Foorum
2021-04-14 10:46
Tere,

Kuna ilmad soojenevad ja päike aina kenamini paistab siis otsustasin ka see aasta teha natukene kunsti ja otsida mõned modellid kellega mõned pildid klõpsida.
Olen pildistamisega tegelenud nüüdseks juba 8+ aastat. Pildistan enamasti portreest aktini ja eelistan nais modelle. Kuna see on minu hobi ja mitte sissetulekuallikas siis raha ma tegevuse eest ei küsi kui see on mõlemale poolele huvitav idee.
Hetkel plaanin niiüelda täiendada porfooliot siinses keskkonnas ning tahaks teha mõned uued pildid siia. Pildi valiku ja avalikustamise jätan modellile. Enda kontole ma ju võõraid pilte panna ei saa. Seega modelli poolt aeg ja tasuks pildid.
Kui on huvi siis kirjuta julgelt ja mõtleme läbi ideed ja teostuse.

Üleskutse on mõeldud nais modellidele. Äärmisel juhul võtan teoks mõne idee paariga. Mehi eraldi ei pildista.
Minu tehtud pilte näeb minu konto avalehel märgitud kasutajatel.

Päikest
Dusja

NB! Olen MEES fotograaf kui see peaks tähtis info olema kellelegi.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-14 20:05
Meesfotograaf Dusja, kas minu nokust aktipilte ka teeksid? Saaksid oma porfooliot täiendada ju.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 10:08
Lp. Mister kahjuks ma ei pildista mehi. Lihtsalt ei ole minu tassike teed. Siin on kindlasti ka nais fotograafe või miks ka mitte mees fotograafe kes tunnevad ennast selles vallas hulka kodusemalt. Mina nende hulka kahjuks ei kuulu. Objekt või subjekt mida pildistad peaks siiski ka fotograafile olema meelepärane kui just tegemist pole puhtalt rahateenimisega ja teenuse osutamisega.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 12:39
modell mister....ära kurvasta, et sinu peenist piisavalt fotogeeniliseks ei peetud. tee rõõmsalt nokuselfisid edasi ja jaga neid ikka siinse publikuga ka. kunsti oleks patt vaka all hoida
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 16:35
Capricosa...Mina kahjuks ei näe seda kunstilist poolt. Kindlasti on siin ju selliseid kes näevad ja ka seda jäädvustada oskavad. Raske on teha pilti sellest mis ennast ei köida. See oleks sama kui sul palutaks kenad pildid teha mõnest sinu naisaustajast kes ikka vahest mõne kriitikanoole su pihta pritsib
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 19:16
Mina siia küll oma nokuselfisid üles pane, Tartu peded oleks kohe platsis
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 19:28
Fotograaf dusja, kas sa kardad nokusid või? Ega nad sulle midagi paha tee.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 23:28
Kui nüüd väga aus olla, siis see on tegelikult diskrimineerimine, sama hästi võiks öelda ju et oled loodusfotograaf kuid pildistad vaid linde.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-15 23:41
Linnud raha ei teeni neid pole mõtet pildistada
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 00:43
2JZ diskrimineerimine? Ausõna ma kohe ei oska midagi nii rumala peale vastata. Kui sina soovid siin saidil tutvuda näiteks naisega kas siis mehed on sinu poolt diskrimineeritud? Või need ülejäänud 76 või kui palju igane neid sugusi veel olema pidi. Või diskrimineerid sa ka neid linnukesi keda ma ei pildista?
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 02:12
dusja - sa pead oma kuulutuse Nelli teatajasse või Maalehte panema ning ka Töötukassale andma - kindlasti võtavad vastu , kui üle 70000 on tõõtuid , saad veel tööpakkujana võtta mitukümmend tuhat euri töökohtade loomisest ja muudkui pildista
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 09:31
Tahaks kohe uurida millest selline sapine olek selle vastu ,et soovin leida endale kedagi kellega siia pilte teha? kadedus? ülearune aeg? või lihtsalt sitt tuju?
Mõtlesin pidevalt ,et foorumi poolel on inimestel omad tutvused ja hõõrumised tänu teemadele " Aga tema ütles mulle pahasti". Mina isiklikult ei ole ühelegi "geniaalse idee" autoriga ühtegi sõna vahetanud aga ikka on mingi kuri paeluss sooles närimas mis kohe käsib minu teemasse mingi "Andekas repliik" maha jätta.

Päikest teile sooltesse
Dusja
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 11:01
Fotograat teeb ju samuti nagu maalikunstnik pilte sellest, mis talle endale meeldivad, mis talle inspiratsiooni pakuvad. Mittemeeldivast võiks ehk karikatuuri teha.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 12:02
dusja,
kurjade kiibitsejate ja kadedate paelusside aktiveerimiseks pole vaja nendega sõnagi vahetada või mingeid personaalseid pahategusid nende vastu sooritada..........piisab, sellest, et oled olemas, julged oma seisukohti argumenteeritult kaitsta või veel hullem- elust ja oma tegemistest rõõmu tunda.
mis puutub minu kriitilistesse naisaustajatesse, kel kombeks näiteks laimu kriitika pähe esitada, siis teeks heameelega neist mõned kenad värsked pildid......ehk saaksid siis oma tähelepanu- või suguelupuuduse muul viisil välja elatud
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 12:16
loodetavasti minu seisukoht ei olnud ettepanekuna , dusja ´le , tunduv sapisena. See oli mõte kuidas kapitalistlikus ühiskonnas saada kunstile rahastust ehk sissetulekut , kõik ju kirjutavad programme ja ametlikud loomeinimesed FIE-na saavad koguni kultuuripalka riigilt .
Loodetavasti kui inimene siin reklaamib fotograafiat- on tegu ikka inimesega, kes tunneb ala? soovib areneda inimese-looduse ja akt - fotode liinis
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 13:10
Lp Ellips. Minu fotograafiaga kokkupuude tõsisemalt hakkas aastat 8-9 tagasi. Olin ka enne seda klõpsind kuid loen seda alguseks kui soetasin oma esimese peegelkaamera. Ja sealt see laguse sai. Tänasek olen teinud kaasa 5 aastat jõuludel toimuval heategevuslikul üritusel kui ka pildistanud nii mõndagi bändi. Samuti olen akti pildistanu 4-5 aastat. Isiklikult tean ka nii nime kui nägupidi eestis tuntumaid fototegelasi. See kõik oleks kindlasti meie kapitalistlikus ühiskonnas hea kasvulava sissetulekuks kuid see on vaid minu hobi. Mulle meeldib pildi saamise lugu ja tulemus on ainult puhas boonus. Paraku raha tegemisel seda kõike säilitada ei saa nii ,et see jääbki minu hobiks. Kindlasti on see kallis hobi sest fotovarustuse maksumus on juba jõudnud sinna keskmise uue pereauto hinnaklassi kuid emotsiooni pealt ma ka kokku hoidma ei hakka. See on see mis jääb meelde surmatunnini.

Rohkem kohe lisada ei oskagi. Loodan ,et suutsin piisavalt lahti kirjutada oma motiivi. Küsimus ei ole modellide leidmises. Küsimus on modellide leidmises siin keskkonnas kes sooviks oma pilte siin näidata.

Päikest
Dusja
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 22:31
Kui kõik vingujad suudaks vinguda pooltki nii profesionaalselt kui dusja pilte teeb siis võiks nad hakata elukutselisteks, ehk minna poliitikasse. Hobipiltnik pildistab seda mida ta tahab, proff seda mida peab. muud vahet nagu polegi. Pigem oleksin muu eriala inimene kellel võimalus seda hobi pidada kui elukutseline. Piltniku elu elukutselisena pole just meelakkumine
˅ näita rohkem ˅
2021-04-16 22:48
"Kui kõik vingujad suudaks vinguda pooltki nii profesionaalselt kui dusja pilte teeb siis võiks nad hakata elukutselisteks, ehk minna poliitikasse"
----------------------------------------------------------------------------------

hea tähelepanek, Aix
˅ näita rohkem ˅
2021-04-17 00:07
Dusja, tule näita mulle see koht kus on kirjas et ma soovin siin saidil naisega tutvuda? Ma lausa ootan seda lauset kui sa selle leiad, kuid uudis sulle, sa ei leia seda.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-17 04:43
Kui sina soovid siin saidil tutvuda näiteks naisega,ühte sõna 2jz ei märka lauses ?
˅ näita rohkem ˅
2021-04-17 12:27
no tglt pole vahet, kas soovid mehega tutvuda või koera ja kassiga, 2JZ. point on selles, et keegi ei saa süüdistada sind diskirimineerimises tutvumise, suhtlemise või fotografeerimise eelistuste põhjal. see peaks ikka igaühe vaba valik olema, mitte euronormidega reguleeritud- vähemalt siiani
˅ näita rohkem ˅
2021-04-17 23:18
dusja - see viimane tekst oli nüüd üks parematest siin iha lehel ja selge, sobinuks alustamisel
˅ näita rohkem ˅
2021-04-20 08:20
Lp Ellips. Ma ju ei soovinud ennast tutvustada vaid otsisin modelle. Alati võib modell huvi korral ju küsida miks/milleks jne. Kõike ju ei pea laiale maailmale kuulutama. Pealegi nagu ma juba korduvalt üelnud on see pelgalt minu hobi ja stressimaandaja ja ei ole sissetuleku allikas. Viimase puhul oleks loomulik ,et märgitakse ära oma saavutused ja tunnustused.
Minu eesmärk on ju teha pilti ja suhelda. Ja kuna suhtluse käigus teeks ka pilti siis need oleks niiüelda modellile vaevatasuks. Eks ise ei ütleks ka ära mõnest parimast kaadrist aga see nagu ikka on mõlema poole kokkuleppel ja heakskiidul.

Päikest
Dusja
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 18:57
omalt poolt võin öelda, et dusja saab oma eesmärkidega täitsa kenasti hakkama. kohati isegi ületab neid

isegi üks kibestunud vanaproua pidas vajalikuks dusja fotokunstile komplimendi teha.....
esitades valesüüdistuse "võõra pildi" kasutamises.
pean silmas touch1, kes keeldub uskumast, et tema poolt kirutud maailma suurim tagumik mõnes poosis nii pisike paistab
nii et au ja kiitus fotograafile
ja lolliks tegid end jah järjekordselt, touch.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
touch1
2021-04-23 18:41:03
Caprichosa nagunii kiikad siia ka.. Paned üles korraga kolm pilti, basseinis oled kui allveelaev suure persega, kõrval pildil pisikese pepuga.. No kui tahad tõesti kasutada võõrast pilti, ära siis selliseid kontraste esile too, et natuke nagu,ühel ajal ja kõrvuti, et oled nagu ise loll või pead teisi?
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 19:29
See pole kunst vaid fototöötlus, ja need pildid mis on ringluses ilma kunstilise tuunimuseta ei anna kindlasti välja seda nurka, kus ta pepuna paistab 🤣
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 19:56
kle "kunstikriitik", alles väitsid, et võõra pildiga tegemist....et otsusta ära siis, enne kui valesüüdistusi loopima hakkad, touch
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:00
Otsusta lõpuks ära milline su perse välja näeb😅, need tuunimata persed mis ihas ringlevad on reaalsed jah see pepu omanik on ilmselgelt teine inimene
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:04
Touch...ei ole au teid teada ega tunda. Lisan lihtsalt teadmiseks ,et pilte enamasti töödeldakse pea alati. Kontrast,teravus,valguse muud muudatused jne. Tehakse ka nahatöötlus, eemaldatakse punnid jne mis on niiüelda ajutised kui just klient ise ei palu mõne armi või sünnimärgi eemaldamist. Olen ka eemaldanud tatoosi kui ei taheta ,et ära tundakse. Suurendamisi ja väiksendamisi ma ei tee. Kui vaid siis mõne paha poosi puhul mis on minu viga aga pilt ise super ja tahaks saada avaldamist. Nii ,et sul on õigus. Pilt on töödeldud, ja jah sa eksid ,pildil ei ole kehaosasi suurendatud ega vähendatud.
Loodan ,et see rahuldas sul pretensiooni.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:11
dusja, pole mõtet haige inimesega vaielda. kui touch on kullipilguga ekraani puurides teinud ekspertiisi pepu omaniku suhtes, mis õigust siis modellil või fotograafil sõna võtta eksole
kõige lõbusam, et nii mullivannipilt kui touchi tagajalgadele ajanud dusja tehtud foto on tehtud samal aastal ja samal kuul...ning samas lossis...ja ikka sellestsamast maakera suurusest pepust
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:14
Küsimus oli ühe ja sama isiku ahtrist mis teisel pildil pepuks muutus, vastasid korrektselt ja ausalt, pildil pole kehaosasi ei suurendatud ega vähendatud, kahel pildil on täiesti erinevad taguotsad, kahel erineval inimesel, aitähh vastuse eest
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:22
touch1
2021-04-23 20:14:49
Küsimus oli ühe ja sama isiku ahtrist mis teisel pildil pepuks muutus, vastasid korrektselt ja ausalt, pildil pole kehaosasi ei suurendatud ega vähendatud, kahel pildil on täiesti erinevad taguotsad, kahel erineval inimesel, aitähh vastuse eest
--------------------------------------------------------------------------------------------------

kui sulle ikka kohale ei jõudnud, siis pepu või ahter või kuidas iganes seda nimetad, kuulub ühele ainsale isikule ning on lausa samas lossis pildistatud, sama sõbranna seltskonnas ja samal kuul.....ainult fotograafid erinevad
võin anda sulle sõbranna kontaktid, kes seda kinnitab. (fotograafi kinnitus ilmselt ei loe midagi ).
võid valesüüdistuste levitamist jätkata, kui soovid end veel narrimaks teha, touch. aga viisakas inimene vast siiski vabandaks, kui eksliku arvamuse läbi laimanud kedagi on.
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:25
Et ühel ja samal kuul nädalase vahega ujub basseinis vaal ja hiljem räim? Et nagu optiline silmapete😅, üldse pole aru saada😅😅😅
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:35
kle proua ajudeta kaÅ¡elott, ilmselgelt pole sul vähimatki aimu ei fotograafiast ega erinevate pildistamisnurkadega saavutatavatest efektidest
aga sinu piiksumisest paraku ei piisa, et piltide autoriõigust kahtluse alla seada.
ma ei tea, kas dusjal veel alles originaalpilt ......igatahes kinnitas ta minu pildi kommentaariumis, kellega pildil tegemist:

dusja 2021-04-23 19:34:14
Kinnitan. Istumispõsekesed on capri omad.
------------------------------------------------------------------

kui väidad, et dusja valetab, siis palun tõesta.
ps. vagiinavihast ähmastunud silmadega kõõritades laimamine ei kvalifitseeru tõestusena, touch
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:37
Tead naeran siiani🤣🤣🤣🤣 fotograaf unustas su sõbranna käed tuunimata nad on seal pepu peal nii suured, et pepu ei paista kohe välja🤣🤣🤣et kumb siis väike pepu või lihtsalt suured käed🤣🤣🤣🤣
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:44
no ma naeran ka täiega, et kustotsast see touchi närbund ahtrit peaks torkima, millised käed ja pepud teistel naistel on
kas nagu su oma väsinud raam tundub siis nooruslikum või täiuslikum kui võõraid inimesi maha teha ja laimata?
....ja ikka ei jõudnud kohale, et sel fotol pole midagi suuremaks või väiksemaks tuunitud?
nojah, seniilse mammiga pole mõtet ilmselt rohkem diskuteerida sel teemal....
edu urgitsemistes
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:46
Istumispõsekesed🤣🤣🤣🤣🤣
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:49
kui vajad tõlget, touch, siis fotograaf pidas selle hellitava epiteediga silmas peput ja just minu, mitte kellegi teise oma
˅ näita rohkem ˅
2021-04-23 20:54
Seda ma arvasingi🤣🤣🤣🤣
˅ näita rohkem ˅
2021-04-25 01:07
Te käite kõik teemad läbi ja kaklete igas teemas?
˅ näita rohkem ˅
2021-05-29 20:43
Las nad siis kaklevad. Mis see sinu asi on?
˅ näita rohkem ˅
2021-05-31 22:11
Jäid kusagile kinni et kisad siin we?
˅ näita rohkem ˅