Teemaalgataja küsis küll meeste arvamust, aga jagan oma tagasihoidlikke mõtteid.
Minul isiklikult puudub vajadus või ka igatsus muuta oma rindade või huulte kuju - ma olen rahul nii, nagu nad on loodud. Kui, siis kohendaks ehk midagi muud, aga meedikuna olen pigem seda meelt, et ei soovi võtta erinevate sekkumistega kaasnevaid riske. Oma töö tõttu olen näinud tüsistusi, kui asjad pole õnnestunud ja vot ei taha sellseid asju endale. Naistest on kahju, sest tulemus on inetu ja parandamine mõnikord polegi võimalik. Eks muidugi tuleb hoolega ka tegijat valida. Heal tegijal on oluline esteetiline tulemus ja ta ei nõustu tegema tööd, mis on üle võlli ja heast maitsest kaugel. Aga alati on tegijaid, kes on nõus täitma kliendi iga soovi. Tegelikult on imeline, et selliseid korrigeerimisi tänapäeval saab teha, seda just nende naiste vaatevinklist, kui mingi haiguse, trauma või kaasasündinud rikke tõttu on välimus moondunud või kannatada saanud. Keha terviklikkuse taastamine on oluline. Vähemoluline ei ole ka maksumus. Hea tegija maksab palju. Ja siis ma mõtlen, et mida muud toredat kõik selle raha eest teha saab (enamast kasutan selle reisimiseks põnevatesse paikadesse) või siis ostan mõne uue vidina, mis mul elu mugavamaks/lihtsamaks teeb. Kuna pean ikkagi valima, kuhu oma sissetuleku suunan, siis kõike ei saa. Minu eelistus ei ole rinnad ja huuled

. Ma pole kunagi enda väärtust naisena määratlenud läbi büsti suuruse või huulte mahlakuse, ei nooremana ega ka nüüd, ligi 50 aastasena. Ilusamaid tuharaid igatsen küll ja käin usinasti trennis.
Minu lähimas nais-sõrade ringis ei ole naisi, kes on lasknud teha suuri nn kohendustöid, seetõttu ei ole saanud ka arutada, kas see muutis midagi nende enesehinnangus või elukvaliteedis. Küllap kohendus mõju on märkimisväärne, muidu seda ehk ette ei võetaks - taastumine on pikk ja vaevaline suuremate tööde puhul. Üsna usinad plastikakirurgi külastajad on tänapäeval ka mehed - küll pannakse proteese, et muuta võimsamaks rinnalihas või ka tuharad. Teenuste nimekiri on tegelikult pikk. Niiet ei peaks tegelikult näpuga vaid naissoole osutama.
Need mehed, kellega olen intiimsust jaganud, on olnud minuga kirglikud ilma, et ma oleks tundnud, et minus on füüsiliselt millestki puudus. Suhetest ei saanud asja pigem muudel asjaoludel ja neid asju operatsiooniga ei lihvi

.
Tervitades,
Transfeer