Mul on kodust näitena võtta väga hea juhus. Lapsed koolis enne söögivahetundi trepil kogunemas. Poiste seas on tõuklemine ja üks poiss kukub trepist alla. Poisilt, kes trepist alla sadas küsitakse, kes lükkas ja tema kohe, et minu võsuke tegi seda.Terve kooli pedakoogiline personal tagakäppadel. Selline räige käitumise eest tuleb lapsele teha esildis. Vastan sotsiaalpedakoogile, et jah kui tema seda tegi ilma mingi põhjuseta, on esildis õigustatud, aga ma veel kodus küsin ka lapselt, miks ta sedasi käitus. Kodus poiss teatab mulle, et lükkasin jah. Õiendasime ja selgitasime mehemoodi, et selline käitumine ei ole ilus ja hea oli, et see poiss põrutada ei saanud ja et temaga midagi hullu ei juhtunud. Aga kui poleks see nii läinud, siis millised tagajärjed sellel oleks võinud olla jne. Põhjendust rohkemat ei järgnenud. Selge, järelikult süüdi. Laps hakkab õhtul enne magamaminekut pesusse minema ja käevarrel suur sinikas. Sinine nagu paja põhi. Küsin lapselt, et kust sa selle said? Tema vastu, et see poiss kelle ma trepist alla tõukasin, lükkas enne minu jõuga vastu trepi käsipuud ja mul oli nii valus, et ma lükkasin teda vastu ja õnnetuseks veeres ta trepist alla.
Kes siis nüüd selles intsidendis süüdi on? Kas see kes ennast kaitses või see kes selle intsidendi algatas?