Foorum
1
2
2013-07-12 04:12
No kuigi siin kõik juba vanemad inimesed. On mul huvi kas ka teid on koolis kiusatud või siis väljaspool.
Kui aus olla kiusati kogu mu kooliteed. Ja ma tahaks teada mis teie ette võtaksite et koolis see vähemaks jääks.
Et isegi kui teie lapsed sellega kokku ei puutu enam. Aga teie lapselapsed ikka puutuvad sellega kokku.
Ja halvustavad kommentaarid võite jätta endale.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 11:44
Kiusamine on karm teema, mind küll ei kiusatud, kuid mul oli klassivend, kes oli kiusamise alune, ma sõbrustasin temaga ja püüdsin ka välja astuda, aga kambavaimu vastu jäin nõrgaks, nii populaarne poiss ma polnud. Nõukogude armees noore ajal dedovshina ohvriks sattusin ka mina muidugi. See oli selline huvitav asi, et osad saatusekaaslased tegid selle järgmistele noortele edasi, osad mitte kunagi.
mis ette võtta, tänapäeval on palju kõikvõimalikke trenne, see anab piisavalt enesekindlust, et vastu hakata, selleks, et sind ei torgitaks, ei pea sa tingimata üle olema, piisab, kui oled võimeline vastu hakkama, kiusaja jääb moraalselt reeglina kergesti alla, kiusatakse ainult seda, kes on easy catch.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 17:05
noh, eks ole isegi mingil määral kunagi ohver oldud. mis aitab? ignoreerimine. irvitamine. vastuhakk kui niisugune ainult valab õli tulle. aga kui vaimselt ning moraalselt üle oled, neile näkku irvitad-paar korda võib tõesti valus olla, aga aja jooksul tekib austus. aitab ka mingi oma kindla alaga tegelemine, selles millegi saavutamine. olgu see siis mingi sport või kasvõi olümpiaadid.
sama ka kroonus dedovÅ¡iinaga. hakkad vastu, saad korra ehk ka oma ketukad kätte, nähakse ära et selle mehega tuleb liiga palju vaeva näha. 90'te esimesel poolel oli ka eesti kroonus dedovÅ¡iinat piisavalt.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 17:28
Mind ei kiusanud koolis küll keegi. Pigem kuulusin ma sinna poppide tüdrukute hulka. Aga algklassides oli meil klassis küll üks tüdruk keda kiusati ja seda ennekõike tema enda olemuse tõttu. Peale seda kui ta 6 klassis klassikursust kordama jäi enam ei kiusatud mitte kedagi.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 17:31
Kiusatakse neid, kes nutma hakkavad, või kaebama jooksevd. See on ka siin ihas näha. Kui sa ühtedest välja ei tee, siis korra proovitakse ja siis jäetakse rahule. Kui aga blokid ja vastu paned, siis jääbki see pendel kõikuma.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 17:36
Kroonu, ehk ongi see füüsiline ja hingeline proovilepanek. Oleneb kaasaantud närvikavast. Mis koolikiusamisest räägite nüüd, need on idüllid.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 18:04
Lapselapsed on kõige suuremad kiusajad
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 18:12
sa vanaksjäänd.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 18:14
Mind kiusati pidevalt, eriti lõpuklassides ja tüdrukute poolt.

Mingid supper väiksed teksad jalas millesse mahtus vaid kolmandik tagumikku ja stringid vastu vahtimas.
Istu siis selliste taga vemmal kõva ja vales asendis püksis. Oh õudu kui siis kutsuti jälle valel ajal tahvliette vastama.
ja siis kui vaadati välja punnivat vemmalt ooooooo mis see on.

Mingil perioodil oli moes tüdrukutel õhuseks.
Küll tõsteti kätega rinnad ülesse ise silma visates, siis lükati jalga laua alt välja seda silitades.
Mängiti huulte ja keelega.
Aaa ja see jäätise pikkade aeglaste tõmmetega lakkumine ise itsitades nagu mingi laksu all.
------

Aga tegelikult olid need väga toredad ajad.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 18:24
jfjm!ma olen kindel,et sind kiusati!muideks mis kaebamisse puutub,siis oled ju sina kõige suurem ärpleja ning esimene kes kaebama jookseb ,et saaks oma semudelt siin toetust kui sind paika hakatakse panema.sa kiusad oma mölaga siin paljusid ja sellel jaoks ei ole vaja trenni minna,et sinusugusel pasunassse anda.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 18:49
Vaata dogma, kuigi ma olin klassis kasvult üks pisematest, pole mul kiusajatega probleeme olnud. Vahest linnapeal võõrastega tuli küll kriitilisi olukordi ette, aga siis päästsid kiired jalad.
Aga sind ennast on ilmselt kogu elu kiusatud, miks muidu oled siia kättemaksma tulnud.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 18:53
Aga seda, et miks see koolikiusamine paha on?

Mina näiteks õppisin tänu sellele koolikiusamisele, kaklema.

Kuigi tänapäeva üksikemade poisslastel on häda käes. Keegi ei õpeta kaklemist, kui keegi peaks kiusama. Ja nii saabki niikaua kerepeale, kuni ise hakkab oskama või murdub.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:00
mind pole kiusatud kahjuks või õnneks aga olen seda näinud ja tean mis see on.kuna olen elanud sellistes kohtades kus enamus venelasi ,siis ka olen õppinud enda eest seisma ,mitte nagu sina jfjm.õige mees ei jookse kunagi minema.enne saan peksa aga ära ka ei jookse.venelastel on see karja vaim,eestlastel aga väledad jalad.seepärast on vahel lausa häbi olla eestlane,kes laseb ennast kiusata ,alandada!
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:03
Milleks lasta ennast lampi vigaseks taguda?

Mitte ärajooksmine, vaid organiseeritud eemaldumine, et võtta sisse parem rünnakupositsioon!
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:40
Parma! Mu poeg kasvas naiste seltskonnas--3 õde ja mina.Mina igatahes olen õpetanud oma pojale, et tüdrukuid ei lööda ja et kedagi ei lööda! Väikses maakoolis on ju teada, kes keda kiusab..Mulle pole tulnud kuskilt infot, et mu poeg kedagi peksaks ja ta pole ka ise peksa saanud. Ma arvan et vahel võiks lapsevanemad hoida oma viha vaka all ja laste nähes mitte kakelda, sõimata! See on täitsa võimalik!
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:43
Maakoolides on seda vist üldse vähem?
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:45
Eks iga inimene valib ise omajaoks tee, tehes seda iseseisvalt ja seda varakult.
Aga eks naised ole rohkem suheteloojateks.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:46
Maakoolides ja väiksemates linnakoolides lahendatakse vist need käigult ära. Enamus lapsi seal ju lasteaiast/õuest peale tuttavad.

Ei, laste ees ei pea ilusat nägu tegema. Kust see laps siis neid kogemusi saab? Pärast on suud silmad pärani laia ilmapeal ei jaga ööd ega mütsi.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 19:56
Jah--maakoolides tuleks kiiusamine kohe välja! Parma! Olen nõus, et kõike ei pea laste eest varjama..aga...minu arust rusikatega rääkimine just pole parim eeskuju lastele!
˅ näita rohkem ˅
2013-07-12 20:01
Palju asju ei ole heaks eeskujuks.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 00:30
kui aus olla siis see on suur probleem
no ma olen noor ja tahaks algatada sellise programmi mis räägiks sellest koolikiusamisest koolitest
aga minu kysimus on nyyd see kas mul on yltse mõtet seda programmi üritada luua
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 00:45
kõike on mõtet üritada, millesse usud.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 00:49
Tõestisündind lugu soomes: Poiss kiusas pidevalt ühte tüdrukut. Tüdruku isa läks ja andis poisi isale korralikult pasunasse ja ütles ka mille eest. Ja ime väel kiusamine lõppes.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 00:56
hea lugu, aga programmiks ei kõlba
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 00:58
Tõestisündinud lugu Ameerikas - poissi kiusati koolis, poiss võttis automaadi ja lasi pool klassi ajud seinale
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 02:06
Tõestisündinud lugu eestis,kari idioote lagastas foorumit ja sai sõimata
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 07:48
Ma arvan, et avalikud mõrvamised on tänapäeval moes, tehke siis nüüd minuga mis tahate. Ja see on tänapäev, enne tapjat maha ei saada. Oleks peale esimest lasku ta maapealt kadund, võibolla paneb mõtlema. Valitakse abituimaid kohti.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 08:51
Noh kooliajal peeti mind paksuks , lollik , tülinorijaks/kaklejaks, joodikuks , nüüd saan iga päev paska kaela kui rõve ja kui värdjas ma ikka olen ja kui pede ma ikka olla võin ... mis ma nüüd tegema pean .... edasi elama ja olen ise täitsa rahul
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:00
Eks see taandub ikka sellele, et ei leita rahu iseeneses ja ei osata väljaelada. Olgu selleks mis tahes, ka kepp on selleks.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:01
Koolilastele see nõuanne vist väga ei sobi
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:03
Anna siis pliiats ja paber, ma lähen kooli. Aga seleta enne neile, mis see on.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:06
Iive on küll madal aga massilist alaealiste emmede juurdekasvu pole ka vaja
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:08
Ise kooliteed tallates õpilaste omavahelist kiusamist ei täheldanud. Ei füüsilist, ega vaimset vägivalda. Klassi "liidrid" olid ka meil, kuid ei seganud nad kedagi, arutlesid isekeskis, kes kui palju nädalavahetusel alkohhooli sisse mahutab jne.
Nüüd olen märganud küll, et juba algklassides käib omavaheline positsioonide paika panemine. Sirruke räägib õiget juttu, selline käitumine tuleb just kodust kaasa ja sageli jäävad õppejõudude käed liiga lühikeseks, et midagi muuta...
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:12
sina siis saad kätt ette panna. Igapäev näen kuidas nad poe juures suitsuostjat ja õllekaaslast ootavad, loomulikult minnakse kaasa.
Eks see borduelu alaealiste seas on palju vabam, varakum mujal maailmas kui arvata oskad.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:15
Teemaalgatajale, head nõu oma projektide suhtes saad sotsiaalministeeriumist. Lisaks vist on kusagil eestis kuulujärgi mingi koolivägivalla projekt juba algatatud ja isegi mingid annetuslikud rahad saadud.

Mis puutub tänasel päeval koolivägivalda, siis on kohati õpetajad ja koolipersonal selles osas täiesti juuksekarva lõhki ajamas. Läbi oma poiste olen selles osas paar korda kokku puutunud. Igat väiksemat rüselust peetakse koolivägivallaks. Pärast probleemi lahkamist on selgunud, et kaebaja oli tegelikult ise algataja. Nii, et Jf, sul on tegelikult õigus. Minnakse nokkima ja saadakse vastu ja kui võmm oli tugevam, minnakse kaebama.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:20
Esimeseks sammuks koolikiusamiste vähendamiseks oleks kohustuslik koolivorm.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:23
Tutiga nõus, et palju oleneb kodusest kasvatusest. Paraku on ka mul tuttavaid, kes imastavad kuidas nende poisist paras pätt sai. Ema lõugab pidevalt, kuidas kool ei viitsi lastega tegeleda. Ise ta muidugi süüdi pole sest tema kasvatustöös ei osalenud
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:24
Poisid ikka proovivad jõudu. Poleks ilma normaalne.
Huvitav, mind küll pole keegi kasvatanud, ema liberaal, aga sealtki selgub su oma mina.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:24
Kosmos, see positsioonide jagamine on terve elu olnud. Sa ei kasvata koolis halli massi vaid siiski tulevasi isiksusi.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:34
Need kujunevad ajapikku ise välja. Ei pea õigeks, et juba esimestes klassides, kus lapsed ON alles lapsed, toimub kihistumine riiete, õppevahendite ja teiste, lapsest endast sõltumatute, näitajate järgi. Koolivormi poolt olen ka mina!
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:44
Ilus oli see tütarlaste ruuuduline seelik mulle meeldis,kelmikas ja naiselik.
Kel kappi alles jäänud,saavad edukalt rollimängudes kasutada,muidugi,kui selga mahub

Tõsisema noodiga jätkates,jah,eks see kihistumine ühiskonnas progresseerub.
Ülikooliski pole sellest pääsu,isegi kui töötad kooli kõrvalt,ei jaksa kõik endale viimase peal korterit ja massinat pepu alla soetada
Vaimsed väärtused ja muu blaa-blaa ei ole eriti abiks,meeleheide muudab inimest kiiremini kui armastus
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:45
Vanemad, kelle raha napib, ostavad kaltsukast täiesti normaalsed selga, aga miks narritakse, on hoopis, et haisevad.
Aga kas elus edasitrügijad on kõikseparemad õppurid.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:47
Ma ei pidanud silmas sedalaadi kihistumist. Poiste emana ei ole mul tulnud eriti palju ette sedalaadi probleeme, küll olen õpetajatelt kuulnud, et seda laadi kihistumine on populaarsem tüdrukute seas. Korra vist oli selline probleem vanema poja 3-ndal kooliaastal, kus tüdrukud hakkasid hilppude järgi teisi nokkima, aga see suruti õpetaja poolt suhteliselt kiiresti maha. Nüüd keskastmes, pole korda ka kuulnud, et mingit sellist asja oleks olnud.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:49
Riided ja inimesed hakkavad haisema siis kui pesemisele tähelepanu ei pöörata, firmasilt või pangakonto priskus siin ei määra midagi
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:51
Kehalõhnad kindlasti! Nii jube, kui õpilane tuleb kooli, riided suitsuhaisused Jälle, mite lapse vaid vanemate süü!
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:52
Mitte*
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:54
Riided saab kaltsukast täiesti normaalsed.
Aga jalatsid,telefoni,arvuti.
Ja taskuraha?
Paljud lapsed enam ei teagi,mis elukas see veel on.
Teenivad suvel,et vanemad saaksid süüa osta ja üüri maksta.
Minu heal sõbrannal on 2 töökohta ja laps ka veel rakkes,rannas,müüb jätsi.
Aga poiss kedagi koju külla ei saa kutsuda,sest remonti tehti 15 aastat tagasi ja kuivkäimla haiseb.

Vana ema vajab hoolt ,nii et Soome poole ei saa ka tööd vaadata.

Ja poiss on tubli,aga kaua sa ikka tubli oled,kui teised lähevad sõpradega burksi sööma ja sina pead vabandama,et pead koju jääma mingol põhjusel...sest dengi netu..
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 09:55
Selles olen ma sinuga täiesti ühte meelt kosmo. Ega siis muidu ei öelda, et laps on kodu peegel.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 10:04
Ega need rikaste võsukesed polegi need kõige suuremad kiusajad. Kiusajateks muutuvad need, kelle liidrid eemaletõrjuvad, sest neilon ka soov keegi olla. Need, kellel ei ole ei raha ega vaimuandeid, panevad ennast maksma füüsilise jõuga. Kui omavanustest jõud üle ei käi, siis leitakse ohvrid nooremate seast.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 10:24
teid kiusati vist väga palju teemaautor. koolivägivald on tõsine teema ja minu teada on selle vastu võitlemiseks organisatsioon loodud. võid nendega liituda kui tunned, et saaksid omalt poolt midagi ära teha. ma tegelikult olen jfjmiga samal arvamusel. kiusajateks on need, kellel omal mitte midagi ei ole aga väga tahaksid kuhugi kuuluda. olen koolis kaklustesse sattunud aga seda tuleb kõikide poiste elus ette. see ei ole küll kooli vägivald.
˅ näita rohkem ˅
1
2