Foorum
1
2
2011-12-30 21:37
Millal muutub iha.ee kasutamine ip aadressi põhiseks??? Kelmuste ja pettuste vähendamiseks , antud ip aadress kui korra konto loonud siis rohkem sellelt aadressilt uut kontot teha ei saa.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-30 23:17
Sama IP võib olla mitmel inimesel, üks teeb konto, miks siis teised ei tohi?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 11:31
Moded saavad kontrollida IP-de korduvust ja tegelikult pole seda raske aimata kui keegi korduvkontosid teeb. Kasutatakse sellist kontrolli ju paljudes suhtlusportaalides. Mõte iseenesest hea
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 11:52
jah, blokeerime ära kõik kasutajad, kes kasutavad mobiilset internetti või kõud või üldinternetti või on samas hoones jne
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 12:28
see oli nüüd küll labane, kasskoer.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 14:12
Minul näiteks muutub IP aadress iga kord kui uuesti sisse login. Mismoodi see blokeerimine siis välja näeks?
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 16:04
IP põhisest kontrollist on siis kasu kui kasutaja IP on staatiline, s. t. ei muutu iga kord kui teil ruuter restardib ja ühenduse pakkujalt välise IP saab. Samas kui sama arvutit või internetti kasutab rohkem kui üks inimene (elukaaslane, toanaaber jms), siis oleks jälle jama.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 19:56
Mõningast ebamugavust tekitaks konto aktiveerimine sms'iga, siis ei piisaks uuest meiliaadressist, vaid tuleb joosta kõnekaarti ostma. Seda tegelast, kes siin mitutsada kontot omab, see igatahes pidurdaks.
˅ näita rohkem ˅
2011-12-31 21:31
Miks inimesed peavad laskma end häirida tühistest asjadest?
Meeldivat aastavahetust.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-01 16:45
Milleks, kui suur vend nagunii jälgib kogu liiklust.

https://www.riigiteataja.ee/akt/827848?leiaKehtiv

§ 111'1. Andmete säilitamise kohustus
˅ näita rohkem ˅
2012-01-01 22:36
See IP jutt on ikka väga jabur. IP vahetamiseks piisab enamustel ainult modemi restardist. Mis point sellel blokeerimisel oleks?
Lisaks on veel hulk IP peitmise programme ja proxy lehekülgi, millede kaudu samuti ihasse saab.
Ja mis vahet seal on palju kellegil kontosid on? Kelmused ja pettused nüüd sellega nüüd küll ei väheneks, seda on ikka päris naiivne arvata.
Teema algataja on ilmselt mingi netipihkur või pervert, kes siin tünni saanud. Sa võiksid oma mõtlemise ajupõhiseks muuta, siis ei oleks vaja ka seda IP juttu siin ajada!
Tüüpiline tard...
˅ näita rohkem ˅
2012-01-01 23:13
Mees lihtsalt kardab, et ajab samale naisele mitut erinevat juttu Ja kui ongi igal ühel vaid üks konto, siis sõbrannad võivad ju ikka vaheletõmmata
˅ näita rohkem ˅
2012-01-02 00:31
jah, niiet teleiff sa pead ikka esmalt oma pööningul suurpuhastuse tegema
˅ näita rohkem ˅
2012-01-04 01:16
Kelmusi saab pidurdada ikka enda harimisega nende vastu võitlemisel ning samas ka politseisse avaldusi tehes.
Kui ühe ja sama kasutaja kohta tekib rohkem kui 2 avaldust, siis on juba põhjust ka põhjalikumalt tausta uurima hakata.

Mis puutub IP-sse, siis jah see siin eelnevalt mainitud. 90% eesti IT-teenuse pakkujatest opereerib dünaamilise IP abil ehk siis see on sama nagu garderoobi number. Kui lahkud annad selle tagasi ja kui naased siis on võimalus et saad sama, kuid palju suurem tõenäosus et saad uue IP. Paraku Jaapani tasemele me veel jõudnud ei ole kus nt GSM süsteemi pole eal eksisteerinudki ja seal on kohe algusest peale olnud kõigi IP-telefonid ... ehk siis igal telefonil on oma kindel IP ja see on seotud lepinguga. Lepingut rikutakse, pannaksa ka see telefon igaveseks kinni ja seda enam kasutada ei saa, kuna pole sim kaarti mida sisse toppida... aga see selleks.
Palju sõltub ka sellest, kuidas iha leht üles ehitatud on ja milliseid andmeid ta salvestab.

Üks võimalus on nt süvendada seda turvalisust MAC-aadressini, kuid kahtlustan, et iha.ee-ni ei jõua reaalsed MAC aadressid vaid jõuavad vahepealsete võrguseadmete MAC-id ja selle blokeerimine tähendaks tõesti, et bloki alla satub suur piirkond või nagu kasskoer ütles nt kogu KÕU - siin sõltub kõik võrgu ehitusest ja millised andmed iha.ee-ni jõuavad.

Topeltkontod on siiski suur probleem minu arvates. Ok ma saan aru kui on paar ja neil on kokku 3 kontot (1 paarina ja 1 kummalgi oma sooga, kuna paaride kontod ei ole lahutatud kaheks osaks), kuid kui üks inimene omab 3,4,5,6-10 kontot, siis on ikka jama küll.

Pooldan kahe käega SMS-autoriseerimist (seda teeb juba ka google). Samuti pooldaks ka ID-kaardiga autoriseerimist, kuid selle suhtes peaks olema 1000% kindel et need andmed kaitstu oleks.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-04 09:16
liigkontod häirivad ehk 1e %'i iha kasutajaist, vaevalt et nüüd selliseid meetmeid siin rakendama hakatakse. kes sul julgeb ennast siia ID kaartiga jäädvustada? no-way. selle nimel et nüüd 1e %'i rõõmsaks teha, peaks siis iha ilmselt loobuma sadadest uutest kasutajatest, kes mingit id kaarti logimist nähes ilmselt SIE`sse suunduvad. ei ole loogiline see asi. ja petturlus on individuaalne, ega iha.ee ei pea vastutama selle eest, kui keegi nii loll on ja oma raha laiali loobib. selleks on teatud organid, kuhupoole pöörduda.
kui veelgi pedantsemaks muutuda, siis hakaku iha juba ka valesid pilte ja muid asju isikuliselt kontrollima. näiteks riistapiltide kuuluvust konto omanikule jne. see oleks ikka eriti ulmeline.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-04 09:31
tibi22 vahe ongi selles, et kes ja mida siit lehelt otsib.
Mina näitaks otsin kvaliteeti ja reaalsust ning kui ma teaks et siin on kõik kasutajad reaalselt ID-kaardi järgi kontrollitud, siis minu silmis oleks see leht kordades rohkemat väärt, kuna siis väheneks siin ka pedofiilia ning petturluse protsent kordades (see siis kvaliteedi kohta).

ID-kaart oli vaid üks mõte, millega isiklikult mina nõus oleksin. Reaalselt selleks et välja selgitada kuidas on parem käituda, tuleks läbi viia küsitlus.

Ja mis puutub sellesse 1-te protsenti, siis ... tead üks pettur suudab õhtu jooksul kontakti luua vähemalt 10 inimesega, kes on potentsiaalsed ohvrid. Jutt ei käi vaid sellest, et mina oskan pettureid välja peilida või sina. Jutt on põhimõttes. Elukvaliteet hakkab paranema siis, kui igaüks oma kodaniku kohustust tundma hakkab ja eksijate ilmnemisel miskit kohe ka ette võtab.

See, et iga teine neile asjadele silma kinni paneb, ei näita muud, kui vaid seda, et igaühel on sügavalt savi selle riigi tulevik ja igaüks üritab kaitsta vaid oma tagumenti. Varsti oleme samasugused valmis nagu Inglased - kui tänaval põlevat inimest näevad, siis keegi ei raatsi isegi mitte peale k*sta - kas sellist eestit me tahamegi?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-04 13:10
Mac aadresse saab sama moodi muuta. Google ei nõua mingit SMS -autoriseerimist vaid annab võimaluse kui kasutaja ise tahab. Looda saa, et keegi siin ID kaartiga enda infot jagama hakkab. Konfidentsiaalse info leketest on jutte kui palju.

Sellel teemal ei ole mõtet jahvatada. Selge on see, et jääb nagu on ehk olukorda muuta ei saa. Leppige olukorraga või lahkuge.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-04 15:12
Vaadake "hoiatused" rubriiki, seal kubiseb isikuandmetest. leke ilma ID kaartitagi kohutav, selle ID kaartiga peletatakse lihtsalt suur hulk kasutajaid eemale.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-04 15:45
väga paljud varikontod tekivad ka seetõttu, kuna keegi on kedagi blokeerinud ja sellel kellegil jäi veel midagi ütlemata.
ma olen mitmeid mehi postkastis viisakalt per*e saatnud ja siis tuleb vahetult peale seda, kolme minuti vanuselt kontolt vali sõim ja kriiskamine.
napakusel pole siin ihas piire..
˅ näita rohkem ˅
2012-01-05 07:35
DrPower google all pidasin ma silmas Gmail.com ehk siis google mailbox-i. Kui sa näiteks palju reisima hakkad, ja logid oma postkasti sisse iga päev erinevast riigist, siis sul palutakse kinnitada oma identiteet SMS saatmisega sinu telefonile ja pead selle saadetud numbri siis sisestama enne kui postkastile ligi pääsed. Ja see ei ole vabatahtlik vaid kohustuslik, kui google süsteem nt kahtlustab, et keegi on su postkasti sisse murdnud - enne numbri sisestamist sa oma e-mail'e ei näe !
Mis puutub MAC aadressitesse, siis mina sügavalt kahtlen, et ilma edasijõudnu IT-oskuseta, keegi oma MAC aadressi muuta oskaks.
Kõik mis ma pakkusin oli vaid paar ideed, mille üle mõelda, mida kasutada saaks koos mõne muu ideega.

Ma ei saa teist päris tõsiselt aru inimesed - te muudkui virisete ja otsite põhjusi "miks ei saa", selle asemel et pakkuda ideid, "kuidas see tööle saada". See siin ei ole murede lahter foorumist, vaid ettepanekute oma. Kui te ise kirute, et neid varikontosid tehakse eesmärgiga sõimata, siis see on ju mure millele tuleks leida lahendus - pakkuge, siis omapoolseid variante !
˅ näita rohkem ˅
2012-01-05 08:41
jah, lahendused, variandid. tegevuse suund on sul ju hea ja ma toetan su vaateid muudatuste tegemise osas, aga ma kardan, et sa murrad peaga sisse kinnisest uksest.sina tahad asja tööle saada, aga mis siis, kui teine pool ei taha, et see tööle hakkaks? mis siis, kui neil on teised huvid. teise poole all pean praegu silmas portaali esindust.
ma arvan, et need teised isikud, kes siin on, on olukorra suhtes realistikud. mure ongi selles, et ideid pakutakse ja palju, aga need ei kanna. pidevalt on keegi tahtnud midagi muuta ja sina oled olnud esimeste seas, kes sellest siin teada annab, aga see ei pea ka mitte tasuta kellelegi tulema. kuskil teises teemas ma pakkusin, et kui tahate nt portaali tegijate poolel oma ideede vastu huvi tekitada, tehke need tasuliseks. kasvatage oma hinda. st et enne lahendust keegi ei paku, kui portaal on selle eest maksnud. milleks neid niisama laiali pilduda.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-05 16:18
Portaal on huvitatud varikate olemasolust, sest nendelt hinnatakse iseennast kümnetega.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-05 16:31
iha adminn-pool on ilmselt huvitatud varikatest, see võimaldab kasutajate arvu tegelikust suuremana näidata.
Mis puutub sõimamisse ja et midagi jäi ütlemata... Kas on ikka alati vaja kõik lõpuni välja öelda ja selleks veel uus konto teha? Mida see annab? Kui keegi on sind blokeerinud, siis on see selge märk sinuga ei soovita suhelda ja nii ongi, sellest tuleb aru saada.
Kui sisselogimine ID-kaardi põhiseks teha, siis jäävad ju teenusepakkujad oma klientidest ilma, mis neist siis saab?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-05 16:50
Loeb ju see, kelle sõna jäi viimaseks
˅ näita rohkem ˅
2012-01-05 18:27
Tegelikult usun, et varikate loomise pidurdamisele aitaks kõvasti kaasa uue konto tegemise maksustamine.
Ehk siis, kui teed uue konto pead selle aktiveerima SMS-ga, mis maksab mingi X-summa
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 08:42
ja millega sa siis teed kindlaks ,et on kellegi 3,4,5 konto ,et seda maksustada.Akki ,mõni mu tuttav teeb minu arvutis omale konto ,mis kasu sellest ip st siis on siis ta ei saagi omale kontot või? Ja neid vaimuhaigeid ,kel siin 10 kontot on siin kõvasti ja nad on kindlasti nõus ka uue kõnekaardi ostma
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 08:43
kui viitsivad uusi meile vorpida ,et konto aktiveerida siis ostavad kaardi ka
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 09:05
Point ongi selles, et siis need varikontod toovad lehele ka reaalset kasu, mitte ei võta lihtsalt serveriruumi.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 10:31
Pussu, mida sa seletead? Kes sind nii väga tahab?? Pealegi- täida oma profiil tõeselt ja korralikult, siis ei tülitata sind nii palju. Vanuse võiksid kah õige panna
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 10:32
Pikemalt seletama ei hakka kuid olen Nicedude-iga nõus..
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 10:55
terasmees,sind paksu vist kah keegi ei taha,istud siin 24h online.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-06 11:46
ei taha mind keegi peale sinu jah
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 01:46
Niisiis. Teeme asja natuke keerukamaks. Räägite siin IP ja MAC aadressidest ja kõik on ilus ja tore aga..... on üks väike aga asja juures.
Olete kindlasti kuulnud küpsistest. (cookies). Küpsisega seotakse teie lemmik veebilehitseja ja konto portaaliga. (keelake küpsised ja vaadake kas saate veel lehel tegutseda)

Järgmine mure on HTTP päistega. Igakord kui lehele klikite, pannakse kirja IP, operatsioonisüsteem, veebilehitseja versioon, ning klikkimiste arv. Samuti tuvastatakse ka teie lehele tuleku teekond. Kas klikkisite läbi mõne teise lehe või panite otse URLi aadressiks iha.ee.

Pmst, portaali austatud süsteemiülem, näeb ära seose konto ja kasutatud arvuti vahel.
Kuidas te sellest mööda vingedate?

Head häkkimist!
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 10:51
Parmaleikin jah kõik on ilus ja tore, kuid eespool kasskoer ju ütles, et nad näevad vaid teekinna kohaliku serveri ja iha vahel.
Mina saan sellest eru, et see süsteem ei salvesta kogu täispikka teekonda, kust sisse logiti ja millise op-süsteemiga.
Ma võin eksida, kuid mina sain sellest nii aru.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 12:17
Nicedude. Vaata lehe all paremas servas seda numbrite statistikat. Kliki sellel ja vaata mis infot sa sealt kõike näed. Kust see tuleb?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 12:31
Kas need andmed ei ole mitte zone.ee serverist tulenevad andmed? See veel ei tähenda, et iha saab kätte kõik lehele tuleku teekonnad... või tähendab?
Ning ma kahtlustan, et zone ei edasta kogu teekonda iha-le vaid ainult serverite nimekirja, kust on sisse logitud ja kui kaua on lehel oldud ja mis brauseriga jne.
Ma ise kahtlustan, et selles see kogu probleem ongi, et need andmed jäävad zone serverisse ning iha neid ei näe.
Ma vaid arvan nii, sest ega iha administratsioon pole kordagi avaldanud, mis pidi nende servu üles ehitatud on.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 12:41
No ennutame siis. Saab olla kahetemoodi. Kas on virtuaalruum või on virtuaalservermasin. Meie mõistes seal eriti vahet ei ole. Webalizeri instants on jooksma pandud virtuka peale kus iha html jookseb. Seega korjab ta ülesse kogu liikluse mis selle aadressi pihta tuleb ja mida ta http päisest näeb. Ja seda kõike näeb virtuka adminn c-paneelist. Vahet pole mis leht selle peal jookseb või misiganes.
Teekond tuleb jah viimasest punktist mis vastab. Kui selleks on proxy siis näeb proxy aadressi. MAc aadressi kahjuks üle subneti ei näe.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 13:19
Jah seda ma räägingi, et iha ei pruugi seda küll näha, kuid see veel ei tähenda, et inimene selle pärast anonüümseks ja kättesaamatuks jääb. Zone'il on on oma logi, mida saab võrrelda teiste teenusepakkujate logiga ning sealt kaudu välja uurida, kus ja mis hetkel mingi aadress asus (ehk siis selle kaudu saab teada reaalse aadressi, kus oli ühendus loodud).
Paraku aga need petturid ja varikate loojad ei tea seda või ei usu.
Ma vaid imestan, et nad pole veel kellelegi sedavõrd liiga teinud, et asjale ametlik käik antaks. Sest kui see juhtub, siis koputatakse inimese uksele juba paari päeva jooksul ja siis on asi juba tõsine.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 14:50
Ma arvan pigem, et asjale ametlikku käiku ei anta sellepärast, et neil nn. petetutel on endal piinlik oma isikut avalikustada. Ja mismoodi seda petmist siis tõestada? Üks ütleb, et talle showd ei näidatud, kuigi raha maksis. Teine ütleb, et ma näitasin, aga ta ise ei vaadanud. Karta on, et mõni nn. petetu saaks ise kriminaalvasttuse, kui julgeks politseisse avaldusega minna. Mismoodi ta seal ütleks, et tellisin veebishow alaealiselt, aga mulle ei näidatud või et ei näidatud neid kohti mis ma tahtsin?
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 16:47
Nu alustagem sellest, et alaealine ei tohikski siin lehel viibida.
See oleks veel üks pluss minu pakutud ID-kaardi ideele, et vabaneks alaealistest, kes on siin lehel ilmselt enim sõimamisi teele saatnud.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-07 17:21
http://www.iha.ee/index.php?mode=gallups_all&page=6
selle lehe kuues küsitlus...
˅ näita rohkem ˅
2012-01-08 11:18
Seda oli arvatagi, et see ID kaardi varjant eriti populaarne ei ole, aga kohati jääb mulje, et IQ test oleks küll vajalik.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-08 19:05
Minu arvates oli see küsimus püstitatud hoopis vales kontekstis.
Asja vajalikkusest ei saanud ju mitte keegi aru selle küsimusega.
Oleks see küsimus nt nii et:
"Kas oleksid nõus ID sisselogimisega, kui see aitaks vähendada lehel petturlust ning alaealiste ligipääsu?"
Arvan, et siis oleksid vastused hoopis teistsugused... samas nagu jfjm ütles, mine tea...
˅ näita rohkem ˅
2012-01-08 20:11
ID kaart ei päästa mitte midagi. iha lehel on üks kõige suurem pettur, see sirle. saate temast lahti, on iha 50% puhtam leht.
milleks jahuda, seda saab teha ainult iha.ee, kuna nad ei tee seda, ju nad on ise petturlusega seotud, mis siin enam avastada.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-09 01:24
miks siis pettruluse ohvrid ei pöördu sirle suhtes politseisse? miks peab iha.ee lahendama kellegi omavahelisi kokkuleppeid, milledest siis üks osapool kinni ei pea? selleks on politsei, kes tegeleb petturluste uurimisega. kus on sinu tõendid, et see sirle (ilmselt jutt siis sinu väljamõeldud advokaatide liidu liikmest sirlest, kes tegeleb camshowga (lol)) petturlusest? minuarust peaks sind hoopis erinevate isikuandmete avaldamise ja laimamise eest siit eemaldama. oleks iha foorum puhtam sellest laimust ja andmetest. oled ju ainuke kes siin pidevalt sellel teemal jonnib!
˅ näita rohkem ˅
2012-01-09 01:26
ja sirlesid on eestis palju, too siis joba kõnkreetne nimi täies pikkuses välja, seda sa teha ei julge, kuna sa pole isegi kindel, kas see inimene ehk pole üldse kursis sinu väljamõeldistega ja sedasi on oht mingi jama kaela saada. seda enam, et eeldatavasti tegemist advokaadiga. niiet mishka, lase aga lagedale, või sa süüdistad kõiki eestis elavaid sirlesid petturluses???
˅ näita rohkem ˅
2012-01-09 12:49
mis sa nüüd mängid sellele nimele, loodad et kui ma siia selle kirjutan siis jooksed kohe midagi kokku mahhineerima jah kogu see sinu tegevus koguaeg tõestab, et sa oled sirle ja kõik.

mis advokaat, neid on ennegi kinnikukkunud, millepoolest sina neist erined? see et sa noori neide tankistidena kasutad, peidad end proxyde taha, näitabki sinu ebaausust. ükski aus inimene ei hakka end sellise jamaga vaevama, ei loo ihasse sadu kontosid jne.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-09 12:51
mis kasu on sul teemade kustutamisest, kui interneti arhiivis on kõik teemad alles ja igavesti.
˅ näita rohkem ˅
2012-01-09 19:00
mis mahhinatsioone? ma lihtsalt teavitaks siis seda isikut sellest. edasine jääb juba sinu seletada, mis põhjustel ja miks sa selle isiku nimega, (mille siis kusagilt välja nuputas kasutaja koogel) siin lahmid. minu nime kirjutasid kohe siia, pane siis see sirli ka. - ei julge, kuna sa tead täpselt et ajad mingit häma. nõrk oled lihtsalt, nii vaimselt kui verbaalselt, oksad ainult iba välja käia aga tõendeid ei kusagilt.
nõrk.. väga nõrk.. peaks midagi lausa ette võtma sinu lahmimistega, millel pole tõepõhja all. ilmselt alustangi sinu tegevuse tõkestamisega siin. pisut kannatust lihtsalt
˅ näita rohkem ˅
2012-01-09 19:16
jah, sina muidugi teavitaks ise sodisid sügisel terve foorumi täis, heiki sai kustutada nii et higimull otsaees, nüüd mangud temalt IPde võrdlemist nagu minul oleks sinu petutegevusega mingit seost

sul abs puudub mingigi eetika või ausus.
˅ näita rohkem ˅
1
2