Foorum
2011-04-18 15:48
Vot nüüd teeb meca avalduse, palun eelnevalt oma pepsid tooliservale nõjatuda ja jalad tugevasti põrandat, et mitte ehmatusest uppi kukkuda

NB! Paluks oma nõmedad ja asjasse mitte puutuvad komentaarid omale hoida!!!!

Ühesõnaga, meca käis nädalavahetusel tallinnas ja mecale pakuti lampi reklaammodelli (esialgu katseajaga) ametikohta. (Tuleb välja, et üks teine teema, kus meca palus nõuandeid sexikuse teemal, läks igati, või vähemalt osaliselt asja ette ) Kuid enne kui toosti tõstame ja huraaa!!!! karjume on siin konks.
Katseajaga reklaammodelli ametikoht eeldab seda, et algaja modell (sellises vanuseklassis nagu meca ) peaks ise esimesed 2 reklaam sessiooni kinni maksma.

Kuna mecal seda raha tagaaias puuotsas ei kasva ja fotosessiooniaeg on sattunud kuu lõppu....

siis meca palub tagasihoidlikult laenu,(mida oleks vaja hiljemalt 25-ks aprilliks - nimetagem seda investeeringuks, sest kui reklaamid õnnestuvad nii nagu vaja, siis istub meca kullahunnikuotsas

Huvi korral kirjutada mecale postkasti
˅ näita rohkem ˅
2011-08-23 20:52
lihtsalt huvist küsin, et kuidas sellega läks siis? mulle tundub, et keegi püüdis sinu arvel nalja teha. reklaamimodelle on vaja igaks juhtumiks erinevaid. samuti ei saa ma aru, et kas siis reklaami tellija saab sinu pildid tasuta? sina maksad fotograafi ja kunstniku palgad kinni või mille?
igati loogiline oleks kui esimeste kordade palgad on väiksemad ja hiljem vbla kasvavad. aga et maksta peale... vägaväga huvitav
kes see fotograaf sellist võimalust siis pakkus ka?
˅ näita rohkem ˅
2011-09-27 10:20
üldiselt on nii, kui modell pildistab portfolio jaoks, siis maksab modell ja fotod kuuluvad modellile. Kui fotograaf pildistab modelli, siis kaks tava:
1. Fotograaf pildistab modelli, makstes talle tema töö eest ja fotode õigused kuuluvad fotograafile.
2. Fotograaf pidistab modelli ja ei maksa talle tema töö eest ja fotode õigused on jagatud, ehk siis nende müügitulu läheb jagamisele vastavalt lepingule.
Ajakirjanduses, moes jne tihti, et tellitakse nii fotoraaf ja modell, et siis maksab mõlemile agentuur ja nad ka omavad hiljem õigused.
Praktiseeritakse ka tihti nn tasuta varianti, kus pildid lähevad kuhugi näitusetarvis ja asi toimub nn kunst nimel, aga seljuhul õigused ikka jagatud ja piltide eksponeerimine toimub modelli loal.
˅ näita rohkem ˅