no ära usu, ma ei püüdnud sind milleski veenda. See on sinu maailm, mida sa sellega koledamaks teed. Mina usun ja arvan et minu illusioon on parem ja sina oled loll et eelistad halvemat paremale.
Üks teooria on, et inimest mõtetest 80% on negatiivsed, sisseprogrammeeritud instinkt aegadest kui inimene oli saakloom. See su kontrolli käestandmise riskivõtmine on nagu illusioon et julged turvatsoonidest väljuda, tegelikult lood turvatsooni sees endale illusiooni alast, mis pole turvatsoon. Uskumine millessegi ilusasse on saaklooma jaoks ohtlik, seal võivad varitseda ohud, millega toimetulemiseks sa pole valmis. Räuskav ja pealtnäha karm jumalanna on näiliselt ettearvamatult ohtlik, aga sa tead seal hästi et tegelikult oled ohtlik hoopis sa ise ja nii võid seda illusiooni mängida, reaalselt oht varvas veriseks lüüa puudub. Uskudes riskid päriselt reaalsete ohtudega, aga jääd ka ilma reaalsetest boonustest. See ikka ei usu on kinnitus, et ei, sa ei meelita mind välja mu turvatsoonist. Räägitakse et osadel pikalt vanglas viibinud inimestel tekib samuti hirm vabaduse ees, olgu vanglas ükskõik kui sitt, vabaduses on tundmatud ohud.