Foorum
2025-09-15 20:57
Viis peamist omadust, mis on iseloomulikud nartsissistlikule isiksusele:
-Ülevoolav enesehinnang – nartsissist usub, et ta on eriline, ainulaadne ja parem kui teised. Ta tunneb, et väärib erilist kohtlemist ja imetlust.
-Empaatiapuudus – tal on raskusi teiste tunnete mõistmise ja arvestamisega. Ta võib käituda külmalt või ükskõikselt teiste emotsioonide suhtes.
-Tugev vajadus imetluse järele – nartsissist ihkab pidevat tähelepanu ja kiitust. Tema eneseväärtus sõltub sageli sellest, kui palju teda imetletakse.
-Manipulatiivsus ja ekspluateerimine – ta võib teisi ära kasutada oma eesmärkide saavutamiseks, tihti süümepiinadeta.
-Kriitika mittetaluvus ja tundlikkus solvumise suhtes – nartsissist võib reageerida kriitikale äärmiselt valuliselt, vihaselt või alavääristades kritiseerijat.

Tahaks kuulda siinsete kasutajate kogemusi nartsissistidega. Kaua võttis aega teadvustamine, et sellise isiku otsa oled komistanud? Kaua läks suhtest pääsemisega? Kas tekkis oskus edaspidi nende omaduste äratundmiseks?

Mul endal on olnud elus üks ehe näide, olin selle lõksus paar aastat, täieliku vabanemiseni läks veel paar aastat peale joone alla tõmbamist. Suhte alguses, kui kehakeemia möllab, on suhteliselt keeruline taolist analüüsi teha minu arvates...
˅ näita rohkem ˅
2025-09-16 07:16
See viimane punkt tundub siin päris mitme isiku kohta käivat. Mõni oskab iga lause isiklikuks solvanguks lugeda. Peaaegu nagu delfi kommentaarium.
Muidu ma väldin inimesi, kelle juures tundub miski valesti olevat. Kahjuks on selliseid tänapäeval palju.
˅ näita rohkem ˅