Foorum
2010-03-12 07:54
Jääb selgusetuks, mis õigusega on IHA.EE omastanud õiguse minu pildi pealt raha teenida!!!! Mina seda andnud justnagu ei ole!!!
Ja vip ma ka ei ole!!! Ja ei teeni ma ka selle pealt mitte midagi????!!!
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 08:29
Aga sa tee proovi ja pöördu õigusorganitesse
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 08:36
usun, et uurin ka. hetkel plaanin juristiga konsulteerida asja üle. Minu pilt ja minu õigus!!!
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 08:42
Anna siis meile kah teada mida juristilr teada saad.
Soovitan kopeerida endale ka lehe kasutusreeglid ning siis juristilt küsida vastavalt sellele kas iha.ee oma legaalseid õigusi nii käituda
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 10:22
Andmete töötlemine

Käesolevate reeglitega nõustudes on KASUTAJA andnud TEENUSEPAKKUJALE nõusoleku töödelda KASUTAJA poolt TEENUSES avalikustatud informatsiooni, seehulgas TEENUSES olevat/olevaid pilti/pilte ning muid KASUTAJA poolt sisestatud isikuandmeid:
1. TEENUSEPAKKUJA poolt TEENUSE osutamise eesmärgil;
2. TEENUSEPAKKUJA poolt teeninduslikel ja turunduslikel eesmärkidel, seehulgas selleks et pakkuda KASUTAJATELE personaalsemaid, mugavamaid ja uuenduslikke lahendusi nii TEENUSE omanike poolt kui ka TEENUSEPAKKUJA koostööpartnerite kaudu.
3. TEENUSEPAKKUJA omadel eesmärkidel tingimusel, et KASUTAJATE andmete, seehulgas piltide, kasutamine ei ole vastuolus üldkehtivate eetikanormide ja Eesti Vabariigis kehtivate õigusaktidega
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 11:40
kasskoer:
Sa tõid väga hea punkti välja... sellega iha.ee rikubki minu silmis autoriõigusi sest reegel ütleb:
Käesolevate reeglitega nõustudes on kasutaja andnud teenusepakkujale nõusoleku "T Ö Ö D E L D A" kasutaja poolt teenuses avalikustatud informatsiooni.....blablabla..... 2. TEENUSEPAKKUJA poolt teeninduslikel ja turunduslikel eesmärkidel, seehulgas selleks et pakkuda KASUTAJATELE personaalsemaid, mugavamaid ja uuenduslikke lahendusi nii TEENUSE omanike poolt kui ka TEENUSEPAKKUJA koostööpartnerite kaudu.
Piltide ja muu informatsiooni töötlemine EI OLE minu arvates sama mis müümine. Mina näiteks mõistan et töötlemine tähendab pildi õigesse mõõtu lõikamist ning paigutamist vastavasse raami pannes sellele pildile näiteks iha.ee logo.

Ning sinu toodud punkt 3 on minu arvates seetõttu vastuolus EV põhiseadusega:
TEENUSEPAKKUJA omadel eesmärkidel tingimusel, et KASUTAJATE andmete, seehulgas piltide, kasutamine ei ole vastuolus üldkehtivate eetikanormide ja Eesti Vabariigis kehtivate õigusaktidega

EV Põhiseaduse II peatükk - "PÕHIÕIGUSED, VABADUSED JA KOHUSTUSED" ütleb nii:
§ 39. Autoril on võõrandamatu õigus oma loomingule. Riik kaitseb autori õigusi.

Ma ei ole küll jurist kuid mina näen siinkohal küll et minu autoriõigusi rikutakse... aga noh .. ma liiga laisk et asjale juriidiline uurimuskäik anda. Küll aga lihtsalt tõin välja teistele mõtlemisainet.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 12:04
Autoril on õigus pilte lisada ja need eemaldada. Me ei müü pilte vaid vip-staatust, mile omandanu näeb kogu lehekülje sisu, sealhulgas ka videod ja kõik avalikud pildid ning saab muid tenuseid.
Näiteks: kui on sait, millele kasutajaks registreerumine on tasuline ja selle tasu maksnu näeb lehekülje täit sisu, siis on see põhimõtteliselt sama (maksad, selleks et näha ja ka suhelda), see ei ole piltide müük.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-12 12:50
Mina näen küll et te müüte kasutajate piltide vaatamisvõimalust ilma kasutaja otsese nõusolekuta neid müüa. Lihtsalt te müüte seda koos teiste teenustega mille taha peitu pugeda
aga jällegi ... mul on ükskõik kuid siiski meeldib diskuteerida
˅ näita rohkem ˅