Foorum
2010-03-21 22:28
Kas noored on hukas?
Seda küsimust ei tõstatanud minupuhul esile mitte Singer-Vinger, vaid eilne insident mis aset leidis. Juhtusin eile õhtupoolikul kaubamaja juures koos sõbraga ringi tatsama ning silma hakkas punt noori kellest enmamus olid joobes. Üks oli omadega suisa nii hädas, et sellele kutsuti kiirabi järele... Kui koos sõbaga eemalolevalt haljasalal suitsu tegime ja kogu seda maskideta karnevali jälgisime, astus meie juurde ca. 40 aastane naine ja ütles üsna konkreetselt „Kuradi noored, hukas olete! Muud te ei tee, kui ainult joote, laaberdate ja vahite plikadele järele! Häbi teil peaks olema!“. Kohkusime sellepeale niivõrd, et ei osanud sõnagi poetada. Peale hetkelist vaikusemomenti, ültles seesama naine et „Te olete nii hukas, et ei oska isegi midagi vastu ütelda!“, ning kadus kraapsakal sammul Raekoja poole... Ei, ma ei läinud peale seda esimesse õllekasse ennast silmini täis jooma või koju haletsema. Lihtsalt tekkis selline küsimus, et kui hukas need noored siiski on?

Minust ca. 20 aastat vanem mees, on mulle korduvalt rääkinud, millised orgiad ja joomingud neil ülikooli ajal ühikas aset leidsid. Õigemini olid joomingud toimunud põhikooli lõpuklassidest alates, orgiateks kujunesid need alles ülikooli ajal. Samalaadset juttu on mulle rääkinud ka osad minust vanemad naissoost isikud. Minust 25 aastat vanem mees, kes noorena Eestis ei elanud, on rääkinud mulle huvitavaid lugusid samal teemal, tuues oma hiilgehetkeks selle, kui tal peale pidevat alkoholi tarbimist ühel hetkel katus ära sõitis ja öösel kell 3.00 ihualasti keset linna, kirjaümbriku käes hoides, postkontorit otsis.

Ma ei väida, et noorem põlvkond arukamalt käituks. Eheda näite võin tuua iseenda peal, sest olen ka mina teinud selliseid lollusi, mida meenutades kisub suu muigele ja tekkib häbitunne. Võibolla on viga minu tutvusringkonnas, aga tuttavatele toetudes tõmbaksin mina paraleeli tänapäeva ja 20 aastataguse aja vahel. Samuti ei ürita ma kellelegi/millelegi olukorda selgitada, vaid lihtsalt jäi piinama küsimus, kas mulle on tekkinud tänu minu tutvusringkonnale vale arusaam?
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 22:38
Ei kindlasti mitte. Eks ole neid pidusid omalajal peetud ikka küll. Ja ka suu kisub vahest muigele. Aeg lihtsalt edasiläinud ja see mis kunagi käis rohkem suletud keskonnas on avalikku keskonda jõudnud. Ka tase oli ehk ühtlasem oli. Nüüd äärmust rohke.. Kes paneb pidu rohkem ja laaberdab kui omalajal seda tehti ja samas ka sellised väga korralikke ja tulevikule motiveeritumaid rohkem kui omalajal oli. Seega kui võtta aritmeetiline keskmine, siis tase vast sama.
Seda oli küll, et restoranid ja paarid olid rohkem vanemate inimeste pärusmaa ja tänavatel juuatäis jõlguti vähem. Ilmselt ka tolleaegne miilits oli vähe karmim kui tänapäeva politsei.
Veel, et mida vanemaks inimesed saavad, seda rajumaks lähevad nende noorpõlve peod juttude.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 22:40
Võiin sind lohutada,et noored on alati hukas olnud.Siis kui mina noor olin,väitsid vanemad inimesed samuti.Ehki siis jah oli muru rohelisem ja taevas sinisem
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 22:41
Noored on kasvatatud (või siis kasvatamata jäetud) nende vanemate poolt.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 22:59
Aix64, see et keegi joobes olekus keset ööd mööda linna ringi ei tuianud, oli ehk tingitud ka sellest, et enamus meelelahutus ettevõtteid suleti umbes keskööl? Ka miilits on omaette teema, usun seda.

Kasvatamine ja vanemate süüdistamine on selline suhteline küsimus. Seda saab mitmeti mõista. Range kasvatamine ei tähenda alati seda, et inimene ilma vanemate toeta arukalt tegutseb. Võib tekkida sama effekt, kui lammas kevadel laudast keset karjamaad lahti lasta. Lapse kasvatamise teemal mina sõna võtta ei taha ja ei julge, kuid siiki ütleksin, et kasvatamisest vast ainult ei piisa. Areneva inimese eesmärgid ja väljavaated paneb paika teda ümbritsev keskkond.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 23:06
Vanemate ülesanne ongi võsukesed õigesse suunda juhatada.
Kui issi-emme on kodus pohhuistid, siis võib laps ära rikutud saada.

Ajakirjanduses on viimastel aegadel palju juttu olnud laste füüsilise karistamise keelustamisest. Mulle isiklikult meeldis Postimehes olnud kommentaar, kus öeldi et Soomes kulus füüsilise karistamise keelustamisest 25.aastat esimese koolitulistamiseni.
Meie ühiskond on hoopis teistsugune, kuid Soome saatust siia ei soovi.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 23:17
Ma ei taha küll vaidlusesse laskuda, aga milline on õigesse suuda juhatamine? Kui mõtled seda, et vanemad proovivad last eemal hoida pahedest, siis ok. Kuigi ka sellel on omad nüansid, kui inimene kõigest väest soovib ja leiab et see talle meeldib, ei aita selle vastu mitte miski. Ma ei poolda seda, et lapsel lastakse kasvada täpselt nii nagu ta ise soovib, tähtis oleks vast see, et tema eesmärgid oleksid selged ja aidata temal nende poole pürgida. Oluline konks on siinkohal aga sellel, et kas lapse tuleviku otsutab laps või vanemad?
Vägivalda mina ei poolda, nii vaimset kui füüsilist, sest selle tagajärjel tekkib võsukesel lihtsalt hirm ning seesama hirm ei hoia teda pahedest eemale. Kui papa annab vitsa, siis seesama hirm kehtib ainult papa juuresolekul. Kui papat ei ole, on ka hirm läinud ja asjad kujunevad nii, nagu inimene soovib. Mina hakkasin üsna noorelt suitsetama ja isa sattus peale. Tulemuseks oli meeletu sõim... Paraku aga oli sellest ainult niipalju kasu, et ennem kojuminekut proovisin kõigest väest konihaisust vabaneda, muud miskit.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-21 23:28
dracula: Sa ju ise vastasid enda küsimustele üsna hästi ja õigesti, mul ei ole suurt midagi lisada.
Minu arvates aetakse segamini kaks asja ning selle on ka tähelepanu juhitud:
füüsiline vägivald ja füüsiline karistamine ei ole üks-ühele võrreldavad! Esimene on psühhopaatide tööriist, teine aga kasvatuslik vahend kasvatuslike eesmärkide saavutamiseks. Paar laksu pepule või juustest tutistamine ei ole PEKSMINE, vaid kasvatustöö jätkamine, kui laps sõnadest aru ei ole saanud.
Ja vähemalt minu puhul see aitas, rohkem nii teinud.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 00:13
Komytea, saan sinu seisukohast aru. Füüsilise vägivalla all pidasin silmas justnimelt seda "kasvatusliku vahendit eesmärkide saavutamiseks silmas", sest olen ka mina seda kogenud. Tõsi küll, lauslolluse eest ja üsna noorena, aga siiski.

Mitte et ma noriks, aga täna õhtul juhtus insident, kus umbkaudselt 14 aastane tüdruk koos sõbrannaga palus, et ma talle poest poolese Laua viina ostaks. Kui hakkasin uurima, mida sellega teha plaanitakse, oli vastuseks, et sõbrannaga joovad kahpeale ära. Kui küsisin et kus nad seda teha plaanivad, vastas tüdruk, et sõbranna juures ja ta ema on täitsa teadlik asjast. Kui sellepeale uurisin, et miks siis ema jooke ei organiseeri, vastati mulle, et ema ei olnud nõus jooke ostma. Rohkem mina küsimusi ei esitanud ja keeldusin sellest, samuti saatsid need tüdukud mind sellepeale kohta, kus päikest ei paista. Nüüd aga tekkib küsimus, et kas tegu oli kasvatusveaga? Fakt on see, et kui selle tüduku ema oleks sinna kohale lennanud ja tüdrukud juustest sakutanud, siis tüdruk ilmselt enam kellegil poest viina osta ei palu. Paraku aga tuleb tõdeda, et vanemad ei suuda oma võsukeste käekäiku alati jälgida. Mida ette võtta? Tegelikult oleks võinud mingi paks karvane onu ütleda, et tal kodus on ja teeb tüdrukutele välja, oleks lapsed kaasa kutsunud ja järgmine päev oleksime saanud Õhtulehelt artiklit lugeda. Taaskord ütlen, et laste kasvataminese kohapealt ei julge eriti sõna võtta (ehki teen seda siiki), sest kogemus puudub... Küll aga tekitas see inident minus natukene kahtlust, et noorem generatsioon siiski muutub natukene hullemaks. Tean seda, et minupoolt püstiatud küsimusele vastust leida on umbes sama tõenäoline, kui paradiis Atlantis üles leida. Aga ehk siiski muutub asi minust vanemate inimeste abiga natukene selgemaks.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 00:32
No kuramus. Kuidas haakub see üldse IHA teemadega. Minge perekooli lehele. Vakk ma ütlen!
Laste kasvatamisest ja riigi poliitikast jahuge mujal näiteks delfis kuskil või midagi sarnast.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 00:36
dracula, sinu küsimuse vastus peitub sinu enda küsimuse sees. Oled selle juba seal äravastanud.
Sellist dolerantsi joomisesuhtes ei ole vist siin ka kunagi olnud. Minis ringkonnas nagu uhkuse asjaks saanud. Kõik ei ole muidugi sellised ja ei see noorus hukas pole. Juba sinu küsimus ja selle sisu annab sellele tunnistust
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 08:33
aix, süvene nüüd sellesse, mitu viga on sinu 2-s sõnas "Dolerantsi joomisesuhtes"...???
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 08:49
Hukas jah Lausa kadedaks teeb Tahaks ja jälle noor olla
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 11:59
Kas VanaNaine norib tüli.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 12:28
Pole noored üldiselt võttes rohkem hukas kui nad on seda läbi aegade olnud enne meid ja kindlasti ka tulevaste vanemate põlvede jaoks....
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 12:35
Iga eelneva põlvkonna jaoks on järgmine hukas.
Küll pole soeng selline mis varem, siis jälle püksisäärte laius ja seeliku pikkus.
Igale oma....Hirmus ju, kui kõik oleksid võrdselt hallid ega erineks millegipoolest.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 12:40
aga see on loomulik. vananedes mingi ajusagar vist kärbub inimese peas mis ei lase muutustega kohaneda. inimene kannab ühtesid ja samu riided, tema teekond väljas on üha rutiinsem. pole vastuvõtlikust tarbida uusi tehnoloogiaid jne.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 13:16
ma arvan et noored ei oska noorena end kõrvalt näha. kui nad saavad vanemaks ja olles oma lollustest väljakasvanu, näevad nad milliseid nad tegelikult olid. keegi muidugi seda heameelega ei tunnistaks, meelde jäävad ju head mälestused. vanemaks saades tekib kriitikameel, vastutustunne, muide mõnedel lollustel on traagilised tagajärjed ja juba seetõttu hinnatakse tulemust tähelepanelikumalt.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 17:15

kõik kindlasti mitte, aga mingi osa kindlasti...
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 19:33
Kas see suurem osa?
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 23:04
Noorus oli hukas ka juba Vana-Rooma ajal (tolleaegsete kivitahvlite raidkirjade põhjal)
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 23:08
kas nad mitte pärgamenti ei kasutanud?
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 23:16
Raidkirja kasutatakse ju siiani,kuigi enamus tekste käib juba arvutiekraanil
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 23:17
raidkirja saab hauakivile
˅ näita rohkem ˅
2010-03-22 23:55
tänapäeval ja meil
˅ näita rohkem ˅
2010-03-23 00:07
küllap oli noorus juba vanade roomlaste ajal hukas. miskipärast on inimsugu vaatamata sellele ikka edasi kestnud ja arenenud. aja jooksul on ainult igasugu piirid avaramaks muutunud........ kuigi see viimane tõsiasi ka mulle alati meelt mööda pole...... aga ma pole ka oma noorust päriselt unustanud......
˅ näita rohkem ˅
2010-03-23 07:40
Mida rohkem siia vastuseid tuleb, seda rohkem hakkan asjast ja oma küsimuse rumalusest aru saama. Kirjadusest vastuste otsimise peale esialgu ise mõtelda ei osanud. Nüüd, kui natukene sellel teemal mõtet arendasin, siis esimese asjana meenus prostituut Nana ja sellel järel veel kaugemas minevikus eksisteerinud Oidipus. Eks neid meenub ka rohkem, kui mõtlma jääda.

Katsudes nüüd kõrvale jätta teema alkoholi tarbimise, dolerantsuse ja laste kasvatamise kohta, pöörduks ehk hetkeks natukene teisele teemale. Katusun esitada üsna kronkeetse küsimuse: kas ca. 20-30 aastat tagasi oli näiteks üheöö suhe sama tavaline nähtus kui antud ajahetkel? Ei, ma ei oota seda, et keegi paneks siia kirja oma kõige räpasemad seiklused, vaid ootaks midagi võrdluse sarnast.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-23 07:58
Oli ka siis täiesti tavaline,ainult sellest ei räägitud.See ei sobinud ju nõukogude moraaliga kokku.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-23 20:29
Lõbutüdrukut olid/on ja jäävad, üheöö suhetest rääkimatta.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-23 20:44
Ma küll ei tea sellest ajast kahjuks eriti. Läks see teema nagu minust mööda.
Samas usun et, see ja paljud teemad on olnud sajandeid meie kõrval olemas. Prostituudid, geid, lespid, bid. Lihtsalt elu toob nad kord eredamlt esile kord laseb neil vaikselt ilma lärmita eksisteerida.
Ja veel. dracula: Pole olemas lolle küsimusi on olemas lollid vastused.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-23 21:01
Kõik üheöö suhted toimisid 20 aastat tagasi.Ainuke erinevus oli,et seks oli tasuta.Kõrtsu tutvused olid moes. internetti polnud.Kui jagamise ajaks baari veel sisse pääsesid siis naisi oli palju,kes viimast tantsulugu ootasid.Minu jaoks oli siis kõik lihtsam kui praegu.mehelt nõuti ainult natuke head välimust ja mitte väga purjus olekut
˅ näita rohkem ˅
2021-12-12 13:31
Kui noored veel naisi vaatavad, siis päris hukas asi ei olegi, aga üha rohkem noori vaatab omasoolisi ja põevad psüühilisi soohaigusi
˅ näita rohkem ˅
2021-12-12 23:33
hmm, elmari postitusest selgub, et paganama internet on süüdi, et naised talle enam tasuta seksi ei jaga?
natuke koomiline, kui vanaldased härrad meenutavad heldinult, kuidas mitukümmend aastat tagasi ikka rohi rohelisem ja naised kiimalisemad olid......aga selle peale nagu ei tule, et ehk nad lihtsalt enam erutavalt ei mõju naistele, oma kõrges vanuses

ja loomulikult leiutati prostitutsioon koos internetiga, eksole
˅ näita rohkem ˅
2021-12-13 02:45
Capri, miks vanasti, kui veel paaris tantsiti, kuulutati tantsupidudel viimase loo ajal välja daamide valik? Eks ikka selleks, et naised saaksid valida selle, kellega tahavad koos lahkuda ja seda võimalust kasutati üsna agaralt. Tegelikult oli neid daamide valikuid õhtu jooksul mitu korda. Need esimesed olid soojenduseks, sest reeglid nägid ette, et kui härral mingigi huvi daami vastu tekkis, siis ta valis teda kohe tagasi. See oli vajalik, et lõpus suuremaid ämbreid ärahoida.
˅ näita rohkem ˅
2021-12-13 07:08
No siis pidid naised ikka ise ka tahtma ja kes tahab kohtub ka nüüd tasuta
˅ näita rohkem ˅
2022-02-02 21:00
miisuke, mu meelest ka pole tasuta kohtumised kuskile kadunud. aga ega seepärast iga suvalisega kuskilt klubist pea kohe voodisse ronima.
võimalik, et vanal hallil ajal, mida onu elmarid taga igatsevad, oldigi mingis mõttes pisut vabamad ja lõdvema püksikummiga.......
siis kui polnud veel hiv-i leiutatud

virtuaalne suhtlus annab intiimteenindajaile ilmselgelt suuremad valikuvõimalused. aga ega see tähenda nagu 15 või 20 aastat tagasi poleks prostitutsiooni eksisteerinud...
˅ näita rohkem ˅
2022-02-02 21:03
Prostitutsioon maalima vanim amet juba kristuse ajal ju olemas.
˅ näita rohkem ˅
2022-02-02 21:05
oled ikka kindel, miisuke? mõnede ajuhiiglaste arvates on see ju iha saidilt alguse saanud
˅ näita rohkem ˅
2022-02-14 07:20
Kas noored on hukas?
Mulle tundub, et vanad on hukas
˅ näita rohkem ˅
2022-02-14 08:17
Noored on alati hukas olnud. Seda arvasid juba meie kauged esivanemad.
Teadlane arvab jällegi, et noored ei ole hukas, vaid huvitavas kasvueas (HU-KAS)
https://novaator.err.ee/640841/teadlane-teab-kas-noorus-on-hukas

Kui täiskasvanud ei annaks lolli eeskuju, oleks vast lapsed ka targemad
˅ näita rohkem ˅
2022-03-05 10:41
Oi, sina kallike juba kaine
˅ näita rohkem ˅
2022-04-06 21:45
https://www.iha.ee/users/Mark23 - jälle üks päevavaras teinud ilmselt nüüd uue konto endise asemele või lisaks , ei oska ta vene ega eesti keeles vastata, lisaks selline tohutu seksimees on siin varem olnud - kes piidles niisama ja siis blokkis . Aga viimase aja värk on on nii, kui MN -nö. heteromehi soovite , vaadake MM kuulutustest - nad kõik on seal raha teenimas või kinke ja tooge nikk kandikul kohale , makske peale ja olete oodatud Eestis (saite aru, kus teid oodatakse siis - 45,3 tuh. km2) - kas on ajuvabamaid inimesi? -ei ole! Need on need nutitatikad - lesbid, heterod, geid , homod, jne. Kasvavad mööda haridusest ja haritusest.
˅ näita rohkem ˅
2022-04-08 09:51
Te olete onu Elmari postitust valesti tõlgendanud. Vanasti oli Eesti NSVL mõistes nagu lääs, kust naised poleks mingil tingimusel nõus kolima kuhugi Uuralitesse, seega tutvuti peol eesti meestega või Virus välismaalastega. Vahepeal olime lääne jaoks inimfarm, kus kasvatati välismaa meestele naisi, nüüd on elatustase niipalju kosunud, et Eesti naised ei paku end netis ja Vanalinnas suvalistele välismaa tüüpidele aga võib-olla eksin
˅ näita rohkem ˅
2022-04-08 12:13
jah, õigus - nüüd sobivad blondiinid mustade-tumedate maal. Ka Armeenias ja Türgis , seal pon blondid nagu leivale või.

Teema on kaldunud siin - ei saagi enam aru, kuhu . Noored hukas - selle teemaga on enamus mööda kirjutanud ja see teema eeldab arutamist käitumisel(valetamine, kelmus, raha-kingi eest suhtlus, halvustamine välimuste osas, jne.) , mitte prostitutsioonist jms. Selleks on foorumis arutelu teemasid piisavalt ja vaja lihtsalt uuesti seal kirjutada.
˅ näita rohkem ˅
2022-06-04 22:51
impala....mulle tundub samuti, et pervertide protsent on vanema generatsiooni hulgas tunduvalt kõrgem
˅ näita rohkem ˅