Foorum
2023-06-05 22:47
Kuidas ma seda teen?
˅ näita rohkem ˅
2023-06-06 00:17
Kirjuta tillile enda kasutajanimi ja tee pilti
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 05:43
Ei vasta tõele. Autoriõigus tekib teose loomisel automaatselt ja see ei vaja kuidagi registreerimist. Pildil kujutatu ei pruugi kuidagi olla seotud autoriga, kelleks üldjuhul on pildistaja. Nii tilli kui nime omanik ja pildistaja võivad kõik olla erinevad inimesed. Lisaks võib pildistaja olla oma autoriõiguse üle andnud või müünud kellele iganes.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 08:00
Modell ja fotograaf on kaasautorid. Juiidiliselt pannakse asjad paika lepinguga, kui lepingut pole, võib fotograafilt küsida, kas tal oli üldse õigus seda inimest pildistada. Pildil olev inimene kaotab autoriõigused siis, kui talle modellitöö eest mastakse ja see on kirjas lepingus.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 08:44
Saan aru, et vanad mehed tahavad targad välja paista, aga mul on ka juriidiline haridus ning fotograafi kutsetunnistus. Niisiis selgitan: Modell ja fotograaf ei ole kaasautorid. Kui kasutad fotodel modelle, siis on vajalik nende nõusolek nende näo ehk isikuandmete kasutamiseks fotodel ärilistel eesmärkidel. Maksmisega pole siin üldse mingit seost. Fotode ja videode avaldamise näol (avaldamine on jagamine isikutega, keda ennast ei ole pildil) on tegemist isikuandmete töötlemisega, ning avaldamiseks peab olema seaduslik alus, milleks on tavaliselt inimese nõusolek. Arvesse tuleb võtta, et nõusoleku võib igal ajal tagasi võtta. Kui inimesi pildistatakse avalikus kohas avalikul üritusel, tuleb inimesi teavitada pildistamisest selliselt, et neil on võimalik pildistamisest hoiduda. Kui selline teavitamine on tehtud, siis eraldi nõusolekut kõikidelt inimestelt foto avaldamiseks ei ole vaja. Avalik ruum on nt ka üritused, kuhu tuleb osta pilet. Teavitamiskohustus on täidetud kui pildistamisest informeeritakse näiteks ürituse kirjelduses või ettevõtte kodulehel, kes üritust korraldab. Teavitamiskohustus puudub sündmustelt ja nt ka vaatamisväärsuste juures, kus pildistamist võib mõistlikult eeldada. Näiteks Eiffeli torni juures, laulupeol jms.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 09:25
jfjm tahab siin ihas tark väljanäha.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 09:29
Ta juba ca 15 aastat siin targutanud.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 10:09
Autori õigused pannakse paika lepinguga!
Iha kontekstis on tähtis, et pildil oleks selle avaldaja ise. Ise avaldab, ise vastutab.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 11:03
Ei panda. Autoriõigus tekib teosele selle loomisega ja loomise hetkeks peetakse hetke, mil see on väljendatud mingisuguses objektiivses, tajutavas, reprodutseeritavas või muul viisil fikseeritavas vormis ( AutÕS § 7). Autoriõiguse tekkimiseks ei ole vaja mingisugust registreerimist või muude formaalsuste täitmist. Autoriõigus tekib nii avaldatud kui avaldamata teostele. Oluline on ka aru saada, et autoriõigused tekivad füüsilisele isikule, sellele, kes oma intellektuaalse töö tulemusena vahetult teose loob. Autoriõigus ei saa tekkida juriidilisele isikule, juriidiline isik saab üksnes olla autoriõiguste omaja. Autor saab loobuda ainult varalistest õigustest, isiklikud õigused jäävad talle surmani. Iha kontekstis on kasutustingimustega määratud, mida tohib avaldada ja mida mitte, nii et pole põhjust küsida eraldi autoriõiguste kinnitamist. Ja lihtsalt mingil pildil mingi nime kuvamine seda nagunii ei taga.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 11:13
Kuule, siin pole mõtet selliste probleemide üle vaielda. Iha lehte huvitab vaid see, et pildil oleksid sina ise. Muu on juba avaldaja ja fotograafi vaheline asi.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 11:29
Ma arvan, et tegelikult on neil savi, kes seal pildil on, peaasi et keegi kohtusse ei kaebaks.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 16:43
jfjm, ise sa ju vaidled siin. Ka juriidiline haridus puudub sul. Iha saiti huvitab vaid see, et kasutajad kümneid kulutaksid.
˅ näita rohkem ˅
2023-06-17 23:28
Nt. estlander66 on nyyd 104 aastane , 2 meetrine hetero ja mis siin ikka vaielda,edaspidi pannakse ta sinna Muhu vaina tuulegeneraatoriks. Ja ka pole midagi vaielda, Sest pildid voivad ju temal olla 50 aastasena,seda nouet ju pole ihas- et vanusega peavad klappima ja yldse peavad klappima - mille jargi seda vorreldakse?
˅ näita rohkem ˅