Foorum
2015-11-12 16:38
See on päris selge, et need 2 kontot on ühe inimese loodud, nii et teen asja adminidele ja teistele külastajatele veidi lihtsamaks ning annan ta siin välja! Vaadake profiile, andmed on suures osas samad ja annekeee logis viimati sisse üleeile, samal päeval loodi nüüd aktiivne annekeeeee

Paljastatud
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 16:41
Siin pooltel kasutajatel mitu kontot. Mõnedel isegi mitukümmend.
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 17:21
Hmm, sa tead vast siinseid reegleid paremini, kas siin on tõesti mitu kontot lubatud siis?
Nt Facebookis on keelatud mitu isiklikku kontot, küll aga võib olla ühel isikul mitu lehte (Pages) ja gruppi.
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 17:38
Reeglites on kirjas, et igal kasutajal võib olla üks konto ja kasutaja identiteeti tõestab tema meiliaadress. Kusagil pole juttu füüsilisest isikust ja kui olekski, siis kes seda tõestab.
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 17:50
Vaatasin siis ise ka reegleid igaks juhuks, kirjas on tõesti nii:
KASUTAJA võib omada ainult ühte kontot.
Pole juttu füüsilisest isikust, aga nii palju, kui ma aru saan, siis kasutaja all on ikkagi mõeldud ühte inimest, kes Ihas tegutseb, see on loogiline. Seega topeltkontod peaks olema keelatud ja need peaks sulgema. Kas seda siis ei tehta?

Tean, et Facebook paneb küll kinni nn võltskontod, mis on enamasti kellegi reaalse isiku lisakontod või spämmimiskontod. Neil on ka mitmed meetodid, kuidas tõestada, et konto pole reaalse inimese (kasutab valenime jne).
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 18:03
esiteks kes tuvastamisega vaeva viitsib näha? teiseks tee uus meiliadre ja ka konto,see juba nii nämmutatud teema siin et ära hakka lugupeetud algataja jalgratast leiutama,teine asi oleks see et olgu vanemate olijatega kuidas on aga kes uued tulevad saavad konto teha läbi pangalingi nagu osta.ee siis oleks kontroll olemas ja asi ammendunud .minuarust jott ise pakkus ka seda mõtet kunagi foorumis.kas oli nii jott?
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 18:08
Tõestamine on suht keeruline, sest isegi samast arvutist võib lehel käia mitu inimest. Ainuke kindel tõend oleks samad pildid.
Ja keda see üldse huvitab? Mida rohkem kasutajaid, seda kallimalt saab reklaami müüa.
Milleparast on eesti telekanalitel kolmandik ajast reklaam? Sellepärast, et vaatajaid vähe ja reklaamisekund odav.
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 18:25
Ei ole see nii keeruline midagi, aga nt Facebook kasutab meiliaadressi ja telefoninumbriga kinnitamist, muidugi võib ka mitu numbrit olla, kuid see teeb raskemaks asja. Samuti kasutab FB sellist meetodit, et sa pead panema kokku enda sõbralistis olevate inimeste pildi ja nime, see näitab siis ära, kas reaalselt tunned inimesi või oled suvakaid lisanud. Neil peaks veel olema erinevaid algoritme, mis jälgivad kasutaja käitumist, nt kui palju inimesi lisab ja kust nad leiab, kus postitab, kui paljude gruppidega liitub jne. Siinne sait on muidugi FB-ga võrreldes väga ajast ja arust (mulle tundub, et see on pmst vanale rate'i platformile ehitatud, lisades, eemaldades ja lihtsustades mõningad asjad ning muutes väljanägemist, foorum on üldse kõige algelisem neist, mida mäletan olevat kasutanud) ning praegu midagi sellist ei võimalda. Kuid IP-aadressi ja kasutajate käitumist peaks adminid ning moderaatorid siiski jälgida saama mingil määral. Pangalingi variant oleks kindlasti ka mõeldav, Hinnavaatluses on ka see võimalus, kui ma ei eksi.
Viitsimisest ei saa siin juttu olla, tuvastamisega peaks tegelema sait ehk siis adminid, moded. Kui neid on liiga vähe, siis tuleks juurde palgata jne.
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 18:34
jotti kommentaaridega 100 prossa samal tuulel,teemaalgatajaga aga siis et mustlallitsil on iga kontoga ka uus kõnekaardi number nii et ära hakka miskit tõestama kui see juba tõestatud on ainuke reaalne piirang on läbi pangalingi kuna uut pangaarvet ei viitsi ja ei saa nii kergelt luua ja kui seda aktiivselt ka ei kasuta siis see blokeerub
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 19:07
Kes see mustlallits veel on? Sellist ma pole mainindki.
Jah, selle kohta ma ma ütlesin juba. Kuid võimalusi on siiski rohkem. Ja hetkel jääb mulje, et siin vist ei tehtagi nn võlts- või lisakontodega midagi ja see muidugi õige pole!
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 19:13
jah kulla mees said aru ja jumal tänatud jõudis ka kohale,siin nende asjadega ei teha tõesti midagi nii et ära hakka ka maailmaparandajaks aga mustlaslitsi kohta otsi teemat mustlaslaager läheb taevasse, see juba mitmes teema kuna mustlaslitsil modede seas patroon kes foorumist teemasid aeg ajalt kustutab kui need liiga piinlikuks ostuvad,loe saad targemaks
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 21:40
Kas tõesti on kellelgi kohe mitu kontot?!!?!? Issand kui hirmus
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 21:55
Suhkruvett ? istu, hinga rahulikult, ära koorma vana südant sellise ehmatusega
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 22:07
Tänan Vants, natuke on juba kergem...........kuigi suhkruvee asendasin uue pühade eripruulõllega! ...nii igaks juhuks
˅ näita rohkem ˅
2015-11-12 22:45
Kas siis noormees ei teagi, et FB on CIA oluline infokanal ja seal ei saa lasta korralagedusel sündida. Ilmselt siis ükski soliidne luureorganisatsioon ei soovi iha.ee'le sponsoriks hakata.
˅ näita rohkem ˅