest kirjutagu kuhu tahab, õnnetu hing mis kuidagi rahu ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:55
Kuidas õnnetu? Pidi ju väga õnnelik olema.
Kuigi jah, teistele püütakse ikka tõestada seda, millesse endal usku ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 21:57
Kui inimene on rahul oma eluga siis ta ei jauraks siin.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:01
kustutamise mõte on jama , selline näidis-õppematerial ju
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:05
Tehku igaüks copy-paste kel vaja ja aamen.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:11
Kui kustutada, siis tekib uus ja sama sisuga.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:15
Kordamine pidi olema tarkuse ema, kui muidugi isa loll pole
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:21
Lollid viibivad ju teatud asutuses.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:35
Kussss??? Ma pole küll kuulnud sellistest. Ma tean et on selliseid kuhu pannakse tarku ja veel targemaid
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 22:43
Lollide jaoks on selline asutus nagu vaba maailm. Targad on eraldatud rohelise aiaga.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-22 23:24
Uudis see Susanne käis hambaarstil,tõmmati põletikus hammas välja ,perse kaudu lillat värvi ja mäda tilkus
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 02:38
Carmen, ei ole mu sõbranna õnnetu, tal täitsa vaba, teeb mis tahab, ei hoia ma teda kinni, ei peksa, ei mõjuta kuidagi. Praegu on ta väga rahul et saab minu juures olla. Mis aga puutub sinusse, miks eemaldusin sinust, oli su vastik iseloom, mulle ei meeldi ülbed inimesed ja kes enda tahtmisi peale suruvad ja veel mõndagi oli mis pani loobuma sinuga sõprussuhtest. Paljud imestavad, kas ma siis ei tunne Carmenit, muidugi tunnen, aga meie ei saa läbi. Ma võin olla monstrum, koletis ja ei tea mida veel, polegi tähtis, mull on vaid tähtis mida minu tõelised sõbrannad mõtlevad. Sul on õigus, mõni sõbranna kadus, kuna hakkasid kartma. ekre erakond alustas, mõtlesid et peidan hirmust pea liiva alla, aga ei. Lõpuks üritasid veel vaöedega ka laimata, aga see ekre vale tuleb vaikselt välja. Vahet ei ole, olgu kasvõi eesti president, kui minu kohta valetatakse ja üritatakse igati sitta mulle teha, siis ikka kaitsen end küll. Ma ei ole allaandja kes hirmust erakonna ees pea liiva alla peidab
Kogenematu, mina arvan ja väga paljud ka arvavad, et koolides tuleks lgbt teemadest rääkida, sest nagu näha lapsevanemad paljud valetavad lastele lgbt inimeste kohta. See pole ajupesu ja ka mina ei poolda et laps sugu vahetaks, vaid siis kui täiskasvanuks saab, aga pooldan ablikaatorite võtmist mis ei lase vaid areneda vales suunas. Muidugi enne seda peab tegema uuringuid, mitte kergekäliselt.
kui laps on ikkagi transsooline, siis tuleks last varakult aidata, et tal kunagi kergem oleks. Inimene sünnib transsoolisena, mitte ei ole peas kinni. Inimene võib kahtlema hakata seepärast et ühiskonna vihkamine on veel suur.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 11:13
1) palju rohkem inimesi arvab vastupidi - lgbt ei tohiks olla kooli programmides
2) aplikaatorid teevad ju tulevikuks kahju. Millest koostatakse tupp? Jah, peenise nahast. Kui aga peenis jääb lapselikult väikeseks, siis pole ka selle naharibast tehtud tupp enama jaoks kui "viljandi tuletikk"
3) kui vara on sinu vara? Kui relvaluba saab taotleda alates 21, ja see pole isegi pooltki nii keeruline otsus kui sugu vahetada, siis jah - ka 30 oleks liiga vara.
4) kahtlus tuleneb pigem siiki sellest, et erinevalt sinust tuleb enamusel siiski mõistus koju.

Reaalselt - kui suur protsent sinu arvates on siis neid tegelikke transsoolisi? Kus ajukoore toimimine on vastuolus keha toimimisega? Kuskilt jäi silma, et üks kolmele miljonile? Seega üks REAALNE transsooline eesti JA läti peale! Teised on lihtsalt moetransad! Sellele 1/3 000 000 inimesele oleks tõesti mingi hormonaal vms abi vaja välja mõelda. Teistele piisaks psühiaatrilisest abist küll.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 15:46
Susanna, sinuga sõber olla on idiotismi tipp, sul pole seda aurat, et sa sobiks minu sõbraks. Vabanda mind aga ei sa pole sobilik
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 16:11
Igal erakonnal on oma noorteprogramm. Susanna on nagu kommunist. Noori leninlasi hakati ju ka juba esimesest klassist peale kasvatama ja oktoobrilapseks võttmine oli esimene tõsisem suunanäitamine.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 17:23
Üks video pani kohe mõtlema. Kõik justkui klapiks - välja arvatud see osa, kus öeldakse nad olema eriliselt targad. Aga ehk loeb ka see, kui seda arvatakse end olema? Igal juhul justkui õpiku juhus


https://youtu.be/Lq9SJIGmqyQ
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 18:15
Carmen, ma ei taha sinusuguse idioodiga sõber olla, mina loobusin.
Kogenematu, just peab koolis rääkima lgbt teenadest, vahet ei ole mis arvab lapsevanem. Väga mitmeid näiteid on, kus lapsevanemad suruvad maha homo ja transsoolususe, lausa karistamisega. Lõpuks kui laps täiskasvanuks saab on ta ikka homo või trans, aga ainuke et vihkab vanemaid selle eest.See peaks lausa kohustuslik olema koolides, niinagu räägitakse perekonnast, homopaar on ka perekond. Kui sinu jutu järgi nii väike protsent on transsoolisi, siis minu tutvusringkonnas on üle 10 transsoolise kes sündisid transsoolisena, niiet sinu ütlus ei pea kuidagi paika.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 19:33
See kruvi mis teisi kinni hoiab,logiseb ikka täiega Ma tavaliselt ei sekku teiste asjadesse,kuid see jutt on ikka täiesti jama Iga inimene elagu nagu tahab,kuid ei pea oma elu teiste ette laotama
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 20:23
Musi ingel on kaunim naine ihas
˅ näita rohkem ˅
2019-06-23 20:43
Susanna, aga miks AINULT lgbt peab kohustuslik olema? Siis võiks ju ikka kogu skaala seksuaalset erinevust koolis lahti seletada! Ehk mõni on sm, mõni nekrofiil, ehk mõni dendrofiil jnejne. Miks ainult ühte sorti hälbed peaksid kohustusliku olema?
Kui sa eelistad ainult ühte, siis on see propaganda. Kui aga võtta programmi kõik hälbed, siis saaks sellest ehk isegi mingi haridusliku programmi välja meelitada. Susanna puhul on ka näitliku materjal olemas. Näitad korra õppesessiooni jooksul ette, ja koheselt on igasugune lgbt isu noortel kadunud. Kui aga tahta susannal veel midagi rääkida lasta, siis peab lennunduses tuttavad ingveri tabletid või suisa oksekotid klassi varuma. See on aga selline kulu, millega pole õppeasutused ju arvestanud. Seega susanna, kui tahad koolidesse ennast näitama minna, et peletada lapsi lgbt teelt, siis võta ingveri tabletid ja oksekotid oma ressurssidest kaasa
˅ näita rohkem ˅
2019-06-24 12:46
Kogenematu, sa ise oled vist nii inetu et sul piltigi pole. Me räägime kahe täiskasvanud inimese vahelises armastusest vabal tahtel, või sa võrdled et ka hetero arm astus on hälve. Ära too mulle haigeid võrdlusi, mingite hälvetega, vähemus pole hälve. sa oled ikka nii haige inimene et võrdled millega tegelikult ei janna võrrelda ja sa pead end targaks inimeseks, no tõesti mõtle natuke mis paska sa suust välja ajad.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-24 12:56
See on inimese vale arusaam, See ei ole hälve.
Kogenematu, kui räägime kahe inimese vahelisest armastusest, siis sinu jutu järgi on ka heteroarmastus võrreldav näiteks pedofiiliga, samale pulgale pannes.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-24 13:08
Heteroarmastus on norm. Ja mis on sellest kõrvale, on hälve normist. KÕIK!
Mine õpi natuke eesti keelt, veel parem - lase kellelgi õpetada! Su isekeskis õppimist me oleme näinud - selle tase jääb allapoole igasugust arvestust ja on ebarahuldava tulemusega.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-24 13:29
Kogenematu. Tänapäeva uuringud ongi juba tõendatud et see pole hälve, see on pandud kunagi inimeste poolt, siis polnud teadus nii arenenud, see kui inimene sünnib homona või transsoolisena, on tegelikult normaalsjus, kõrvalkalle on see kui inimese vaated muutuvad hälbeks. Ära tule võrdlema kui su silmad on kinni ja ru ei taha saada. See näitab sinu suhtumist inimestesse keda vähem on. Kahe täiskasvanud inimese vaheline armastus on täiesti normaalne, vahet pole kas homo, trans või hetero. Aga sinu mõtlemiserga inimesed muutuvad vähemuseks, sest inimesed mõistavad mis on tegelikkuses. Seer kui ma räägin asjadest nagu nad on, ei tähenda et olen rumal, inimene ei ole rumal sellepärast et ta vähemus on.
Keprik, aga inimene on sõna välja mõelnud, inimese viga on raske parandada, sest vihkamine on ikka veel, see ei ole hälve.
˅ näita rohkem ˅
2019-06-24 13:40
Armastus kahe inimese vahel?
Elav ja surnu - kaks inimest, nende vahel on armastus, seega sinu sõnastuses on see normaalne.
Täiskasvanu ja alaealine - kaks inimest, nende vahel on armastus, seega sinu sõnastuses on see normaalne.

Äkki on võimalik ka nii, et armastust on enama kui kahe isiku vahel? Kolm, neli, veelgi rohkem?

Miks lõpeb sinu tolerants siis lgbt juures ja muid hälbeid (vähemusi) sa vihkad? Seega ei käitu sa ühte moodi vähemuste osas, kiidad ainult enda vähemust, seega oled silmakirjalik ja valetaja!

Ja seda uurimust, mida sa siin nii väga kiidad, mis pidavat lgbt hälbimust normiks muutma, seda pole sa ju senini siin suutnud välja tuua. Oi kui mitu kuud sul oli aega see leida ja siia näidata. Seega kuniks seda näha ei ole, saan ma TEADUSLIKUS keeles sinu sellekohast viidet eirata. Sinu öeldud sõna ei maksa tuhkagi kuniks su sõna taga pole seda tööd.
˅ näita rohkem ˅
1
2
3
...
18
19
20