Foorum
2026-03-27 17:21
Mis arvamus on Iha meeskonnal sellest, mida Mallukas tegi ettevaatust.ee lehel? Minu arvates tegi ta väga õige otsuse 💪💪.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 17:25
Lugesin kusagilt, et see Mullikas elab koos endise kriminaaliga.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 17:28
Ega sa Malluka mees ole?😘🫣💪
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 17:37
Otsus on õige, aga kuna seda mudru on suhteliselt keeruline hallata, võib see üle pea kasvada. Elame näeme, aga ettevõtmist tasub pigem kiita.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 17:44
Tegelikult ei ole, kui lähtuda mõnest selgest reeglist. Ainult lõpetatud kohtulahendid, kus karistus kandmisel või kantud. Seni kuni sellest kinni peetakse, on ka oma seljatagune kaitstud.

Idee poolest õige ettevõtmine, kuniks joones püsib. Leidsin isegi oma tuttava sealt üles. Aga seal nimekirjas on ka tüüpe, kes on karistuse kandnud, pere loonud ja lapsedki teha jõudnud ning oma eelnevat "elu" uue pere eest varjanud. Muserdav.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 18:46
Väga õige ,et avalikustas kes millega hakkama on saanud , mida korra tehtud jätavad selle ainukeseks korraks vähesed.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 19:22
kiisuke sind tuleks samuti avalikustada millega oled hakkama saand ja teisi inimesi solvand, eriti siin oma varikontodega. vot nii ülle
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 19:30
See küll kahju jaa, minu nime polnudki🤣🤣🤣
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 21:03
Sealt võib mindki koos misterj'iga leida.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 21:41
Õnneks, seal pole minu pilti. Aga peksa said sa Dragunov kõvasti, kui koos elasime. Seepärast, et petsid mind lamba antsuga.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 21:58
Kahjuks vastab tõele, kuigi peksu ma nautisin.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 22:14
Dragule meeldivad pikad mehed.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-27 23:37
Jah, olen ju ise vaid 136 cm pikk.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-29 23:22
Eesmärk on mahitada omakohtule ja või sundida suitsiidile?
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 07:34
Kuulsin meediast, et sel Mullikal endal ka persealune tuline.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 09:01
Eks see on rahva pöörde ajanud kuna mõnigi on oma pattudele selja pööranud.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 13:06
Yle40- on midagi karta ? Pedofiilid ja naistepeksjad tulebki avalikustada, vajadusel ka koos piltidega. Kui naine on pidanud kannatama füüsilist vägivalda või lapsi on ära kasutatud, siis ei saa sellised teod jääda tagajärgedeta. Nende tegude ohvrid — naised ja lapsed — peavad elama nende tagajärgedega kogu elu.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 13:28
Seal pedofiilide saidil on segiläbi väga mitmesuguseid tegelasi, mõnel päris räiged lastevastased kuriteod, teisel naistevastane vägivald. Esiteks ma arvan, et pedofiilia võiks olla eraldi teema, kuhu teisi kuritegusid juurde ei panda. Muidu leitakse sealt "malluka pedofiilialehelt" inimesi, kes pole iial midagi lastele kurja teinud. Või siis võiks leht olla kategooriateks jaotatud, nii et selgelt saaks vahet teha.
Teiseks võiks olla see üles ehitatud viisil, et oleks kuriteo lühikirjeldus ja alles sinna peale klikkides näed nime jms andmeid. Sel viisil ei muutu "pedofiilide häbipost" lihtsalt kõikide suvaliste kaudselt sarnaste süütegudega inimeste häbimärgistamiseks.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 14:01
Aga mõelge nüüd olukorrale, kui 18 aastasel noormehel ja 15 aastasel tüdrukul on kuum suhe. Sellist asja juhtub ja mitte just vähe. Tüdruku vanemad on aga selle suhte vastu ja panevad asja kella külge. Seks alaealise ja täiskasvanu vahel on toimunud ja seadus on seadus. Kas nüüd see mees peab elu lõpuni selle noorusearmastuse pärast kannatama?
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 14:07
On eluaeg juhtunud ja juhtub veel, olgu see seadus milline tahes.
Hoiatused on head , parem karta kui kahetseda.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 14:21
Jfjm- Vanusepiirid on paigas põhjusega ja kui need ületatakse, siis võivadki tagajärjed olla tõsised. See ei tähenda, et keegi peab elu lõpuni kannatama, aga see tähendab, et tuleb oma tegude eest vastutada.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 14:47
Ainult, et mallukal on üles riputatud kõik vanad vastutused mis juba kantud.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 15:26
misterJ, kui vaadata asja malluka vaatenurgast, siis elab ta koos kriminaaliga - vargaga, mitte endise kriminaaliga. Ma küll ei tea, aga enamus inimesi sealses portaalis on oma karistuse kandnud, eluga edasi läinud ja end ka tõenäoliselt muutnud. Seega on ka nemad endised kriminaalid ja nende avalik poomine pole mõistlik. Malluka suur tähelepanuvajadus on haiglane.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 16:16
Üldiselt on pooled seal täielik jama. Stiilis Sildaru lasteahistaja. See , et keegi lapsele nahapeale andis, tihhti asjaeest. Tänapäeval on lastel karistamatuse tunne, ja pole palju fantaasiat vaja, et ettekujutada kes nendest kasvavad. Kunagi hakkavad nad riiki juhtima. Praegudi nn pooled poliitikud sulaaegse 90 nenda võsukesed. Polr midagi elus teinud, midagi ei oska
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 18:19
Pedofiilide avaliku ristilöömise vastu pole mul midagi, pigem olen poolt, sest see on siiski hälve kõrvade vahel, mis pole ravitav (hormoone ja tungi inaktiveerivad inhibiitorid pole piisavalt jätkusuutlikud ja tulemuslik teraapia on rohkem nagu illusioon). Siinkohal on häbipost minu vaatenurgast täiesti õigustatud, iseasi, kas sellist registrit peaks haldama üks suvaline asjasse puutumatu inimene, tähelepanuvajaduse rahuldamiseks.

Hoopis teine lugu on aga kõige muuga, mis seal ripub.
Ka seaduses on sätestatud, et nn korduv poomine pole ok (KarS § 81 sätestab, et kedagi ei tohi kuriteo toimepanemises süüdi mõista ega karistada, kui kuriteo toimepanemisest kuni selle kohta tehtud kohtuotsuse jõustumiseni on möödunud:
*kümme aastat esimese astme kuriteo toimepanemisest;
*viis aastat teise astme kuriteo toimepanemisest).
Ja ma ei arva, et kellegi kõrgendatud tähelepanuvajadus võiks seaduse-eetikast üle sõita, sest nagu siit juba ka palju on läbikäinud, siis neil, kel karistus kantud võiks siiski jääda võimalus ühiskonda integreeruda ilma, et me juba eos selle võimaluse nullime.

Igasugusele vägivallale kehtib tingimusteta küll null-tolerants, kuid me ei tea, mis on kellegi kaasuse täpsed tagamaad.
Tean isiklikult peret, kus naine iga jumala ühise peo korral provotseeris meest sihilikult, alustas norimisest ja lõpetas kööginugade loopimisega. Sel mehel sai küll enne otsa jaks abielu jätkata, kui kannatlik meel, kuid polnud vähe kordi, kus tal käsi taskus rusikas oli...
Kui nüüd seesama provokaator oleks ühel hetkel viinud olukorra eskalatsioonini, kus oleks lõpuks laks käinud, siis kumb on päriselt rohkem ohver? Kas mees, kes kannatas aastaid vaimset terrorit ja lõpuks ei lubanud end nugadega loopida või naine, kes sai nurutud kõrvakiilu?
Kui selline juhtum jõuaks kohtuniku lauale, maanduks see lahendina kartoteeki kui lähisuhtevägivald. Kuid kes on ikkagi päriselt ohver...
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 18:32
Iga otsus omab tagajärgi ja vastutuse otsuste eest peab võtma otsustaja. Otsus elada aastaid psühholoogiliselt ebastaabilse provokatiivse naisega on just tolle mehe otsus, otsustusvõimetus kajastub samuti otsusena. Selle mehe näites oleks põhjust meest ohvrina kästleda, kui ta oleks esimese kahe- kolme korra järgselt otsustanud lahku minna. Eks suuremas pildis laieneb selle tulemi eest vastutus ka vanematele, kes ei mõistnud kasvatada meest väärtushinangutega, mis soosiks siiski enesehävituslikule elule vastupidise elamist.
Kas ühekordse peksmise, lähisuhtes väguvalla vms eest peaks kohtuotsuse jõustumisest mingi aja möödudes saama vaid tint avaldusel, millega see fakt salvestati, kusagil arhiivis või pilves? Kindlasti mitte! Ohver elab selle kogemuse ja ka tagajärgedega elu lõpuni. Taas on valikute küsimus. Kas tõsta käsi või mitte? Kas teha tagajärgedega tööd ja mitte jääda ohvrirolli kinni? Suurem töö tuleb teha ohvril, siiski. Lööjal oli ju valik..
Eriti põnevaks läheb see teemaarutelu, kui läheneda kvantsidususe nurga alt. Mõtteainest jagub.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 18:48
Kindlasti ei tohiks sellise kataloogi koostamine suvalise isiku hallata ega otsustada olla.
Riiklik kontrollitud tegevus peab see olema mitte alkosõltlase ja kriminaali järjekordne tähelepanu vajaduse rahuldus
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 19:36
Vaatasin, et sel kriminaalil on ka riigile maksuvõlg tasumata, ca 26.000 eurot. Laseb riigi rahadega üle?
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 19:47
"Otsus elada aastaid psühholoogiliselt ebastaabilse provokatiivse naisega on just tolle mehe otsus, otsustusvõimetus kajastub samuti otsusena. Selle mehe näites oleks põhjust meest ohvrina kästleda, kui ta oleks esimese kahe- kolme korra järgselt otsustanud lahku minna."

Täiesti ebapädev seisukoht ja ühel jalal kõnkav argumentatsioon. Seda mitmel põhjusel. Esiteks on lähisuhtevägivald miski, mida ükski arukas inimene ei peaks arutlema individuaalse vastutuse printsiibist.
Reaalses elus ei ole lähisuhtevägivallaohvrid inimesed, kes on teadlikult otsustanud sellises suhtes edasi olla, vaid mängu tulevad sajad erinevad põhjused, alates majanduslikust sõltuvusest ja lõpetades erinevate manipulatsioonimeetmetega. Sinna vahele jääb veel palju-palju tegureid - ühised lapsed, füüsiline ja/või sotsiaalne hirm jne. Elu pole must-valge.
Siit mõttest jääb mulje justkui mehed peaksid ise leidma väljapääsu, kuid kui oleks vastupidine situatsioon ja terrori all kannataks naine, siis oleks olukord peapeal.
Kui lähisuhtevägivallast oleks nii lihtne väljuda, et kolmandal korral kohver kaenlasse ja asi aamen, poleks meil tugikeskuseid ja varjupaikasid vaja, kuid neid on omajagu ja need on pea pool-pooleks hõivatud justnimelt vaimse vägivalla ohvritega.
Öelda, et kedagi on valesti kasvatatud või et omab madalat enesehinnangut, kui ta piisavalt kiiresti toksilisest suhtest ei välju on spekulatiivne üldistus ja jätab minule isiklikult üldistajast kergelt madalalaubalise mulje...

Ja tõesti, mõnest asjast peabki saama tint paberil, kui karistus on kantud ja inimene, kes on muutunud, soovib olla taas täisväärtuslik ühiskonnaliige.
Selleks ongi olemas kohtusüsteem, mis karistab, mitte omakohus. Veel vähem, et seda tuleriita kütab keegi kergelt labiilne influencer.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:04
Lähisuhtevägivalla ohvri süüdistamine soopõhise erikohtlemise alusel on vale.

Väga oluline on miljon korda üle toonitada, et LSV alla võivad sattuda väga tihti inimesed, kellel on teoreetiliselt kõik kaardid ja võimalused olemas suhtest väljumiseks. Teoreetiliselt, sest LSV rakendatakse väga tihti inimese peal, kes on pandud või on nad erinevatel asjaoludel sattunud olukorda, kus nad ei saa LSV all kannatades lihtsalt lahkuda, veel vähem vastu astuda või isegi abi küsida.

Olen näinud kõrgharidusega, tugeva iseloomuga, hakkamasaavat, töökat, ambitsioonikat, tööl edukat inimest muutumas oma partnerist sõltuvaks vähem kui 9 kuuga. 9 kuu jooksul muutus võitleja ohvriks. Inimesed võivad olla oma ohvrite lammutamisel ja lämmatamisel õõvastavalt osavad
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:08
Üks alles seletas kuidas naine teda peksmises süüdi mõistis kui tegelikult jalgrattaga kukkus purjus olekus. Aga armid olid olemas ja mees sai süüdistuse sest naisel oli ammu mees rahadega pinnuks mida ise kasutada ei saanud.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:15
Varjupaiga vajadus ei ole õigustus sümptomile!
Väljapääsu otsus, vastutus lasub nii mehel kui naisel, kes kannatab lähisuhtes. Kõik need vabandused à la lapsed, majanduslikud tegurid on taaskord otsustamise küsimus. Mida inimesed oma lastele õpetavad, kui püsivad suhtes, mis laostab vaimselt ja füüsiliselt?
Elu on vägagi lihtne! Kas just must-valge, aga kindlasti just seda tooni, kui julge ollakse oma otsustes. Kui komplikatsioonidest üle olemine, lahendustele orientatsioon on võrdeline madalalaubalisusega, siis kannan seda vimplit uhkusega.

Kohtulikult karistatuks olemine ei tohiks kunagi kedagi segada oma elu parendamast ning käitumise läbi tõestamast, et ollakse muutunud. See usaldus kaaskondsetelt tuleb välja teenida, mitte ei tohiks iseenesilk olla X aja möödudes, kuna ohvril ei ole võrdväärset luksust lihtsalt edasi minna.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:22
Kohutavalt naiivne seisukoht, millel reaalse maailmaga väga vähe pistmist.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:29
Kuna see mõttelend on veel jaburam ja ebaloogilisem kui eelmine, siis pole siinkohal lisada enamat kui et, argumenteerida saab siiski kellegagi, kes omaks sisulist teadmist kirjapandu kohta. See siin aga on lihtsalt üks subjektiivne lahmimine, mil pole reaalsusega vähimatki pragmaatilist sidet...
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:39
Minu kogemus, reaalsus ja suhtumine on subjektiivne lahmimine, madalalaubalisus ning naiivsus, aga nende siltide panijad sildistasid objektiivselt? Võta näpust...
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:44
Lihtne on öelda, et tuleb vägivaldsest suhtest lahkuda, aga siis võibki see õige piin just alata, sest vägivaldne partner reeglina ei suuda leppida, et teda maha jäeti. Algul tullakse lubadustega ennast parandada. Kui see ei aita, algab ähvardamine, jälitamine, laimamine....
Foorumi alumistel korrustel leidub hulgi selliseid.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:54
Noctyra, Sa argumenteerid sügavalt naiivsest, peaaegu muinasjutulisest kohast, niiet ma ei näe põhjust väide väite haaval Su postitust ümber lükkama hakata. Sa sead vastutuse ohvri õlule, absoluutselt eirates võimalusi kuidas inimene on kõnealusesse seisu jõudnud.

Sulle löödi ette list erinevatest põhjustest, mis reaalselt, päriselt inimesi kinni hoiavad. Ja Sa otsustasid lihtsalt need eirata oma illusoorse maailmavaate kasuks.

Sind ei veena väited, faktid, kogemus, aga kuna Sa esitlesid oma seisukohta nii resoluutselt, siis seda võetakse vastu ka samaväärse marginaliseerimise ja naeruvääristamisega.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 20:55
Jumala õige tegu, laseme politsei ja kohtu laiali ja moodustaks malluka eestvedamisel kodanike komiteed ehk nagu neid nõuka ajal nimetati troikad, ja rahvamassideke jagame pikad kõrged silmaavadega valged mütsid ja hargid ja tõrvikud,et saaks raekoja platsil õigust mõista.

Kui inimene on 22 aastat tagasi oma lapsele rihmaga vastu kannikaid kaks korda loonud ja selle eest trahvi maksnud siis on see piisav tegu et eluks ajaks malluka registrisse jääda ?
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 21:10
Leaving relationship is 'most dangerous time' for domestic violence victims, experts say | Canadian Domestic Homicide Prevention Initiative https://share.google/qLzbSGQ9a4HItMW7S
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 21:54
Rahvale ju meeldib kui otsida teiste luukerasid ja eestlase parim toit on teine eestlane - mõnuga hävitada.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 21:58
Ma olen Malluka podcasti kuulanud piisavalt ning mõistan täiesti miks ta otsustas selle lehe teha. Tegemist ei ole kannibalistlikust gastronoomiast innustatud projektiga 🙂
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 22:12
Mis iganes teda ka ei kannustanud, pole see pädev põhjendus tuleriidaks.
Sellist avalikku registrit ei ole süsteemiüleselt loodud kindla põhjusega ja see põhjus peitub asjaolus, et ajal, mil vanglakomisjon maadleb püüdega endisi karistatuid ühiskonda inegreerida, ei saa paralleelselt neid avalikult ülekaristada ja mängida justkui topeltmängu. Ühest küljest soovime neid iga hinna eest parendada ja inegreerida, kuid teisest, ei anna võimalustki.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 22:15
Suhted on alati mitmetahulised. Ükski vägivallatseja ei ole seda 24/7. Neid lugusid on ilmunud küll ja küll, kus kirjeldatakse, kuidas tekitatakse ohvris tunne, et ta ise põhjustas olukorra, kus vägivald vallandus. Paljud usuvadki sellesse, teatud aja. On selline ütlus, et ei tasu mõista hukka inimesi olukorras, milles ei ole ise olnud.
Üks mu sõbranna mõne aja eest jagas, et tema uus kaaslane oli talle jaganud hoobi vastu vahtimist, kui ta ühel koosviibimisel tolle sõpradega jäänud liialt pikalt suhtlema teise mehega. Minu esimene reaktsioon oli, et tee palun sellele suhtele lõpp nii ruttu, kui saad. Tema vastus oli aga, et nad proovivad paarisuhte teraapiat kõigepealt. Minu küsimuse peale, et miks, vastas ta, et ükski mees ei ole kunagi varem tema vastu nii tähelepanelik olnud ja teda ei ole varem sedasi hoitud. See muudabki need olukorrad alati keeruliseks, seal on tunded, seal on tihti romantikat, mis justkui kompenseeriks mõnda üksikut vägivalla episoodi. Otsuse lahkumiseks saab teha ainult ohver ise, sest tagajärgedega silmitsi tuleb ju samuti temal seista. Kuni ta ei ole selleks piisavalt tugev, siis ei ole kellegi asi teda selle eest hukka mõista.
Ettevaatust.ee kutsub ju üles ettevaatusele, mitte omakohtule. Kohus on ju nendes olukordades juba rääkinud. Inimene, kes loob suhte vägivallatsejaga otsustab ikka ise, kas jätkata või on punased lipud juba püsti.
˅ näita rohkem ˅
2026-03-30 22:24
JE, ma ei saa Sulle vastu vaielda, sest Sul on õigus. Ja teisest küljest olen ma teadlik miks inimesed sellise lehe olemasolu heaks kiidavad. Ma olen vägagi teadlik oma olukorrast, kus ma ei suuda ei üht ega teist poolt resoluutselt hukka mõista.

Mõistan, et kui ma püüan selgitada miks see leht mõjub mõne LSV all kannatava inimese jaoks julgustavalt ning mõnel teisel aitab äkki ennetada lehtrist jäädavalt sissekukkumist, jääb mulje justkui mind ei huvita või ma ei toeta rehabilitatsiooni või karistuse kandmise ning ühiskonda naasemise vajadust.

Aga mõne teema puhul ongi vastuolu mõne inimese jaoks nii suur, et ta ei oska konkreetset poolt valida ilma, et teise poole hülgamine ei tunduks vale. Ma saan ainult õlgu kehitada.
˅ näita rohkem ˅
2026-04-01 02:02
mida see tallukazzz õigesti tegi ? Ükski riik ei reklaami ennast kriminaalsusega, EV on saavutanud pelmeenide poolt leiutamisega - kõik avalikuks.
Mispärast tapjad, kelmid, vargad, narkomaanid-alko sõidukijuhid ja koolides-kodus vägivaldsed ning eakate lõikujad, suured riigiriisujad, alimentidest kõrvalehoidjad, vanglates narko müüjad ja muud kired seal - peavad olema siis ainult registrist vaadatavad ? Samuti , pangu kõik avalikuks ja tulemuseks saame , et iga 3 -s on kriminaal ja iga 7-s väärteo tegija.
Loomulikult peavad siis kajastuma seal ka kõigile nähtavalt 120000 riigiga seotud ametnike vägiteod .....

Seega oleks olnud tema poolt õige - et Karistusregister avalikustatakse , selles suunas teha tööd. Mitte , et tema avalikustab oma nägemuse järgi. Liiga suure vastutuse võtab.

EV on öeldu järgi turvaline aga samas ka kõige rikutuim riik?!

*** see on midagi samasugust nagu lambapead arutavad maailmas(Euroopas)kuidas teha Vööndiaja asemel mingit ühist aega! See tegevus pole ju normaalne. Maa on planeedina olnud ja tema rahvuste erisus ning kliimavöötmed, on elatud Vööndiaja järgi ja see ongi õige aeg.
Nii võiks ju kuulutada Põhjanaba Lõunanabaks ja Tootsi Maakera järgi öelda, kõik on punane.

Ka elektritarbimine on ju inimeste petmine - sisuliselt saad 1 tunni petta õhtul ja kui kooli minek lükatakse kella hilisemale tõusmisele, siis edaspidi lisandub veel 1 tund kallimat elektrit. 15 min keskmise arvutamine lähtub ka viimase minuti kõrgemast hinnast. Edastamistasu öötariif – elektrienergia edastamise tasu esmaspäevast reedeni vööndiajal kell 23.00 – 7.00, suveajal kell 24.00 – 8.00 ning laupäeval ja pühapäeval ööpäevaringselt.

Seega inimeste ärapööramine on kirjutatud vabamüürlastel projekti nagu ka rahvapensioni saamisel - see on võrdsustuv(ometi nad on vaid jõõstinud) juba nende pensioniga , kes riigi muutuse tõid ja on üle 45 aasta töötanud.
˅ näita rohkem ˅
2026-04-01 08:12
Endiselt Edukate Sulide Turvaline Imederiik
˅ näita rohkem ˅
2026-04-01 10:01
Kodanikud ,kes te siin hukka mõistate antud sisulooja ettevõtmist nn "häbiposti" loomisel siis jääb mulje,et te ei ole aru saanud,mis eesmärgil see leht loodud on. Isiklikult arvan ,et igati tore ja õigustatud ettevõtmine.
˅ näita rohkem ˅
2026-04-01 10:20
Milleks kulutada raha vanglate peale, kui neist mingit kasu pole? Taastame surmanuhtluse ja asi lahendatud.
˅ näita rohkem ˅
2026-04-01 10:23
Mõnda hinge ravib tõesti ainult surmanuhtlus.
˅ näita rohkem ˅
2026-04-01 11:27
Hoiatused on igatahes head , sest suurem jagu neist on ka siin ihas ja väljendavad end kommentaarides väga selgelt. Näha inimesed muutuvad vähe peale karistuse kandmist.
˅ näita rohkem ˅