Foorum
2010-10-20 12:16
Kas moderaatorid või administraatorid saavad panna ka foorumikeeldu mõnele kasutajale?
Kuna iha.ee foorumeid ei toimeta (nii on reeglites kirjas), siis kas korduvate foorumireeglite rikkujat on võimalik ka karistada nt foorumikeeluga mõneks ajaks?
Või siis anda osadele kasutajatele foorumi toimetamise õigused.
Hetkel on foorum nagu üks laat kus teemadest suuremalt jaolt kinni ei peeta ning paljud foorumiteemad on muutunud jututubadeks.
Isiklikult mind ajab see marru, ning kuna olen osalt foorumisõltlane (lausa jumaldan diskuteerida ja vaielda) siis kardan et ütlen kellelegi varsti pahasti ning siis pannakse mu konto kinni. Selle vältimiseks, äkki saaks mulle kohe vabatahtlikult foorumikeelu peale panna, enne kui see juhtub?
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 12:36
Sellise jutu peale saad varsti soovituse nagu mina, et kui ei meeldi, ära tule foorumisse
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 12:43
Foorumi-sõltuvuses inimesele selline soovitus ei mõju ju
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 12:56
aa, endale tahad keeldu peale panna. no palun
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 13:05
nicedude-ära seda soovi endale küll taha saada , sest sellega kannataksid kõik foorumis osalejad.
sinu arukaid kommentaare on meeldiv lugeda. ära lase end häirida mõnest tegelasest.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 16:10
vabandust, ma niisama uuriksin. tahtsin teada, millistele "foorumireeglitele" sa nicedude enne viitasid? peale foorumlaste endi ei tee keegi siin mingeid reegleid. nendel teemadel on räägitud ja sellest tehti teemagi. ja mingi plaangi sai tehtud, kuidas seda siin parandada. mis nüüd?
ja siis muidugi huvitab mind see, et kellele need keelud siis panna tahetakse. seda peaks siis tegema enamusele siin suhelnud inimestest. huvitav kes siis siin suhtleks, kui neid enam ei ole? või on mingid kindlad tegijad, kellele sa tead, et tuleks piirang panna vms? ma tean ka, kelle tegutsemist ma natukene piiraksin, kuid teisalt - ei ole see minu arvustada, mida teine siin teha tahab. kuni mina suheldud saan ja ta sellega mulle mingeid piiranguid ei pane, seni olgu. see on minu arvamine.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 16:39
Mina olen saanud igast teemast vajaliku teadmise, ei saa küll väita et kõik kohad oleksid ära läbustatud. see teemadest väljavalgumine võib asja teinekord üleüldiseks virr - varriks muuta kuid see on paratamatus - üks väidab miskit, teine haarab sõnasabast kinni ja no ikka ju vastad või kuidas? Arvan et teatavat laadi mängulisus on siin omal kohal.
Ise veedan ka enamuse siin olevast ajast just foorumis, mõned juba tunnevad huvi et mida ma siin küll nii pikalt teen, ei ma tahtvat tutvuda ega midagi. No ei hakka ju igaühele üle seletama. Paljudega suhtlengi just portaalisiseselt, ei võta kõiki privaat msni.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 19:20
Juuksur:
Kui sa märganud pole siis postituste reeglid on kirjas iga kord kui sa postituse teed sellesama akna all kuhu sa oma postituse sisestad.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 19:23
Ja veel Juuksur.
Kui sa veidike kriitilisema pilguga teemasid avaksid siis sa näeksid et tõesti just see "Enamus" kes siin foorumi teemade all kommenteerimas käivad ongi need kes pidevalt teemast aina välja või mööda räägivad.
Kordan oma sõnu veelkord:
Ükski foorum ei ole jututuba. Kui keegi omavahel suhelda soovib siis tehke seda postkasti kaudu või jututoas.
Siis ei jää see pläma iha portaali serveruumi ristustama vaid kustub teatud aja tagant.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 20:23
muide ei ole jah märganud neid. olen kuidagi nendeta hakkama saanud,ei ole pidanud manuaali olema. ei ole nende paragrahvidega ka probleeme olnud.
miks ma peaksin olema kriitilisem? ma ei tegele teiste märkamisega. mu on muud ka teha, kui märgata seda, mida teised mingites teemades teevad või kus nad suhtlevad.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 21:20
nicedude, su kriitika pole eriti konstruktiivne, see pole ka väga efektiivne, öelda lihtsalt et ärge tehke nii, kuna mulle see ei meeldi. Sinu probleemile otsiti juba lahendusi, kuskil päevateema all, ja sellest tuli ka lahendus tegelikult, kui viimase aja olukorda inspekteeriksid, siis valdavas enamses teemasi ei uputata lausläbusse enam. Otsi see teema üles, kus selleteemaline arutelu toimus, mõtle, ja kui sul tuleb veel häid ideid, siis räägi välja, arutame ja võimalik et jõuame kuskile ka välja. Aga võõras kirikus lambist oma piibliga vehkimine lihtsalt tasalülitab ka head ideed
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 22:08
oi andke mulle andeks et ma teie päevasisustamise kirikusse astusin ja teie meeldivat tuju rikkuda püüdsin
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 22:15
Võibolla ma loll...
aga mis saab olla konstruktiivsem kui leiutada viis kuidas tasuta foorumit toimetada?
Usun et minusuguseid leidub veelgi kellele see laat närvidele käib ning kes hea meelega suunaks aeg foorumis inimese teema juurde tagasi ning kui seda teha ei taheta saadaks hoiatuse mille eiramisel järgneks foorumi keeld.
Lihtne, kiire, effektiivne ja mis saidi omanikele põhiliseim - TASUTA kord majas.
Ja keegi siin veel tõi välja et "Kui neid praeguseid kommenteerijaid ei oleks kes siis üldse foorumit külastaks?"...
selle peale ütlen oma suhtlemiskogemuste põhjal - ihas on tekkinud juba arusaam et foorumisse ei olegi mõtet oma nina pista sest seal keegi ei räägi teemast ning mingid kohalikud kunded ajavad oma lampi-juttu seal, mis ei puutu absoluutselt teemasse. <-- See muide ei ole minu väljamõeldis vaid vähemalt 6 iha.ee kasutaja suust tulnud ütlus... sellele tasuks mõelda.

P.S. ja ma mitte ei kritiseerinud, vaid tõin ka omapoolse nägemuse välja kuidas asi toimida saaks. See toimib teistes foorumites ning toimiks ka siin.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-20 22:37
sa ikkagi ei otsinud seda teemat üles. seal oli mitu konstruktiivset ettepanekut, üks mis kõige paremini toimub, oli läbu koondamine ühte teemasse, aga oli veel teisigi, mida vahelduva eduga ka järgitakse, näiteks toon sulle selle, et kui teises teemas hakkab jutt teemast välja minema, kolitakse see jätk sinnasamma läbu teemasse, Hetkel siin sa lihtsalt vingud, sa ei saa ju tõsimeeli pidada konstruktiivseks ettepanekut, et olge kõik nagu mina
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 06:15
et nicedude teaks, millest me räägime, siis link ka - http://www.iha.ee/index.php?mode=forum&main=17&post=46503
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 07:17
Minu ettepanek ei olnud kaugeltki mitte "Olge nagu mina".
Ettepanek oli anda foorumi toimetamise õigused mõnele kasutajale kes seda tööd vabatahtlikult teeks.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 08:26
ja kes oleks sinu arvates see, kes sellisest vastutusest huvitatud oleks?
kes tahaks sinu arvates teiste eest vastutada ja samas nende vastutusele võtmisega tegeleda, tunneks siinset suhtlemist, tavasid jm ja samas teeks seda, mida temalt tahetakse. ja erapooletult. et keegi ei hakkaks siin enda huvides tegutsema.
kas sa tead, millise vastutusega tegemist on? usaldaksid sa selle siit kellelegi?

muide, kui nüüd nendesse reeglitesse jälle süveneda, siis seal all on ka olemas selline link nagu „teata halvast kommentaarist“. ma ei tea, kas see link ka toimib, aga võiks seda proovida. kas seda on tehtud kunagi? siis saavad need, kes mingite arvamustega rahul ei ole, ennast natuke rahulikumalt tunda. vähemalt on nende peale mõeldud
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 09:25
ja ära muuda arvamusi, kui sa nendest aru ei saa.
viitan sinu vastusele:
Ja keegi siin veel tõi välja et "Kui neid praeguseid kommenteerijaid ei oleks kes siis üldse foorumit külastaks?"...
ma ei ole midagi sellist arvanud.

minu arvamus oli - „....... et kellele need keelud siis panna tahetakse. seda peaks siis tegema enamusele siin suhelnud inimestest. huvitav kes siis siin suhtleks, kui neid enam ei ole? või on mingid kindlad tegijad, kellele sa tead, et tuleks piirang panna vms?“
ma viitasin enda vastuses „enamusele siin suhelnud inimestele“.

enamus st seda, et need on inimesed, kes siin natuke suhelnud on või suhtlevad, arvavad jne. vahet kellelgi tegemata.
sina rääkisid mingitest praegustest. ehk siis arvatavasti sellest nn valdavast enamikust,
kes siin suhtleb, arvamusi vahetab, arutleb jne ja kelle suhtlemine valdavalt ka teistel arutlemisel/arvustamisel on.
märkad vahet meie arvamustes?

ma viitasin enne teemadest kinni pidamisele. enamik siin suhelnutest tahabki arutleda ja tegelega millegi muuga kui see tavaks on. see tundub nendele nt huvitavam vms.
nii et kui teemadest rääkida, siis tuleks tegeleda ka nende teistega, kes siin midagi avaldavad. või sinu arvates nemad ei suhtlegi siin?
kui neile teistele ka selline valve teha nagu „enamikule“, siis ma ei tea, mis sellest muutuks. vist ei muutugi midagi. kui neid enne märgatud ei ole, siis ei tunnetata ka seda muutust arvatavasti. teine tulemus oleks siis, kui see nn valdav enamik vaikima sunnitakse. vat siis on tunda muutust. ja siis ma ei teal, kuida nende teistega on, kes muidu suhtlesid. et kas nemad ka mingit muutust siis tunnetavad või mitte.
arvatavasti huvi tuntakse ikka suhtlemise. vastu, see ei muutu. suhtlejad vahetuvad.
ja seda nii kaua, kuni tekib teine nn valdav enamik, kes teisi enam ei rahulda ja sunnitakse vaikima.

ma arvan, et tegelikult tuleb arvestada nii selle kui ka teise enamiku tahtega.
kui see teine enamik ka arvab, et neil oleks huvitavam kui see valdav enamik enam siin ei suhtleks, siis muidugi. tehke seda.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 10:48
teen ettepaneku.... Foorumi toimetajaks, lp.Nicedude.

PS. Ettepanek esitatud täie tõsiduse ja vastutustundega
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 11:51
aikon - niisiis, kui selline lahendus ei peaks enam kedagi rahuldama, siis saame hakata sinult midagi tahtma nt vastutust.
või hakkad modereerima
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 12:01
Mina vastutan enese sõnade eest ja tegin vaid enesepoolse ettepaneku, kui on teisi ettepanekuid, siis olge lahked.
Modereerima ma ei hakka, mina esitan vaid teemakohaseid ja lakoonilisi kommentaare...kui pean seda vajlikuks.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 13:40
Nojah. Samas kui keegi püstitabki mõne tõsisema teema, siis kui palju sinna vastajaid on? Paar - kolm, neli.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 13:53
mina hindan foorumi toimetajaks-kasutajaid Uman või Nicedudet.
mõlemad arukate,sisukate,mõtestatud kommentaaridega teemades.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 13:58
võimalused millegi tegemiseks ja arutlemiseks on tegelikuolt olemas olnud - see ei ole muutunud, aga sellega ei taheta tegeleda.
showbusiness on see, mida tahetakse ja kellelegi tundub, et siit seda saab. peale seda, kui need muud huvid on rahuldatud
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 14:33
Umanit ju pole enam.
Eks site omanike huvita ka rohkem külastatavus, olgem ausad, kui paljud meist viitsiks siia sisse logida kui poleks foorumit? Mina mitte st foorum on üks põhjustest miks ma viitsin siin veel eksisteerida...
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 15:25
Seneca kasutaja ka kadunud-üks arukas ja asjalik tegelane vähem siinses keskkonnas.
Foorum on foorum .Paljude kasutajatega on saadud minna üle suhtlemisele postkasti.
˅ näita rohkem ˅
2010-10-21 15:28
Senecaga suhten mujal, tal tekkisid site haldajatega probleemid. Oli jah mõistlik noormees.
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 12:50
Tundub et mulle vist ikka ei anta foorumikeeldu
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 12:59
oi kas lapsele tehti liiga, pole midagi pai pai saad yle ,vaata kullake ära alusta midagi ,mida lõpetada ei suuda
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 13:07
mis? foorumikeeldu, sulle? kes tahtis panna?
tegelikult ma tahaks teada, millal mina selle erandi saan. pidi ka nagu midagi olema, aga ei ole
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 14:24
Keegi ei pidanud panema - ma ise palusin
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 14:52
endale keeldu? ja keegi ei kuulnud sinu palumis siis siin?
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 17:35
Juuksur, ega sina seda endale looda saada.?Oled siin meil toimekas tegelane.
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 20:15
Risto on meil kui kassi saba, seal kus Juuksur, Risto kohe järgi
˅ näita rohkem ˅
2010-12-06 20:27
muidugi. kuna tegemist ongi kassiga, siis arusaadav ju. ega tegemist ei ole mingi sabata kassiga
˅ näita rohkem ˅
2010-12-07 01:04
Kosmeetik, sind tunnen ma paraku vähem? kas mingi kadedus ilmneb sellest?
˅ näita rohkem ˅
2010-12-09 18:45
Kas mõni moderaator / administraator vahest nendele soovituste teemadele vastab kah?
˅ näita rohkem ˅
2010-12-09 19:43
Loe eelnevaid teemasid, siis näed..
˅ näita rohkem ˅
2011-11-06 00:45
Nicetude,sul pole midagi pödeda on selgelt näha et sinusugused tallalakkujad on nii foorumis kui ka jututoas väga heas nimekirjas.
vastupidiselt neile kellel on julgust öelda mõnele naisele et see on paks,mitte hakkata rääkima volüümikusest
˅ näita rohkem ˅
2011-11-20 17:07
aivos vaata minu ja sinu vahe on selles, et mina oskan inimesele öelda, et ta pole minu maitse nii nagu ühele kombekale inimesele kohane on - sina aga seda ei oska. Ilmselt just minu enesekriitika minu enda käitumismaneeride kohta on see, mis inimesi minusse kiinduma paneb. Elementaarne enesekriitika võiks olla igaühel ja just see teema oligi loodud tänu minu enda enesekriitikale, kuna mingil hetkel ma nägin, et mind hakkab häirima see, mis foorumites toimub ja ma tundsin, et ühel hetkel ma võin kaotada oma enesevalitsuse ning kellelegi väga kombetult ma labaselt öelda (nagu sul aivos see kombeks on) - ausõna ei tahaks muutuda sinuga ühesuguseks seepärast ma kunagi foorumikeeldu palusingi.
Õnneks ma kasvatasin veidi iseloomu ja hoidsin ise foorumitest eemale (mida teen siia maani) ja seetõttu polegi see teema enam aktuaalne.
˅ näita rohkem ˅