Muidugi oleks elu ilusam, kui kõik oleksid ausad ja peaksid sõna. Aga ei ole mitte kusagil sellist elu - vassimine ja valelikkus vaatab vastu haiglatest valitsuseni, mistõttu ei saa ausust oodata ka siinsest keskkonnast, kus igaüks saab endast kuvada just sellise pildi, nagu ise soovib. Kas see on normaalsus? Ei oska öelda, aga igal juhul ei ole see nii ebatavaline, sest selliste juhtumite jaoks on isegi eraldi rubriik loodud, kus kogemusi jagada.
Olen nõus, et ühiskonnana võiks sellist käitumist taunida, aga kuidas see lahendab hetkel teemaalgataja probleemi - mitte keegi ei taha temaga kohtuda ja talle valetatakse?
Kas küsime nimed välja, kes sellised pätid olid ja ütleme, et nii pole ilus ja siis ta edaspidi ei tee? Vähe tõenäoline, sest juba aastast 2009 on hoiatavas rubriigis juhtumeid ja aeg-ajalt foorumis uuesti küsimine, et kas see on normaalne ja siis ütlemine, et see ei ole normaalne - ei muuda midagi. Ligi 20 aastat ei ole muutnud.
Vabandust, kui olen küüniline, aga siinkohal peaks täiskasvanud inimene suutma ka ise olukorda analüüsida ja kui ta on jõudnud järeldusele, et enamus siin olijatest ei soovi teemaalgatajaga kohtuda, siis on reaalne võimalus, et selleks on ka põhjus. Võiks paar kraadi naiivsust maha võtta ja eelnevatest kogemustest õppida. Veidikene sisekaemust ei teeks ka paha.
Kui olin siin kohtumisfaasis, siis oli mul ka juhtum, kus üks mees ei tulnudki kohale. Ootasin 15 min ja läksin ära. Ülejäänud kohtujatel oli ka ikka mõni asi teisiti...noorem luiskas end vanemaks, vanem nooremaks jne. Iga kohtumine oli omamoodi õpetlik ja mõni oli väga tore, mida siiani naeratusega meenutada. Võib vist öelda, et on õnneks läinud, aga ma ei ole ka tehingute raames kohtunud, siis vist ongi teised reeglid.