Foorum
2009-12-30 16:58
Kes seal käivad, teavad, et raske on lugeda vana teksti, kuigi vahest tahaks poindile pihta saada ja akent üles
kerida, aga niikui keegi midagi ütleb, siis alustad otsast. Tavaliselt saab sellised asjad lahendada nii, et kui
liigutad kerimisnuppu üles, siis automaatset kerimist ei toimu. Toimub siis, kui nupp on täitsa all. Teine variant
parameetrites valik - automaatne kerimine ja linnuke ette või taha. Tavaliselt on taha parem panna, eks

Lingid:

Vahest keegi viitab mingile pildile ihas vms, oleks hea kui link oleks otse klikitav. Tavaliselt mina ei viitsi seda taga ajada seal aknas ja kopeerida kuskile mujale. Muidugi kui automaatne kerimine kontrolli alla saada, siis
võibolla viitsiks ka.

Privamine:

Kuna pidevalt klikkad mõne uue siseneja nimele, et näha tema profiili, siis läheb ka automaatselt privaattekst talle. Minu arust võiks olla kuidagi keerulisem vahetada isikuid, kellele privaatset teadet saadad. Täpselt ei teagi mis see kõigile mugavam ja normaalsem on, kas eraldi nupp, topeltklikk või veel midagi muud. See südamega kutse saatmine on minu arust üldse mõttetu, ja ma väga palju ka näinud ei ole et keegi kedagi kutsuks ja päikseprillid peas privaks. Kes privab, see privab - mis teda ikka eraldi kutsuda. Küsidki kas ta viitsib rääkida või teretad, eks siis paistab, kas said negatiivse või positiivse vastuse.

Ignoreerimine:

Ok, see töötas nüüd, viimati kui mingi läbustaja keset ööd midagi räuskama hakkas, siis ei töödanud. Siiski nii igaksjuhuks võiks olla jutukaadminn mõni lisaks. Pean just silmas inimeste hulgast, kes seda reaalselt ka pikemalt kasutavad, eriti öösiti. Kui igasugu frenshkissid ja muud tegelased magavad. Uuel (lisa) adminnil muidugi peaks katuse all kõik kombes olema ja enamusega hea läbisaamine, muidu ei jõua seda kisa ära kuulata, et miks ta mind välja viskas. See oleks lihtsalt abiks, kui normaalsed inimesed tahavad rääkida, aga kari juua täis noori peale lendab. Ok, ignoreerid neid ükshaaval, aga jutukat/serverit koormab ikkagi see nähtamatu läbu. Muidugi üks variant ka mis kasutatakse, on autokikk - liiga pikk tekst mitu korda järjest ja kaod. Sama roppustega, kui ikka munnid ja käi puttsid liiga tiheldalt lendama hakkavad, kaod jälle.

Matrix:

Vahest vilgub tekstikastis mingi vana tekst, ei tea mina miks või kuidas, aga vilgub. Teiseks kasutajaid kerides venib ka vahest kogu see nimekiri imelikult välja.

Esialgu kõik, teised jutuka kasutajad võivad oma tähelepanekuid lisada, midagi muuta või vastu vaielda. Kuna programmeerija seda iga päev ei kasuta, siis ta ka ei tea mida seal muuta võiks eeldatavasti.
˅ näita rohkem ˅
2009-12-31 18:45
võiks aken olla muudetava suurusega, 10" läpakale see aken ära ei mahu
võiks tekst olla suurem või vähemalt muudetava suurusega

samas ma ei usu et seal keegi midagi nikerdama hakkab
lihtsam on kiri jõuluvanale saata
˅ näita rohkem ˅
2010-01-04 00:11
Vol. 2

Pean ikka sõnad tagasi võtma, ignoorimine töötas vaid üks kord. Järgmine õhtu hullas juba kaks rate sõpra seal. Lisaks nende jutule suutis üks neist tund aega (loe: 60 minutit) järjest klõpsida midagi iga 2 sekundi tagant, mis pani vilkuma selle punase junni seal vasakul üleval. Plusspunktid muidugi talle selle eest, miinuspunktid jutukale.

Kasutajainfo väike aken, mis avaneb vaikimisi tekstiaknas - võiks olla läbipaistmatu. Läbipaistvad asjad on muidugi stiilsed, aga kui nad ilmuvad jooksva teksti peale, mis on ka vahest erivärvi, siis on mõlemaid raske lugeda - nii infot kui teksti. Mis siis et seal seda infot väga palju polegi tavaliselt.

Kaamera aknad vahest töötavad loogiliselt, vahest mitte. St vahest mul pole õnnestunud 4 kaamerat korraga avada, üks jäi ikka tühjaks, ja vahetus juba vaadatav pilt.

Ja oletame et vaatad 3 kaamerat, kaks neist lülitab välja. Et vaadata allesjäänud 1 kaamerat suurena, siis vajutades sinna kaamera nupule, kaob ta eest ära. Vahest muidugi läheb suureks ka. Sama viga on ilmnenud ka vastupidi, vaatad suurt kaamerat, vajutad sinna 4 kaamera nupule, 4 tühja akent ees. Loogiline on ju, et see sama hüppab ikka sinna ühte esimesse väiksesse auku ja mängib edasi.

Värviline tekst - et kasutajad teineteisest erineksid. Siiski, vahest on ikka päris väsitav lugeda küll punast, küll sinist teksti - ja nii vaheldumisi. Peaks testima, võibolla oleks parem lahendus, kui saad ainult vahetada kasutajanime värvi ja tekst jääks ikkagi mustaks.

Priva akna tekstivärvi muutmise vajalikkus minu jaoks on üldse ümmargune 0.

Kasutusjuhend - olen mitu korda kuulnud nii uutelt, kui ka mõnelt vanalt külastajalt, et ta ei tea täpselt, mida üks või teine nupp või linnuke kuskil teeb. Lahenduseks oleks väike juhend/alateema jututoa sisenemise lehel. Lisaks ehmatavad mõned uued ära, kui sisenemisel küsitakse neilt mingit nõusolekut millegi jaoks - see võiks üldse kohalikukeelne olla, iha on eesti portaal.

Ja lõpuks kui kõige selle elluviimiseks on rohkem cässhi vaja - siis parameetrite ja privaatkutsete nupu vahel on täpselt kakrass selline tühi ruum, kuhu saaks teha mingi väikse reklaamikasti. Sama nagu pealehel. Kuna see on flash, saaks selle vahetumise ja kerimise teha oluliselt silmale mugavamaks ja mitte väsitavaks. Sinna võivad ükskõik kes tasulise sõnumina oma misiganes teate saata või niisama pulli teha - võimalusi palju. See otseselt kedagi ei segaks ega kohustaks kedagi, aga kui tahad ennast reklaamida või kedagi norida, siis palun kümpa ja sinu tekst ilmub jutuka üleval.

Rohkem ma sõna sellel teemal ei võta...edu.
˅ näita rohkem ˅
2010-02-06 16:52
iha jutukas on küll väga igav,sry.
˅ näita rohkem ˅
2010-03-13 01:32
ja huvitav on see et olin jutukas,suhtlesin viisakalt,kedagi ei solvanud ja kui korraks välja tulin sealt,nüüd enam sisse tagasi ei saa,soovitavad oma netiühendust kontrollida.Aga ühendusega mul kõik korras,ma ei saa aru,mis siis viga on?
˅ näita rohkem ˅