Foorum
1
2
2013-09-24 11:33
Mida aeg edasi, seda vähem kohtab internetis vastastikust lugupidamist, austust ja viisakust. Ammu on kadunud aegade hämarusse komme daamidele mantlit selga aidata ja ust avada, aga nüüd kipub üha rohkem domineerima suhtumine, et kusagil internetis ettesattunud emane on mingi irreaalne lipakas, kellele tuleb kindlasti koht kätte näidata. Alustuseks emasele postkasti paar rida visata (stiilis "suhu ka võtad?" ja kui vastust ei saa või samastiililine soovitus tuleb kuhugi pimedasse minna, siis peab litsi läbi sõimama. Igaks juhuks ehk foorumis ka, muidu teised ei saagi teada.
Aga vahel võib ka lihtsalt niisama kellegi ette võtta, kes foorumis või jututoas sõna võtab. Mida ta, raisk, ikka möliseb, paneks kohe nätaka ära, siis teab, kus libu koht!

Miks?
Kas tõesti on vaimse puudega inimeste arv näitamas kasvutendentsi?
Või kas tingivad sellise käitumise osade naiste endi enesealandamised sponsoriotsimiste jms näol?
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 11:52
Paljud on joobes lihtsalt. Nii mehed kui naised. Jutukas olen vahest käinud, siis on kaameratest näha, kuidas trimpamine käib ja nii ta läheb.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:02
ära tee ennast nii süütukeseks.naisi ei hüüta emasteks,eriti kui sa pead ennast ausaks ja viisakaks.ma ei usu,et sa joonud oled,tõenäoliselt palju kanepit suitsetanud.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:02
Parma! Ma arvan et suurem osa ihakaid käib ikka tööl ja vaevalt tööinimene päevad otsa trimbata saab
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:09
Joomine ei vabanda igasuguse austuse puudumist.

Dogma, mu teksti esimene pool on suuremas osas seda iha.ee macho mõtteviisi kujutav. Ehk siis see tüüp, kes siin ässa mängib, oma peas ilmselt peabki kõiki naisi emasteks, kellega võib teha mis pähe tuleb. Liikumine loomalikkuse suunas.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:17
See läheb samasse auku, kui nt. kuskil meedis küsitakse, kuidas teile mõni näitus, laul või mis iganes meeldis, siis kõva 80% teevad maha. Jama igav mõttetu jne. Tahan sellega öelda, et see pole ainult siin ihas sedasi. Ja ma olen veendunud, et need vingujad on elus mitte toimetulevad kibestunud indiviidid, kes on veendunud, et kõigis nende hädades on teised süüdi. Ja krt, riik ka ei aita.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:20
smsart, sa oled vist noob nagu ma näen

1. mis on halba kui kirjutatakse "kas suhu tahad võtta"? pole viisakas? kuidas võtta, mõnele naisele jällegi väga erutav. neid naisi kellele meeldib nilbe jutt on omajagu. eks mees peab ise ära jagama kuidas läheneda, kas viisakalt memmepoega mängides või otse türaga vehkides.

2. ka kõige ilusamale kirjale saadakse iha daamilt vastuseks "käi perse". aga ma olen koguaeg arvanud, et omasugused leiavad omasuguseid või siga leiab alati pori jne.

3. foorumisse ei roni litse läbisõimama mitte ainult mehed vaid ka naised sõimavad mehi. võta lahti rubriik kaua võib ja loe kuidas need daamid kirju kõigile lugemiseks annavad. see kõik on osale kontingendile ajaviide.

iha foorumi häda pole mitte vaimupuudes, vaid aktiivse mode puudumises. kui sodijatele panna natuke bänni, siis nad kaovad ära või rahunevad maha.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:24
noh ja iha on varikate maailm. mina ise ei kasuta varikaid, sest nagu isegi näete, ma saan sõimamisega oma nimealt ka hakkama. aga smsart, siin sa ei tea kunagi kas konto all on mees või naine. mina küll mõtleks, enne kui kukuks kõikidele meestele mulda pähe viskama selle dogma nimeall võib vabalt jotimees ka olla või siis mõni naine.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:36
Jah, see ärapanemine on Eestis laialt levinud, sellega ma olen küll nõus. Üks vihkab rikkaid, teine venelasi, kolmas kalevipoegi ja vaeseid. Parteijüngrid käivad üksteist sõimamas.

Rockyroad,
1. Jah, vahel töötab see "võõras karm mees tuleb-võtab" strateegia tõesti. Aga nii uus kasutaja ma ka ei ole, et poleks aru saanud, et enamus ei oskagi teisiti. Ja enamus ei saa ka midagi, või siis ainult raha eest. Päris paljusid naisi peletab selline labane otserünnak siit kasutajate seast aga minema, sest mida sa keskmisest rumalama ja labasema seltskonna seest ikka neid sobivaid otsid, raiskad vaid aega ja närve. Lootusetu loll ei kõlba ka üheöösuhteks ju.

2.-3. Kahjuks on naiste seas sama tendents levinud, mis meestegi hulgas. Eks ma seda ka oma teema alustuses küsisin, et kas mehed labastavad naisi või naised mehi.

Probleeme pole vaja mitte ära peita, vaid lahendada. Üks tänase Eesti häda on ka selles, et statistika ja PR on pandud rääkima üht juttu, samas kui kusagil keskusest väljas näed totaalset erinevat maailma. Ja peitmisest hoolimata ronivad probleemid ikka ja jälle välja. Seda portaali ei ole mõtet muuta elitaarseks klubiks, pigem tasub püüda trendimuutmist. Ehk siis sõimamine, labatsemine ja harimatus ei tohi olla normaalsed, enesemüümine nii armetul kulul ei tohi leida positiivset vastukaja, jne. Äkki siis läheb siinne keskkond paremaks.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:43
1. Peletab siis peletab, mul küll täiesti savi. Oled nüüd kõigi naiste Jeesus v? Mine loe hoiatuste all naiste kommentaare, näed ise seda viisakat keelekasutust. Miks neile samamoodi ei või vastata ja vastataksegi.

2. Ei tasu sellest välja teha ja võimalikult vähe ise osaleda kui on negatiivne arvamus. Seda ma räägingi, et seda jama oleks vähem kui siin igavlev põhituumik igasse sellisesse teemasse ei läheks kaasa targutama. Kui kaob labasusel tagasiside, siis kaob ka labasus. Aga valvekommentaatoritele ongi see elu.

3. See portaal on juba 5 aastat olnud täpselt selline. On paremaid aegu olnud, on halvemaid, eks praegu on samuti suur madalseis. See keskkond läheb ainult siis paremaks kui tekib moderaator. 5 aastaga pole tekkinud, vaevalt tekibki. Inimesed ise normaalsed tavaliselt olla ei suuda.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 12:53
1. Kui normaalsed naised ära kaovad ja siia vaid prostituudid ning rumalad jäävad, siis mis paranemist sa loodad?

2. Sellega ma olen nõus, et sõimamise asemel tasub ignoreerida, eriti kui tegemist on mingi top-vipi pärast põdeja või ilmselge idioodiga (vabandan karmi sõna pärast, aga osa seosetult agressiivset teksti ei anna põhjust parema kasutamiseks). Aga kui suudad labaseks muutumist vältida, sis ka viisakaks ja vaoshoituks jäämine aitab teise ülekeevust talitseda.

3. Ma ei usu diktatuuri. Kogukond peab ise suutma end reguleerida ja oma huvisid kaitsta. Kui ei suuda, siis on liiga palju neid, kes ei suuda vajalikku taset hoida. Neist osa tuleks paremaks muuta ja loota, et ülejäänud lihtsalt ära kaovad. Moderaator on ainult inimene, seega on ka temal närvid ja piirid, mis võib tähendada raskusi selekteerimiste tegemisel.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 13:08
Kindlasti on ka tänaval sellist käitumist, me lihtslt ei satu kokku sellega. Interneti lehel see seltskond põrkub ja ongi mats käes.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 13:30
Normaalseid inimesi ongi vähe. Näiteks jutukas on normaalseid rohkem, aga vbl sellepärast, et paljud on kohtunud ja reaalsus muudab suhtumist. Foorum on võrreldes jutukaga palju anonüümsem.

Mida tegelikult normaalne, tavaline, kinky vaba naine/mees peaks otsima ihast? Prostidel pole midagi häda kui nad on ausad. Teenivad raha, teised saavad seda kulutada. Kus nad siis veel olema peaks kui mitte ihas. Prostidesse ei suhtuta hästi, tõsi. Aga ju see käib ametiga kaasa, kui valiti, siis peab kogu paketi võtma.

See pole diktatuur kui on mode. See oleks siis kui mode oleks ebanormaalne ja lähtub modereerimisel ainult oma tujust. Hetkel pole üldse modet, ei saa hinnata tulemust.

Asi juba seegi kui sellised teemad kohe kustutakse nagu tuti kohta on nüüd tehtud. Juba see korrastaks foorumit. Ka hoiatustes peaks teema olema selge, põhjuseid väljatoov jne. Ülejäänud võiks kustutada. Need inimesed kellel pole hoiatustes midagi tarka lisada, nende postid kas kustutada või siis mingi puhkeaeg neile teha. Kui inimene on saanud petta, siis pole teiste asi parastada. Sellised teemad näitavad millises konditsioonis on meie keskkond kus me oleme.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 13:41
Rock, kes ei suhtu prostidesse hästi ja kust sa seda võtad, et ei suhtuta hästi. Mulle nad küll meeldivad. Õigemini väike osa neist, aga ülejäänutesse ei suhtuks ma ka siis üleliia armastusväärselt, kui nad oleksid nt trollijuhid.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 13:44
hazzel, neid kiitvaid teemasid iha foorumis pole täheldanud sõimavaid on hoiatustes küll olnud. hetkel siis pos ja neg suhe 0:1
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 13:45
Sa ei muuda inimese mõtlemist neile tõkkeid seades. Ja probleem on mõtlemises, mitte selles, et siin foorumis mõni teema või postitus rohkem või vähem on.
Aga see kinky mees või naine või paar peaks otsima samasuguseid, et oma seksuaalelu vürtsitada. Need, kes ei soovi otsida, saavad foorumis või jututoas suheldes enda mõttemaailma avada ja kaasamõtlejaid leida. Selles mõttes on hea koht.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 13:55
Teoorias ilus, praktikas ei toimi, sest mingi osa inimesi lähevad sellistesse teemadesse hoopis oma teemasid arutama. Sellest ma ju räägingi, et kõik head teemad situtakse sedasi ära. Nagu tirtsuparv käiakse kõik teemad läbi ja aetakse hoopis oma asju. Kes siis tahab enam teemasid teha? Teemades ongi huvitav lugeda kuidas inimesed elavad ja mida nad kogenud on. Targutamine on tiba igav.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 16:07
Ma mäletan veel, kuidas kiremorvar tormas paari tädit tümitama, nii kui need kuskil teemas julgesid arutelus osaleda. Rocky, see on sinu enda koolituse vili, mida sa siin praegu maha teed. Tollel ajal püüdsin mina veel teemas püsida, aga nagu näed, halb eeskuju on nakkav.
Kunagi sai arutatud ka küsimust, et mida teha, kui teema suunda muudab jaa seda mitte halvas suunas, et kuidas saaks teemasid lahutada.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 16:29
Ju siis oli põhjust. Ma olen varemgi sulle seda öelnud, et ära sodi, kui sul midagi öelda pole. Alati sa kukud minule viitama. Ise nii vana mees, aga "tema tegi ju kaaa". Titt
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 16:53
Rocky, ma vaid ütlen, et ära süüdista teisi patus, millest sa ise puhas pole. Praegu oled küll kange korra eest võitleja, aga nii kui keegi sulle jälle varbale astub, oled hullem läbustaja, kui kõik foorumi püsikirjutajad kokku. Sina oled see titt, kes käitub vastavalt enda tujudele.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 18:22
Internetis on nii lihtne olla labane ja õel. Keegi ju ei tea, kes on kes.
Üldse ei ei imestaks, kui praegugi tabab mind pahameel, et miks üks tädi segab end meeste jutu vahele.
Kunagi tegin teema "Miks me oleme nii kurjad?" See suri peale paari kommentaari maha.
Pigem on probleemiks hoolimatus, rumalus, hakkamasaamatus iseendaga ja nii tore on see teiste peale välja elada.
Mis puudutab ebameeldivaid kirju, siis ignoreerin neid, nii nagu elus teen seda ebameeldivate inimestega , aga ma ei lasku sõimlema.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 18:47
üldiselt teemaalgatajaga nõus.
eks seda labatsemist ja sõimu tingigi see petlik anonüümsusetunne internetis olles. ja noh, teatav kontingent lihtsalt teeb "nalja" omast arust. samas see "nali" on naljakas vaid neile endale. labane inimene on labane ja kõik. isegi oma vastumeelsust saab niivõrd-kuivõrd viisakalt väljendada. olles viisakas teiste vastu, austad sa teisi. austades teisi austad sa ka iseennast. nii lihtne see ongi.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 18:54
Mis tähendab, et ei tea kes on kes?!?!?!?
Mina isiklikult pean nö. "munadega meesteks" vaid neid, kes siin julgevad ikka enda näo alt sõna võtta ja vajadusel oma seisukohti ka reaalselt kaitsta!! Jutt siinkohal siis mõistagi sellistest tõsisemat sorti väljaütlemistest.
Olen seda arvamust ka varem avaldanud.
.......anekdoote aga postitage endiselt kõik nii kuidas jaksate!
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 19:07
Kõigi töö ja sotsiaalne positsioon ei võimalda oma näo ja nimega siin esineda, tekitaks töökohal või tutvusringkonnas asjatuid pingeid ja jamasid.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 19:28
nii on. mis ei muuda neid halvemateks inimesteks. no, vähemalt mitte kõiki eksole.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 19:32
Julged teha - julge tunnistada Mis see iha.ee hullem on kui FB?

Mina oma seisukohti ei muuda ja värvi ei vaheta. Kui olen midagi öelnud siis on see kindlalt põhjusega. Kedagi ei taha solvata enne, kui on mind solvatud. Pähe ei istu ja ahistama ka ei kipu. Viisaka ja endast lugupidava naisena ei sõima ega haava valimatult mehi ega naisi. Vägisõnu ei kasuta ja iialgi ei luba endale solvata esimesena kaasvestlejaid. Kui vahel on loetud minu mõtetest mõningat vastuolu ja teatud negativismi mõne konkreetse kasutaja suhtes, on see väga konkreetselt põhjendatud. Sarkasm on vahel õigustatud
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 19:49
Sheebal tegelikult õigus! Mis vahet seal on, kus ma suhtlen! Aga--ma sain hiljuti tunda, mis tähendab iha portaalis konto omamine Mingi mandunud maakas oskas mulle külapeol ette heita, et vaadake iha portaali ja siis näete, kellega tegemist on
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 20:21
Mis netiviisakusest me räägime kui inimesed ka päriselus sageli käituvad nagu oleks esimest korda inimeste seas.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 22:03
Kõik on kinni jäänud koolist saadud haridusele...
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 22:23
meeletus--kahtlen selles nn.koolihariduses Kodu ja perekond annavad ellu kaasa rohkem kui kooliharidus
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 22:45
Kodust saab alguse jah suhtumine kooli ja maailma laiemalt... Kui kodus ei osata lapsi kasvatada ja õpetada koolist ja õpetajatest lugu pidadama,siis on midagi ikka väga valesti läinud...
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 23:03
Just! Ja kodust tuleb kaasa ka suhtumine vastasugupoolde
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 23:04
mingil määral mõjutavad nad kõik-nii kool, kodu kui uhtlusringkond-sõbrad. aga siiski on suur osa sünnipärasel isiksusel, lugemusel, hariTusel.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 23:10
Just hariTus ongi see, mis kodust kaasa saadakse, kool annab hariduse.
Aga kui arvestada põlvkondade konflikti võimalust, siis võivad ka kõige korralikumast kodust pätid sirguda.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-24 23:31
Kui siit saaks valida Eesti valitsuse ja kohalikud volikogud,siis oleks vist kõik rahuldatud...
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 07:38
Viisakus alati ei sobi.

Mäide:
A) Kas seksime?
B) Palun seksime?

B tundub kuidagi eemaletõukavana, aga A peale võtavad kõik vedu.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 08:23
jf, mis asi on põlvkondade konflikt
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 14:54
Mis selles küsimuses Kas seksime? ebaviisakat on? Võibolla parem oleks küsida, et Kas sooviksid minuga seksida?, aga muidu normaalne viisakas küsimus ju.
Paluda midagi kõlab kerjamisena, mitte võrdsete partnerite kokkuleppena. Kes see ikka tahaks, et talle seksi haletsusest antakse?
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 16:37
meeletus: koolis ei õpetatud netis suhtlemist kuna tollal polnud internetti eestis olemaski. keegi ei õpetanud ka seksi küsima. kõige hullem, naised ei tea isegi kuidas küsima peaks. kui naised teaks, siis mehed kindlasti teeks sedasi, sest see viiks kiiremini sihile.

vaatasin malle teemat, üks kaks mõistlikku kommentaari, ülejäänud ajuvaba ila
uluge veel oma viisakusest...
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 19:16
Hazzel, põlvkondade konflikti saab kokku võtta kahe põhilise väitega: noorus on hukas ja vanemad ei tea midagi, sest nüüd on teised ajad.
Need, kes sündinud hõbelusikas suus, ei oska selle lusika tegeliku väärtust hinnata.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 19:47
malle tegi õigesti, et ära läbustatud teema kustutas, nii peaks alati tegema. jotimees, kas sul on ka nende kaameranaistega mingi teema, kasutad nende teenuseid vms? igas sellises hoiatuste teemas oled kui 5 kopikat kohal.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 20:18
Ei, mul pole nende kaameranaistega mingit teemat. Ei tunne neid, ega kasuta ka nende teenust. Sõna aga võtan sel lihtsal põhjusel, et nende hoiatajate pärast on mul tihti häbi olla mees.
Kui oled loll ja tillist tõmmatav, siis ära süüdista selles teisi ja see pole mingi vabandus, et selliseid on palju.
Ma ei õigusta petmist, aga siin ju paljud lausa ise paluvad, et neid petetaks ja saavad vihaseks ka siis, kui seda ei tehta.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-25 21:03
hakka siis transaks, kui nii häbi on. Või lihtsalt eunuhhiks. Mõned käivad ja lausa otsivad mille pärast häbi tunda, teised loevad ja ei vigise, aru ma ei saa, mine lõika ümber ennast ja ei pea enam häbi tundma. Päris ausalt öelda siis see rubriik seal on selline et ei teagi kumbadest rohkem kopp ees on, kas neist hoiatajatest või neist pealelendajatest, et ma siinkohal täitsa sekundeerin rockyle
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 11:09
Üle pika aja üks väga huvitav teemaalgatus, mis sai minu jaoks juba 3-ndaks leheküljeks tõestust, et enamik siinseid foorumikõrisid on ise just need, kes ei tunne viisaksust ära ka siis, kui otsa komistavad ja kukuvad.
Paraku tuleb tõdeda, et elementaarsest viisakusest on kuulnud vaid vähesed siin saidil. Enamasti pole siit peale vastastikkuse sopa loopimise midagi lugeda ja kui lõpuks ongi miskit lugemisväärset või mõni huvitav teemapüstitus, siis kindlasti ilmub kohale kolossaalses koguses "isaseid", kes suudavad kõik saastaks muuta, millele hingavad... Hale!
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 11:18
& ise tegid sa praegu mida?
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 13:01
Eeldan, et küsimus oli suunatud minule? - Avaldasin arvamust, osutamata sõrmaga konkreetsetele persoonidele. Vaielda võib kõige üle ja kõigele vastu lõputult, kuna igal indiviidil on oma arvamus, aga see ei muuda tõsiasja, et väga suur osa mehi pole tõesti viisakusega sinapeal. Naiskasutajate kohta ei saa ma sõna võtta, ei ole kursis.
Ja veel, Mic, hetkel ei suuda ma päris täpselt aru saada, kuidas või miks Sina end puudutatuna tundsid..? Ma ei pidanud postitust kirjutades kordagi Sind silmas, aga eks jah...
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 13:18
Lugedes eelnevat postitust, otsustasin "probleemi" sisusse veidi selgust tuua ja nimelt...Kui naiste puhul on peaasjalikult täheldatud sarnaste mõttelaadide puudumist ja juba eos sissekodeeritud õelust (sõnast ÕDE), siis mehed omavad sünnipärast empaatiat, mille kokkuvõtvaks sõnaks oleks VENDLUS (sõnast VEND), ilmselt sellest ka Miku postitus.
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 13:43
Jep, küsims oli sulle suunatud jah, TheLibertine. Su arvamuseavaldus ei erinenud eriti oma toonilt ja sisult selle 3 lk postidest, lihtsalt, kui sa seda haledaks pidasid, millega siis rikastab teemat veel ühe haleda postituse lisamine haledate postituste ritta. Ma ise väga puudutatuna ennast ei tundnudki, ehkki ega pole minagi sellest patust puhas, et mõni sitt või sopp vahest lendu lasta kellegi suunas ja kindlasti on tulnud ka ette et vahest ka täiesti ülekohtuselt. Ja kui nüüd päris aus olla ega ma ei hakkagi väitma, et ma ise viisakusega alati päris sinapeal oleksin. Et võid vabalt sõrmega ka konkreetselt minule osutada, ma ei leia selles midagi ebaviisakat
Ja mkm, vend aikon, miski vendlus polnud mulle absoluutselt mingiks motivaatoriks, ma sind jätan puutumata ja veel mõned, kellele oleks nüüd muidugi viisakas sõrmega osutada, aga peast ei oska, ei mäleta ja ei viitsi, ülejäänuid, keda peaks siis ka konkreetselt nimetama, aga jällegi ei viitsi, loobin vabalt sopaga ja sorgin noaga
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 13:52
Jõudu Sulle Miku sopaloomisel, võta siis korraga rohkem labidale ja viska kaugemale
˅ näita rohkem ˅
2013-09-26 14:01
Lugesin teema algusest peale läbi. Selles osales 14 kasutajat. Kes on enamus neist foorumikõridest, kes viisakust ära ei tunne? Jotikas, Rocky ja Parma? See teeb kolm, vaja oleks seitset. Ok üks kindlasti on dogma, kuigi ta esines ainult ühe postitusega, ok see kvalifitseerub ilusti haledaks, mind sa väitsid, et silmas ei pidanud ja aikon ei lähe arvesse, sest pildus oma soppa ja saasta ja haisvat sitta ja saasta ja rõvedaid ebaviisakusi alles peale sind ja alles neljandal leheküljel.
Tegelikult ma nagu ei näinudke selles teemas väga mingit suurt pealelendamist, mis su posti tingima oleks pidanud. Või. Ok, loen veel korra
˅ näita rohkem ˅
1
2