Foorum
2012-03-16 12:55
Kas kardetakse või peljatakse tutvusi luua ratastoolis inimesega . Naised rääkige.
˅ näita rohkem ˅
2012-03-16 20:12
ratastoolis naisega küll võiks
˅ näita rohkem ˅
2012-09-20 13:59
vaidlen vastu.mul oli alakeha halvatud ja just haiglas ,olles ratastoolis tutvusin med õega,tema tahtel.suhe kestis u aasta.suhe lagunes,sest ta hakkas valetama ja mina seetõttu jooma,aga jah,meil oli ka vanuse vahet 15 aastat. kuigi olen seda meelt,et vanuse vahe ei mängi rolli-ka siin on erandeid.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-20 15:54
habe, vaata sa tutvusid naisega haiglas ja teie vahel tekkis seal side.
mis sa arvad, miks just temaga? oli ta sinu hooldaja? kas ta puutus sinuga pidevalt kokku (ametikohustuste raames) või leidsite teineteist haigla koridori pealt kuidagi?
kas naine, kes pole meditsiinialast ettevalmistust saanud ega tea ratastoolis isikute päevasest hooldamisest midagi, oleks hakanud sinuga suhtlema ja millelegi lootma? kirjutasid, et tema tahtis. seega tema alustas suhet? ju tal polnud ka siis kedagi ja tahtis kellegi eest hoolitseda. peale selle pikad vahetused ja valves olekud. saate olla pidevalt koos ja nii kiindutaksegi oma patsienti.
tavaliselt ollakse puude ees kohmetunud ja suhtlemisvead on kerged tulema, aga meditsiini alal tegutsejad on vilunud. nad ei kohku selliste vigastuste ees tagasi ja ei pelga sind. neile on see tavaline asi. missioonitundest teevad. nagu ametikohustus.
ametipostil teineteisesse kiindumine on ka tavaline. patsijendi ja ravitseja seisukohast vaadatuna tekitab see mitmeid dilemmasid, mis ametikohale kasuks ei tule.. pannakse see kaalule, kui hakatakse nt oma patsienti teistele eelistama jne, aga it´s possible.
kui armastus tekib, siis ametikoht ei loe
˅ näita rohkem ˅
2012-09-20 18:59
Ma olen ka ratastoolis aga ei leia et mul sellepärast vähem "lööki" oleks Ja arvan et asi on natuke selles ka kuidas inimene iseendasse suhtub. Mul on vb kerge öelda sest ma olen terve elu ratastoolis olnud ja ei kujuta elu muudmoodi ette, aga kui inimene ise ei arva et temaga suhelda ei taheta,siis see paistab välja ja temaga ei tahetagi suhelda(või kardetakse)
˅ näita rohkem ˅
2012-09-26 19:28
Võin vastata nii - olen pea 20 aastat puutunud kokku haigete ja vähemhaigetega ning lihtsalt ei soovi alustada suhet inimesega, kelle füüsilise eripäraga ma pean hakkama arvestama ja kohanema etc, etc.
See on tüütu.
Aga see puhtalt ja ausalt minu isiklik arvamus ega laiene kusagile.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-27 16:59
võiks tõesti, aga arvan, et siin hakkavad teised tegurid mängima. eriti teinteise üldfüüsiline seisund - nt vigastuste ulatus, liikuvus, isiklik teovõime, toimetulek ja ehk veel midagi, mida ma ei osanud nimetada. põhjused, mis lõpetatakse ratastoolis, on kõigil veidi erinevad ju ja paljuski sõltuvad nad isiklikust abistajast, kes teeb ära need tegevused, millega nad ise hakkama ei saaks. aitavad ratastoolis isikutel iseseisvuda.
andku ratastoolis olijad või seal kunagi olnud mulle mu võhiklikkus andeks, aga mul on tunne, et kahe sarnase liikumispuudega isiku liidu puhul jäädakse teineteisele oma puudega veidi ette. mõni võib-olla ei saagi teiste toeta liikuma ja kui kokku saavad kaks ratastoolis olevat, võrdselt abi vajavat isikut, siis ollakse koos veelgi abitumad, kuigi mõistmine ja sobivus võib olla hea.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-27 17:25
ma rääkisingi rohkem kooselust ja lähedamast suhtest kahe ratastoolis isiku vahel. seda siis eeldusel, et suhe sisaldab ka seksuaalset läbikäimist.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-27 20:24
Push, mis lehel me oleme?
Ratastooli inimeste tarvis on sotsjaaltöötajad ja tugirühmad, kus suheldakse, aga ka nemad on inimesed ja vajavad intiimsemaid suhteid.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-28 15:42
Üks põhjus mida kardetaks, näiteks mina kardaks ratastoolis naise suhtes, oleks tema tujukus ja depressioonihood. See on ju raske kui terve elu pead olema ratastoolis ja see on ju väga alandav ja neid tülisid võib olla palju rohkem, kui muidu oleks.
˅ näita rohkem ˅
2012-09-30 22:47
Sellepärast,et see masendab,kurvastab,teeb nõutuks.
Algul eirad,siis proovid aidata...siis hakkad vihkama ja lõpuks katsud jalga lasta.
Minu isiklik kogemus on,et puudega inimene vajab palju ent vastu saab pakkuda sageli minimaalselt.
Kindlasti oleks tore mõelda ,et sarnane sant leidku endasugune partner.
Paraku tahab ka puudega inimene tervet,ilusat,kahel jalal kõndivat meest/naist.
See üks elu paradokse taas.
Vabandan,kui kedagi solvasin.
Meedikud ongi realistid,mis sageli tundub künismina.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-01 07:11
minu kokkupuude puudega inimestega on suht negatiivne, kompleksides inimesed, kes terroriseerivad teisi, hoian kaugemale.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-01 11:12
mul pole ratastoolis naise vastu midagi kui ta sexi tahab rahuldan ära,andke teada kui selline siin on
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 10:48
mina tegelikult antud juhul aru ei saa, miks ei taheta - selles mõttes, et matu on ju ilus mees... ja otsib seksi, mitte elukaaslast (kes peaks hooldama jne). äkki siiski asi järjekordselt selles, et naised lihtsalt ei oska seksist kui sellisest lugu pidada?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 11:50
Mina küsiks softbutch'ilt, et kas ta ise on matuga aja kokkuleppinud.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 13:15
provotseerid vää
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 13:47
tutt leidis selle väite huvitava olevat, aga ma läheks veel kaugemale ja arvaks, et tegu on ühe väga lolli väitega ja ilmselt ei ole arvaja ise ka see, kes ta väidab end olevat. seda siis nii orientatsiooni kui ka soo poolest. ükski naine ei väidaks midagi sellist.
keegi provotseerib teid, muud midagi ja see keegi ei ole mitte naine. selline on minu seisukoht.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 14:27
kui ükski naine ei väidaks midagi sellist, siis vast sellepärast, et see on tegelikult tõsi.
või tõepoolest arvatakse, et kvaliteetne seks ratastoolis inimesega pole võimalik ja pole mõtet üldse hakata proovimagi? o_O
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 14:33
Ja seda räägib inimene, kes põlgab ära heteroseksuaalse vahekorra
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 14:49
mis nimelt tõsi on, softbutch? pead sa tõeseks väidet, et naised ei oska seksist lugu pidada või mida? või on sul raske mõista neid tõrkeid, mida ratastoolis oleva isikutega suhtlemine/seksimine kelleski tekitab? mida sa täpsemalt ei mõista?
üks asi on väita, et seks "ratastel" on võimalik /ei ole võimalik. teine asi on seostada need küsimused (nt kellegi keeldumine taolisest võimalusest) üldisemalt seksuaalsusega ja kellegi sugueluga. tundus, et sa püüad väita seda, nagu tähendaks ratastooliga mehega seksist loobumine üldse seksist loobumist. how is it so?
mitme ratastoolis oleva mehega sa ise seksinud oled?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 15:39
Ma arvan naised lihtsalt kardavad seda kõikke, soovivsd kõikke lihtsalt saada . Tegelikult on vahe selles , et poose ei ole väga palju mida saab teha aga ülejäänud kõik ok.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 15:51
Naised kardavad midagi valesti teha või valesti öelda.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 15:53
miks sa arvad, et nad lihtsalt läbi saada tahavad? normaalsed inimeste hirmud tundmatu ees. ja teiseks tutt ütles juba välja selle, et mängumaa on väike. sama väitsid ka sina ise praegu. nii see ongi ja seda tuleb ratastoolis oleval isikutel endale ausalt tunnistada. seega igale naisele juba loomu poolest see variant ei sobiks. välehäbid on teine teema.
minu arvates võiksid need ratastoolis isikud, kes oma rahulolematust väljendavad, ka omalt poolt teistele lähenemale saamiseks midagi teha. võiks rohkem mõista neid, kes on neist erinevad ja vahest natuke pelgavad ratastooli või selles olijaid ja pole valmis nendega vahekorda astuma. andke inimestel aega selle mõttega harjuda.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 16:05
ma praegu heitsin pilgu sinu ankeedile, matu ja panin tähele seda, et sind huvitab grupiseks. vabanda, et küsin, aga kuidas sa isiklikult kujutad ette grupiseksis osalemist ratastoolis isiku(te)ga? paar n+n ja n+m. sa pead silmas seksi juba olemasoleva paariga? kas keegi paaridest on olnud valmis sind kaasama oma tegevusse või tundnud huvi grupiseksi vastu? või keegi naistest? tahaks teada, kes üldse sulle siiani kirjutanud on. kui saad seda avaldada. või pole üldse huvilisi olnud?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 16:13
Ikka olen siit kohtunud inimestega mitte just grupiseks vaid üksikute naistega nime igaksjuhuks ei avalda küsimatta. Ei ole keegi kurtnud vaid kiitnud on. Mis siis ,et jalad ei liigu muud asjad liiguvad ja töötavad. Ega inimene on ikka sama sugune luigi edasiliikumiseks kasutab abivahendit. Eks ma saan aru ka inimestest ja nende pelglikusest kui ei ole kokku puutunud. Inimesi on niipalju erinevaid nii terveid kui ka füüsilise puudega. Õnneks ei ole ma kibestunud vaid elan nagu terve inimene edasi . Kuigi paljud minusugused on ja ei suuda norm elu edasi elada.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 16:19
aga kuidas sa kujutad endale ette grupiseksi? kui tõenäoliseks sa seda pead? nii et sina ei kurda seksipuuduse või selle vähesuse üle ja arvad, et ratastoolis inimene leiab ka endale partneri? paistab, et sa oled leidnud
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 16:27
Jah ikka olen on ka selliseid inimesi ,kes ei karda proovida . Kuigi siin ei ole kartta midagi Aga vot grupiseksi ei ole proovinud veel kahjuks või õnneks
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 16:36
nii et kas siis võib natuke üldistada ja arvata, et mingit ületamatut probleemi ratastooliga tegelikult ei ole ja see ei ole seksile takistusest ning edasine oleneb ainult isikutest endist (ratastoolis olijatest ja teisest osapoolest) ja sellest, kuidas keegi endale ise partnereid leiab?
hm, sa ütlesid, et on kiidetud, aga millega siis rahul ollakse? kas kiidetakse sind kui isiksust ja kogu suhtlust kokku või kiideti eraldi ainult seksi? sest vaata siin on vahe sees, kas seksid tunnetega või ilma. vaevalt sa isegi tahaksid kogu elu ainult seksi teistega proovida ja eksperimenteerida. ühel päeval tahad sa ka ennast kellegagi pikemalt siduda. ma arvan.
kas nende hulgas, kellega sa suhelnud olen, on leidunud ka neid, kes oleksid valmis seda tegema. mitte kindlapeale sinuga, aga oleks neil ratastoolis isikuga suhte loomise vastu midagi? praegu oli tegu ainult seksiga, nagu ma aru sain.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 16:44
Kiidetud on nii isiksust kui ka seksi . Seda ma ei oska öelda ,kas nad on soovinud ka pikemalt ennast siduda. Aga usun see on juba sobivuse jne teema. Paljudel keda ma tean ,kes sellises olukorras on naine ja õnnelik elu. Lihtsalt peavad õiged inimesed kokku saama. See muidugi raskem kui terve inimesega koos olla aga jah harjub ära kui inimesed omavahel ikka hästi sobivad. Ma ise otsin ka siin vaheldust põnevust ellu kuna ma alles kolmandat aastas sellises olukorras. Inimene ju aind füüsilise puudega see ei ole suur takistus ? Või mis sa ise arvad? Mina sõidan autoga lähen sinna kuhu tahan muidugi trepid on vaenlased aga saab hakkama. Isegi ukrainas sai käidud suvel oma autoga 6300 km läbi sõidetud. Elu on ilus kui ise seda elada osatakse.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:00
et kas füüsiline puue oleks takistus? ma ei teagi, kes või mis tegelikult rohkem takistab - kas ratastoolis olija teeb seda ja seisab ise oma hirmudega enese arengul ees või muudavad teised tal elu raskeks. muidugi oleneb see inimesest.
sa oled siis hakkaja, kui pole oma likumispuudest probleemi endale teinud
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:06
Ei minujaoks ei ole see probleemiks muutunud jah õnneks. Ei teised ka ei muuda elu raskeks . Jah kõik on iseendas kinni milline inimene oled ja millised takistused sul on. Mina elurõõmus ja sama inimene nagu ennem, käin väljas klubides jne. Miks peaks elu igavaks muutuma ja endasse tõmbuma.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:16
ei peagi igavaks muutuma. mulle sa näiteks juba meeldid sellisena praeguse jutu põhjal tekkinud arvamus.

võib-olla pärsib mõne elurõõmu miski. kas see teadmine, et sa kunagi liikuma enam ei hakka, võiks seda teha? vabanda, et küsin, aga kas sulle on antud paranemislootust? kolm aastat, seega ei ole kaasasündinud viga
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:19
Ei ole jah kaasasündinud üks tropp ei oskanud sõitta lihtsalt. Ei sellises osas ei oska keegi midagiparanemise kohta öelda lootma peab ja trenni tegema.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:25
õnnetusjuhtumi tagajärel siis. kahju kuulda, aga sa ilmselt ei kaota lootust. nii palju, kui sul seda on. ehk saad veel korda. hea on loota, samas võib ainult selle lootuse nimel elamine ka piduriks olla. mis siis, kui ühel päeval saada aru, et midagi teha ei ole. see ei pea sind puudutama, aga keda tahes, kes ratastoolis on sunnitud olema. näiteks tänu sellistele õnnetustele. natuke ikka tekitab kibestumist.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:28
Lootus ikka on aga harjuma peab sellise eluga kõik ümber korraldama aga mul paikka juba loksunud kõik ja elan nii rõõmsat elu edasi
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:40
kolm aastat on ka piisavalt pikk aeg, et asjad selle aja peale paika jookseksid ja mingi selgus tekiks. natuke hirmu on ju ka, sest kohe ei tea, mida teha.
kaua sul aega võttis? ma mõtlen elu ümber korraldamine, puudega harjumine. millal sa selle seisundi omaks võtsid? ja palju sa pead teistele oma seisukorda selgitama?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 17:46
MM ikka aasta võttis see harjumine, eks paljudele pean ikka aru andma kuidas ja mis. Ei ole nii hull kui inimesed arvavad aga ega kerge ka ei ole . Peab olema tugev inimene ,et sellega hakkama saada.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 19:04
nii nagu minule praegu?
ma arvan, et sa oled tugev
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 19:32
Jah just nii Ja soovin et inimestel muutuks see arusaam invaliididest nagu veneajal neid ei existeerinud.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 20:49
minu arust hästi sümpaatne, et sa oled selle enda asjaks teinud ja sellise teema käima lükanud. nii et tahad teiste mõtteviisi muuta. ma arvan, et isegi siin läks sul natuke korda seda teha. sa sisaldad oma arvamustega teistesse ka lootust.
samas, sa räägid invaliididest. see on jälle üks keeruline väljend, mida paljud väldivad. isegi enda puhul. kas sa ise pead ennast invaliidiks? ja kes on üldse invaliid.. kuidas seda määratleda. kas neil peab ametlikult invaliidsusgrupp kindlaks tehtud olema või kuidas.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 20:53
mitte sisaldad, vaid sisendad taas pean parandama.
täna on minuga midagi lahti. ei keskendu
˅ näita rohkem ˅
2012-10-14 21:22
Meiejaoks ei ole sellel sõnal invaliid midagi viga või siis puudega on hullem meie arust. Jah määratletakse protensiaalselt seda.
˅ näita rohkem ˅
2021-08-15 01:56
Kas enamik ratastoolis mehed erektsiooni saavad ja naised märguvad?
˅ näita rohkem ˅
2021-08-16 07:35
Küllap on hirm selle ees, et tema alakeha ei pruugi funktsioneerida ja seksuaalset rahuldust saada. Egoiste see ilmselt ei häiri, kuna on pühendunud vaid enda rahuldusele, aga mul tekiks küll nekrofiilne nukukeppija tunne, mis tundub ilma vastastikulise naudinguta täiesti mõttetu tegevus. Mõttekam on siis juba pihku peksta. Alakehast halvatud mehed pidavat Viagraga isegi oma asja püsti saama ja seemnepurskenigi jõudma, mis oli minu jaoks üllatav, seega laste saamise võimalus on täiesti olemas.
˅ näita rohkem ˅
2024-01-17 21:59
Enamik ratastoolis mehed ei saa erektsiooni närvide kahjustuse tõttu .
Nad panustavad muu variantide peale
˅ näita rohkem ˅
2024-01-23 01:11
ilmselt on see küsimus - vaimupuudega on läbisegi teistega. Ja hiljem keegi ei välista , et hakatakse väljapressima.
Samas on kõigil olemas hooldaja või abistav isik. Kuidas nendel inimestel , kel mõistus selge - oleks üldse võimalik kohtuda ? Teatab , minge kõik teised ära , me saame hakkama siin oma üritusega ise 24 tundi. See ei ole lihtsalt 5 min kohtumine, vaid kätkeb kõike vajalikku aga aeglasemalt - pesemine, viisakas suhtlus ja üldse , kui kaugele asjad arenevad- kasvõi kohvi joomine jne. Iha tatikate moodi - et viskad paki raha ja lets go ... Nii ei käi asjad.
˅ näita rohkem ˅
2024-01-23 05:40
Noo, minul ei ole sellist kogemust olnud et suudaksin nüüd sada prossa kaasa rääkida. Minu naabrinaine jättis küll oma mehe maha ja on suhtes ratastooli mehega. Võib-olla on sellel mehel talle rohkem pakkuda?
˅ näita rohkem ˅
2024-01-23 10:41
Minul oli kunagi aastaid tagasi selline juhus, et tööalaselt kohtusin korduvalt mehega, kes oli ratastoolis. Ta oli minu jaoks kohe väga sümpaatne ja ratastool oli täiesti teisejärguline. Silmavaade ja suhtlemine nii kütkestav, hoolitsetud ja heas vormis, ellusuhtumine nii positiivne. Temas oli rohkem elu kui mõnes ilma ratastoolita mehes. Väga hea meelega oleks proovinud suhelda teisel tasandil, aga kahjuks töö tõttu ei olnud see võimalik.
˅ näita rohkem ˅
2024-02-06 22:20
Aga proovi kullake . Oraalne seks ja pidevad hüsteerikat ala kus sa olid kui ma helistasin …siis see on sinu variant
Jah , mul on kahju et mõni inimene on ratastooli trauma tõttu sattunud . Kurb
˅ näita rohkem ˅