Foorum
2012-10-06 15:03
Tere

Ma ei tea, kas keegi siit on tegev ka sellises virtuaalses-reaalses kogukonnas nagu CouchSurfing...
(Keda huvitab, aga ei tea, siis guugeldagu, ei hakka siin pikemale tutvustusele serveriruumi ja bitte-baite raiskama)

Mina ise olen. Ja sealse kogemuse põhjal tekkis mul üks idee, mille viskaksin siinkohal õhku.

Nimelt on seal samuti kasutajate virtuaalsed profiilid jne (muidugi oluliselt vähem anonüümsed ja enam tõsised-sisukad jne), saab ennast tutvustada (vähemalt osaliselt etteantud formaadis), panna pilte jms. Ehk et üsna sarnane siinsega (ehkki keskkonna-kogukonna eesmärk on muidugi hoopis teine). Aga lisaks on seal veel midagi, mida siin ei ole. See on inglise keeles "references", mida võiks tõlkida kui "viited", aga ehk ka "soovitused" (või teatud juhtudel hoopis hoiatused). Olgu siin ja edaspidi "referentsid", vabandan juba ette anglitsismi kasutamise pärast.

Need on siis lühiiseloomustused või tutvustused, mida üks kasutaja teisele kirjutada saab. Reeglina siis need, kes on ka päriselus kohtunud - nt üks on teist majutanud või ollakse koos reisinud vms. Enamasti on need positiivsed ja sõbralikud (nt majutas mind väga lahkelt, andis süüa kah, sõidutas ringi või tegi linna peal ekskursiooni, hästi huvitav vestluskaaslane jms), aga on ka negatiivseid (ei ilmunud kokkulepitud ajal kohale või ei võtnud ulualla, ehkki oli lubanud; kodus jubedad tingimused, külalisena sõi mu külmkapi tühjaks või helistas mu kodutelefonilt teisele poole maakera, vms).

Jäin siin ühekorra mõttesse - kuipalju huvitavam (või ehk ka komplitseeritum?) võiks käesolev portaal olla juhul, kui ka siin oleks selline võimalus...

Näiteks võiks mõni naine kirjutada mõne mehe kohta "Igavene jurakas riist, keppis mind poolteist tundi jutti, sain X orgasmi ja olin lõpuks täiesti oimetu". Või siis ehk hoopis "Suuga teeb suure linna..." (mille all võib muidugi mõista nii ühte kui teist ). Loomulikult võivad samamoodi ka mehed naisi kommenteerida. Ehk siis - mitte siin foorumis (mida loeb ilmselt siiski vaid vähemus), vaid konkreetselt ankeedi juures, nii et see oleks nähtav igaühele, kes selle konkreetse ankeedi avab.

Kuritarvituste ja põhjendamatute rünnakute vältimiseks võib olla selline seadistus, et referents muutub avalikuks alles peale selle heakskiitmist kommenteeritava poolt, või siis on võimalus see maha kustutada (nagu praegu piltide kommentaarid) vms. Tulemuseks oleks muidugi ilmselt see, et järele jääksid ainult positiivsed referentsid . Aga vastasel juhul oleks liiga palju võimalusi teiste inimeste põhjendamatuks ründamiseks või halvustamiseks not least libakontode alt. Libakontod on vist ametlikult küll keelatud, aga kes seda kontrollida ja jõustada suudab...

Muidugi võib libakontode alt uhada ka kiitvaid hinnanguid, aga pikema aja peale joonistub mingi profiil siiski selgelt välja. Kui sind on kommenteerinud keegi, keda omakorda on kommenteerinud keegi, kes on või tundub usaldusväärne (teda on omakorda kommenteeritud), jne jne. Just nii see CouchSurfing'us toimibki. Ka seal on ju eelkõige virtuaalsed profiilid. Ehkki enda identiteedi tõendamist (et oled ikka reaalne inimene - ning sealjuures just see, kellena ennast esitled) soositakse igati, ei ole see siiski kuidagi kohustuslik. Väga palju toimib usaldusel. Mille aluseks on muuhulgas ka needsamad referentsid.

Tõsi, siin ja praegu on olemas piltide kommenteerimise võimalus, aga see pole ikka kaugeltki see. Kui pilte pole, ei saa üldse kommenteerida - ja kui ka on, siis peaks see võimalus ikkagi vaid piltide jaoks jääma, muidu tekib liigne segadus.

Kas on väga hull ja jabur mõte? Mida arvatakse? Not least adminnide-moderaatorite poolelt. Muidugi võib ka täiendus- ja parandusettepanekuid jms teha

Päikeselist sügist
VV

P.S. Igaks juhuks vabandan, kui selliseid ettepanekuid ehk kunagi kusagil juba tehtud. Diagonaalis siit pilku üle lastes ei hakanud küll kusagil silma...
˅ näita rohkem ˅
2012-10-06 16:32
See loob lihtsalt suure hunniku eelarvamusi ja ebareaalseid ootuseid. See pole ometi prostituutide foorum, kus kõigil on mingid skoorid juures.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-06 16:44
Ei pidanudki silmas mingeid skoore, vaid kasutajate verbaalset (mitte tingimata oraalset ) kommenteerimist. Kes on asjalik (ja kes mitte), kes usaldusväärne (ja kes mitte), kes voodis hea (ja kes mitte), kes niisama tore ja südamlik inimene (ja kes mitte). Jne.

Nii nagu CouchSurfing'us aitavad need referentsid otsustada, keda julgeda ulualla võtta (ja keda mitte), või kelle juurde ise minna (ja kelle juurde mitte).

Siin ilmselt oleks see abi vaid ühepoolne - aitamaks naistel otsustada, kellega [meestest] võib ja tasub reaalselt kohtuda. Valdav enamus siinseid mehi ilmselt sööstaks kohtuma mis iganes suvalise naisega, kui see vaid ennast kätte annaks. Et oleks vaid kusagil saadaval mõni auk, kuhu sujuvalt siseneda saaks . Ei nad siis enam mingeid soovitusi-arvamusi lugema hakkaks...

Aga tänud arvamuse avaldamise eest! Vox populi - vox dei.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-06 16:50
Asjal oleks vaid siis jumet, kui oleksid välistatud varikontod. See aga eeldaks anonüümsuse olulist vähendamist. Samuti peaks saama kommi kustutada vaid mode. Noh ja laimajate kontod saab ju kinni panna ja uut teha ei saa, sest üks on juba olemas.
Huvitav oleks teada, et kui selline asi läbi läheks, palju siis siia üldse kasutajaid jääks
˅ näita rohkem ˅
2012-10-06 16:54
Aga sa võid oma ankeedile koguda kasutajate arvamusi endast
Näiteks Ats ja Juts arvavad sinust seda ja Kati ja Malle arvavad toda.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-06 17:02
Ma olen isegi seda vaadanud, et mida vähem inimene endast kasvõi ankeedis lahti kirjutab, seda huvitavam inimene on. Iga asi mida endast kirjutatakse või teeb seda keegi teine, annab hea aluse totakateks eelarvamusteks. Kusagil äriteemalises foorumis on see õigel kohal, sest seal liigub raha. Aga iha on lihtsalt suhteportaal.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 14:55
Mis tähtsust on üldse mingil suvalise kasutaja arvamusel? Minu jaoks näiteks ongi siin vaid kasutajad...Ma igatahes ei oska siin kedagi võtta kui konkreetset inimest... kasutaja iha-s on midagi muud, kui inimene reaalis...aga naljanurgana ja igavuse peletamiseks, ajaviiteks sobiv koht siiski
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 15:05
sirruke,aga mõtle, kas sina tahaksid olla võetud inimesena? kas sulle meeldiks, kui sinuga suheldaks vaid nalja tegemiseks ja igavuse peletamiseks? kui sul näiteks mured endal on. tahad nii? ka sulle läheb teiste arvamus sügavale. sulle on teiste arvamus tähtis
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 20:31
Eks iga idee leiab meie foorumis alati ainult mahategemisi, mitte konstruktiivset kriitikat.
Asjal oleks muidugi jumet, kuid seda peaks korraldama natuke teisiti.
Näiteks, et lehel oleks sellest lisavidinast ka kasu, siis peaks see referentsimine olema võimalik ainult VIP kasutajatele - ehk siis toob saidile reaalset tulu ning samas ka lisab ehk mõne inimese jaoks natuke ka lisaväärtust VIP konto omamisele.

Mis puutub kirjeldatud "lubamisele kommenteeritava poolt", siis see küll õige ei ole, kuna siis ei jõua mitte ükski negatiivne kommentaar ega hoiatus reaalsuse ette, kuna kommenteeritav ei laseks ju enda kohta halba üles riputada (ning näiteks petturid enda kohta hoiatusi).

Samuti võiks inimest kommenteerida (referentsida) ainult sõbralisti liikmed - see oleks isegi loogilisem. Ning sõbralistist kustutades ei tohiks need kommentaarid kaduda. Samas selline lähenemine kaotab võimaluse hoiatusteks, kuna petturid jagaks selle kiiresti välja, et kui pettus toimunud, siis tuleks see inimene koheselt kustutada oma sõbralistist.

Tegelikult on ideel jumet päris palju, kuid seda peaks natuke sügavamalt analüüsima.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 20:41
Enamus naisi saaks siin teenimatud tiitlid.
Siin on palju mehi, kellele viisakas keeldumine nii suur egopauk on, et järgnev kiri koosneb ainult ebasensuursetest väljenditest!

Ühesõnaga ei mõtteteral asjaliku jumet!
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 20:43
parandus¤

ei näe
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 20:43
parandus¤

ei näe
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:02
Aga ma ikka ei saa aru sellest asjast. Okei tutvun ihas naisega, ütleme, et seksin temaga ja siis ma suurest õnnest kirjutan talle ägeda referentsi ja kõik teised mehed lennaku ka peale? Minumeelest on see küll väga haige asi. See mida mina teen, onju minu isiklik asi ja kui ma loen mõne naise kohta siin kommentaari: "Kepib ägedalt", siis ma elusees sellise naisega lähemalt tutvuda ei soovi. See naine muutub hetkega kaltsuks.

Tõesti hädavaresed siis koguaeg üritavad kuidagi odavalt ja mugavalt oma asju läbi ajada...
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:10
"Kepib ägedalt" ütleb nii mõndagi selle mehe kohta, kes sellist asja referentsiks kirjutab.
Selle väljendiga seoses ma näeks koheselt veelgi rohkem boonust antud süsteemil.
Need referentsid võiks olla nähtavad ka kommenteerija enda lehel (keda ja kuidas ta siis kommenteerinud on). Paar sellist lauset ja see vend ei saa enam ühtegi naist siit lehelt - ja las ta siis nuputab, miks see küll nii on
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:12
Miks sa nüüd sellest "kepib ägedalt" sõnapaarist kinni haarasid. Pole vahet mida kirjutatakse, inimesed hakkavad hoopis eemale hoidma kuna nad tunnevad end nagu turukaubana. Mis selle asja point on? Ma saan aru kui proste hinnatakse, sest nad on sellise tee ise valinud, aga kui naised siin prostideks sedasi liigitakse, mida see annab?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:12
Tahsin just kirjutada, et see tuleb aonult kasuks prostituutidele, nii mees kui naissoost tegelastele.
Tõstab turu väärtust.

Pigem võiks olla selline featuur, et kas isikut on päriselt nähtud või ei ole. Võiks mingi sugupuu joonistuda, et kes on keda päriselt näinud. Tegemised ei ole olulised. See vähendaks varikate osalust kõvasti.
Samas jällegi tekib mingi ring, kus vaatad, et kõik on kõiki näinud ja tekib kohe omavaheline huvi, et milline ta siis on ja kes ta on ja anonüümsus on hoobilt pühitud.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:15
Kui kontosid saab teha igas minutis uue, siis ohvriteks ongi põhikasutajad. Kas sa tahaksid parma, et mingi pettunud naine sulle sellise jabura hinnangu kirjutaks, nagunii ei taha. Tehakse 5 kontot ja sina saad 5 tükki kohe neid hoiatusi
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:21
Isiklikult arvan, et mida vähem on lehel kellasi ja vilesi, seda paremini leht töötab ja on avatav igast asendist ja iga vidinaga.
Sildistamine ja arvustamine käib niigi iga päev meie ümber.
Mingit väärtust see kasutajatele juurde ei anna, sest igaühega on suhtlemine ja kontekst erinev. Lihtsalt lehel on üks vidin juures, mis võib selle lehe adminnimist raskendada.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:26
Kui selliste ideedega tuleks välja naised, siis ma isegi usuks seda vajadust, aga meeste puhul on asi alati selge
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:29
Usaldusväärsuse tõstmine, võta mind mul Singeri masin
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:31
Naised võivad meest populaarsuse järgi valida küll. Kui ühte meest tahavad paljud naised, siis peab olema väärt mees ja tasub ka tahta Ükski naine ei taha, siis ei tahagi keegi. Karjavärk natuke
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:38
Mees ja naine lahutavad kohtus. Mees süüdistab, et naine on litsakas.
Naise ema kargab tagareast püsti ja karjub "Kõigile ta meeldib aga sinule ta ei kõlba!"
˅ näita rohkem ˅
2012-10-07 21:59
Kellegi teise informatsiooni järgi ei otsusta midagi. Määravaks jõuks jääb ikka kommunikatsioon!
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 08:41
Huvitav, miks su kommentaar ära kustutati?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 09:10
utha! aga siin peale minu veel naljatajaid..kas ma saan tõsiselt võtta 18-aastast noormeest, kes on 5 min.tagasi konto teinud ja mulle kirjutanud tutvumissooviga nutma jah selle peale ei hakka,naljakas lihtsalt
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 09:33
Siin on midagi vahelt kustutatud tõesti! Viimati nägin siin vingeri kirjandit hommikul enne kaheksat! Sisu kraapiv ei tundunud, ometi eemaldati...
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 09:34
Vabandan, Vigurvänta mõtlesin!
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 09:54
täiesti õigustatud käitumine minu arvates. seda selgitust ei olnud siia vaja. keegi läks üle piiri. või tahtis keegi seda lugeda?
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 11:27
Eks need referentsid kaoksid ka sama müstiliselt.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 15:50
Hmmm ... kui aus olla , siis minu arvamus on see , et see on suht mõttetu. Kas on vaja luua siis nn. kroonika taolist kollast infot inimeste tausta kohta . Paljud inimesed niigi paljuski loovad arvamusi kõlakate järgi , eelnevalt info õigsust kontrollimata .... tekib nagu küsimus , et kes hakkab nn. iseloomustuste õigsust kontrollima ? Kusjuures kaldun arvama , et siis need fake kontod hakkavadki neid kommentaare tegema ja välja mõtlema . Ma pole kindel kas näo või kehapildiga inimene hakkab neid arvamusi kirjutama . Enamikul on naine või mees , kas nad siis tahavad , et nende saladused tulevad välja ??? Mõelge nüüd ise , kui näiteks tavaelus korralik pereisa kommenteerib näiteks kasutaja ... no mis iganes näiteks Juualakenene , et a l a küll oli ikka mõnus auguke ja mõnusalt võttis suhu ja siis keegi kuskilt avastab , et eh see ju naabri Jürka kes kommis ... no ma ei tea . Taas üks lõhkine perekond juures või Jürkal töö juures seksivägilase plekk küljes. Pigem toob see kommide jagamine kahju täiesti reaalsetele kohtujatele kel erinevad huvid erinevate teemade vastu. See keda kommitakse .... temal ei pruugi sellest ei sooja ega külma olla aga kannatab hoopis kommija ise. Seega minu arvates jäävadki need nn. pilditud ja valeinfo levitajad ning siis kõik veel loevad ja usuvad ka takkatipuks selle kommi panijat. Pelgalt minu tagasihoidlik arvamus.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 19:00
Minu eileõhtune "kirjand" käsitles kasutaja 'foxy' personaalküsimust. Kes siin foorumis käesoleva arutelu raames mind hiljuti isiklikult ründas, 'argumentum ad hominem' põhimõttel, asjast endast (käesoleva arutelu teema) sisuliselt silpigi rääkimata. Mina ise ei ründa kunagi kedagi, vähemalt mitte esimesena. Aga kui mind rünnatakse, siis mõnikord pean vajalikuks või tekib tahtmine reageerida. Nii ka seekord.

Etskae üllatust, ja ongi kustutatud, nagu näha. Ehk oli lugupeetaval siis nuppe, millele vajutada. Eriti lähedased suhted (ei hakkaks spekuleerima, mislaadi suhted nimelt) mõne adminniga, või midagi taolist... Seda juttu, et siin keegi (mõni adminn või mode vms) kõigi foorumite kõik postitused läbi loeb, neile sisulise hinnangu annab ja ebasobivad maha kustutab (omamoodi sisutsensuur või midagi taolist), võite oma vanaemadele rääkida. See ei oleks ilmselgelt kellelegi ei füüsiliselt ega vaimselt jõukohane. Kui mõni neist puht juhuslikult selle otsa siin komistas, siis on muidugi iseasi.

Muidugi võib panna kahtluse alla (ja möönan seda ka ise), kas minu postitus siia konteksti sobis. Teema mõttes just. Sellest ka "kirjandi" lõpulause - vabandasin offtopicu pärast ja selgitasin, et kui mind on rünnatud mingis konkreetses kohas, siis pean vajalikuks reageerida samas foorumis ja sama auditooriumi ees.

Kuna kustutatud on ka foxy-tädi algne repliik, mis andis mulle aluse reageerida (selle eest annan kustutajale siiralt au, kes iganes ta ka ei oleks), siis "peale kaklust rusikatega vehkima" ning oma "kirjandit" siia uuesti postitama ei hakka. Jäägu see arutelu siis tõesti vaid teemat käsitlema, ning hoitagu isiklikud kaklused siit nüüd ja edaspidi eemale. Kui aga kellelegi siiski huvi pakub, millest jutt oli, siis vaadaku minu ankeedi esilehele. Dubleerin selle eileõhtuse jutu mingiks ajaks (ehk nädalapäevadeks, mitte enam) sinna, ning kõik huvilised võivad sellele silma visata. Foorumit püüan taoliste isiklike teemadega edaspidi enam mitte risustada. Vähemalt seni, kuni keegi mulle selleks taas põhjust ei anna (loe: ei provotseeri).

Vabandan kõigi ees, kelle peened (või ka mitte nii peened) tunded riivatud said.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 19:07
Vänt, siis kustutatakse sinu konto ära.
˅ näita rohkem ˅
2012-10-08 19:14
Jah, ma olen ka selleks igaks juhuks valmis
Aga pole sellestki suurt õnnetust - alati saab ju uue teha
˅ näita rohkem ˅
2012-10-09 15:47
people change
˅ näita rohkem ˅