Foorum
2024-04-10 17:42
Huvitav kui paljud inimesed kes otsivad omale siin fotograafi (tasu eest), tahavad ka reaalselt fotograafi, mitte ei looda, et selle fotograafiga saab ka vastavat teemat ajama hakata.
Olen mõelnud et ehk pakuks seda teenust, olen siiani olnud lihtsalt portreefotograaf ja üritustel, pulmades jne aga ammu on huvi pakkunud ka n.ö onlyfansi kategooria ehk seksuaalsete tegevuste või siis väga paljastava akti jäädvustamine. Aga ise kindlasti ei tahaks kampa lüüa.
Samas on ikkagi hirm, et satun mingi hullu otsa
Mulje on ka jäänud et pigem loodetakse enda mobiili või siis kaameraga partneri või kellegi peale ja maksta eriti ei taheta
˅ näita rohkem ˅
2024-04-10 19:30
eks ikka otsin ja et ikka oldaks fotograaf, mitte moekunstnik.
˅ näita rohkem ˅
2024-04-10 20:21
Rahu mis sa moekunstniku all täpsemalt silmas pead?
˅ näita rohkem ˅
2024-04-10 22:20
miks siis kampa ei tahaks lüüa? teenistus oleks kindlasti suurem
˅ näita rohkem ˅
2024-04-10 22:51
Tunduks väga huvitav ......
˅ näita rohkem ˅
2024-04-11 08:27
Mina olen reaalsetest fotograafidest huvitatud. Olen 8 aastat tegelenud aktimodellindusega ja uute inimestega on huvitav tööd teha.
˅ näita rohkem ˅
2024-04-12 23:54
Minu 20-aastase kogemuse kohaselt on Eestis (ilmselt ka mujal) küll ja küll naismodelle, kellel pole midagi selle vastu, et usaldusväärsele isikule poseerida kas väga paljastavalt või väljakutsuvalt, kuid seda kindlatel tingimustel.
Suurem osa neist ootab kas suurt tasu või meelitavat tasu + vee- ja tulekindlat kirjalikku lepingut piltide-videode mitteavaldamise kohta. Ja muidugi peab enne seda olema tehtud mingi hulk toredaid, täiesti riides sesse, sest koheselt aktile mängiv fotograaf ei saa neilt varasemate negatiivsete kogemuste põhjal iial isegi esimese sessi nõusolekut.
Kahjuks on nii mujal kui ka meil hulk "kaameraga mehi", kelle tegelik eesmärk on modelli seksuaalne ärakasutamine, mitte mõlemale osapoolele meeldivate, eelnevalt kokkulepitud võtete loomine. Ma olen modellide juhendamisel näinud hulganisti tüüpe, kelle "portfoolio" koosneb teistelt fotograafidelt varastatud võtetest ja nende ideed on kõike muud kui esitatud portfoolio.
Mingi osa modellidest on alati nõus ka avaldamisega, kuid tasu peab olema nn "väärikust säilitav". Nemad ei tööta enamasti Eesti fotograafidega, sest välismaal on töötasu sageli palju kutsuvam. Kahjuks on ka välismaal hulk pettureid, kes nende usaldust ja/või rahasoove ära kasutada püüavad. Siin on modelli sisetundel ja kogemusel väga oluline kaitseroll.
Väike osa armastab lihtsalt tähelepanu ja neid ei häiri paljastavate piltide ega videode avaldamine ning neid paneb naerma märkus: "Kuule, sul on alt kõik näha, muuda poosi." Millegipärast loodab 99% mehi, et kõik aktimodellid on sellised. Tegelikult on aktimodellid väga erinevate piiride ja soovidega, isegi kui internet selle kohta väga julgelt valetab.
˅ näita rohkem ˅
2024-04-13 00:50
No mina ei ole mees vaid naine. Ja mina jällegi kardan ise ärakasutatud saada
Ise ma kellelegi kindlasti tasu maksma ei hakkaks kuna fotograafia on mu töö ja ma ei maksa peale. Tavakliente on mul ju ka.
Ja mu eesmärk pole ka pilte avalikustada ega edasi müüa ja lepingu tegemine pole ka probleem, pigem isegi eelistaksin seda.
Uuringi lihtsalt maad esialgu. Et kas üldse on huvilisi kes nt sooviks jäädvustada enda ja oma partneri kirglikke momenti või kasvõi endaga tegelemist ja kes naudiks et keegi pealt vaatab.
Kuna see ka minu jaoks täiesti uus teema
˅ näita rohkem ˅
2024-04-13 10:56
tekib küsimus, kust maalt siis algab ärakasutamine või mida selle all mõeldakse...
paljud naised tunneksid kindlasti juba siis end ahistatuna kui võõras mees lähidistantsil onaneerima asuks
mis puutub modellitasusse, siis ma nt olen vähemalt paaril korral ka täitsa tasuta poseerinud. juhul kui fotograafi portfoolio on piisavalt muljetavaldav, võib ju vahel erandeid teha.
˅ näita rohkem ˅
2024-04-13 11:19
Kadunud Rinnakas rääkis, et meestel on esimene küsimus, et kas fotograaf ise ka ikka alasti on ja peale seda jäi tavaliselt kaup katki.
˅ näita rohkem ˅
2024-04-13 11:34
no aga kui nii suur hirm ärakasutamise ja alasti olemise ees, võiks spetsialiseeruda ainult naiste pildistamisele.
või meesmodell kohe seansi alguses voodi külge aheldada. kui on oht, et asi võib kontrolli alt väljuda
˅ näita rohkem ˅
2024-04-13 16:25
Eeskätt peaks ja võika üks fotosessioon olema ikkagi kunsti loomine. Aga jah, niipalju kui on inimesi, on ka käitumismalle. Minule pole tähtis raha, vaid et tuleks mõttega ja huvitavad pildid. Olen fotograafile maksnud ja ka mulle on makstud, samas on ka palju huvitavat tööd tehtud täiesti tasuta.
˅ näita rohkem ˅
2024-04-15 19:20
Caprichosa, ärakasutamine minu jaoks tähendab seda, et mina olen sunnitud kas siis kedagi rahuldama või mind lihtsalt võetakse
˅ näita rohkem ˅
2024-04-15 19:59
njah, see oleks kole lugu küll.
siinkohal meenus kunagine fantaasiamäng seoses fotograafiaga. aga pigem siis modelli, mitte fotograafi ahistamisest
minu kogemus riieteta kodanikega kohtumistest rohkem kui 7 aasta jooksul on pigem positiivne. tavaliselt täiskasvanud inimesed suudavad kokkulepetest ja piiridest kinni pidada...isegi kui kiusatused on suured.
et mitte suvalise vägivaldse pervo otsa sattuda, oleks mõttekas tarvitusele võtta elementaarsed ennetavad abinõud.
ja kindlasti kohtuda ainult oma pinnal.
kui esialgu närv väga sees, miks mitte ka kõrvaltuppa turvamees paigutada. nii igaks juhuks
˅ näita rohkem ˅
2024-04-15 20:06
Kuuliprits peab alati kõrval olema.
˅ näita rohkem ˅