Foorum
2024-02-27 19:33
minu päeva leid...

s.t. "free speech". Rowan Atkinson oli pannud kirja . Tõsiselt.
(otsisin küll tegelikult et kus ta oma sõnadega teeb põhja elektriautod, ent leidsin midagi paremat.)

Postitan siia, sest eks siin on ka neid kes on igasuguse asja peale solvujad, ning kaebamine lahendaks probleemi.
Küll aga huvitav on just see selles mis Rowan Atkinsoni jutust välja tuli -- igasuguste solvumiste jms. probleemide lahendamiseks pole vaja mitte tsensuuri , vaid rohkem rääkimist, kõnevabadust. SEST tsensuurist võib saada väga kergelt ohtlik vahend vähemuse rõhumiseks.

youtube.com/watch?v=xUezfuy8Qpc


Mõtteid?
˅ näita rohkem ˅
2024-02-27 20:33
Nii kõne- kui sõnavabaduse võib laias laastus vist ühte patta panna?
Teemat saab käsitleda mitme erineva nurga alt...kas me räägime väiksekaliibrilisest omavahelisest virtuaalsest jauramisest või üksikisiku arusaamadest ja väljaütlemistest, mis ei ühti "enamuse" mõtteviisiga?
Sõna/kõnevabaduse tähendus on ennekõike see, et sa oled vaba oma arvamust avaldama ja sind ei lööda selle eest automaatselt trellide taha, kuid mitte iga tühi mõte ei vääri just sõnavõttu ega avaldamist. Rääkimine hõbe, vaikimine kuld.
Tsensuuri oleks vaja jaburdajate ja trollijate jaoks, kes tekitavad vaid mõttetut infomüra ja segadust, kuigi jah...selle väljaütlemisega tulistasin endale ise jalga.....
˅ näita rohkem ˅
2024-02-27 21:09
Solvujaid leidub alati. Sõna-ja väljandusvabaduse piiramisega hakkame me piirama arengut. Solvuja solvumine on solvuja isiklik mure. Eks viimasel ajal on igasugu hipsterid ja feministid ja peast rohelised liialt võimu juurde saanud ja tegelevad oma mõttemaailma peale surumisega.
˅ näita rohkem ˅
2024-02-27 21:21
Kas läbi maailma ajaloo pole inimesed üritanud kõigile teistele, kes nendest erinevad ja teisiti mõtlevad, oma maailmavaateid ja arusaamu peale surunud? Olgu see siis religioon, poliitilised arusaamad või mida iganes. Mina näen seda nii, et taoliste inimeste/inimgruppide oma silmaring ja maailm on nõnda ahtakesed ja tunnistatakse vaid seda, mida tuntakse ja teatakse ning kõik muu on võlts, väär ja vajab likvideerimist. Varieeruvus rikastab ja avab silmad ka millelegi muule peale oma ninaesise.
˅ näita rohkem ˅
2024-02-27 22:40
Sõnavabadus on ilus ja hea asi, aga paraku kiputakse unustama, et selle vabadusega kaasneb ka vastutus. Ma ei pea siin silmas seda, et väljaöeldu põhjal võib sind kohtusse kaevata, vaid et igal ütlemisel võivad teiste inimeste seas olla tagajärjed ja sina oled selles süüdi. Ütlemise hetkel võid küll rõõmu tunda, et said teisele koha kätte näidata, aga siis hakkab toimima karma ja võid olla päris kindel, et kõik halb, mida oled teistele teinud, leiab sinu juurde tagasitee.
˅ näita rohkem ˅
2024-02-27 22:54
Kui googeldada mis on sõnavabadus ..... Siis on tühjus🤔
˅ näita rohkem ˅