Foorum
1
2
2014-04-28 11:58
nõus, yandex ja libertine. kui on soov, saab ka seaduseta. aga antud seadus ongi kõige puhtakujulisem populism, võitmaks järgmistel valimistel just nn. "vähemuse" hääli. ja varjatult on see seadus siiski-siiski omasooarmastajatele sihitud. röökigu need propageerijad mis tahavad. pluss et notarite koja lobitöö kumab asja tagant- ju siis inimesed ei kasuta notarite, (mitte just odavaid,) teenuseid piisavalt palju. seega - loome uue teenuse!
mind ka ei häriri, kui omasoolised koos elavad, elagu ja tehku isekesis mida tahavad, hunt nendega. aga vot kui nad paraadile tulevad ja oma õigusi ning austust nõudma hakkavad, vot siis häirib, ja tugevalt häirib. mina tõmban kohe ajaloolise paralleeli 1917 aasta Venemaaga, kus kärarikas vähemus sõitis intelligentsest enamusest relvade toel nagu teerulliga üle ja saabus 70 aastat terririaega. vähemust hakati hiljem nimetama bolÅ¡evikeks ning enamust menÅ¡evikeks. muuseas, see suur paraaditsemine ja lärmamine, see on ju nagu copy/paste bolÅ¡evike käitumisest. ei midagi uut siin päikese all...
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:10
Vaba, aga igasuguste inimõiguste piiramisega neile inimestele me ju ise õhutame neid paraadile tulemaks. Nemad ju võitlevad sedasi oma õiguste eest.

Jah gramm kulda ja paber taskus ei pane kedagi koos elama, aga kui see puudub, siis halvimal juhul oled peale 20 aastast pühendumust puupaljas ja puu all, vot seda see paber kaitseb. Mingit garantiid see ei anna, sulle selleks et sa elulõpuni saad õnnelik olla selle sama inimese kõrval, küll aga tagab, et peale 20 aastat pühendunud rassimist ei ole sa jälle alguses tagasi.

Kog asja mõte ju selles ongi. Ja ma ei saa aru, miks peaks need inimesed siis olema teistest erinevad, et nemad ei vaja selliseks puhuks kaitset.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:17
keegi nende kuradite õigusi ei piira, neil on tavakodanikuga sarnased õigused. pigem nad soovivad endale eriõigusi ja kustumatut austust. punkt.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:36
Nõus sellega, et kool ja sõbrad on, eriti pubekaeas, laste väärtushinnangute kujundajad. Selleks ongi kodu see kindlus ja tugi ja selgituste jagaja.
Nimesid nimetamata, homofoobsed inimesed on tihti ise ...nad seda ägedamalt võitlevad, surudes endas tärkavaid soove maha.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:38
unista õnnest
aga ei, mul ei ole foobiat. kuniks nemad mind ei torgi, mina ka neid ei torgi. lihtsalt põhjendamatud nõudmised ja liigne kära tekitavad minus vastureaktsioone.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:40
Ennist kirjutasin selgelt, et ka praegu on samasoolistel ja mitteametlikult koos elavatel paaridel võimalus varalised õigused ning kohustused notariaalselt paika panna. St, et ka praegu, ilma KooS`ita saavad paarid, olenemata orientatsioonist ja soost end vajadusel seaduslikult kindlustada.
KooS`i muutumine perekonnaseaduse osaks tähendaks seda, et kõigile "seaduslikele" paaridele, ka samasoolistele paaridele hakkaksid kehtima kõik perekonnaseaduse õigused, sealhulgas ka õigus lapsendada, mis on täielik katastroof...
Väga suure tõenäosusega saab samasoolise paari lapsendatud lapsel elus äärmiselt raske olema, meie ühiskond ei ole valmis seda kõike veel aktsepteerima ja nagu teame on lapsed ise just eriti julmad eakaaslaste erisuste suhtes.
Kui kooselupaarid tahavad kiivalt oma nn MATERIAALSET TULEVIKKU kaitsta, siis selleks juba on võimalus olemas- ühelt poolt abielu ja samasoolised saavad seda teha notariaalsete kokkulepete näol.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:44
ühesõnaga, koik antud seaduse poolt pakutavad võimalused on juba nii ehk naa olemas. seega tekkibki õiguspärane küsimus, kellele ja miks seda uut seadust siiski vaja peaks minema?
aga kahjuks meie õigusruumis on see sigatavaline. selle asemel et jälgida olemasolevate seaduste täitmist, vorbitakse muudkui uusi ja dubleerivaid seadus, mida nii ehk naapeale valmisvormipist taaskord keegi täitma ei hakka...
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:47
Õigus lapsendada oleks katastroof? Eesti lastekodudes on circa 1200 last, kes sooviksid päris oma kodu.
Elus saab raske olema? Elu ei ole kunagi õiglane. Mitte kellegi jaoks, pole olnud ja ei saagi olema.
Tunnen isiklikult paari, kes kasvatavad koos last. Normaalne pere, lapse sõbrad on harjunud , kõik toimib.
Nad on õnnelikud.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:51
ma juhuslikult ühe tuttava kaudu tean kah kergelt, milline keberniit selle va lapsendamise ümber käib. muudab see selles suhtes siis midagigi lihtsamaks? üksikule inimesele?
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:57
2karvast: Vabanda, aga Sa oled peast soe, kui arvad, et on normaalne nähe, kui kaks meest või kaks naist tahavad kodu mängida ja kuna "Emake Loodus" pole neile selleks täisväärtuslikku võimalust andnud, siis annab Eesti riik selle lapsendamise näol!
Julgen oletada, et need ca 1200 last ootavad kodu, kus on ema ja isa, mitte kaks samasoolist vanemat. Tahan näha last, kes ütleb, et elab geipaari juures TÄISVÄÄRTUSLIKKU elu! Kas emadepäeval tulevad lasteaia emadepäevakontserdile kaks nokuga ema???
Mul pole midagi geide vastu(kuuluvad ka minu tutvusringkonda, kuid nemadki ei poolda seaduse muudatust), kuid igal asjal peab olema ka moraalne piir, vastasel juhul ootab järgmisi generatsioone ees tragöödia...
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:57
Kui midagi ei meeldi, ei pea halvustama, kasutama labaseid väljendeid. See on lihtsalt ebaviisakas. Astu edasi...
Mulle ei meeldi ka paljud asjad. Küsin endalt, miks ja kui need asjad mind ei sega, pole probleemi
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 12:59
See on MEIE jaoks dragöödia. Uued on juba harjunud sellega ja nendejaoks on okei.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:03
Just seepärast ongi eestlased masendunud ja õnnetud, mittemeeldimise korral keeratakse selg, kuigi peaks oma heaolu eest võitlema. Lisaks, lugedes parmaleikini kirjaridu parandan ennast: juba praegune generatsioon on katastroof, teie mõtlemine ongi juba suur tragöödia.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:05
2karvast: Vabandasin sõnakasutuse eest juba postituse algul.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:08
nuja, varsti on ka meil Rootsi- soovabad inimesed. krt, see meenutab mulle vägisi nõukaaegseid naistraktoriste ja hulga vingemal kujul...
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:10
aga mulle meeldib, kui naised on naised ja mehed on mehed. ja mind ei huvita, kui poliitiliselt ebakorrektne see on.
mulle ei meeldi ei naiselikud mehed ega mehelikud naised. ja ei hakkagi meeldima.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:18
Vabakuulaja, jagan su arvamust, v6in kinnitada, et me pole maamunal ainsad selle arvamuse jagajad
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:32
Jep ongi katastroof. Minnes ajas veel oma 200a tagasi, siis sellega võrreldes tundub uskumatu, et üldse ellu oleme jäänud.
Nii see on uute/teistmoodi asjadega alati olnud ja on ka edaspidi.
Mina panustan loodusele. Loodus ise reguleerib seda järelkasvu jne.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 13:45
Karvased, kas olete oma lapse pärandamise paberile visanud? Kui üks saba paneb, siis kas seda last nii lihtsalt ikka ümber tõsta lastakse?
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 14:10
ja üldse puudutab see jama vaid ca 5% Eesti elanikkonnast, seega taas kujukas näide vähemuse enamusest teerulliga ülesõitmisest ja asja tegelikust aktuaalsusest. vägisi ei saa kedagi armastama ja austama panna, austus teenitakse välja ja see ei ole selleks just õigeim meetod. case closed.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 14:21
Kullakesed, me ei "päranda" midagi ega kedagi. Tõin lihtsalt eheda näite, mis on elus oluline. Ja kõik ei taandu materiaalsele toetusele...
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 14:21
Kurat VEEL ÜKS KORD!
Heterod abielluge näiteks vahelduseks!
Homod, kes teil siiani notari juures käia keelanud on?!
........seega kõik seaduslikud vahendid oma lähedasi selles osas kaitsta on ju ka siiani olemas olnud.
Kokkuvõte: Probleem on kunstlik!
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 16:13
Kui sinul on hambad, siis sinu sõbrannal oleks nagu mingid õigus sinu lapsel käest kinni võtta ja uude koju marssima hakata, kuna teil oli kunagi mingi suusõnaline kokkulepe?

On ka nii lihtne või?

Eestis on ju orvud (nagu igal pool mujalgi, karvased). Järsku võivad head inimesed neid sealt ka noppimas käia, nad lihtsalt ei tea seda?

Offtopic, sorry.

Kui teemasse, siis ei ole poolt, et kaks "sama supp, mis eile" tüüpi saaks endale võtta poisi meheks kasvatamiseks.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-28 17:22
kilo, meie lapsed on täisealised. Minu näide oli sellest, mis inimesi ühendab . Loomulikult ei vii keegi kedagi kuhugi, see on hoopis teine asi.
Teemas on nii palju vaenulikkust, rääkimata labasusest... et mina sel teemal rohkem sõna ei võta.
Elan ise ja luban teistel ka elada.
˅ näita rohkem ˅
2014-04-29 21:56
siin on üks niisugune üllitis: http://issuu.com/saptk/docs/buklett_a5_ek_issuu
˅ näita rohkem ˅
1
2