Foorum
2009-07-24 17:11
Andke nöu milline vöiks olla efektiivseim suitsiidi vorm. Asi tösine
˅ näita rohkem ˅
2009-07-24 17:28
Suitsiidist mõtlemine - see viib su kiiresti ajusurma
˅ näita rohkem ˅
2009-07-24 17:36
aikon62 mix sul sellised mõtted peas keerlevad??
˅ näita rohkem ˅
2009-07-24 19:18
Seda pead surnutelt küsima!!!! Siin ju kõik elus ja seksiotsingul!
No või siis lasta ennast surnuks k......!
˅ näita rohkem ˅
2009-07-24 20:25
Paned paela kaega, otsid kuskilt relva, siis võtat hästi palju tablette ja lõpuks lõhed kuskile kõrgele, kuhu saaks ka nööri siduda ja hüpata. Ühesõnaga siis oled seal kõrgel sihid ennast relvaga pähe ennist võtnud tablette ja ja hüppamise ajal lased ja kui nöör läheb puruks ja relv ei lase siis vast surnuks ikka kukud, kui hästi läheb!!
˅ näita rohkem ˅
2009-07-25 08:56
Kõige efektiivsem on siiski hakata elama! Vaata oma prioriteedid ja eluväärtused üle ning alusta kasvõi n.ö. puhtalt lehelt.
See pole jah lihtne pealehakkamine, kuid väärib ettevõtmist.
˅ näita rohkem ˅
2009-07-31 19:22
võiks sellise kuulutuse näiteks kuldsesse börsi panna
˅ näita rohkem ˅
2009-07-31 20:26
Tänan Raivo soovituse eest aga hilja juba. Nöör oli mäda, tabletid osutusid lahtistiteks ja "tukk"oli nii roostes, et pidi vanarauda viima. Teinekord vötan Su soovitust kuulda.
˅ näita rohkem ˅
2009-08-01 11:18
no päevad ei ole vennad ning hommik on õhtust targem..ära muretse..kindlasti leiad oma küsimusele ka kunagi hea vastuse
˅ näita rohkem ˅
2009-10-13 18:34
Kui veel selliseid mõtteid soovid teoks teha siis anna mulle oma aadress. Ma toon ise kõik vajaliku kaasa ja teen toimunust fotoreportaazi. Kindlasti on minuga liitujaid siin.
Kolmlmele olen viinud millegi pärast kadus isu neil kui teatasin et ega ma enne lahku kui tegu tehtud. Olin aga sunnitud lahkuma kuna olin apsoluutyselt kindel et neist asja ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-13 19:07
Tänan Sind Aike lahke abi eest. Tol hetkel ehk oleksin Su pakkumise vastu võtnud aga nüüdseks oled lootusetult hilinenud. Aga aadressi ma võin sellegipoolest anda , kui huvi.
˅ näita rohkem ˅
2009-10-14 21:28
See teema on nagu hapral jääl kõndimine...
Aga. Aastat 30 tagasi üks mees rääkis. Et kõige mõnusam olla siis kui lased vanni sooja vee. 36,6 C. Võtad paar õlut, žileti ja ronid vette. Korgid lahti õlle, lõikad žiletiga läbi vasaku käe veenid... paremaga suudad kummutada pudeli suule.... Naudid õlle maitset... ümberringi värvub kõik punaseks... siis tulevad vikerkaarevärvilised ringid... ja siis saabub pimedus....
Kõige kurvem on siis kui mingil ajal jõuab kohale meditsiiniline abi
˅ näita rohkem ˅
2010-08-15 12:21
Suitsiide tehakse liiga palju meile Eestis. Omas mõttes olen mõelnud, et mis on inimesele kõige raskem taluda, et ta suitsiidile mõtleb. Raske on ju taluda, haigust, üksindust, tööta jäämist, truudusetust, mahajätmist, lihtsalt tunnet, et keegi ei hooli, aga äriinimestel ka näiteks äride kokkukukkumist. Kuid ka ajukeemiast tekib deprekas, seega tuleb vaadata seda, mida sööd, et toit oleks tasakaalus ja vitamiinirikas, näiteks on piimas aieid, mis tekitavad depressiooni, aga kui tarvitada teda tasakaalus teiste ainetega, siis ta ei pääse mõjule.
Kuid ka halvad asjad võivad mõjutada suitsiidimõtteid, näiteks alkoholism, narkomaania, hingeline tühjus, mis tuleb armastuseta seksuaalkontaktiest.
Aga kõige tähtsam on mitte unustada, et peale halva mõõdumist särab jälle päike, see on alati nii.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-15 14:24
kellel sellised mõtted tekkivad siis kohe arsti poole seada sammud
˅ näita rohkem ˅
2010-08-15 16:26
nu vaevalt selliste mõtete käes vaevlev inimene eriti enda ravimise peale mõtleb. seda nn ravi oleks ta vajanud palju varem.
ühte head ja tarka nõuandjat võib ta vajada küll. mul endal on otseselt kokkupuuteid selliste inimestega ei ole olnud, küll aga on minu peal kasutatud suitsiidi n-ö mõjutusvahendina. mõjus jah. jättis minusse nii tugeva jälje, et mitu aastat enam ei suhtle selle inimesega..
˅ näita rohkem ˅
2010-08-15 17:29
Juuksur-selliste mõtetega inimene kindlasti ei tunnista,et vajab ravi ja nõustamist.Kuid lähedased,sõbrad saavad ikka suunata ja abistada inimest ravile minna.Teine ja pigem ka hullem kui inimene manipuleerib ning kasutab teisi suitsiidi mõjutusvahendina.Igal juhul on möödapääsmatu meditsiiniline sekkumine ja psüholoogiline nõustamine.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 09:35
See kes ennast ära tahab tappa, on juba peast nii lolliks läinud, et ei veena miski asi seda ringi. Eks tehke proovi ja prooviga näitkes lihtsalt veen läbi lõigata. No ei saa ju. Mõistus lihtsalt hakkab ennast kaitsma ja takistab seda tegemast. See kellel juba on sellised mõtted, see on sügavalt, paadunult veendunud, et enam muudmoodi ei saa. Parim mis võib saavutada on , et ründad teda ja lasedki tal seda teha. Annad Zileti või sead talle nööri valmis. Kui siis järgi ei jäta las siis teeb. Kuna oled ise juures saad kohe jaole.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 10:23
Ah räägin ühe loo kah.
Oli üks tuttav tüdruk. Sellel oli mingi kalduvus suitsiidile. Hirmsasti meeldi talle ene seda A4 täis kirjutada, et miks ta seda kõike teeb. Jube kirjanik. Tulid jälle töölt koju vaatasid leht laual ja tüdruk kadunud. Siis võtsid tee Mustamäele ette ja oligi seal voodis tilguti all alati. Nii kuskil 4 korda järjest.
Võttis hulganisiti tabelette, ja kui paha hakkas siis kutsus ise kiirabi omale. Õnneks olid tabletid vanad ja ilmselt hakkas organism vastu ja hakkas lihtsalt paha, mitte ei niitnud maha kohe. Käisin arstikapi üle ja rookisin kanged ravimid välja. Alles jätsin vaid sellised mis ei tapa. Krt lõpuks said need tableitd otsa aga õnneks sai ta enne õnnelikuks ka.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 14:45
nõus parmaleikiniga.
aga ikkagi, Aikon, kust sa sellise teema peale tuled? tahad aidata kellelgi elust lahkuda või soovid seda ise?
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 15:31
selle nimi on psudosuitsiid, sellises meditsiini harus nagu suitsidoloogia, loengutes käsitletakse seda tihtipele koos toksikoloogiaga. Eristatakse suitsiidi ja pseudosuitsiidi, mille eesmärk ei ole siis oma elu lõpetamine vaid ebaõnnestunud katse abil mõjutada teisi isikuid ja saavutada muid eesmärke. Selle tunnusteks on koht, pseudosuitsiidi sooritav inimene ei vali kunagi ligipääsmatut kohta, kus teda ei leitaks ega päästa ei saadaks, vahendiks ongi kõige tavalisemalt mingi toksiline aine, sageli suvaline valesti doseeritud ravim, harvemini ka veenide läbilõikamine, kunagi pole selleks momentaalselt ja kindlalt mõjuv viis nagu lõhkeaine, tulirelv jms.
Pseudosuitsidaalse isiku peamiseks motiveerijaks on soov saada tähelepanu ja kaastunnet, subjektid on kõige tavalisemalt vanemad, järgnevad elukaaslased, abikaasad jne, järgnevad muud isikud. Kui pseudosuitsidaalne isik on oma katsega selle eesmärg saavutanud, siis sageli see stimuleerib teda korduvatele katsetele, iga järgnev katse on tavaliselt järjest ohutum ja dramaatilisem.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 16:11
no juhul, kui sellist juhtumit ei ole enne olnud, siis sa nende teiste variantide peale ei tule. tegutsed instiktiivselt, ennast teatud piirini sundides.. sa ei tea, kas teine ongi suremas vs on tal mingid muud plaanid ja ta manipuleerib sinuga. kui ma sain teada, et see oli plaanitud, siis see oli mulle shokk. see oli usalduse suitsiid. millalgi ma suutsin muidugi teha sellele n-ö restardi ja hakata teda usaldama, kuid mis on surnud, see on surnud..
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 16:29
Tegid õigesti, nii endale kui talle, usaldada sellist inimest väga ei saagi, nende kõigi portreedes on teatud läbivad omadused, üks neist on suur egoism ja enesekesksus, üldiselt ta ei arvesta teistega kunagi rohkem kui see talle endale kuidagi kas siis kasulik või pseudokasulik on, tema jaoks õigesti jälle selles suhtes, et ainus asi mis neid järgmistest katsetest loobuma sunnib, on häbi ja meeldejääv negatiivne kogemus, mistõttu kui näed et kiirabiarst sunnib teda maoloputuseks 3 liitrit sooja vett sisse kaanima ja seda publiku silme all välja oksendama, või randmehaava sidudes ohtramalt kui muidu joodi valab ja muidu pealtnäha hoolimatult käitub, siis ta võib teha seda teadlikult
˅ näita rohkem ˅
2010-08-16 16:52
nu ta tegi ka muid trikke ja kõik need loetud omadused olid temas ka olemas. lihtsalt sellel hetkel ma ei teadnud, milleks ta veel võimeline on. see oli alles algus. kuna tegemist on minu sugulasega, siis ma teadsin teda üsna hästi ja ma mõistsin, et ta on ka muuks võimeline, mitte ainult enda elu lõpetamiseks. häid suhteid ma temaga eriti ei mäletagi. nüüd, tänu sellele, et ma ei ole kuus aastat temaga enam suhelnud, siis mäletan ka vähem. temal rahulikum ja mul ka
˅ näita rohkem ˅
2010-08-17 00:30
ainult hoida distantsi ja meditsiinilist abi.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-17 12:16
Krt ku iaus olla, siis ma ei suudagi valida, et kuidas ennast ära tappa. Valikuid on nii mitmeid. Uh ilmselt läheks mul selle asjaga kõvasti aega.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-18 19:07
Roone Roosti raamatus "Mis sul viga on" on üsna hea variant. Mul pole luba teda tsiteerida avalikult vist.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-18 22:54
Nõme teema igatahes! Ükski asi ei saa nii hull olla, et peaks endalt elu võtma!
˅ näita rohkem ˅
2010-08-18 23:10
Just! Keegi meist pole surematu, nautigem siis seda elukest kuniks teda on
˅ näita rohkem ˅
2010-08-18 23:26
kas nüüd just nõme, aga mõneti kohatu ja mõtlematu oli see küll. kui selle üle püüti nüüd nalja teha, siis seda enam. mure on mure, naljatamiseks on teised teemad
˅ näita rohkem ˅
2010-08-18 23:39
elu tuleb nautida ja osata hinnata võimalusi mis on meile antud kellel sellised mured ja mõtted siis siit ta küll lahendust ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-19 05:22
Nüüd panid sa Risto küll väga mööda.Jagatud mure on pool mure ja kus seda veel parem jagada on,kui anonüümses suhtlusportaalis?Kui sina ei soovi teist ärakuulata,siis keegi ikka leidub.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-19 08:38
jfjm-ma olen seda meelt ikka kui inimest vaevavad sellised mured,et soov lahkuda ja otsida suitsiidi vorme siis selleks on viimane aeg meditsiin koos oma ala asjatundjatega.siin portaalis heietamine küll kasu ei too.muresi peab jagama,kuid nii tõsist mitte sellises portaalis.See pole teema mille üle naerda või ilkuda.Loomulikult saadan kindlalt inimese psüholoogi,arsti juurde.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-19 21:10
Risto,aga selle kuulamata jätmise ja arsti juurde saatmisega võidki sa hoopis teisel aidata taevastele jahimaadele jõuda.Inimene tuleb siia lihtsalt selleks,et keegi teda kuulaks,aga sina annad talle kohe mõista,et kobi seevaldisse
˅ näita rohkem ˅
2010-08-19 21:29
jfjm- ma ei käsi seewaldi minna kellegil?Arsti juurde ja samas psüholoogiline nõustamine pole kurjast,inimesel kui sellised mõtted ja mured.??siit nüüd küll seda kõige õigemat abi ei saa sellel teemal kindlasti mitte.Seal ei ole paraku tegemist ainult inimese kuulamisega vaid juba enamat- individuaalset arsti ja inimese suhtlemist vaja.
˅ näita rohkem ˅
2010-08-19 21:49
Siia tuleb ta selle pärast,et reaalis juba on teda arsti juurde saadetud
˅ näita rohkem ˅
2010-08-19 22:09
Tundub, et trendikas Eesti mees on see, kes räägib oma sõpradele või tuttavatale naiskadele sellest, kui depressiivne ja suitsiidihimuline ta on. Mul miskit kümmekond tegelast, kes erinevaid plaane rääkinud on.
Kõige stiilsem oli üks keemia lõpetanu, kes kirjeldas mulle paari tunni vältel, kuidas ta endale happevanni valmis laseb ja seejärel endale kilekoti eetriga pähe paneb. Üldiselt on kõik mulle suitsiidist rääkivad mehed kenasti elus.
Vaid üks tegelane oli nii edukas- küll üritas ennast jalgpallisalliga veetoru külge puua, tagajärjeks oli alumiste naabrite remondiarve ja keretäis tappa poe omaniku käest, sest see pidi ilma veeta ja kinni olema. Teine kord üritas ennast toas sama jalgpallisalliga radiaatori külge, tuppa tulnud sõber sai suutäie hirnuda, kuna mehe uppis tagumikul oli aluspükstes leiduv sitatriip näha.
Aga jah, trendikas on Eesti meeste seas morbiidseid linnalegende rääkida. Ja mulle meeldib ka vahetevahel jobusid sellega tüüdata, kui mul igav hakkab.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-17 14:44
Milleks ise ennast tappa,on siis keegi suremata jäänud?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-17 17:44
kõige kindlam on kasutada vanadust, võtab küll aega (samas see aeg võib ka lõbusalt mööduda) aga tulemus on suhteliselt kindel.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-18 13:27
Mina usun, et need kes tõesti siitilmast lahkuda tahavad ei iitsata sellest kellelegi ja teevad selle nii ära, et pärast teised imestavad no miks küll ometi tema.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-03 14:50
Kui me kõik nagunii ära sureme, milleks siis varem rongile hüpata? Kui elu enam mitte midagi ei paku, no äkki minna ümbermaailma reisile sest ega sinult ei saagi midagi muud võtta kui su elunatukest. Kui sa sellest nagunii juba loobumas oled, mida siis kaotada on. Ära surra võib ükskõik millises maakera punktis ükskõik millisel päeval ja ükskõik millisel ajahetkel.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-03 14:55
Muide vabatahtlikuna teise inimeste aitamine pidi väga palju eluenergiat andma. Näiteks kirikus vms.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-03 15:57
vabatahtlikult teise inimese teise ilma aitamine pidavalt ka midagi andma. mida, sellest ma ei ole aru saanud. (see oli niisama repliigiks).
˅ näita rohkem ˅
2010-10-03 17:15
Teemaalgatajal on tõenäoliselt tuhin ammu üle läinud, kuid minu arust on kõige efektiivsem suitsiidi vorm see, kui kogu sissetuleku eest narkootikume osta ja need endale sisse süstida. Saab hetke ülimalt naudingut ja siis viskab pildi igaveseks tasku.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-16 02:04
Elu on väärt elamiseks, on ka minul olnud analoogilisi mõtteid: esimene armastus etc., naine, keda ma soovisin hoida... ja hoidsin... tasub minna mõtetes piirini, aga ei ole mõtet seda piiri ületada (elu-surm) - kuna peale seda "Sa" ei saa enam asjasse sekkuda kuigi oma mõtetes viibid Sa siin pool ja soovid seda....
˅ näita rohkem ˅