Foorum
1
2
3
...
6
7
8
2025-05-08 09:28
Miks sa seda Aixi konto alt ei kirjuta, paks?
˅ näita rohkem ˅
2025-05-08 18:34
Miks ta seda Aix i kontoalt tegema peab. Ma hoian oma kontot kiivalt endale ja ei jaga teistele komenteerimiseks. Pole mul ei vari ega varu kontosid kui seda silmas pead
˅ näita rohkem ˅
2025-05-09 14:37
huvitav, mida arvate, mis on EL plussid
miinuseid teame niigi
˅ näita rohkem ˅
2025-05-09 16:31
Nojah, ühesooliste abielu on nüüd teema ja palju muudki. Ausalt ka, mul ei ole seksuaalsusvähemuste vastu midagi, pigem imetlen neid. Noo kui ilusaks oskavad mehed ennast naisteks teha ja kõrge kontsaga kingi kanda. Mina lappan oma maakodus dressides ja tossudes ringi, vot ei ole aega.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-09 17:49
Pidupäev on käimas. Ukraina droonid väidetavalt hävitavad juba Kremlit.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-10 01:37
Ajaloo "moraal": nõukalennukid vägistasid Eesti linnu. sest nad lihtsalt tahtsid. Tähtis oli murda väikerahva vaim pärast sakste kohalolu. Oleks Eesti sõjaliselt punastele kohe vastu hakanud, me oleks vähemalt 2 kuud vastu pidanud, sest nende mehed olid ebapädevad ja ei tundud riiki, justnagu Soomes. Teooria räägib ka, et kes Venemaale vastu hakanud, neid küüditatud vähem või üldse mitte.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-10 03:34
Jah, olen lugenud sellest ja minu kaks vanaisa venda , narvakad muide
,emigreerusid USA-sse, head nahka sealt rahvaste sulatusahjust ei tulnud, elasid ohutul pinnal vaid. Ja nende lastelastest ei saanud midagigi ega keegi. Samas on see hea kui mõelda Ukraina sõjale.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-10 08:11
Teise maailmasõja ajal oli linnade lauspommitamine tavapärane taktika. Natsid pommitasid UK linnasid (Battle of Britain), britid ja ameeriklased pommitasid Saksamaa linnasid (Dresdeni ja Hamburgi lood on üldteada). Sealhulgas pommitati vahel tsiviilelanike rajoone süütepommidega, nii et põlevad lapsed ja naised jooksid tänavatel.
Eesti linnad pääsesid isegi kergelt nendega võrreldes. NSV Liidul ei olnud nii head õhuväge.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-12 12:04
jah, aga vast on vahet, kas pommitada agressori, sõja alustanu linnu
või väikeriigi, olematu sõjaväega vanalinnu
˅ näita rohkem ˅
2025-05-12 13:28
1944. aasta märtsis olid Tallinn, Narva, Tartu jt Eesti linnad Natsi-Saksamaa Ostlandi linnad. Mingit väikeriiki natsid ei tunnustanud. Seega NSVL pommitas Tallinnas Natsi-Saksamaa linna.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-13 01:51
Robespierre- sel momendil olid need Saksa poolt vallutatud linnad,sest MRP oli jaganud Venemaaks EnsV , Allik, Lauristinid jms. oksed
˅ näita rohkem ˅
2025-05-13 08:55
Sel hetkel oli see vaenlase territoorium. Oleks olnud absurdne eeldada, et NSVLi tankid Baltikumi ja Poola pinda ei puutu ning ootavad viisakalt, et natsid ise oma kodumaale läheksid, et siis nendega sõdima saaks hakata.
Eestlaste põhiline häda on selles, et enamus ei suuda ega tahagi omaenda kartulipõllust kaugemale näha, mistõttu maailmast arusaamine on sageli uskumatult piiratud. Ainult käib hädaldamine, kuidas on meile liiga tehtud. Suures pildis on Eesti paraku vaid ettur rahvusvahelistes suhetes ja meist loobutakse üsna kergekäeliselt. Ise peame end suuremaks tegema, et rohkem väärtust omada, mitte ainult hädaldama.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-13 11:21
hädaldamist pole keegi õigustanud, milleks see
aga väita et tallinna, tartu pommitamisel oli sõjaline mõte, on samuti absurdne
˅ näita rohkem ˅
2025-05-13 11:54
Absurdne mitte, sellest on ajaloolased aastakümnete jooksul väga palju kirjutanud. Eestlaste ajalooteadmised on kahjuks väga viletsad ja hästi ühekülgsed tulenevalt me üleminekuühiskonnast ja vajadusest rahvusriiki taasluua, seetõttu ei osatagi siin Tallinna ja Dresdeni pommitamisi seostada, aga Teises maailmasõjas ei olnud need 1944. aasta õhurünnakud sugugi ebatavalised.
Kes inglise keelt oskab, see võib alustada kõige lihtsamast wikipedia artiklist https://en.m.wikipedia.org/wiki/Strategic_bombing_during_World_War_II

Sealt saab üldteadmise ja baassõnavara, mille abil võib juba ise edasi otsida. Materjali on väga palju.
˅ näita rohkem ˅
2025-05-14 03:43
robespierre -üks osa kirjutajatest ju teevad seda äriks ja ajavad pada , pole ajaloolased . nad arvavad , et kõik on helbekesed ja varem partei ajalugu õppinud ju oskavad pöörata nüüd vale , õigeks . Helbekesed aga pole ühte staadiumit läbinud ja arvavad et kõik on ajalugu, mis neil sülg pritsib.
˅ näita rohkem ˅
1
2
3
...
6
7
8