Foorum
2012-04-04 10:21
Siis on olnud ka manipuleeritav, ilma ei oleks ju võimalik.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 11:28
Eh see on nii üldine ja kõikehõlmav kirjeldus, et see puudutab igat inimest. Pmst (põhimõtteliselt) klassifitseeruvad kõik suhted selle kirjelduse alla.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 11:46
Laias laastus ehk jah aga üks joon mis on omane psühhopaadile, on empaatiavõime puudumine...
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 11:46
Laias laastus ehk jah aga üks joon mis on omane psühhopaadile, on empaatiavõime puudumine...
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 12:01
See on ka vaieldav. Oleneb kontekstisst ja situatsioonist.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 12:27
Psühhopaadi isiksusetüüpi saab määratleda paarikümne tunnuse abil, mille esinemist kontrollivad kriminaalpsühholoogid, aga mida võib osaliselt oma tuttavatel-kolleegidel leida. Need on: kõneosavus, pinnaline sarm, enese väärtuse oluline ületähtsustamine, võimetus taluda igavust, patoloogiline valetamine, teistega manipuleerimine, kahetsuse ja süütunde puudumine, näiliselt tugevad emotsioonid, empaatiapuudus, parasiitlik eluviis, puudulik käitumiskontroll, seksuaalelu kontrollimatus, promiskuiteet, realistlike pikaajaliste plaanide puudumine, impulsiivus, vastutustundetus.
Ja nagu ma ka kirjutasin juba, alati ei pruugi psühhopaat olla füüsilises mõttes vägivaldne
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 12:28
ei ole vaieldav. Psühhopaatia, psühhopaat, sotsiopaatia, sotsiopaat ei ole omadussõna vaid diagnoos konkreetsete sümptomitega ja empaatiavõime puudumine on üks neist. See aju osa, mis tegeleb empaatiaga ei tööta lihtsalt, kontekstist sõltumata.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 12:53
Teadlikult saab ka seda kõike esile kutsuda.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 13:09
Tere ka sulle parmaleikin Aga sa ei saa tarkvara oma peas ümber programmeerida. Psühhopaatia on orgaaniline hälve
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 13:17
tsiteerin: Eh see on nii üldine ja kõikehõlmav kirjeldus, et see puudutab igat inimest. Pmst (põhimõtteliselt) klassifitseeruvad kõik suhted selle kirjelduse alla.

ma ei saa mittekuidagi nõustuda selliste üldistustega, et see on kõigiga seostatav. kuigi ma mõneti isegi mõistan neid tekkinud loogilisi seoseid ja mõtteid (kui arvaja seisukohast seda vaadata), aga ei nõustu. kui keegi loodab vastupidisele arvamusele, siis võiks ta enda oma põhjendada.
üldistusi teha on kõige lihtsam, aga seni, kuni kõike ei ole arvesse võetud, on arvamus ainult subjektiivne ja seega vaieldav. kergem eksida ka.
ja kui juba läks oma arvamuste esitamiseks ja linkide saatmiseks, siis tooks välja veidi teistsuguse sisuga lingi:
http://forte.delfi.ee/news/teadus/psuhhopaat-vajab-omakasu-iga-hinna-eest.d?id=29785715

http://www.horisont.ee/node/801
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 13:18
Tere jah

Jah kui ta on haigusena hälve, siis on aamen.

Aga mitu komponenti peab olema, et seda hälbeks nimetada. Muidu kui nii võtta, siis on enamus naisi selles kategoorias
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 14:06
Empaatiavõime puudumine üks olulisemaid. Neil puudub hirmutunne ja tunded. On kätteõpitud emotsioonid ja vajalikud rollid käitumises. Just kätteõpitud mitte inimloomusest, tunnetest tulenevad. Üldjuhul aga mängivad nad oma rolli väga meisterlikult.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 14:08
Kui on jah aju häire, siis nad tegelikult käituvad ju enda arust täiesti normaalselt. Nii peabki olema, nende arvates.
Palju hullem on see, kui niiöelda meie arvates terve, mängib psühopaati.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 14:24
Väljavõte ühest artiklist: «Tundub, et psühhopaatidel on nende kahe emotsioone ja sotsiaalset käitumist reguleeriva ajustruktuuri vaheline infovahetus puudulik,» selgitas uuringu autor Michael Koenigs Wisconsini ülikoolist.

See võib olla kaasasündinud kõrvalekalle kuid ka ravi tulemusel võib olla ajukeemia sassi läinud

Aga kusjuures nende arvates ongi kõik hästi ....
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 14:31
Leidsin veel ühe päris hea artikli sellel teemal. http://alkeemia.ee/artiklid/Psuhhopaadid-on-dopamiinisoltlased/l-123/c-647/
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 14:40
Kusjuures meie kõigei arvates käitume enda arvates normaalselt.
Kes ütleb enda kohta, et ta käitub ebanormaalselt?
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 15:00
<----- ntks? Vabalt julgen tunnistada, et tuleb ka ebanormaalsust ette
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 15:03
Seda saab lolluse maskeraadiks pidada.
Mitte tõsimeeli tõdemusega, et jah olen ebanormaalne.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 15:32
Vahet pole ükskõik...... kaaslasest lahkukasvamine ehkl s...t valik, ebanormaalsus või lolluse maskeraad.. algseks teemaks oli siiski vägivald....
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 15:54
Kes on loll ja kes mängib lolli
On neid, kes juuatäis peaga peksavad naist ja kainelt paluvad andeks, aga leidub ka selliseid, kes teevad lõhnad juurde, et naisele kitlipeale anda.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 16:02
tsiteerin taas: Kui on jah aju häire, siis nad tegelikult käituvad ju enda arust täiesti normaalselt. Nii peabki olema, nende arvates.
seega, parma, kui sina käitud enda arvates normaalselt (seda siis sinu, mitte teiste käitumisnorme arvestades) ja teed nii nagu sinu arust on õige teha ja kõik tundub ok olevat, siis kust sa tead, et sul sellist häiret ei või esineda?
oletame, et sina ise ole mingeid kõrvalekaldeid enda käitumises leidnud ja seega teed rahulikult edasi seda, mis tundub normaalne, aga teised, kellega sa suhtled, on häiritud ja arvavad, et sa ei ole empaatiline ja mis iganes mured neil tekivad sinuga suheldes.
kuidas sa käitud? millal sul tekivad kahtlused ja huvi enda käitumise vastu?
sest vaata, kust me seda teada saame, kui mitte teiste inimeste reaktsioone hinnates.

see ei ole arvamus, nagu olekski see häire olemas, vaid hüpotees, mille abil võiks ennast veidi analüüsida ja oma käitumist vaadata. aitab mõelda nt.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-04 16:43
Ega ei teagi. Siin tuleb appi kriitiline mass ehk ühiskond. Kui vangis ei ole ja võsapetsi saates kah ei ole olnud, siis võib nimetada, et olen nagu OK. Ega seda muidu teada ei saagi keegi ju.
Ma arvan, et ihas oleks see mass mingi 30 inimest vähemalt. Kui need arvaks, et olen ebanormaalne siis võib seda juba häireks nimetada.
Kuigi siin annab ka sellega mängida. Hunnik teenusepakkujaid kindlasti arvb, et ebanormaalne

Aga ametlikul ton ju hullumaja arstid, kes seda otsustavad. Ise seda ei saagi kunagi teada.
˅ näita rohkem ˅
2012-04-06 22:52
Parmaleikin, miks naised räägivad et pidid vägivaldseks muutuma ja imelikult käituma hakkama kui naised sulle kätte ei anna ? Kas sul on hälve ?
˅ näita rohkem ˅
2012-07-25 17:10
Kui lööb siis armastab, seega olge õnnelikud
˅ näita rohkem ˅
2012-07-25 17:16
see on nüüd küll müüt. kahjuks on paare (naised enamasti), kes sellesse usuvad. väärastunud arusaam. ei ole tervislik nii arvata
˅ näita rohkem ˅
2012-07-25 20:28
Seega on kõiges süüdi ikkagi naised kes sellesse usuvad ja panevad mehi nii käituma.
Eraldi teema on mängulisusega seotud nn. soft vägivaldsus, enamik naisi naudib vahel seda kui mees neid veidi karmimalt võtab, samuti naudivad ka paljud naised võimutsevat olekut mehe üle. Sellistes mängudes on ka vägivaldsusel oma osa, kasvõi vägivaldselt kinnihoidmine või õrnad laksud. Ning kui tähti norida, siis on juba isegi näpistamine vägivaldne tegevus, väiksest näksamisest rääkimata
˅ näita rohkem ˅
2012-08-07 11:17
boy, kas sa tead, millest sa räägid? oled sa kindel selles, et naised panevad oma mehi vägivaldselt käituma? on olemas soodumus välgivaldsusele ja see käib siiski kaasas selle isikuga, kes vägivalda kasutab, mitte vastupidi. naisest oleneb siin vähe ja tema käitumisest. ta saab saab hoiduda selliste aktide kordumisest ainult nii, kui ta otsib oma mehele abi, pakkudes talle teraapiat. aga kui paljud sellistest meestest tunnistavad endale seda, et nad on tegelikult haiged? kergem on teha naisele selgeks, et tal tuleb muutuda - siis muutub mees ka. ei ole nii.
kahjuks kasutavad sellised mehed sama vabandust, mis sinagi - kui naine poleks nii teinud, siis ei oleks mees teda löönud. seega naise süü. teine asi, millest räägitakse, on see, et naistele isegi meeldib, kui nii nendega käitutakse jne. nagu tehtaks naisel sellega veel headki. vaevalt.
see on kõigest võigaste õigustuste ostimine enese vägivallategudele ja enda vastutusest vabastamine. vägivaldsuse saab kontrolli alla alles siis, kui vägivallatseja võtab endale vastutuse sell eest, mida ta teinud on ja asub ise seda kontrollima.

jah, ei saa eitada seda, et seksuaalse sisuga toimingutes teise peal kasutatavad karmimad võtted sisaldavad ka endas vägivaldsuse tunnuseid ja et neid meeldib pooltel vastastikku kasutada, aga see käib koos reeglitega ja nendest kinni pidamisega. n-ö„kokkuleppeline vägivald“ siis. see, millest mina rääkisin, ei ole enam mäng
˅ näita rohkem ˅
2012-08-10 00:06
Teemaalguses oli jutuks vägivaldsus ja haiged fantaasiad, seega peaks rohkem sisuks olema seksuaalne vägivaldsus või nn. kokkuleppeline vägivaldsus. Jätame siinkohal välja julma ja verise vägivalla (silmad siniseks, hambad välja, veri välja, luud katki, jne.), kuigi on ka neid kes seda kokkuleppeliselt naudivad.
Aga nagu alati läheb jutt lõpuks aiaaugu teemale Ning millegipärast kisub alati teema rohkem negatiivseks või selliseks mis omab negatiivset alatooni. Positiivsust on üldse siin saidil kuidagi väga vähe, tundub et eestlased ongi külmad ja kurjad inimesed
Rääkides aga meestest kes lihtsalt julmalt vägivallatsevad naistega, ilma naiste poolse soovita, siis need on lihtsalt väga nõrgad isendid, kes ei suuda end kuidagi muudmoodi tõestada kui kodus nelja seina vahel naist pekstes, sellistele tossikestele tunneks kohe väga kaasa
˅ näita rohkem ˅
2012-08-17 10:00
seda ei tea, kas tegu oli seksuaalse iseloomuga kuriteoga (nt vägistamine) või nn kokkuleppelise vägivaldsusega, mis lõppes teise poole jaoks ebameeldivalt ja see loeti vägivalla kasutamiseks. keegi ületas kokkuleppelise piiri. võib ainult oletada midagi.
tegelikult vägistamiskahtlust siin ka ei ole, sest siis oleks teemaalgataja ennast teistmoodi väljendanud. „pole ilus“ ja „tore mees“ asemel oleks midagi räigemat olnud.

aga vägivald on vägivald, ükskõik millise tegevuse käigus see avaldub.
ei ole vahet, kas mees lööb (kerged kokkuleppelised laksud on teine asi), kägistab naist voodis või peksab ja piinab teda tänaval nt avalikus kohas.
vägivallaks loetakse ikkagi seda, kui teine pool pole oma nõusolekut mingiks tegevuseks andnud või saadakse talt kuidagi see nõusolek mingis teises seisundis (teadvuseta olekus, uimastatakse jne) ja kasutatakse ära.
˅ näita rohkem ˅
2012-08-21 23:20
..ja kuidas oleks lood kerge kokkuleppelise laksutamisega
˅ näita rohkem ˅
2012-08-21 23:22
sa mõtled keelelaksutust?
˅ näita rohkem ˅
2012-08-21 23:24
...mitte just päris...hea laks on teinekord pikalt oodatud
˅ näita rohkem ˅
2012-08-21 23:25
noku, kuidas sa keelt laksutad?
˅ näita rohkem ˅
2012-08-21 23:27
..paneb naisel vere kiiremini käima ja mõjub üldse toniseerivalt - oodatud laks muidugi
˅ näita rohkem ˅
2012-08-21 23:52
kui rääkida nendest laksudest, mis pornovideotes tagumiku pihta antakse, siis mulle tulevad alati ratsanikud meelde. ja need on veel nii rohmakalt tehtud ka... aru ma ei saa, mis naudingu naine sellest saada võiks. või on see stsenaariumis sees
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 09:38
Teema areneb - rindade kiusamine, tuti karistamine...mäletad, kui Sulle käsi jalgevahele löödi, nii et sädemed silmist lendasid - mis tundeid see kõik Sinus tekitas ? Ja eks see mehe ja naise kokkusaamine kohati ratsavõistlust meenutagi
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 10:42
mis parata, kui kellelgi on fantaasia elav
Utha kirjutas: (kerged kokkuleppelised laksud on teine asi).. ja kohe tuli keegi asjaga kaasa ja arendas teemat edasi. tema probleem, mitte minu.
räägiti siiski vägivaldsest kohtlemisest, mitte erootikast.
ja andku kesmkmine pornovideote vaataja mulle andeks, aga seal kohatud „laksutamine“ ei ole mitte erootilne. pigem tundub, et sellest on saanud stamp. mingi liigutus, mida „peab“ tegema, et stseen „huvitavam“ oleks. ei usu, et videotes (oleneb videost, aga ma räägin keskmisest ja odava kvaliteediga videost) olevad naised mingit erilist naudingut nii kogevad. kas nad üldse tunnevad? või on juba tundetuks muudetud.
sellest ma räägin.


„mäletad, kui Sulle käsi jalgevahele löödi, nii et sädemed silmist lendasid - mis tundeid see kõik Sinus tekitas ?“-- valgusrannal, kas sa selgitaksid palun, millest sa räägid?
mida peab mäletama? unistad?
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 12:00
Utha, ära nüüd vennikesele liiga ka tee. Teine tahab vaid veidikene end mehena tunda ja naisele laksu anda, aga oma naisele ei julge, viimati pakib kohvrid ja läheb minema.
Unistada võib ju kõigest, see ei maksa midagi
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 12:13
UT JF -mõnus on jälgida Teie mölapidamatust
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 12:15
või nagu raamatus "Totu Kuul" - ja lollidemaal puhkes suur segadus...
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 12:37
Tubli, Muhtar, lõpuks ometi hakkad midagi aduma...
˅ näita rohkem ˅
2012-08-23 12:48
Igaühe unistused on tema isiklik tragöödia....
˅ näita rohkem ˅
2012-08-24 22:37
Mis surnukuuri! Utha. Mine tööle. "Töö teeb vabaks!"
Jalgu pole, aga käed liiguvad veel.
˅ näita rohkem ˅
2012-08-24 23:25
Jah, ole kasulik.
˅ näita rohkem ˅
2012-08-26 21:31
Talv on tulekul. Koo mulle noku tarvis mütsike.
˅ näita rohkem ˅
2012-08-27 14:10
No näed, siin see on...valesti elamise tulemus: Suremiseks liiga noor...aga elamiseks liiga vana..(Kärula vanasõna)
˅ näita rohkem ˅
2012-08-27 16:09
Küsige iga valiku puhul endalt - kas see teeb mind õnnelikuks?
See küsimus on vahend, mis aitab reguleerida kõiki eluvaldkondi. See lähenemine annab asjadele uue perspektiivi. See annab võimaluse loobumistele keskendumise asemel keskenduda sellele, mille poole tegelikult püüdleme.
— Dalai-laama

Utha, oled Sa õnnelik kui räägid pihkulöömisest....
˅ näita rohkem ˅
2012-08-27 16:41
pihkupanemine on onamine või masturbeerimine, ka naised onavad
˅ näita rohkem ˅
2012-08-27 18:32
Utha, Virvatuluke küsib, et kas kahjurõõm teeb sind õnnelikuks.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-19 16:01
siin oli vist teema vägivallast naiste vastu.oleks see minu teha,siis käseks pikemalt mõtlemata sellised mehed ära kohitseda ja pervodega ühte kambrisse panna.
˅ näita rohkem ˅