Foorum
1
2
2013-07-13 10:33
no ma vaidleks vastu,meil olid just rikaste ja kuulsate võsukesed need kes terroriseerisid teisi.ei hakka nimesid nimetama,kuid mõni nendest võsukestest on praegu riigikogus...millest siis saab alguse rahava terroriserimine,ikka lapsepõlve vägivallast
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 11:07
koolivägivald ja koduvägivald,vahest on nad omavahel seotud
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 13:16
Ega selle kiusamise vastu ei saagi midagi teha.
Kuidas sa seda koolis kontrollid?
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 13:45
Kiusamist ei saagi kontrollida. Kas see kui poiss tüdrukut patsist sikutab, sest see plika meeldib talle - on kiusamine või vägivald?
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 13:53
Vat, siin ongi parem variant, et saaksid seda ise lahendada või õppiksid lahendama maast, madalast.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 13:54
Tehnikumis oli tavaline, et vanema kursuse tüdrukud lasid noorematel oma toa põrandat pesta ja nõudsid suitsu nendelt, kellele suiitsu ei müüdudki..Oma asi, kust selle suitsu neile tõid..Igatahes mulle on meelde jäänud, et tüdrukud olid suuremad kiusajad..
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 13:56
Koolivorm siin ka ei aita eriti. Jott. Meil olid ju koolivormid! Kiusamine oli ikka.
Kes on vähegi teistsugune, see trambitakse maha.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:00
ei tea jah, mingi vorm sõjaväes vorm
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:07
Osades koolides on ka praegu taas koolivorm..Mu lapselapsel näiteks on..Kas see on kiusamise põhjus--ma ei usu hästi! Ja tegelikult olen ma kuulnud, kuidas vanem õpetab lapsele, et ära kaeba, löö vastu! Mina seda õigeks ei pea.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:09
lahenduse leidmine, ongi see
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:18
Sirruke. Selle vastulöömise nimi on enesekaitse!
Kuidagi peab ju füüsilise kontakti maandama ja siis alles lähed kaebama.
Kas astud lüües vastu või paned jooksu.
Kaebama (kõlab halvasti) tuleb igaljuhul minna. Kui koolist abi ei saa, siis kodus peab kindlasti rääkima.
Aga see kitumine vajab ka kõvasti julgust. Ütle milline poiss tahab hästi tunnistada, et teda kiusatakse?
Tüdrukutega on vähe teised probleemid aga neilgi on füüsilised kontatid olemas.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:33
Jah, tüdrukud kasutavad rohkem sõnu..aga just sõnad on hullemad vahel isegi, kui poiste omavaheline kaklus..Ka kaklema peaks ikka üks ühele, mitte kambaga ühe vastu.Ja seda saab lapsele kodus juba maast madalast selgeks teha.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:40
Mul on kodust näitena võtta väga hea juhus. Lapsed koolis enne söögivahetundi trepil kogunemas. Poiste seas on tõuklemine ja üks poiss kukub trepist alla. Poisilt, kes trepist alla sadas küsitakse, kes lükkas ja tema kohe, et minu võsuke tegi seda.Terve kooli pedakoogiline personal tagakäppadel. Selline räige käitumise eest tuleb lapsele teha esildis. Vastan sotsiaalpedakoogile, et jah kui tema seda tegi ilma mingi põhjuseta, on esildis õigustatud, aga ma veel kodus küsin ka lapselt, miks ta sedasi käitus. Kodus poiss teatab mulle, et lükkasin jah. Õiendasime ja selgitasime mehemoodi, et selline käitumine ei ole ilus ja hea oli, et see poiss põrutada ei saanud ja et temaga midagi hullu ei juhtunud. Aga kui poleks see nii läinud, siis millised tagajärjed sellel oleks võinud olla jne. Põhjendust rohkemat ei järgnenud. Selge, järelikult süüdi. Laps hakkab õhtul enne magamaminekut pesusse minema ja käevarrel suur sinikas. Sinine nagu paja põhi. Küsin lapselt, et kust sa selle said? Tema vastu, et see poiss kelle ma trepist alla tõukasin, lükkas enne minu jõuga vastu trepi käsipuud ja mul oli nii valus, et ma lükkasin teda vastu ja õnnetuseks veeres ta trepist alla.
Kes siis nüüd selles intsidendis süüdi on? Kas see kes ennast kaitses või see kes selle intsidendi algatas?
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:43
jah.
Seega peab see vägivalla vastuvõitleja tegema kahe kohaga tööd. Ühepoole nullib kodu ära.
Koolis lapsele asju selgitama ja kodus vanematele asju selgitama.
Lastega saaks veel hakkama. Aga kuidas kellegi koju minna ja hakata rääkima, kuidas käituda tuleb?

Jah käivad need vahitorni tegelased ja räägivad heast käitumisest aga on keegi neid kuulda ka võtnud?

Nii, et sellega jääbki võitlema.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 14:54
Eks seda on olnud on ja tuleb ka tulevikus. Jah ma olen nõus, et sellise vägivalla vastu peab koolis võitlema, mis on ikka tõesti vägivald.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 16:11
Vanasti olid pühapäevakoolid.
Kas tänapäeval ka veel on kus õpetatakse kasinust ja vaosolekut?
Kõik koolid sellisteks teha ja voilaaa...... mure murtud.

Või siis vahetunnil koridori korrapidaja. Kõik jalutavad ringiratast ja üks siis vastutab korra eest.
Mäletate küll kuidas oli. No ja saamegi jälel asjad korda.

Kas ei sobi need varjandid või????
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 16:51
eiei, kus sa sellega, parma. see ju ahistab ja piirab meie latsekeste vabadusi. kõik mis nõuka ajal oli, on ju paha-paha, kaasaarvatud laste karistamine ja nõukogude Eesti haridussüsteem...ikka juurelt maha ja oma (lollused,) asemele.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 18:02
eile tartus... jäi märkamata üks auto õnneks nägin veel õigel ajal ja äkkpidurdus päästis... vähemasti avariist, limonaadi pean autost veel koristama.... jõmm jättis auto seisma ja tuli rusikatega vehkima... küsimuse peale kas hakkad kohe lööma või teed seda hiljem?? ei osand ta enam midagi öelda...

huvitav kust siuksed jõmmid tulevad??
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 22:26
meie eneste keskelt
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 22:33
Vabal on õigus, et last ju ei tohi enam karistada üldse. Juba 8-aastane ütleb, et ta võib politseile helistada ja öelda et ema või isa peksavad?! Ei tohi anda vitsa, ei tohi anda laksu tagumikku--see on kohe peksmine ja lapsed on väga head manipuleerijad.
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 22:36
Üks mersuvend arvas, et tal on ilgelt äge pill. No valgusfoori all tuuritas ja arvas, et paneb bemmiga joonele.
Järgmise fooritaga jõudis järgi, kargas oma käulast välja tahtis kohe lõuga anda. Ise karjus midagi vene keeles, näitasin talle fakki ja jätsin ta kummisuitsu sisse edasi tõmblema.
Et siis mina kiusasin ja ei lasknud tal võita või?

Kust tulevad sellised, kes arvavad, et panevad bemmiga joonele ja võidavad??
˅ näita rohkem ˅
2013-07-13 22:45
Mu mees on bemmijorss kes ka alati joonele tõmbab... arvan, et oma volvoga tõmbaksin tal klaasi kärmelt tolmu täis aga kõrvuti joonel me olnud ei ole...
˅ näita rohkem ˅
2013-07-14 00:13
Ja kui oma volvo künaga lutti saad, siis seksi ei anna
˅ näita rohkem ˅
2013-07-14 07:16
Ma neist rimakatest loobund, väikem, kerge ja uuem, parem
˅ näita rohkem ˅
1
2