Foorum
2024-03-15 22:24
Teie arvamused, palun.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 09:38
Kuna limonaadi ei joo, siis mind see maks väga palju ei puuduta. Mulle jäi kõrvu, et minnakse vist mahlade kallale ka, aga sinna nii palju suhkrut ei lisata, seega elab üle. Liiga palju rafineeritud suhkrut ei olegi tervisele hea. Ma muidugi ei tea, kuidas nad nüüd selle välja arvestavad, kas mahl on magus küpsete viljade tõttu või on suhkrut sekka ka pandud või karistatakse ka naturaalset fruktoosi?
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 11:04
Soovitan vaadata hoolikalt mujal toimuvat ka et mis euroopas raha osas hakkab muutuma -- seletamatud ja absurdsed nõuded või seadused mis äkitselt tekivad ja jõustuvad. Piirangute tekkimine et ei saa eurosid vahetada teise valuutasse ringi, ega osta kulda, on väga halb märk kui see tuleb. Kütuse kokkuost, vms. piirangud. Ning kui "riigipea" hakkab ühel hetkel rääkima patriotismist, siis ta selja tagant paistab sõda. Aeg harrastada kõrgeimat varjumiste kunsti pigem.

Suhkrumaks suhkrumaksuks, see selleks. See on kokkukraapimine.
Selle peale tootjad võivad reageerida et panevad sünteetikat selle asemel sisse, et mis "ei ole suhkur", ja et selle tõttu ei tekiks hinnalisa. Ma vaatan väga hoolikalt pudelitel etiketti ja koostist. Las olla suhkur, aga ei iialgi aspartaam, sahhariin, K-atsesulfaamsulfaat.

Meenutaks veel pisut kaugemalt rahva kraesse laskmist. ca 20 aastat tagasi oli ette teada et suhkru hind tõuseb, sest see uus suhkur hakkab hoopis tulema väljastpoolt eestit ja oluliselt kallim, siis rahvas ostis kokku suhkrut suurte varudena selle odava hinnaga kuni oli, kes 10, kes 20 kiloste kottidena. Kuid siis kui hakkas välismaalt tulema suur suhkrupartii kõrgema hinnaga, öeldi et oot oot, "riik" peab nüüd maksma trahvi selle eest, et suurtes suurtes kogustes inimesed ostsid ette ära suhkrut ja "loodetud tulu müügist jäi saamata". AGA jäeti tähelepanuta, et tööstuslike koguste ostmise taga on pigem karastusjookide ja jäätisevabrikud, kes kümnete-sadade tonnide viisi vajavad suhkrut. Ent ikkagi siis kasseeriti raha riigikassast sisse.

See maks on midagi mis rahva kraesse kirjutatakse. Ning alati on mindud lihtrahvast riisuma. Mõeldakse midagi veel välja.
a' la "habememaks", mille tagataust, oli tegelikult samuti ju sõja jaoks raha kogumine mitte lõugade siledaks saamine.
Leedu kehtestas oma riigis ajutise "sõjamaksu". Kreekas kui oli majanduslik kollaps siis riik ette teatamata võttis kõigilt pangakontodelt 10% raha ära lihtrahvalt, öeldes "ühekordne maks" on see (seega, meeldetuletus et madratsi all on kindlam raha hoida).
NIng nagunii on ju teada et kui sõda puhkeb siis kõik suuremad toidutagavarad, sõidukid, küttepuud võetakse ära, ning selle "eriolukorra" kehtestajad ise ega siis püss käes rindele lähe -- nad on kohe ümberistumise lennuga atlandi tagusesse kurjuse impeeriumi punkrisse lendamas.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 11:09
Leedu "sõjamaks" oli alles hiljutine, mis võeti kavandamisele.
Kreekas pangakontode kallale minek oli 2012 aastal.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 11:47
Peaasi, et saunamaks ei tule.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 12:00
No las ta siis tuleb. Midagi suurt ta ei niikuinii ei muuda, kui just pudel limonaadi ei hakka nt 5€ maksma.
Ma mõtlen, et hoopis hull oleks kui tehnika arenedes võib mõnele tarkpeale tulla mõttesse kepimaks sisse seada. Et kuu lõpus on arve, et kodanik see ja see, näete viiendal sundisite naist oraalseksile, hopsti kuus euri. Aga kümnendal oli teil lõbu väga laialt, kui naabrimutti neljas eri asendis põrutasite. Selke eest võtame kohe kena kümneka.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 12:03
Limonaadimaks ,automaks ja veel see julgeolekumaks,Okei limonaadimaks ma saan aru kuigi see käib pigem nende kohta kes alkovaba õlut joovad ning lastele põnts.Automaks on teretulnud,mul suht savi,see isegi aitab mnendest fantoomautodest lahti saada ja jääb aurosid vähemaks.
Vot sellest julgeoleku maksust ma aru ei saa,meil ju Nato poisid hoovis olemas.
Kaja mõtleb varsti veel neid makse kindel see.Võiks siis ka panna maksu alla et õhku hingame,või peeretame.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 12:26
Tervitaksin seda maksu siis, kui selle eesmärk poleks lihtsalt riigikassat täita, vaid läheks liigsest suhkrutarbimisest põhjustatud tervisehädade parandamiseks.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 14:11
Aga, kui palju maksa maks maksab?
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 14:18
Kas emmi maksu ei pea enam maksma?
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 14:35
Russofiilid on Euroopa Liit ja Eesti, meie vaene kodumaa on seal ju esinumber, saab ju pidevalt kiita. Ega neil küll seal fantaasiast puudu ei jää. Habememaks oli ju Peetril, Vene impeeriumi esimesel keisril? Juhul kui jääb puudu, täiendage mind, eks. Häbememaks, põranda pühkimise maks, ahju kütmise võiks ka eritasu alla panna. Sügisel langevad puudelt lehed, iga maaomanik maksu alla. Ausalt ka, ei viitsi rohkem.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-16 14:51
Kas sa kiisuke planeerid seda maksu küsida kilogrammist või sentimeetrite pealt?
˅ näita rohkem ˅
2024-03-17 11:46
Kaabude maks?
˅ näita rohkem ˅
2024-03-17 16:14
Peeter I moodi tuleks kehtestada habememaks. On kohutav vaadata tänavapildis neid klosetiharju.

............Limonaad - Limpa on nüüd 0000000000000 , vaadake seda vanamoori ja seakärsa reklaami.
Ei saa aru , miks seda peab rahaga reguleerima, lihtsam oleks kehtesteda EV standard - kui suur võib olla mitte puuvilja suhkru osa toodangus ja samuti suhkruasendaja viimane piir. Säilitusainete hulk peaks vähenema. See peaks olema keelustatud- aasta säilitatavad magusad ? Maaletoojatele tuleks kehtestada eraldi suhkrumaks - kuna me ei saa reguleerida Maailma toodangut, see klaariks pilti.
Selline lähenemine peaks piirama nii pirukatele kui ka RedBullidele ja muule sitale . Koola - on olemas samuti suhkru=0. Vähendatud suhkruga valik peaks olema ja mitte maks. Teadlikkus. On kummaline , et meil töötav ametnike institutsioon ei tea Tervise Arengu Instituudist, kus on hulgim olemas mitte ainult uuringud , ka soovituslik - https://www.tai.ee/et/tervis-ja-heaolu/toitumine
Nad peaksid kokkusaama - millegipärast ärikad(maaletoojad ja tootjad Eestis) ei soovi nendega arutleda rahvale lähedalt ja riigiametnikud ka . Nii võiks ju siis selle tervikameti kaotada Hiiul.
˅ näita rohkem ˅
2024-03-18 00:34
limunaadi maks või... palju sa ikka seda jood... vot kui laua viin läheb maksu alla... siis tuleb küll punane revolutsioon....
˅ näita rohkem ˅