Foorum
2010-10-24 05:02
8 kuupärast kolin jaapanisse yay!
˅ näita rohkem ˅
2010-12-07 15:53
Olen Jaapanis käinud 3 korral seega ütlen ausalt et esimene visiit Jaapanisse võib keskmisele eestlasele osutuda lausa kultuuriliseks shokiks.
˅ näita rohkem ˅
2010-12-07 16:01
mis seal nii hullu on? jaapanlased naeravad koguaeg? nad pidid eestlastega väga sarnased olema
˅ näita rohkem ˅
2010-12-07 17:23
papi ei ei otse vastupidi. Sealne viisakus on see mis shokki tekitab.
See kuivõrd seaduse- ja reeglite kuulelikud nad on paneb lausa aukartusega imestama.
Öeldakse et ära eal mine Jaapanis olles vales kohas üle tee. Põhjuseks on see et sa võid sedasi kellegi ära tappa. Ja see võib juhtuda nii et sina vaatad küll kahele poole ja lähed üle tee, kuid sinule võib järgneda mõni Jaapanlane, kelle ajuni ei pruugi jõuda et keegi üldse JULGEKS vales kohas teed ületada
Samuti hämmastas mind näiteks nende metroosüsteem Nagoya-s. Metroos sõidab kokku 4 erinevat rongifirmat ja igal firmal on oma värvi rongid (nt: punane, hall, valge ja sinine). Iga firma sõidab siis vaid teatud suundades. Inimene kes teab kuhu ta läheb, teab et tal on vaja minna näiteks punase rongi peale. Perroonil on serva äärde maha joonistatud 2 kõrvuti olevat pesa punase värviga (ehk siis seistakse paarides kahekaupa). Ning nad ei oota oma rongi mitte kaootiliselt nagu eestis tavaks on, vaid astuvad haneritta just nende pesade taha kust nende rong väljub. Vastava rongi saabudes peatub rong alati nii et uksed on ainult vastava värvi pesade ees. Inimesed ootavad hanereas kuni kogu rahvas välja astub ja siis minnakse hanereas üksteise järel kahe kaupa sisse.
Samuti on tihtipeale taksopeatustes takso tagumise ukse peatumise koht maha märgitud ja taksod alati jäävad sedasi seisma et uks on kohe reisijate ees.
Katsu sa seline süsteem eestis tööle saada
˅ näita rohkem ˅
2011-04-17 08:38
Huvitav kas nüüd ka kolid sinna
˅ näita rohkem ˅