Foorum
2013-11-13 22:58
Millised definitsioonid on kohalikus kontekstis kahel enimlevinud omadussõnal: ''vabameelsus'' ja ''kohustustevaba''?
Eks igaühel on asjast oma arusaam, sestap ootakski mitte niipalju vaidlust (samas - why not?) kui eri inimeste erinevaid tõlgendusi.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-13 23:39
Minu jätkuvalt jonnakas seisukoht on, et vabameelsus ei tähenda kindlasti mitte sexuaalset orientatsiooni. Homode ja BI-de hulgas aga levib tihti arusaam, et see ongi vabameelsus. No kurat ei ole ju!!! Kui kepid vaid üht perset ja oled armukade kui vana sõge kõigi suhtes, kes veel seda perset kasvõi silmanurgast vaatama juhtuvad, siis mis vabameelsusest seal rääkida. Vabameelsuse juurde ei saa kunagi kuuluda suur armukadedus ja omanditunne.
........tegelikult mida ma jauran ......eks kõik vähegi mõtlevad mõistavad asja olemust ju isegi!!..........
.......või ma siis lihtsalt ei sobi siia konteksti...........
˅ näita rohkem ˅
2013-11-13 23:58
Ühes teises teemas sai juba vabameelsust käsitletud. Vabameelne - meelelt vaba s.t. enda arvamus on primaarne ja teiste arvamus sekundaarne. Vabameelne käitub nii, nagu talle meeldib, mitte nii, nagu ta teiste arvates peaks käituma. Vabameelne pole see, kes on valmis kõike tegema. Vabameelne teeb kõike, mis talle meeldib ja keeldub tegemast seda, mis talle ei meeldi. Vabameelne on mässaja, aga selleks mässuks võib olla ka äärmuslik konservatiivsus.
Siinses kontekstis peetakse vabameelsuseks äärmusliku liiderlikkust ja partneri soovidele tingimusteta allumist.
Kohustuste vaba tähendab siin, et pärast keppi pretensioone ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:05
Et siis ''vabameelne'' tähendab, et kepiküsimisele vastamisel pole ''ei'' üldse mõeldav variant ja ''kohustustevaba'' tähendab, et pärast keppi unustame näod, nimed ja sellegi, kas see mäng küünlaid vääris?
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:05
Vabameelsus = Seksitemaatikas kõnelemine igal ajal ja igas kohas ning iga inimesega (nii tuttava kui võõraga) otsekoheselt ja otseste väljenditega, mitte vaikselt nurga taga ja läbi lillede vihjamisi. Kuid mitte kaldudes ka rõvetsemisse ja labasusse. Julgeb avalikult kanda endale meeldivat massistiilist erinevat ja silmatorkavamamat või seksikamat riietust, ei häbene oma keha (olgu see perfektne või mitte), vajadusel pole probleem ka alasti olla ükskõik kus ja ükskõik kelle ees. Seksitegevuses nõus eksperimenteerima ja olema mitmekülgne (muidugi praktilise mõistlikkuse ja tervislikkuse piires), seejuures mitte piirdudes rangelt ainult enda püsipartneriga.

Kohustustevaba = Sõna otseses mõttes, pole siduvaid kohustusi kellegi (näiteks oma püsipartneri, aga ka pankade laenuosakondade) ees, temaga või nendega tehtud piiravaid kokkuleppeid, kehtestatud reeglistikku. Võimalusel ka töötamise osas free-lancer või iseettevõtja. Ka uutes seksiotsingutes ei võta mingeid kohustusi (näiteks võimalike raseduste osas), seda muidugi poolte eelneval kokkuleppel siis.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:21
Vabameelsus-sabameelsus...
Niisiis - kustkohast jookseb see triip, millest ühel pool on vabameelsete rõõmsalt alasti ringilippavad hordid, lustakalt vestutamas oma suguelu värvikatest üksikasjadest ja silmade särades proovimas kõikvõimalikke kamasuutra pakutavaid võimalusi ja teisel pool kurguni kraedes krõbisevad lihasuretajad?

Ja kas ''kohustustevaba'' antonüüm on ''abielu''?
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:23
Trussad, jah vabameelne teeb kõike seda, kui see talle meeldib, aga mitte mingil juhul vastutahtmist. Selles peitubki tema vabadus.
Vabameelsus on julgus. julgus teha, aga ka julgus mitte teha.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:25
Noh ja räägivad ikka avameelsed
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:36
Mittehäbenemist nimetatakse häbituseks.
Vabameelsel võib olla ükskõik, mis teised tema välimusest arvavad, aga see ei tähenda, et ta ennast eksponeerima peab, kui see talle ei meeldi.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 00:51
Minu jaoks on vabameelsete kõige vahetumaks näiteks hipid ca 1970. Oh, mida kõike tollal isegi tehtud sai siis...

Aga üldiselt, jfjm poolt eespool loetletud seisukohad on ka defineerimisel täiesti aktsepteeritavad. Küsimus pigem selles, et mis on alam ja mis ülem kategooria, ehk näiteks kas avameelsus on vabameelsuse alamliik või vastupidi. Jne...
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 01:04
Avameelsus ja vabameelsus on kaks täiesti erinevat asja. Vabameelne ei pruugi olla avameelne ja avameelne ei pea ilmtingimata olema vabameelne.
Hipid olid vabameelsed, sest neile meeldis selline elustiil. Mitte keegi polnud hipi vastutahtmist.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 06:56
Ah, eks see hipide liikuminegi oli samast mastist kui grungendus või punkarid hiljem - olid need, kes tõesti läksid vaimsusega kaasa ja oli neid, kes tahtsid teiste moodi popid olla.
Vabameelne hipster on ju ka vabameelne, sest ta ei lase end teiste arvamusest murda, ta on oma valikud teinud ise, mitte lasknud pea võõraid mõtteid täis istutada..
Aga olgu.. paljuks läheb.. saidile tagsi..
Kas inimene, kes kirja peale, mis koosneb keppivatest emotikonidest vastab järsult ja äraütlevalt on kitsarinnaline pipar? Siin mõnede eriti vabameelsete saidiasukate meelest on. See pole kurtmine, see on lihtsalt näide, mida mõnel juhul siin ''vabameelsuse'' all mõeldakse.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 09:40
Vabameelne-- See tähendus on tugevalt seotud olustiku kontekstiga. Reeglina kasutatakse seda väljendist siiski käitumise kasvatuse kontekstis. Ehk siis üldise ühiskonna massiarvamuse ääremail tegutseja.
Näide:
Seksi teemal, pmst paneb kuidas aga ise tahab, igast asendist. (ühiskond peab seda litsiks)
Käitumine, elementaarviisakusest on vist kuuldud aga seda ei kasutata eriti. (ühiskond peab seda kasvatamatuseks, vahel ka matsiks)


Kohustustevaba-- Puuduvad igasugused kohustused teineteise suhtes. Elementaarviisakuse kohustus reeglina säilib. Aga kumbki osapool ei saa teineteise käest midagi nõuda. Isegi orgasmi mitte
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 10:03
Vabameelne- meelest vaba, meeleta, hull
Kohustustevaba- süüdimatu oleskleja
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 15:39
Vabameelne kepib kõigiga kellega tahab, aga kugeltkimitte kõigiga, kes tahavad.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 15:54
Vabameelne - kontrollimatu käitumisega, põrutab kõike ja kõiki, mis/kes ette satub, tegutseb instinktide ajendil, võib olla ohtlik ümbritsevatele.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 16:01
kohustustevaba = vastutustest vaba

Trussad tõi näite soovimatust rasestumisest. Mees võib ju jääda vasusest vabaks, naine aga mitte. Kasulik ja mugav ongi see nn. kohustusevabadus ainult meestele.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 16:06
vastutusest*

Või millised on siis muidu seksi puudutavates küsimustes naiste kohustused partneri ees, millest kohustustevaba sekssuhe vabastab?
Puhtalt meeste väljamõeldud termin!
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 16:25
Seda, et minuarust tehakse lapsi ikka kahekesi. Mõlemad vastutavad. Ja pärast on mõlemil kohustus.
Kohustusevabal suhtel on kohustus kummiga teha.
Seega kohustustevabat suhet ei ole olemas
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 16:28
Tubli poiss!
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 16:46
Parmaleikini viimane lause on vägagi hea.
Pole olemas...
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 20:47
Täielikult vabameelne saab ka olla vaid üksinda üksikul saarel
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 21:04
Täielikult vabameelne saab olla ka ühiskonnas, jfjm oma eelmises ütlemises oli hea(viimase kommentaariga läks vussi). Nii ongi, et vabameelne naudib igaühega, kellega tahab, mitte igaühega, kes soovib.
Kohustustevabadus sõltub eelkokkulepetest ja ulatusest. Peetakse silmas, et ei tungita teineteise isiklikku ellu eelkõige. Aga on ka leppeid, et naine soovib rasestuda ilma mehepoolse sekkumiseta hiljem jne., jne.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-14 22:08
Ühiskonnas elades tuleb ikka ette olukordi, kus sa pead oma arvamust teisteomagaa sobitama. Mitte, et sa loobuksid omast, vaid sul tuleb arvestada ka teistega. Ühiskonnas on reegleid, mida sa lihtsalt oled kohustatud täitma.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-15 18:09
Nii muuseas mainin, et iga kokkuleppega tekib ka kohustus. Ja kui on kohustus, kus on siis see kohustusevaba?
Läheb keeruliseks?
˅ näita rohkem ˅
2013-11-15 23:17
nõus, parma. iga õiguse varjus on kohustus. nii suhtes kui ka tavaelus.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-17 17:44
Vabadus on tunnetatud valikuvõimaluste paratamatus.
Õigused ja kohustused võiksid norm suhtes olla proportsioonis

Jott ja parma, hästi kirjutatud
˅ näita rohkem ˅