Foorum
2011-01-21 13:03
Kuidas käitud, kui sinu jaoks väga oluline inimene valetab sulle pikemat aega? Mitte pisike hädavale vaid ikka tähtsas asjas?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 13:43
see oleneb asjast, aga ma arvan, et esimene ja oluline tegu, mida ma kindlasti tegemata ei jätakas, on temaga rääkimine.
püüaks teada saada, mis põhjusel ta seda tegi ja siis vaatan edasi, kui andestav ma olen
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 13:46
aga kui inimene ei räägi normaalselt? keerutab edasi ja loodab, et kõik laheneb niisama ja sa lihtsalt andestad?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 14:09
et peale valetamisest teada saamist keerutab veel edasi? siis või arvata, et ta erilist kahtsust oma teo ees vist ei tunne. ainult ebamugavust selle ees, et ta millegiga vahele jäänud on (võib vahele jäämist isegi rumalaks pidada ja seda kahetseda, aga mitte tegu ennast) ja püüab praegu seda olukorda, kuhu ta ise ennast pannud on ja millel on arvatavasti mingit temale mitte soovitavad tagajärjed, kuidagi vältida. ehk siis püüab vastutusest kõrvale hoida. võib teha selliseid avaldusi, et asi laheneb ja saame hakkama jne. ja arvatavasti oled andestav või ehk oled ennegi talle mingi teo andeks andnud ning sellele ta tuginebki.

et mis teeksin? jääksin endale kindlaks ja teeks oma seisukohad ka talle teatavaks. kui selline on, siis ma enam taganema ei hakkaks. arvatavasti oleks mulle siis ka teada, et teda usaldada ei saa ja et andestamine on ka praegu võimatu.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 17:06
üldiselt vist ongi nii, et kui ühe korra andestad valetamise ja vassimise, siis inimene arvabki, et kogu aeg läheb selline asi läbi...aga sellega ta ei arvesta, et on usalduse kaotanud ja kõik valed tulevad talle endale kaela tagasi..ja see võib elu peapeale keerata valetajal endal...
˅ näita rohkem ˅
2011-01-21 17:31
andestada võib ja vahel isegi peabki, aga peab valima olukorda ja inimesi, kellele teine võimalus anda.
aga jah, vahekorrad tuleb suhtes kohe paika panna. muidu tekibki kellelgi arvamus, et iga tegu on võimalik ja võib teha veel teine kordki. ja kui kord on otsus tehtud, siis peaks selle juurde ka jääma. igasuguseid variante on, aga endal on nii parem
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 13:45
ühtki tegu ei tehta ilma põhjuseta.
Räägiks ja püüaks välja selgitada teo tagamaad ning uuriks kui tõenäoline see juhtum on et see veel juhtuda võiks.
Kui saan vastuse, et seda võib juhtuda veel siis ilmselt püüan aru saada ning leida mingisugune kompromiss mis ka minule kasulik oleks.
Olen alati arvanud et ei ole mõtet inimest keelata ja piirata - tuleb leida tee kuidas sellega hakkama saada.
Inimest saab väidetavalt muuta kuni 16-17 eluaastani, sealt edasi toimub vaid isiksuse kinnistumine ja sealt maalt tuleb teda võtta sellisena milline ta on ehk siis ei ole mõtet arvata, et inimene sinu nimel muutuma peaks. Ja kui sa leiad, et tema olemus (ehk käitumine) sulle ei sobi siis tasub pigem lahku minna, mitte teda edasi terroriseerida.
Kooselu on eelkõige koostöö, ning ükski koostöö ei saa toimida vaid ühe poole nõuetel. Tahad saada?.. peab ka andma.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 14:25
Tegemist pole kooseluga...ja ma olen alati austanud täiskasvanud inimese õigusele omale elule, see on minu arvates täiesti normaalne, ka kooselus, kõike ei tehta alati 100% koos, inimesed on erinevad...Ma pole kunagi nõudnud kellegilt mingit a´la graafikut, kus oled, kellega, mis teed jne...Mina ei näe põhjust valetamiseks, see liiga keeruline, sa pead ise alati meeles pidama, kellele ja mida sa vassid...ja olen andnud võimaluse ka mulle tõtt rääkida...Valus tõde on ikkagi parem, kui mingi roosas mullis vale, sest siis saan ma ise otsustada, kuidas edasi käituda. Selle pärast tekkiski küsimus, et kuidas käituda, kui oluline inimene on sulle valetanud? Ja kuidas saada teada põhjus, kui inimene ise täielikult väldib teemat?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 18:23
Kas tõesti muudav põhjus valetamiseks inimesele kellest hoolitakse?
Mina seda ei usu. Valetamine olgu kui suur või väike näitab ainult üht. Inimest ei austata nii kõrgelt et, ta oleks tõde väärt.

Mina subjektiivselt eelmadus valetajatest. Sõltub inimesest kas ütlen põhjuse või eelmadun vaikides. Ma olen väärt tõde ja kui ma seda väärt tema silmis ei ole siis olgu sellega kes on seda väärt.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-22 18:26
ma ei tea, võib-olla teeb see minust igava inimese, aga minu meelest on ka palju otsem tee see, kui kohe räägitakse tõtt.
see hoiab kokku nii enda kui teise aega, mida peaks muidu kulutama mingi tõe varjamisele ja siis selle sama tõe teada saamisele jms mõttetusele, mis suhtele midagi head ei tee.
ka mulle meeldiks pigem teada, kuidas asjad tegelikult on. ma olen isegi oma partnerile teatanud, et milline meie suhe ka ei oleks - ma tahan teada selle kohta tõtt ja parem on tunnistada seda kohe, enne kui kellelgi usaldus teise suhtes kaduma hakkab. ise muidugi lubasin sama teha.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-23 23:48
valetamisega inimene petab ennast.pigem jätta rääkimata, kuid olla aus.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 20:56
mul oli 11 aastat tagasi õnnetus ja tänu sellele on mu mälu väga kehv. Olen teinud oma elu lihtsamaks ning ei valeta.
Ma olen mehega aasta aega koos olnud ja pole talle kordagi valetanud.See teebki suhte eriliseks,et saame teineteist 100% usaldada.Kui tutvusime siis lubasime teineteisele,et räägime alati kõigest ükskõik kui valus see ka siis poleks. Olen rääkinud talle isegi selliseid sigadusi mis poleks kunagi välja tulnud aga kui poleks rääkinud siis poleks see suhe enam see.Ja ta on mulle kõik andeks andnud just selle pärast,et olen temaga aus,et ta pole mingeid jutte kuulnud kõigepealt kellegi teise kaudu vaid olen talle ise kõik ausalt ära rääkinud.
Vihkan inimesi kes valetavad sest varem või hiljem tuleb kõik nagunii välja.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 21:11
Muud ma ei tahaks kui umbes 5a. isegi vähema pärast küsida sult, kuidas läheb?
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 21:17
Seda tahaks mina ka teada kuidas siis läheb
˅ näita rohkem ˅
2011-01-24 21:21
elasin kunagi ühe kutiga 2 aastat koos ja kui olime juba aasta lahus olnud sain teada,et ta oli terve selle aja mulle ühte asja valetanud.
kuigi ta tegi seda sest hoolis minust oli seda hiljem ikkagi valus teada saada.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 09:25
PushUp vaata mehed valetavad neid asju mille kohta on naised öelnud "Kui seda teed, siis sinuga enam tegemist ei teeks".
Kui naine on juba jutuajamisel välja öelnud mingi asja mis mehe arvates ta koheselt põlu alla paneb, siis mehe arvates tasub pigem vassida kui meeldivast (kasvõi ajutisest) suhtlusest ilma jääda. Ja need "ämbrisse" astumised on pigem erandid mida juhtub harva. Kui näiteks mees on suhelnud 20 naisega ning ainult ühele valega vahele jäänud siis see on ju päris väike tõenäosusprotsent, et seda uuesti juhtuma peaks.
Tegelikult see jutt ei käigi ainult meeste kohta. Täpselt sama käib ka naiste kohta. Ja põhjus on väga lihtne miks valetatakse - inimesed teevad liiga kiireid ja ennatlikke otsuseid selle põhjal mida kuuldud on, ning üldse ei proovitagi teist poolt mõista ega uurida, miks ta seda või teist asja tegi.
Nii lihtne see ongi.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 12:40
No kuigi igal inimesel on omad eelistused ja maitse, siis alati on võimalik teha kompromisse, kuigi mulle üks või teine asi ei meeldiks, suudaks ma sellega leppida, kui inimene ausalt sellest räägiks. Kui ma kuuleks seda kuskilt küla pealt hiljem, siis on asi juba palju keerulisem.
Probleem ongi ehk rohkem selles, et kuidas käituda edasi, kui nö probleemne pool ehk valetaja, ei soovigi midagi selgitada? Väldib sellel teemal suhtlust ja seletamist? Siis mul ei olegi ju võimalust midagi mõista ega aru saada..
˅ näita rohkem ˅
2011-01-25 12:55
Kinnisus on aga pigem juba isiku-põhine teema. Kuid seda võis vabalt mõjutada ka keskkond kus inimene kasvanud on.
Paraku kaugeltki mitte kõik ei suuda täiskasvanuks saades koheselt mõista, et ausus on äärmiselt tähtis.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 15:06
Siin olen ma küll natuke teisel arvamusel, kuna siin väga palju nö fake kontosid(lollitajad, valeandmetega jne) siis mina siin küll kellegile oma teisi kontosid ei jaga. Nagu erinevates teemades läbi kõlanud, see sait on teise suunitlusega, kui fb jms lehed.
Eelarvamused tekivad mul aga näiteks siis, kui inimene annab oma msni, et suhelda ja siis mõni aeg hiljem teatab, et ega ta seda üldse ei kasutagi aga vaadates näiteks tema hotmaili kontot, näed kuidas käib vilgas elu seal, lisatakse uusi sõpru, muudetakse andmeid jne. Siis on ju selge, et inimene valetab.
˅ näita rohkem ˅
2011-01-26 15:21
Pigem on see märk sellest et ta ei soovi sinuga enam suhelda! OK, liiga arg, et seda tunnistada! Mine eluga edasi, võta järgmine
˅ näita rohkem ˅
2020-11-07 09:42
Valetajatel on võimalus, et neid Kallaste kombel riiki juhtima valitakse
˅ näita rohkem ˅