Foorum
1
...
4
5
6
...
8
2014-07-24 11:27
Armastuse ime ...
Uskumatu, kuidas üks hetk võib nii jäägitult end haarata, et kõik muu muutub tähtsusetuks. Kuidas kellelgi lihtsalt käest kinni hoidmine on nii loomulik, et seda isegi tähele ei pane. Kuidas kellegi jalgade soojendamine oma peos kaotab iseenda külmatunde sootuks.

Suveööd on armastuse ööd!
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 13:04
Asulal, kus kõik on kõigiga ei ole midagi ühist armastusega. Kindlasti saab korraga armastada mitut inimest. Küll jõuad sinagi yandeks selles veenduda
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 16:11
Jah, puhas tingimusteta armastus ei tähenda kooselu ega keppimist. See tähendab sügavat hoolimist kellestki, talle mõtlemist, temast unistamist, tema läheduse igatsemist ...
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 18:01
ma märkasin, bri, et sa räägid tingimusteta armastusest. samas nägin ka siin paari vastuolulist kohta enda jaoks, mis võib-olla ei olegi vastuoluna midagi märkimisväärset ega suurt ja mis võib üldse vabalt ainult minule mõjuda millegi tähtsana, mis sellest rääkima paneb, aga mulle näis nii, et kuigi su väitel peaks olema või on tegemist tingimustevaba tundmusega, siis omad väikesed väljaarvamised oled sa ikkagi teinud ja (olgu või vaikimisi) need tingimusteks muutnud - öeldes no limits sa juba ütled ära, mis on limiteeritud. öeldes, et see ei tähenda kooselu ja samas, märkides, et see tähendab sügavat hoolimist, läheduse vajamist, tundud sa täielikult välistavat oma kohalolu armastatu elus, tugevama sideme, ühise tee. jätad järele ainult läheduse ootuse, igatsuse selle järele. seda kuna kooselu sinu tingimusta armastuse pilti ei kuulu(nud).
kas sügavalt hoolides kooseelu polekski?
ning kas suhtes, kus hoolitakse ja oleks ainult „puhas armastus“, jääks „kepp“ ära? oleks ainult igatsus koosolemise ja keppimise järele?
ma ütlen keppimine, sest sa nimetasid keppimist, aga see on ühele tegevusele lihtsalt teise tähenduse andmine. ma pean seda ikkagi iha, tahte, igatsuste realiseerimiseks. kehadevaheline armastus.

bri, ma ei taha mitte kuidagi ironiseerida su arusaama armastusest ega su tehtud avaldust selle kohta kahtluse alla panna, aga mind üllatas natuke sinu arvamus neist asjust.
kui ma eksin, siis ütle, aga ma ei saa hästi sellisest armastamisest aru mulle tundub see rohkem väljamõeldusse armumisena, mitte kellegi armastamisena, keda enda lähedal näha tahad. tundus, nagu ei oleks sellisel armastusel niiöelda tavalistes tingimustes elujõudu. nagu eksisteeriks see mingis teises sfääris.

armastuse puhul - olen märganud - otsitakse taga mingit erilist valget maagat, mille juures jääb mõistmatuks, et sama maagiat võib tegelikult ka oma lihtsas igapäevaelus ise luua. armastuse argipäev võib ka ilus olla. ma ütlen võiks ja oleks, kui sõna „argipäev“ peale ära ei ehmatataks.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 19:33
Utha, mina näiteks saan Brillamentost ideaalselt aru. Ma olen juba ammu siin väitnud, et armastus on omakasupüüdmatu ühepoolne tunne teise inimese vastu. Ja kui see tunne on vastastikkune, siis võib see realiseeruda nii kooselu kui seksi kujul.
Ainuke viga on ainult see, et sellist puhast armastust teise vastu, hakkab segama enesearmastus, mis paneb teisele nõudmisi esitama. Ja siis veel see omamiskirg, mis sünnitab armukadedust, ning lõpuks ei jäägi sellest puhtast armastusest midagi järgi. Peale vihkamise.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 19:34
siit moraal- kui ei armasta, siis ka ei vihka. mulle sobib.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 19:35
Vaba, vihkamine ongi ego poolt tagurpidi pööratud armastus.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 19:42
olete siis suure tuututamise peale armastuse leidnud või teete kuiva trenni?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 19:43
Tee tööd ja näe vaeva, siis pole aega armastada
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 19:53
Ma olen jfjm'iga nõus, ehkki ma ise mõtlesin veelgi lihtsamalt. Tahtsin nimelt öelda, et armastuse olemasolu ei eelda ilmtingimata seksi või kooselu olemasolu.

Aga jah, näiteks kooselu puhul tekivad koheselt ühised kohustused ja need pigem segavad kui aitavad kaasa. Lisaks armastustundele tkivad koos elavate inimeste vahel veel teisedki tunded, mis võivad asuda armastust tasapisi välja tõrjuma.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:00
Ah jaa, Utha, armastust laias laastus ongi kahte tüüpi - harjumuse ja kirglikkuse tähenduses. See Su "argipäev" on harjumus. Harjumus on igavam, aga samas turvalisem ja kodusem. Kirglikkus on uudsem ja värskem, aga samas ei loo seda kodust igikestvuse tunnet.

Mõlemat tüüpi armastust on ellu vaja. Mõlemad on romantilised ja mõlemad teevad meeleolu heaks. Samaaegselt on neid aga raske saada, ettearvamatu uus ja turvaline vana on piisavalt erinevad asjad. Sellepärast ma eelnevalt ka väitsin, et korraga saab armastada rohkem kui üht inimest.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:07
Kusjuures see, et kahe inimese vahel on armastus ei tähenda sugugi seda, et nad koos elama sobivad. Sellisel juhul ongi mõistlikum nn visiittutvus
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:12
anoga täiesti nõus ..ainult et visiittutvuse puhul peab olema usaldus..mitte, et sind hakatakse kahtlustama..No ütleme siis, et kui oli kokkulepe, et oleme truud, aga teine pool seda ei usu. Kui on kokku lepitud, et igaüks teeb mis tahab ja kohtub kellega tahab, siis on teine asi..
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:19
aitäh, bri, et selgitasid
aga ma arvan, et tingimusteta armastust pole olemas. samuti nagu pole olemas täiesti omakasupüütmatut armastust. kui me mitte mingit hüve enda jaoks sellest ei saa, et me armastame, siis me seda hüve suurendada ja uuesti korrata ei sooviks. kuidas ilma hüvedeta elu tundub? tundub veel hea?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:22
kas me tahame seda endale tunnistada või ei taha, aga inimene on üks väga egoistlik olevus
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:24
Kui hakatakse kahtlustama ja kontrollima siis ilmselt pole armastus eriti suur- pigem omamisinstinkt
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:35
Vastamata armastus on olemas?
Armastus on tunne, Utha. Emad armastavad oma lapsi, tõsiselt armastavad. Mida nad vastu loodavad? Jah, mõni tahab riigilt toetust selle eest, aga enamus armastab tingimusteta, kasvõi elu hinnaga.
Ja on ka neid, kes oma elu hinnaga armastavad mõnda vastassoo esindajat. Või mitut.

Tõsi, väga harva on selline armastus väga pikaajaline. Romantikafilmides või romaanides võib ju eluaeg kesta (Armastus koolera ajal), aga ma ei tea kedagi, kes oleks aastaid nö. õnnetult armunud olnud.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:40
Nagu ühes lemberomaanis kunagi öeldi- õnnetu armastus läheb üle aga rumalus mitte
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 20:42
remark. üleminevatest asjadest, armastust mängus ei ole:

sõidab meeldivat purjus mees trammis ja miski vanamutt kukub tänitama: "te olete purjus! te olete väga purjus! te olete väga-väga purjus, suisa rõve kohe!". mees luksatab ja kohmab vastu: " te olete kole! te olete väga kole! te olete jube kohe. aga vat mina saan homme kaineks!"
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:00
minu arvates on armastus tunne ja otsus koos, bri. ma eeldan, et me mõtleme enne, kui me midagi tunneme ja tunneme enne, kui tegutseme.
oled sa võimeline tundes mitte mõtlema? kas sa pead võimalikuks tundmisega samaaegselt kontrolli saamist selle aju osa üle, mis tegeleb analüüsimisega? üsna raske, proovi. sa analüüsid alati midagi, mõtled sellele. ka siis, kui sa arvad ennast armastavat. meil on võime muuta oma tunded tegudeks ja vastupidi. enne on tunne „ma armastan“, siis saab sellest tegu - armastamine. tegu aga tähendab mingit otsust. ilma selleta ei olekski armastus pikaajaline.
vastamata armastus on olemas.
sa räägid armastusest, mille eest annaks keegi oma elu?
jätame emaarmastuse välja. isegi ema tunded ei sisalda endas alati tingimusteta armastust. see on see, mida me peame heaks ja usume. me ei räägi siin aga ema ja lapse vahelistest, vaid mehe ja naise (enamasti, tavaliselt mehe-naise) vahelisest armastusest.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:06
Oh, ma olen mitu korda niimoodi armunud, et saadan analüüsi otsemat teed perse ja keskendun tunde nautimisele. See pilk, millega armunud naine otsa vaatab ...
Utha, millal Sa viimati armastasid?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:07
Utha, vot armastus on just tunne ilma otsuseta. Tunne lihtsalt tekib ja siis sa hakka mõtlema ning üritad seda tunnet endale sobilikuks muuta, või koguni hävitada.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:10
bri, kogu aeg? ma teengi seda kogu aeg - armastamist. ja see on tegevus, mis ei tohiks minu arvates kunagi lõppeda. alates enda armastamisest kuni...
ma just tahtsingi su küsimust ennetavalt seda öelda, et see, mida ma räägin, ei tähenda seda, et ma oleksin kuidagi uskmatu ei ole. täiesti normaalne normaalset tundeelu elav inimene.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:14
Ma arvasin siiani, et armastus on emotsioon või tunne aga, et seda ka tegevuseks saab nimetada....
Ma olen siis kohati väga usin, hakka või muretsema
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:20
viska ruttu pikali, ano, ruttu-ruttu! muidu võivad pöördumatud tagajärjed sellel usinusel olla
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:21
Mis ruttu-ruttu, ikka tasapisi, et end ära ei nikastaks
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:24
Armastus ongi emotsioon või tunne Ano.
See mida utha armastuseks peab, on lihtsalt armumise jätk... samas, utha on nii ebastabiilne, et temast ei saa kunagi aru
Enamus jutt mida ta ajab, on üks suur jaialivalguv jutuvada... no offence utha
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:25
kui te mu sõnade üle natuke pikemalt järele mõtlete, siis võite leida, et võib-olla siiski te enne mõtlete ja siis alles tunnete aga seni võite arvata, et see on ainult tunne. mind see ei sega. olete vabad seda arvama.
p.s jfm, lihtsalt ei teki siin midagi. kas sa soovid öelda, et mõtete kõrval on ainult tühi koht, mille täidavad tundes? et tunded (kui nad sul tekivad) tekivad mittemillestki, saadetakse kuskilt tühjusest sinuni? see, mida sa praegu räägid, on samuti seotud mõtlemisega - armastuse kui tegevuse mõtestamisega. sa lihtsalt ei haara seda, sest kõigest, mis sinu sees siis toimub, sa ei saa aru. mitte enne, kui keegi seda sulle selgitab.
tegelikult võib samaaegselt tunda armastust ja mõelda, et armastad. ma ei näe siin vastuolu ega midagi rasket.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:28
sina, janne, oled liiga ebakindel piiga selle jaoks, et minu ebastabiilsust või stabiilsust siin hinnata sapiste märkuste tegemine viitab millegi varjata soovimisele. sa varjad mingit probleemi. keerutad.
otse öeldes sa ei salli seda, millest sa aru ei saa
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:31
Ärge jälle kaklema hakake. Saage kokku, võtke pudel veini ette ja rääkige paar tundi juttu, Janne ja Utha. Seejärel saate edaspidi päris kenasti läbi, uskuge mind.

Mis vahe on armumisel ja armastusel?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:32
armumine on illusioon, armastus (enese-)sugessioon.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:34
mul ei ole mingit huvi selle noore daami vastu küll näib see kutsikas siin haukuda tahtvat. piisab sellest, kui mu varju näeb
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:38
dialoog toimib siis, kui sinna saab võimalikult palju erinevaid arvamusi lisada. kui juba alguses mingi kontingent oma mõistmatuses neid väljapuksima tuleb, on tulemuseks ka vaene dialoog. nende valik
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:38
Armumine on tihti ka lihtne keemiline protsess- vastastikuse lihtsa iha väljendus
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:40
miks me jõudsime jälle armumise ja armastuse defineerimiseni. bri, mida sa tegelikult teada tahad?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:40
Üldiselt nimetatakse armumiseks seda perioodi, kui armastus välja kujuneb. Või ma eksin?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:41
utha, mina pole kohe kindlasti ebastabiilne - ma ei kustuta (erinevalt sinust) oma postitusi ega pilte...
Kui inimene teeb juba korra nii, siis tal on mingi põhjus oma peas... loomulikult pole mina siin hindaja.
Aga utha, sa võid oma energia rahulikult mujale suunata - vähemalt minu puhul sa pole arvavamusliider (kindlasti sul on jüngreid siin, cease the moment till you can)

brillu - armutakse korra, need liblikad ja kõdi... armastatakse sealt edasi
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:42
Armumine on üsna esmane emotsioon ilmselt ja enamasti lülitab see välja nii loogilise mõtlemise kui analüüsivõime
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:45
Armumine - armastamine.
Armunu - armastaja.
? - armastus.

Ma järeldan siit, et armumine on algus, mis vähegi kestvamaks jäädes kujune armastamiseks. Seega armastus sisaldab seda tugevat meeldimistunnet pluss kogemust? Mis tuleb armumisele juurde, et sellest kujuneks armastus?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 21:55
Armumine on loodusepoolt sisseprogrammeeritud seisund garanteerimaks soo järjepidevus. Kõik, mis võiks sugutungi alandada, on väljalülitatud.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:02
Ma jäin mõtlema ja ei suutnud inglise keeles armumisele ja armastusele kaht samasisulist sõna leida. Ikka on üks "love". Järeldan ka sellest, et armumine on lihtsalt armastusse sattumine.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:04
janne - see, et sa oled teinud enda asjaks selle, mis sinusse ei peaks puutuma (minu postitustes uuritakse ja pildites, mida ma alla laen või ei lae), ütleb üht-teist sinu, mitte minu mõtlemis(võime) ja huvide kohta.
arvamusliider? miks ma peaksin tahtma seda olla? huvitav mäss, agressiivsed avaldused. ei saa aru, mille vastu sa mässu tõstad. kas sind rünnati? solvati? surutakse sulle midagi peale? ma näen, et oled ründav. või hõivati midagi, mida sa enda kohaks pead? ei tea, aga ma soovitan rahuneda, kui probleemi pole. ära mõtle endale probleeme välja.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:06
Siiski, on selline sõna nagu infatuation ...
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:10
Ehk ikkagi see, et armudes on objekt tundmatu. Tuttavaks (omaks) saades nimetatakse seda süvenenud püsivat tunnet armastuseks.

Kuradi hea tunne on nii üks kui teine!

Miks eestlased nii harva armuvad? Pigem vihkavad üksteist kui armastavad?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:14
Teisalt,see armastus või armumine ei pruugi alati olla teiste jaoks ilus ja hurmav aeg,kui selle nimel on terveid suguharusid ja rahvaid maha notitud.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:15
miks sa arvad, et harva armuvad? mis sul eestlaste vastu on ma näen mingit vastandamist vahel. sa ei mõista seda rahvus või ei arva ennast selle rahvuse hulka?
ma arvan, et on palju inimesi, kes tunnevad, et armasust pole, kes on jäetud sellest ilma. nii arutledes jõuaks jälle emaduseni ja vanemate teemani välja. muide, armastuse puudumine mõjutab kogu ülejäänud elu tundeelu.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:19
Ma olen nii näinud kui kogenud, kuidas lõunapoolsemad rahvad oma tundeid välja näitavad. Eestlased on hirmus kinnised. Kõik muidugi mitte, aga kinnisus on sageli silmatorkav.

Ka on öeldud, et tüdrukul siin on lihtsam poisiga magada kui talle armastust avaldada.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:24
Ei tasu unustada, et paljudki ei pea eetliseks seksi inimesega, keda ei armastata- seega loobitakse suuri sõnu asja olemusse süvenemata.
Lihtsat füüsilist vajadust ja tugevat emotsiooni ei tasuks segi ajada.
Kuna eesti naised tühje sõnu nii kergelt ei tee siis peetakse neid ka külmemateks. Pigem on rohkem tegu sellega, et ollakse enda vastu aus.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:28
Või siis kardetakse haigetsaamist ja teiste arvamust?
Raimond Kaugver oma romaanis "Kas ema südant tunned sa?" aastast 1988 kirjutas, et "Esmakordselt tunnetasin täielikult selle lõhe ulatust, mille meie ratsionaalne ja vaimsust ülistav ajastu on tunnete ja mõistuse vahele raiunud. Iga siirast tunnet häbenetakse, seda peetakse läägeks sentimentaalsuseks, meie kohutavalt targa epohhi inimese silmis on see rudimentaarne, lausa naeruväärne. Üks kunagisi kolleege märkis kord sarkastiliselt, et tänapäeva tütarlapsel on kergem poisiga voodisse ronida, kui talle öelda: armastan sind." (lk. 204)
˅ näita rohkem ˅
2014-07-24 22:30
kinnisust on meis küll, aga põhja pool elajad ongi kinnised. elu-olu põhjas võib olla mõjutanud neid nii käituma, kohastuma, rohkem kaitsma ennast. tundeid ka.
kinnine olek ei võrdu veel armastuse puudumisega. lihtsalt välja näidatakse vähem. võib-olla sinu natuur eeldab lihtsalt rohkem tunnete välja näitamist ja oled ekspressiivne. seega otsid endasarnaseid.
mulle meeldivad kinnised eestlased ja just sellepärast meeldivadki, et nad igal võimalikul juhul sind sellega üle ei vala, mis nende sees on. äkki sellepärast, et ma ise ka kinnine eestlane olen
˅ näita rohkem ˅
1
...
4
5
6
...
8