Foorum
1
2
2014-11-07 22:50
"PROSTITUTSIOON ON VANIM ELUKUTSE MAAILMAS "

Vaadakem asja teise nurga alt: jah, kupeldamist võib tõepoolest pidada maailma vanimaks elukutseks. Aga mõelgem: ainuüksi sellepärast, et mingi nähtus on pikalt eksisteerinud, ei tähenda veel, et seda ei peaks või ei saaks muuta. Me ju ei väida, et mõrvu on alati toime pandud ning parata pole miskit. Mõelgem näiteks kasvõi surmanuhtluse või orjuse peale.

VALIKU KÜSIMUS?

"AMET NAGU AMET IKKA"

Kas te teate veel mingit teist ametit, kus suremus on 10 kuni 40 korda üle keskmise? Kus 60 – 80% „ameti pidajaist“ kannatavad pideva füüsilise ja seksuaalse vägivalla all? Kui see on amet nagu iga teinegi, miks siis ei kipu Lääne Euroopa naised seda võimalust ära kasutama? Miks seda ametit peavad valdavalt sisserännanud naised? Kas see tähendab, et see „amet“ on paslik ainult teie riigis elavatele väljast tulnud naistele? Ja kas seda ametit ei tuleks soolise võrdõiguslikkuse huvides propageerida ka meeste hulgas? Euroopa ametiühingud ei käsitle prostitutsiooni tööna, kuna see on vastuolus turvalisuse ja väärikuse põhimõtetega, samuti ei saa siin rääkida ametialase karjääri tegemisest.

„PROSTITUTSIOON TÄHENDAB NAISTE, ERITI SISSERÄNNANUD NAISTE MAJANDUSLIKKU ISESEISVUST“

Majanduskriisi, suure tööpuuduse ja jõudsalt levivate rassistlike hoiakute tingimustes oleks väga lihtne öelda, et prostitutsioon on lahenduseks naistele tervikuna, eriti aga sisserännanud naistele. Sellega saaks isegi tööpuuduse numbrid alla tuua! Sisserännanud naiste tegelikud probleemid on aga sootuks mujal: nendeks on tööturule pääsemine, kvalifikatsiooni tunnustamine ja perekonnaga taasühinemise õigused. Majanduslik iseseisvus ei peaks tulema väärkohtlemise ja kuritarvituste arvelt. 21. sajandil peaks oskama arukamalt käituda!

„VALIKU KÜSIMUS“

„Kui naistel oleks ühiskonnas rohkem majanduslikke valikuvõimalusi, ei valiks nad prostitutsiooni ja sellega kaasnevat väärkohtlemist,“ väidab Fiona Broadfoot, Ühendkuningriikides elav vägivalla ohver.
Valik sõltub alati kontekstist, kus valik tehakse. Tänapäeva Euroopas ei ole võrdõiguslikkus veel igapäevane tegelikkus: heitkem vaid pilk soolisele palgalõhele (16%), naistevastase vägivalla levikule (üks naine viiest langeb perevägivalla ohvriks), seksistlikkele stereotüüpidele, naiste tagasihoidlikule osakaalule äris, teaduses ja poliitikas (24% parlamendisaadikutest rahvusparlamentides). Olukorras, kus paljud naised kannatavad diskrimineerimise, vaesuse ja vägivalla all, saab nõusolekut osta raha eest. Mitmed teadusuuringud näitavad, et noori naisi kallutavad prostitutsiooniga tegelema vaesus, perekonna kaotus, kodutus, narkomaania ning varasem füüsilise ja seksuaalse kuritarvituse kogemus. Pealegi hakkab enamik naisi prostitutsiooniga tegelema väga noorelt. Kas tahaksite, et teie tütar või õde hakkaks prostituudiks? Ta võiks juba homme alustada!

„PROSTITUTSIOON TOOB KÕVASTI RAHA SISSE“

Kellele? Euroopa Interpoli andmetel teenib kupeldaja iga prostituudi pealt 110 000 eurot aastas. Kui prostituudi amet oleks nii tulus, miks pole siis enamikel prostituutidest oma autot, korterit ega sääste tulevikuks? Ettekujutus sellest, justkui tooks prostitutsioon kõvasti raha sisse on müüt. Lisaks on prostitutsiooniga teenitava rahanumbri üle arutamine väär ja võlts: kui suure summaga tegu ka poleks, tähendab prostitutsioon eelkõige võimalust ära kasutada inimese keha ja seksuaalsust. Inimestele ei saa hinnasilti külge panna.

„PROSTITUTSIOON SEOSTUB SEKSUAALSE VABADUSEGA, PROSTITUTSIOONI KAOTAMINE ON SEKSIVAENULIK“

Väljendugem täpsemalt: kelle seksivabadusest me räägime? Kõik on nõus, et seksuaalne vabadus seisneb võimaluses nautida seksuaaltervist ja –õigusi võrdõiguslikkust austades ning igasugust diskrimineerimist, sundi või vägivalda vältides /Maailma Tervishoiuorganisatsiooni määratlus/. Prostitutsioon pole mitte seksi, vaid võimu küsimus. Seksi ostmine tähendab teise inimese iha jalge alla tallamist. Seksi eest maksmine tähendab teise inimese ihale omatava õiguse mahasalgamist ning meelevaldset ringikäimist teise inimese seksuaalsusega. Teisisõnu, teise inimese käest seksi ostmine ei saa kunagi tähendada seksuaalset vabadust. Keelustamise pooldajad on seksi poolt: nad soovivad naiste ja meeste seksuaalvabadust ja võrdõiguslikkust ning selleni pole võimalik jõuda senimaani, kuni seksuaalsusega kaubeldakse turul.

SEKSUAALSE VABADUSE KÜSIMUS?

„PROSTITUTSIOON ON OSA NAISTE AJALOOLISEST VÕITLUSEST KONTROLLI OMAMISEKS OMA KEHA ÜLE“

1970ndail võitlesid naised Euroopas tõepoolest oma reproduktiiv- ja seksuaalõiguste, eriti ohutule abordile omatavate õiguste eest. Nad mõistsid hukka igasuguse sugude struktuurse ebavõrdsuse ning võimumehhanismid, mis sundisid peale oma nägemuse naiste inimõigustest: religiooni, traditsioonid ... ja turu. Seksuaalsuse ja naiste kehade kaubastamist ei saa pidada naiste õiguste eest peetava võitluse osaks, prostitutsioon on meeste poolt endale seksiostu õiguse võtmine, see pole sugude võrdsuse elluviimine.


„ON NAISI, KES VÄIDAVAD, ET NEIL ON ÕIGUS PROSTITUUT OLLA“

Mõned inimesed on vabatahtlikult nõus töötama alampalgast väiksema tasu eest /eriti näiteks dokumente mitteomavad sisserännanud naised/, mõned on isegi nõus oma organeid müüma. Mõlemal juhul on riigid otsustanud kaitsta kõige kaitsetumaid ning kindlustada kõigile inimväärne elu: sellistel puhkudel mõistavad seadused hukka tööandja ja seksiostja, mitte prostituudina tegutseva isiku. Mõned inimesed võivad tõepoolest väita, et nad valivad prostitutsiooni, kuid ühiskond pole üles ehitatud üksikisikute arvamusele, mis ei kajasta kaugeltki enamuse olukorda. Siin on kaalul meie tulevik, ühiskond, kus tahaksime elada. Tänasel päeval peaksime esmajoones muretsema naiste ja meeste õiguse pärast mitte olla prostitutsiooni kaasatud.

„PROSTITUTSIOONIST PEAKS RÄÄKIMA ÜKSNES SEKSITÖÖTAJAD, KUNA NEMAD TEAVAD ASJAST KÕIGE ROHKEM“

Kas lähisuhtevägivalla hukkamõistmise õigus peaks olema ainult perevägivalla ohvritel? Perevägivald on tunnistatud naistevastase vägivalla struktuurseks vormiks, mis puudutab meid kõiki, nii naisi kui mehi, sest see peegeldab ühiskonna väärtusi. Ka prostitutsioon mõjutab meid kõiki: ta räägib noortele ühiskonna normidest ja loob ettekujutuse naistest ja meestest, meedia ja kultuur trivialiseerivad prostitutsiooni ning maalivad sellest isegi klantspildi. Pole imestada, et „lits“ on sõimusõnana laialt levinud. Lisaks on iga „vahendatud“ seksitöötaja kohta mitu prostitutsioonist eluga väljatulnut, kes sellest aga kogetud trauma tõttu äärmiselt harva avalikult räägivad. Miljonid, keda me ei näe, on aga jätkuvalt prostitutsiooni kaasatud.

„PROSTITUTSIOON ON ÜHISKONNA, ERITI SOTSIAALSELT TÕRJUTUD JA ÜKSIKUTE MEESTE JAOKS KASULIK“

Seksiostjad selle stereotüübiga kokku ei sobi: rahvusvahelised uurimused näitavad, et seksiostjaiks on valdavalt abielus olevad või partnerit omavad mehed, kellel on tõenäoliselt rohkem sekspartnereid (mitte prostitutsiooni vahendusel) kui meestel keskmiselt. Prostitutsiooni õigustamine sotsiaalse institutsioonina vihjaks sellele, et mõned naised tuleb selliste meeste „vajaduste“ ohvriks tuua. Õnneks ei kuulu teie õde / naine / tütar ohverdatute hulka. Prostitutsiooni kaasatud naised on eelkõige naised: neil kõigil peaks olema võrdsed õigused ja inimväärikus.

„NÕUDLUS EI KAO KUNAGI“

Missugune kurvastav nägemus meestest ... sellise oletuse kohaselt on meest käitumine tingitud „vastupandamatust vajadusest“ seksida, mitte nende ajust. Sellist asja on väga raske uskuda teades, et enamik mehi ei kuulu seksiotsjate hulka. Nõudlust põhjendatakse teatud ettekujutusega mehelikkusest, mis seostub potentsi või jõulisusega ning meie ebavõrdsetes ühiskondades levivate stereotüüpsete ettekujutustega meestest. Nõudlust saab vähendada harivate ettevõtmiste, ennetustöö ja õigusaktidega. Nii lihtne see ongi. Ettemääratusele rõhuvad inimesed, kes ei taha ühiskonda muuta.

„PROSTITUTSIOONI KAOTAMINE VIIKS VÄGISTAMISTE ARVU KASVULE“

Tegelikult on asi vastupidine: uurimustest on selgunud, et mehed ostavad seksi lihtsalt sellepärast, et seda on võimalik teha. Prostitutsiooni normaliseerimine soodustab naistevastast vägivalda, kuna saadab ühiskonnale signaali naistest kui kaubast. Nevada osariigis, kus kupeldamine on dekriminaliseeritud, on vägistamiste arv suurim kogu USAs. Meeste hulgas läbiviidud uurimuses tunnistas 54% prostituute külastavatest meestest, et nad on seksuaalselt agressiivselt käitunud ka oma partneri(te) suhtes.

ÜHISKONNALE KASULIK?

„PROSTITUTSIOONI LEGALISEERIMINE ON PARIM MOODUS KINDLUSTADA PROSTITUTSIOONIGA TEGELEVATE ISIKUTELE LIGIPÄÄS PÕHIÕIGUSTELE“

Prostitueerimine on „seaduslik“ kõikjal Euroopas (välja arvatud Horvaatias, kus see on kriminaliseeritud). Õigustele juurdepääsu kindlustamine ei ole seotud prostitutsiooni õigusliku seisundiga, see on seotud teie rändealase staatusega. Kui viibite riigis seaduslikult, on teil juurdepääs põhiõigustele, sealhulgas HIV suhtes testimisele ning arstiabile. Kui olete dokumentideta, pole teil ka ligipääsu sellistele õigustele, sealhulgas riikides, kus prostitutsioon on legaliseeritud või kriminaliseeritud: sellel pole mingit pistmist asjaoluga, kas inimene prostitutsiooniga tegeleb või mitte. Saksamaal on oletatavast 400 000 prostitutsiooniga seotud isikust end ametlikult „seksitöötajana“ kirja pannud vaid 44 inimest. Prostitutsiooni legaliseerimine /või „seksitöö“ ja siit ka kupeldamise dekriminaliseerimine/ ei muuda prostitutsioonis tegutsevate isikute märgistamise osas miskit.

„INIMKAUBANDUSEGA PEAB VÕITLEMA, KUID PROSTITUTSIOONIL POLE SELLEGA VÄHIMATKI PISTMIST“

Sellised väited ei vasta tegelikkusele: kui prostitutsioonil pole mingit pistmist seksuaalse ekspluateerimise eesmärgil toimuva inimkaubandusega, siis mis eesmärgil naistega kaubitsetakse? EL statistika kohaselt leiab 62% inimkaubandusest ELis aset seksuaalse ekspluateerimise eesmärgil. Inimkaubandus on ajendatud kasumi teenimisest ning sellel on otsene seos prostitutsiooniturgudega, kus nõudlus kehutab pakkumist. Hinnangute kohaselt ulatuvad seksuaalse ekspluateerimise eesmärgil toimuva inimkaubanduse kasuminumbrid 27,8 miljardi USA dollarini. Kust see raha tuleb? Ostjate käest, nagu äris ikka. Seetõttu on prostitutsioon ja inimkauabandus olemuslikult seotud.

„ROOTSI MUDELI PUHUL KANNATAVAD PROSTITUTSIOONIS TEGUTSEVAD ISIKUD ROHKEM VÄGIVALLA ALL, KUNA PROSTITUTSIOON KOLIB PÕRANDA ALLA“

Kui prostituudi leiavad üles ja nendega kohtuvad ostjad, siis suudavad seda teha ka politseinikud ja sotsiaaltöötajad! Seksiostjate kriminaliseerimisega muudab Rootsi mudel naiste ja ostjate vahelist suhet: kurjategijaks on sedapuhku ostjaid. Varemalt Saksamaal prostitueerinud ning hiljem Rootsi läinud naised väitsid Stockholmi linna prostitutsiooniga võitleva politseiüksuse töötajatele, et seaduslikes bordellides vägivallatsetakse rohkem, kuna seksiostjatel on õigus käituda nii, nagu nad tahavad, tegu on klientidega. Rootsi sotsiaaltöötajad täheldavad, et prostitutsiooni kaasatud isikud pöörduvad nende poole abi saamiseks julgemini. Ning vastupidi, riikides, kus bordellid tegutsevad seaduslikult (nagu Austrias või Saksamaal) väidavad teenuste pakkujad ja politsei, et neil on raskem naisteni jõuda. Prostitutsiooni legaliseerimine ei muuda asja olemust: prostitutsioon on üks vägivalla vorme. 68% prostitutsiooni kaasatud naistest kannatavad post-traumaatilise stressi sümptomite all niisamuti nagu piinamise ohvrid või sõjavateranid.

UTOOPIA?

„ME EI PEAKS SEKSIOSTJAID KRIMINALISEERIMA, KUNA NAD VÕIVAD NAISI PÄÄSTA VÕI INIMKAUBANDUSE OHVREID TUVASTADA“

Võib-olla olete vaadanud liiga palju „Pretty Woman“ filmi. Seksiostja, kes „päästab“ naisi või annab üles inimkaubanduse juhtumi, jääb ikkagi seksiostjaks. „Kenade seksiostjate“ olemasolu ei vähenda nõudlust, see lihtsalt toetab romantilist ettekujutust prostitutsioonist, millel pole tegelikkusega mingit pistmist. Lisaks moodustavad „kenad seksiostjad“ äärmiselt väikese osa seksiostjate koguarvust. Pettasaanud kliendid on vägagi avameelsed. Mõningaid tsitaate:“Tavaline suuseks, emotsioonitu toiming, ei vähimatki pingutust, et huvi üles näidata või naudingut teeselda“; „Asi nägi välja kui seks atraktiivse kartulikotiga“ (Tumbiri nähtamatud mehed).

„ABOLITSIONISTID SOOVIVAD PROSTITUTSIOONI KEELUSTADA“

On suur vahe keelustamist nõudva lähenemise – mis kriminaliseerib kõiki prostitutsioonisüsteemi osapooli, sealhulgas ka prostitueeritud isikuid – ning abolitsionistliku suhtumise vahel, mille sihtmärgiks on üksnes ostjad, kupeldajad ja inimkaubitsejad, teisisõnu osapooled, kelle käes on võim. Kõiki ühtviisi karistades ei jõuta prostitutsiooni süvapõhjusteni ega selle soolistatud iseloomuni. Ärakaotamine tähendab prostitutsioonile omase struktuurse, majandusliku, psühholoogilise ja füüsilise vägivalla päevavalgele toomist ning siit ka prostitutsiooni kaasatud isikute kaitset ning kurjategijate, st seksiostjate kriminaliseerimist. Kaotamine seisneb konkreetsete alternatiivide pakkumises prostitutsioonis tegutsevatele isikutele ning suhtumiste muutmist.

„PROSTITUTSIOONI KAOTAMINE ON UTOOPIA“

Prostitutsiooni kaotamine ei võrdu tema väljajuurimisega. Vägistamine, tapmine ning pedofiilia on keelatud, samas pole nad kuskile kadunud. Oluline on õigusaktidega kommunikeeritav sotsiaalne norm: see rõhutab inimõiguste põhimõtet, mille kohaselt pole inimese keha ja seksuaalsus müügiks. Sellega luuakse tingimused tõeliselt võrdõiguslikuks ühiskonnaks.

HINNANG ROOTSI JA HOLLANDI KÜMNEAASTASTELE PROSTITUTSIOONIPOLIITIKATELE[1]

HOLLAND[2]

2000. aasta 1. oktoobril kaotas Holland 1911. aastast pärit bordellipidamise keelu. Sellest ajast alates on Justiitsministeeriumi Teadusuuringute- ja Dokumentatsioonikeskuse ja riigi politsei uurinud ja analüüsinud kupeldamise dekriminaliseerimise mõju Hollandis.

PROSTITUTSIOONI KAASATUD ISIKUTE OLUKORD ON HALVENENUD

Justiitsministeeriumi läbiviidud „Daalder“[3] uurimusest selgus, et
· Prostitutsiooni kaasatud isikute olukord pole märkimisväärset paranenud
· Prostituutide emotsionaalne seisund on kõikides mõõdetavates aspektides 2001. aastaga võrreldes halvenenud
· Rahustite tarbimine on kasvanud
· Prostitutsioonitööstusest soovivad väljuda paljud, kuid sellekohast abi pakub vaid 6% omavalitsustest.

50% KUNI 90% LITSENSEERITUD PROSTITUTSIOONIS TEGUTSEVATEST NAISTEST „TEEVAD SEDA TÖÖD VASTU TAHTMIST“

Niisugused arvud avaldas 2008. aastal riigi politseiamet (KLPD) legaliseeritud prostitutsiooni uurimuse[4] põhjal, mis kandis pealkirja „Väliselt kõik korras“. Uurimuses annab politsei vägagi murettekitava hinnangu kupeldamist dekriminaliseerivale seadusele. Uurimus oli otseselt ajendatud Sneep’i juhtumi poolt, kus kaks türgi-saksa päritolu kupeldajat koos oma 30 kaasosalisega mõisteti süüdi enam kui 100 naise ekspluateerimises ja nende kallal vägivallatsemises Hollandis, Saksamaal ja Belgias. Mis eriti silma torkab, on see, et kõik need naised, keda ekspluateeriti ja kelle kallal jõhkralt vägivallatseti, tegutsesid seadusega lubatud, makse maksvates ja riigi poolt sanktsioneeritud lõbumajades.

ORGANISEERITUD KURITEGEVUS HOIDIS SEKSITÖÖSTUSE SEADUSTATUD OSA OMA KONTROLLI ALL

2011. aastal väitis Amsterdami aselinnapea Lodewijk Asscher, kes on ühtlasi Hollandi tööpartei uus figuur, et prostitutsiooni vahendamise dekriminaliseerimine oli ränk „riigi tasandil tehtud viga“[5] ning et valitsus on olnud „uskumatult naiivne“. Amsterdami linnavalitsuse ja justiitsministeeriumi ühisaruandest[6] selgub, et suur osa seksitööstuse seadustatud osast aitab kaasa ekspluateerimise ja inimkaubanduse säilitamisele. Pooltes tegevusluba nõudvates prostitutsiooniärides ja kohvikutes /marihuaana/ on üks või ka mitu juhti kriminaalse taustaga.

KUPELDAMISE DEKRIMINALISEERIMINE NING SEKSITÖÖSTUSE SEADUSTAMINE EI HOIDNUD ÄRA „VARJATUD“ JA „ILLEGAALSE“ PROSTITUTSIOONI KASVU

2010. aastal toodi RIEC Noord-Holland, kuritegevuse ennetamisega tegeleva valitsusasutuse uurimuses[7] välja, et ainult 17% ajalehtedes ja internetis avaldatud prostitutsioonireklaamidest olid sinna pandud litseseeritud lõbumajade poolt.

ROOTSI[8]

Rootsi valitsus avalikustas 2010. aasta juulikuus oma hinnangu 1999. aasta seadusele, millega keelustati seksi ostmine /mitte aga seksi müümine/.[9] Hinnang koostati justiitsministeeriumi juhtimisel.[10]

NÕUDLUSEGA TEGELEMISE KORRAL ON SEKSIOSTU KEELUSTAMINE TAKISTUSEKS ORGANISEERITUD KURITEGEVUSE, INIMKAUBITSEJATE JA KUPELDAJATE KANNAKINNITAMISELE ROOTSIS

Rootsi politsei kinnitusel aitas seadus võidelda prostitutsiooni vahendajate rahvusvaheliste võrgustikega. Tegeldes nõudlusega ning vähendades seeläbi nende võimalusi prostitutsioonist kasu lõigata, pärssis Rootsi kriminaalsete võrgustike soovi Rootsi territorriumil investeerida.[11]

TÄNAVAPROSTITUTSIOONIS EKSPLUATEERITAVATE ISIKUTE ARV ON LANGENUD POOLE VÕRRA, PROSTITUEERITUD ISIKUTE HULK STABILISEERUB VÕRRELDES NENDE ARVU MÄRKIMISVÄÄRSE KASVUGA NAABERRIIKIDES

Rootsi seadusele antud hinnang näitab, et:
· 1999. aastast alates on tänavaprostitutsioonis ekspluateeritavate isikute arv kaks korda langenud, samas kui see samal perioodil Taanis ja Norras kolm korda kasvas. Pole näha, et rohkem Rootsi mehi käiks välismaal seksi ostmas.
· Interneti vahendatud prostitutsioon on Rootsis nagu ka teistes riikides infotehnoloogia arengute tõttu kasvanud. Internetilehekülgede/reklaamkuulutuste vahendusel müüdavate isikute hulk on naaberriikides nt Taanis ja Norras aga palju suurem.[12]
· Kolmandatest riikidest pärit prostitueeritud isikute arv ei kasvanud samas mahus nagu naaberriikides, kus see kasvas plahvatuslikult.
· „Varjatud“ prostitutsioon pole kasvanud. Sotsiaalamet ja politsei juhivad tähelepanu sellele, et prostitutsioon ei saa täies mahus „põranda alla kolida“, kuna seksiostjate ligimeelitamiseks on vaja mingis vormis avalikku reklaami.

SEADUSEGA ANTAKSE EDASI NORME JA VÄÄRTUSI: 10 AASTAGA ON SUHTUMINE TÄIELIKULT MUUTUNUD, PRAEGU TOETAB SEADUST 70% ELANIKEST

Kui enne seaduse vastuvõtmist oli enamik Rootsi elanikest seksiostu keelustamise vastu, siis 10 aastat hiljem näitavad kolme uurimuse tulemused, et üle 70% elanikkonnast toetab seadust täielikult. Toetus on suurem noorte hulgas: see näitab, et seadusel on olnud roll normide ja väärtuste edasiandmisel.

KEELUSTAMINE TÕMBAB SEKSIOSTJATE INDU TAGASI: NÕUDLUS ON KAHANENUD

Rootsis läbiviidud uurimuste kohaselt on seksi ostvate meeste osakaal langenud. 1996. aastal väitsid 13,6% rootsi meestest, et nad olid kedagi prostitutsiooni eesmärgil ostnud. 2008, aastal oli neid vaid 7,8%. Kahanemise näitajad võivad olla ülepaisutatud, kuna avalikes arvamusküsitlustes ei taheta kuritegelikku käitumist üles tunnistada. Paljud küsitletud meestest aga väitsid, et nad ei taha enam seksi osta, kuna seadus seda keelab. Rootsi politsei on arvamusel, et seadus hoiab paljusid mehi seksi ostmisest tagasi.[13]

European Women’s Lobby on koos Mouvement du Nid France ja Fondation Scelles’iga tulnud välja Brüsseli üleskutsega „Üheskoos prostitutsiooni vastu Euroopas“.

Üleskutsele on alla kirjutanud üle 200 vabaühenduse Euroopast ja väljaspoolt Euroopat

Brüsseli üleskutses tuuakse välja järmised peamised põhimõtted:

· prostitutsioon on üks vägivalla vorme;
· prostitutsioon tähendab ebavõrdsuse ärakasutamist;
· prostitutsioon on inimväärikuse rikkumine;
· prostitutsioon on inimõiguste rikkumine.

Brüsseli üleskutsele allakirjutanud kutsuvad Euroopa Liidu liikmesriike vastu võtma poliitikaid, mis kindlustaks:

· prostitueeritud isikute suhtes rakendatavate repressiivsete meetmete kaotamise;
· kupeldamise kõigi vormide kriminaliseerimise;
· tõhusate alternatiivide ja prostitutsioonist väljumise programmide väljatöötamise prostitueeritud isikutele;
· seksi ostmise keelustamise;
· võrdõiguslikkuse ning inimelu loomuliku positiivse osana käsitletava seksuaalsuse edendamisele suunatud ennetus- ja hariduspoliitikate elluviimise;
· ennetuspoliitikate väljatöötamise prostitueeritud isikute päritoluriikides.


Euroopa Liit ja tema liikmesriigid peaksid tervikuna läbi vaatama oma inimkaubandusega võitlemise poliitikad, kuna tõhusate tulemusteni on võimalik jõuda alles siis, kui tähelepanu alla võetakse kupeldajate ja seksiostjate karistamatus.

Allikas: http://www.enu.ee/naistevastane-vagivald/index.php?keel=1&id=525
˅ näita rohkem ˅
2014-11-07 23:17
natuke liiga palju läbinärimiseks. aga...ega Sa servapidi pisut feminist ei ole?
mina näiteks tean mõnda, kes sellega endale (lisa-)raha teenivad, nii nagu inimesega, mitte kui teenusepakkujaga, suheldud elu jooksul. teenusevabalt kusjuures. valik vabatahtlik, töö ja hobi ühendamine. jah, on ka neid, kellel see mittevabatahtlik, droogid, vägivald jne., mängus. ja see ON kriminaalne. samas, miks võtta leib neilt, kes seda ise tahavad?
aga se inimkaubandus, see jah, minev teema hetke euroopas. niru asi selles, et sigaraske tõestada,eriti kui "kaup" ise kaupolemisest huvitatud...
p.s. rootsi tee on idiootlik. nagu ka mõned muud rootsi teed. mehed käivad mujal teenuseid tarbimas ja ongi kogu muusika. kiidetakse ju siingi Taid jne. totaalkeeld EI OLE kunagi lahendus, nagu näitavad ka näiteks erinevad "kuiva seaduse" katsetused- Soome, USA.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-07 23:20
ja uuringute "tulemused" sõltuvad kahjuks alati uuringute tellijast. kes maksab, tellib ka muusika.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 01:56
Prooviks jätta need mehelikud ja naiselikud seisukohad kõrvale ning läheneks teemale inimlikust seisukohast. Ma ei ole feminist.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 14:49
blaa-blaa-blaa, keelame ära nii lihtne see ongi. Nii nimetatud majad keelati ära ja kuhu oleme jõudnud. Surume aga rohkem maa alla kõik mis on taunitav ja ongi asi lahendatud. Lugesin seda algset teksti ja nagu ikka kõik mustades toonides aga miks siis osad prostituudid pakuvad teenust hobi korras teise töö kõrvalt kui erilist majanduslikku vajadust ei ole. Neil ongi oma kindel klientuur ja sellega nad piirduvad. Tegu on üksik emadega kellel ei ole isu oma isikliku meest omada ja sellega kaasnevaid kohustusi. See on nagu ikka kes suudab sellega raha teenida kes mitte nagu iga elu alaga, kes on ettevõtlikumad need sõidavad ka Lexusega ringi ja korter on sulas välja ostetud, ning invaliitsusele ei viita miski. See kes orjab omanikku see loeb ikka veeringuid, nii see on olnud ja jääbki olema. Selliseid uuringuid ja artikleid lugedes tuuakse alati välja kõik pahed ja valve sportlased kes sponsorit otsivad igapäevaselt ongi nende aluseks. Üldjuhul on nende teenus ka alla igasuguse arvestuse ning ei kannata mingit kriitikat. Tegijatel on oma klientuur ja valivad aja millal ja kellega kohtuvad aga laiskadel ja räpastel ning kes enda eest ei viitsi hoolt kanda jääbki üle vaid loota 30euri tunnis lume veole.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 17:27
Kõik oleneb sellest, kelle mätta otsast asja vaadelda. Järelduste tegemisel tuleb alati arvestada ka aega ja kohta. Siin oli toodud näide vägivallast Nevada osariigist. Ehk on seal lihtsalt kõige vägivaldsem seltskond? Kaks kolmandiku Nevada elanikest asub ju Las Vegase linnastus. Sedasi võib alati äärmuslike näidetega manipuleerida.
Minu enda pärast võiks prostitutsiooni täielikult ärakaotada. Mitte selle pärast, et ma seda hukka mõistaks, vaid mind see lihtsalt ei puuduta.
Ma pole mingi moraalijünger ja ei hakka prostituute risti naelutama, küll aga ei saa ma aru, mis mehed need on.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 21:43
Nu aga prouad müüdimurdjad. Ja mis lahendus oleks?
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 21:51
ilmselge: keelame! kõik keelame ära!
ja muudkui kaugemale õpitud abituse turvalisel teel ...

nii kui midagi ei suuda mõista ega kontrollida, siis - keelame! elementaarne, watson...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 21:53
Ei Vaba. Vale vastus. Pakkuge veel...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 21:57
Mingit müüdimurdmist ei saagi olla. Võtta tuleb reaalselt, on naised, kes teevad seda vabatahtlikult ja enda initsiatiivist ja on need naised, keda selleks sunnitakse. Päästmist vajavad need keda on vägivallaga sunnitud seda tegema. Teistel on see samasugune karjäärivalik nagu igal teisel inimesel.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 21:58
täpselt nii, sheeba, mida mina siis räägin. kui teiste asemel esimesi "aitama" tõttad, võid nende päevateenistusega piki pead saada tänu asemel
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 22:16
Vaba, ma saan aru, et selles äris on naisi, keda valedega sunnitakse sellega tegelema ja neid on vaja päästa, sest nad ei tee seda vabatahtlikult. Meil nagu ma tean on kõik vabatahtlikud ja teadlikud millega nad tegelevad. Sellepärast ma olengi seda meelt, et inimst, kes on vabatahtlikult valinud selle eriala ei saa ja pole vajadustki päästa. Me ju ei tõtta treialit päästma tema eriala eest, mis siis, et ka temal on võimalik käsipidi treipingi vahele jääda. Selleks on olemas tööohutus instruktsioonid, ks ole

Ka remondimees võib ku redelilt alla kukkuda ja surma saada, see on tema enda risk
˅ näita rohkem ˅
2014-11-08 23:32
Ometi kord ka midagi reaalset naise suust sellistel teemadel, Muidu tekibki kõigil arusaam, et kõiki prostituute surutakse alla ja vägistatakse hommikust õhtuni, ning hoitakse pantvangis. Arusaadav, et inimkaubandusega tegelemise vastu tuleb võidelda aga kes teevad seda mõtestatult ja vabatahtlikult ning valivad kliente siis ma ei näe põhjust selle keelamiseks. Pealegi on seda suht võimatu keelata tulemuslikult. Kui on tarbijaid siis on ka pakkujaid ja kui on pakkujaid siis leidub ka tarbijaid.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 00:07
Muide prostituutide vastu võitlejad on ka nende tarbijad. Ilma viimasteta nad ju ei saaks näidata, kui head, tublid ja kõrge moraaliga nad on.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 09:38
Hästi öeldud ühe kirjaniku poolt:
Ja võibolla siis, kui nad üksi jäävad ja oma buduaari vaikuses valjusti iseendaga räägivad, pudeneb nendegi suust kummalisi asju; sest ka nende maailmas, nagu igas teiseski, on suurem osa kõigest toimuvast roppus ja ilgus, räpane nagu prügikast ikka, ainult, et neil on piisavalt vedanud ja nad võivad kastile kaane peale panna.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 11:17
Seda teemat on risti ja põiki ja aastaid juba käsitletud sohvitädi poolt paljukirutud foorum69 -s.
Ka seal on arvamusi siia sinna, kuid seal on see hea pool, et sõna võtavad ka asjaosalised - töötavad prostituudid.
Jaa jaa, f69 liikmeks on päris palju töötavaid prostituute, kes seal ka sõna võtavad. Kes rohkem, kes vähem. Ja neisse suhtub kogu see nn. ussipesatäis kiimas mehi suure austuse ja respektiga. Lugege ise, suured kritiseerijad!

Just siia teemasse sobib, kui copin sealoleva arutelulõigu aastast 2007. Mis on vahepeal muutunud? Midagi!
Atsi postitusele sekundeerivad kaks töötavat prostituuti!


Mitu korda peab siin sama asja kordama: NAD EI TAHA!!!
Rõhuv enamus prostidest EI TAHA oma eluviisi muuta. Jah, kui tulevad naised, pisar laugel, oma ankeetidega, siis muidugi kirjutavad prostid ühel häälel, et on kole küll ja tahaks ausaks hakata, aga keegi ei aita.
Aga kui aitamiseks läheb, siis tahavad nad pappi, pappi ja veelkord pappi, mis imekähku laiaks lüüa. Tööle ja kooli ei lähe neist pekstes ka keegi. Paku milliseid kursusi või koolitusi tahes, Nad ei lähe sinna! Ka tasuta mitte, sest kaoks sissetulek ja nad ei saa enam lubada endale endist elulaadi. Ja harimatu plika, kes on kasvõi paar kuud teeninud 10-15 tuhat kuus, ei lähe 5000 eest liinitööliseks. EI LÄHE!!! Sellest peaks ükskord ometi aru saadama, et nad ISE EI TAHA!!! Vaadake kasvõi seda küsitluse tulemusi. Nad mõistavad aitamise all ainult raha pihku ja ei midagi muud. Ja seda ei kasutaks nad mitte kutseharidusele, vaid ikka ja jälle needsamad armani trusparid ja haisuõlid ja nahkjakid ja serengeti päikseprillid. Aga mingid ametnikud ajavad oma joru ja pommivad prostide aitamise sildi all eurorahasid. Ja saavad! Ja kaks kolmandikku rahast läheb administreerimiseks, küsitlustele, preemiatele ja prost saab lõpuks teada, miks ta ikka prost on ja ehk saab ka tasuta kaks kantossi ja aidsivastase bukleti. See on nii selge ja läbinähtav jama, aga Mikkod-mannid ajavad ikka ja aina oma joru edasi ja teenivad ise nendesamade vittude najal endale odavat populaarsust teatud ringkondade silmis.
Vastik hakkab!
Juba ammu hakkas!

xxxxxxxx

Atsil jumala õigus jah. Lähen huvi pärast ja küsin järgi mis neil mulle pakkuda on.(peale paari puruneva kondoomi ja suguhaiguste brosüüri) Ah jaa, mingi aeg jagati ankeedi täitmise eest kaubamaja kinkekaarte ka- sellest nad on aru saanud, et prosti juures jutule saamiseks, tasuta lõunaid ei ole. Mitte selle pärast, et ma ei jõuaks oma koolitusi ise kinni maksta või, et nüüd hirmsasti tahaks sellest tööst loobuda, aga ei saa. Lähen ja uurin, et mis moodi nad teevad kindlaks, et ma prostituut olen? Kui euroliit juba minu aitamiseks miljoneid maksab, siis on kole niru tunne küll, et need miljonid minuni ei jõuagi... Aga kui prostituudiks olek vaid minu sõnale põhineb, siis võtan Atsi ja Robi kaasa ja lähme nõuame varjupaika ning korstnapühkija koolitust

xxxxxxxxxxxxxx

ats & patuingel - teil on jumala õigus:freu
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 13:08
Utha,nagu teame lisaks kirjutamisele omad ka suurt oskust ajalehtedes tuhlata.
Sa kindlasti teadvustad maailma vanima ameti olemasolu tänapäeva ühiskonnas.Keelata? Oleksid selleks suuteline?
Miks võtta inimestelt laualt leib,kui ise rahul sellega ollakse.
Ka sinu silmad ehk näevad kui legaliseeritakse see tegevus.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 17:08
minu arvates peaks see olema legaliseeritud ning reguleeritud turg. see tähendab, et probleem on selles, et ajalehed (ning teised veebisaidid jne. kelle käes võim on) ei kontrolli kas kuulutuse taga on ka päriselt firma või kodanik kes seal tegevust ja litsensi omab. kui on olemas täiesti seaduslikud alternatiivid, siis järgmine samm on kogu selle tegevuse mis seadustele ei vasta välja juurimist, põhjalikult. kui suudeti leida narkopolitsei jaoks piisavalt rahastust, et sisuliselt aastaga raske narko linnadest välja juurida, suudetakse ka selles töötstuses meil kord maia lüüa.

riik saab tulu ning lõppeb prostitutsiiooni kui riikliku tähtsusega äriharu käsitlemine, millelt makse ei korjata. tekib kontroll töötajate tervise üle. lõppevad lõputud sponsorluse jne pakkumised igalpool ning vb. on isegi mingit shansi veidi teistusugusema mõttemaailmaga kodanikel üksteise leidmisel.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 22:18
"PROSTITUTSIOON ON VANIM ELUKUTSE MAAILMAS "

Muidugi saab kõike muuta. Aga nagu ma aru saan, siis ei ole see müüt?

"AMET NAGU AMET IKKA"

Üsna palju ebameeldivamaid ja mustemaid töid on ELis sisserändajate teha. Näiteks nõudepesijad või tänavapühkijad, hotellide toateenijad ja ehituse abitöölised on ikka immigrandid. On suurema suremusega ameteid, on madala prestiižiga ameteid. Miskipärast ei ole kuulda, et näiteks hambaarstide eest võideldaks, ehkki on kuulda olnud, et selle elukutse esindajatel on keskmisest palju kõrgem enesetapuprotsent.

„PROSTITUTSIOON TÄHENDAB NAISTE, ERITI SISSERÄNNANUD NAISTE MAJANDUSLIKKU ISESEISVUST“

Kuni alternatiivset teenimisvõimalust välja ei pakuta, siis on vast rumal hakata sedagi vähest ära võtma?

„VALIKU KÜSIMUS“

Osadele on see kindlasti valiku küsimus. Naistel ei ole sugugi võimatu õppida, karjääri teha ja raha teenida. Mitmed näited kinnitavad seda. Vaesed mehed ei saa prostitutsiooniga teenida, sest keegi ei maksa neile. Aga vaesed naised saavad. Vaesed mehed seega käivad vargil või surevad, naised aga müüvad end. Muidugi läheme ja kaitseme naisi, sest enesemüümine on ju hullem kui vargil käimine!

„PROSTITUTSIOON TOOB KÕVASTI RAHA SISSE“

"Lisaks on prostitutsiooniga teenitava rahanumbri üle arutamine väär ja võlts: kui suure summaga tegu ka poleks, tähendab prostitutsioon eelkõige võimalust ära kasutada inimese keha ja seksuaalsust. Inimestele ei saa hinnasilti külge panna." Idiootsus! Me kõik müüme endid iga päev! Meil kõigil on hinnasilt küljes! Ja kui prostituut ei teeniks, siis meil vabatahtlikult seda ametit pidavaid naisi ei oleks. Aga nagu siin ihaski näha, siis on ju!

„PROSTITUTSIOON SEOSTUB SEKSUAALSE VABADUSEGA, PROSTITUTSIOONI KAOTAMINE ON SEKSIVAENULIK“

Nojah, sellega ma olen enam-vähem nõus. Asi ei ole seksis. Küll aga on inimesel õigus oma keha kasutada nii, nagu tema seda tahab.

„PROSTITUTSIOON ON OSA NAISTE AJALOOLISEST VÕITLUSEST KONTROLLI OMAMISEKS OMA KEHA ÜLE“

Naised kasutavad oma keha ja seksi vägagi aktiivselt meeste mõjutamiseks. Aga mingit ajaloolist võitlust selle taga näha on muidugi totrus, prostituut teeb seda tööd raha pärast, mitte ideede.

„ON NAISI, KES VÄIDAVAD, ET NEIL ON ÕIGUS PROSTITUUT OLLA“

Väidavad. Seega kaitsta tuleb neid, kes ei taha. Mitte keelata kõik, sest osade vabadust ei suudeta kaitsta.

„PROSTITUTSIOONIST PEAKS RÄÄKIMA ÜKSNES SEKSITÖÖTAJAD, KUNA NEMAD TEAVAD ASJAST KÕIGE ROHKEM“

Äärmiselt jabur selgitus. Et kui perevägivald puudutab paljusid, siis prostitutsioon puudutab ka? No ei puuduta ju! Ja tõesti, miks peab maailma päästma see, kes sellest maailmast midagi ei tea?

„PROSTITUTSIOON ON ÜHISKONNA, ERITI SOTSIAALSELT TÕRJUTUD JA ÜKSIKUTE MEESTE JAOKS KASULIK“

Jah, enamuses on tarbijateks abielumehed. Mis siis?

„NÕUDLUS EI KAO KUNAGI“

Ei kaogi. Pakkumine ka ei kao. Seega ei ole mõtet ju selle vastu võidelda?

„PROSTITUTSIOONI KAOTAMINE VIIKS VÄGISTAMISTE ARVU KASVULE“

Seda ma ei oska kommenteerida, pole vastavat statistikat uurinud.

„PROSTITUTSIOONI LEGALISEERIMINE ON PARIM MOODUS KINDLUSTADA PROSTITUTSIOONIGA TEGELEVATE ISIKUTELE LIGIPÄÄS PÕHIÕIGUSTELE“

See statistika nõuab täiendavat infot. Saksamaa 44 inimese jutt kõlab enam kui kahtlaselt. Ka ei saa kirjatüki autor aru sõnade "legaliseerimine" ja "reguleerimine" erinevusest.

„INIMKAUBANDUSEGA PEAB VÕITLEMA, KUID PROSTITUTSIOONIL POLE SELLEGA VÄHIMATKI PISTMIST“

Keegi on tõesti midagi sarnast väitnud või on see praegu vürtsiks lisatud?

„ROOTSI MUDELI PUHUL KANNATAVAD PROSTITUTSIOONIS TEGUTSEVAD ISIKUD ROHKEM VÄGIVALLA ALL, KUNA PROSTITUTSIOON KOLIB PÕRANDA ALLA“

Ja te arvate, et Rootsis ei ole selliseid foorum69 tüüpi lehti, mis kliendi peale kaebava prostituudi põhimõtteliselt klientidest ilma jätab? Rääkimata sellest, et Rootsi mehed käivad nüüd aktiivselt arengumaadest eksootilisi haigusi korjamas.

„ME EI PEAKS SEKSIOSTJAID KRIMINALISEERIMA, KUNA NAD VÕIVAD NAISI PÄÄSTA VÕI INIMKAUBANDUSE OHVREID TUVASTADA“

Nojah, ei oska kommenteerida.

„ABOLITSIONISTID SOOVIVAD PROSTITUTSIOONI KEELUSTADA“

Mh?

„PROSTITUTSIOONI KAOTAMINE ON UTOOPIA“

Raha pakkumine seksi eest on midagi muud kui pedofiilia.

HINNANG ROOTSI JA HOLLANDI KÜMNEAASTASTELE PROSTITUTSIOONIPOLIITIKATELE[1]

HOLLAND[2]

50% KUNI 90% LITSENSEERITUD PROSTITUTSIOONIS TEGUTSEVATEST NAISTEST „TEEVAD SEDA TÖÖD VASTU TAHTMIST“

Tõesti täpsemalt ei saanud sellist lihtsat asja hinnata? Või ei leitud prostituute üles, kellelt küsida? Või saadigi 50% ja siis pandi juurde, et asi ikka "paremini kõlaks"?
Küsige immigrandist tänavapühkijalt, kui paljud oma tööd armastavad. Vastus võib üsna Å¡okeeriv olla.

ROOTSI[8]

Kui seksi ostmine on keelatud, siis ilmselgelt seksi ostjad ju teevad seda varjatult ega lähe politseisse kuulutama, et sõidan Taimaale või Taani seksi ostma.
Kui loll saab ühe artikli kirjutaja ikka olla! Samamoodi sai alkoholi tarbimise kohta väga ilusa statistika ajal, kui alkoholi tootmine ja tarbimine keelatud oli. Aga see ei tähenda ju, et keegi ei tootnud ega tarbinud!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-09 22:24
tänase päeva 12 punkti lähevad brillamentole !
(aplodeeriv emott).
˅ näita rohkem ˅
2014-11-11 22:38
Aga kui nüüd võtta selline juhus, et mees teenib Soomes raha ja ilus naine on Eestis. Mees käib kodus paari nädalatagant, aga naine tahaks nagu tihemini keppi saada. Ilusal naisel poleks mingi kunst endale partner leida, aga see hull võib äraarmuda ja proovi temast siis lahti saada. Nii siginebki ankeeti sponsorluse soov, sest keegi ei julge prostituuti armuda.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-11 22:50
Jott, sel juhul on see ilus naine ka mõtlemisvõimetu.
Mõtlev naine valib selles olukorras omale võrdse "vastase", ehk siis mehe kes ka abielus ja kes isegi kui naaaaaatuke armub, et jäta oma peret ja seega ei sea ohtu ka teise oma.
.......ei pea veel sellepärast müüdavaks hakkama ju!
Teine variant on daamil valida mõni meiesugune vanamees, kes on endiselt veel suhteliselt "töökorras", kuid armumist mäletab veel vaid eelmistest eludest.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-11 23:00
Võrdse vastasega on topelt võimalus vahelejäämiseks.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-11 23:03
Kurat keegi seisab vist hetkel mu juhtmetel.
Valgusta palun, kuidas võrdsega vahelejäämisrisk suureneks?!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 01:03
Vahelejäämise võimalus mitte ei suurene vaid kindlasti jäädakse vahele, see on lihtsalt aja küsimus. Peale mida see kas võetakse jutu teemaks või mitte, see on juba mugavuse küsimus. Inimesed lihtsalt muutuvad lohakaks ja varsti hakatakse plaanima pikemaid kohtinguid kui tunnike prosti juures.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 01:17
........no sel juhul ikka elatakse tõsiselt lühikese keti otsas, kui ei saa ilma kontrollita võtta endale vaba päeva, vahest ka ööd,
nädalavahetustki teinekord. Kui pole õigust öelda näiteks, et lähen kalale ja võtad isegi õnge kaasa, kuid väikeste tõukude asemel kuskil Emajões leotad kuskil ikka oma tõeliselt suurt ja jämedat "ööussi" millega võib püüda ka Kuldkalu!
.......kui aga koduteel unustad kalapoes käimata või meeltesegaduses ütled koju jõudes, et täna näkkas suitsuskumbrija, siis ilmselt oled vahele jäänud tõesti!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 01:26
Tead seda anektooti, et mees tuleb kalalt varem koju ja naine käsib armukesel voodi alla pugeda. Ega naised lollid ei ole sa võid neile igasuguseid lugusid kokku rääkida aga vahele jääd ikka, lihtsalt nad ütlevad seda sulle hiljem kui see neile kasulik on.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 11:31
Loomulikult võib kassasabas vahele jääda, kui üks arvab, et on võrdsetest võrdsem, diskreetsuse kokkuleppest kinni ei pea ja kaela langeb.
.......no põhimõtteliselt võib sama jama tekkida ka prostituudiga, kui oled mõnele juba püsiklient ja ta arvab, et on õigus siis ka juba tänaval ära tunda sind. ....muide see risk võib isegi suurem olla ma pakun, sest temal pole ju kaotada midagi!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 19:34
Pätu, siis on ju maailm kretiine täis
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 20:55
Õigus, JFJM, nii ongi...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:16
Ei maksa tähte närima hakata... Võib öelda ka lihtviisil - loll
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:18
Pätu pidas silmas seda kretinismi, mis tekib ühe teise näärme ületalitlusest
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:29
Lollid on ju kõik need, kes teevad midagi, või räägivad millestki moel, mis hindajal üle mõistuse käib
˅ näita rohkem ˅
2014-11-14 14:54
Nüüd siis on sotsiaalministeerium ja nende feministidest põhulõuad juba siia IHASSE jõudnud oma propagandaga, palun kao sinna kust sa oled tulnud, eksju!!! Rootsi ja teiste keelajate kogemus on ilmekalt näidanud et ei kao see prostitutsioon kuskile ära, ikka läheb seal tõiega edasi, lihtsalt avalikku reklaami vähe. Seni kuni leidub rahuldamata seksuaalset nõudlust, on alati olemas ka pakkumise poole ehk prostid, isegi karmil nõukajal. Kui anine õpib ükskord ilma rahat mehele andma, no äkki siis... aga see on siiski vist utoopia vallast. Naine ju tahab lisaks seksile alati väikest tasu, mis teda väärtustaks...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 13:50
Jälle tehtud selline artikkel mis kisub pisara silma nurkka. Peab ikka aju olema sellises väikses linnas sellist ametit pidada, ja siis kurta et häbi on. Isegi elus läbi elatud perjood kus palga nr kukkus 50 prossa. Harjumine võttis aega 1,5 aastat ja proua ei harjunudki aga sellepärast veel suusamaski pähe ei tõmmanud ja panka röövima ei läinud. Antud tegelane ei suuda elustiili korrigeerida ja saab ka ise sellest aru, ega siis 500 euri ei ole 4000 euri. Siin tuleb ikka korralikud korrektuurid teha.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 17:54
lahti saab.

aga jah, ses suhtes õigus, väike, et piskuhaaval saades kulub see raha ka kuidagi lobedamalt ära. ja sa ei saagi aru, palju sa tegelikult ning kuhu kulutanud oled...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 18:57
Mõelge nüüd sellele, palju pihkulöömine aega võtab
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 19:34
10 minti on täitsa okei aeg.
Riiete ära võtmiseks kulub sekundeid.
Tibin on juba ju riidest lahti ja valmis tegutsema.
No ja tegevus hakkabki kohe pihta, eelmängu teeb igaüks ise eelnevalt ära.

Aga kui nüüd nii võtta, et niipaljud naised on valmis rahaeest kohe tegema. Siis tekib küsimus selle eelmängu vajaduse järgi üldsegi.
Kuidas litsid kohe käigupealt märjad on? Miks teisi naisi peab maiteamisimega meelitama?
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 22:01
Vat mina ka ei saa aru, mida need mehed sinna otsivad. Kas siis tõesti muul moel ei saa endale tõestatud, et mees on?
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 22:17
Jott, nimeta mingi muu moodus näiteks.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 23:27
Need naised ei taha ju neid nagu mehi, vaid ainult nende raha. Oleks tegu meestega, poleks raha oluline.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 23:31
Mul on praegu 2 õllet sees, filosofoeerime vabalt.

Mees teenib raha. Seega tahetakse ikkagi meest ja on kõva mees, kui suudab naisele raha anda.
Kuigi jah.. vale naine
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 23:42
Mida mehed nende juurest otsivad. Hea küsimus. Need kes üritavad läbi nikkuda kõik eesti prostid on adrenalintsikud, see on prostide poolt pandud nimi. Nemad tavaliselt ühes kohas kaks korda ei käi ja akt ise on teise järguline. Rahuldusest 80prossa saavad helistamisest, kohaleminekust, see juba tõmbab adrenaliini ülesse ja 20prossa akt ise. Ma arvan, et 10 mintsa on liialdus, sest korralik prost saadab su kõigepealt dushi alla ja ka peale seda kui TÖÖ tehtud siis soovitab samuti dushi alt läbi käia, see juba ise 10 mintsa. Paljudel ma arvan asi minetist kaugemale ei jõua, sest see kunst on viimseni välja lihvitud ja siin kui ise kässarit ei tõmba siis oled kolme mintsaga valmis ja antakse jalaga tagumikku ja uksest välja. Seega riietumine juurde, törts juttu ja 30mintsaga oled jälle tänaval. Nii, et 30minutit ja oled 50 euri võrra vaesem.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 23:45
Parma, raha läheb niikuinii, aga õige mees peab ka vaeva nägema.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-15 23:49
Tegelikult ei pea mingit vaeva nägema.
Vaeva peab nägema naisega, kellel on mingid probleemid. Müüte murdma ja näitama, et see maailm on sitaks ilus ja tore.
Kumb nüüd parem on, kas teekond seikluseni (seiklus ise pole oluline) või lendad lennukiga ise seikluse juurde?
˅ näita rohkem ˅
2014-11-16 00:29
Tegelikult ongi parim osa see teekond, kohalejõudes konstateerid fakti, et oli kah midagi. Mount Everestil käimine poleks midagi väärt, kui sinna saaks liftiga.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-16 00:35
Nu vot ja sellepärast saab ka prosti juures 10mindiga hakkama. Aga teekond sinnani.....
Kauplemine, hirm et üle lastakse. Täiesti aktsepteeritavad adrenaliini tekitajad. Ja ongi seiklus ongi litsi uksetaha jõudmine.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-16 00:38
See ka mingi vaev.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-16 00:40
Valik on sitaks suur. Palju suurem kui tasuta naiste valik. Eks siis sebi nendega, nii et pea on otsas märg.
Krt rohkem ei tohi peale võtta, hakkab tunduba, et ongi põnev.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-17 18:35
http://www.postimees.ee/2994783/maapiirkondade-prostituute-kupeldavad-sageli-pereliikmed
˅ näita rohkem ˅
1
2