Foorum
2020-10-21 22:18
Teemaalgataja möönab ju ise ka enda teises postituses, et pidas silmas vabameelset ja seksuaalsete piiranguteta kommuuni, aga päris seksikommuuni ikka ei julgenud mainida. Piirdus hipikommuuniga. Aga hipikommuunides möllasid ka tunded ja ega seal ka iga päev orgiaid polnud.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-21 22:32
Sa tõmbad laused kontekstist välja paigutad rõhke meelevaldselt. Seal oli üks lause, millega ta nõustus et ja seksuaalsus oleks vabameelne, ja sõnaselge selgitus et seks pole kommuuni eesmärk. Sõnapaar seks oleks vabalt võetav, tähendab et vabalt võid kellegile taha keerata, sinu peas. Vabalt võetav hipikommuunis tähendas vaba omanditundeta ja kontrollisoovita suhtumist. Sa oled suur demagoog, tegelikult ka, võiksid sellest oma arusaamast eraldi teema teha.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-21 22:46
huvitav, kuidas hipikommuunides selle hierarhiaga on. et ongi suur võrdsus ja vendlus ja harmoonia.... või leidub alati igal pool keegi isehakanud "äss", kes lähtuvalt isiklikest lapsikutest solvumistest ja antipaatiatest üritab paika panna tema arust rõvedaid, ahneid jne.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-21 22:51
No ma ju pean olema demagoog, muidu pole sul kellelegi vastuvaielda
Tänapäeva inimesed seda küll ei pruugi teada, aga omalajal oli selline aitamine eesti külaelus ju täiesti loomulik. Kõik suuremad tööd tehti ära talgukorras. Eestlase rahvustoit võib küll teine eestlane olla, aga ühistegemisi see ei seganud. Kui peremees oli talguõllele veidi viina hulka seganud, siis võis ka paarivahetust ettetulla.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-21 23:10
Ma püüan sõnastada selle kommuuni idee mõne näite varal, Näiteks kui minnakse raskele matkale, siis matkaseltskonnast saab kommuun, kus kõik tegutsevad ühise eesmärgi nimel, joti idee on, et kõik hakkavad kohe konkureerima ja tahtma pealikuks, täiesti vale arusaam, liider kujuneb välja sellest, kes kõige rohkem teisi toetab aitab nõrgemaid lülisi ja motiveerib tugevmaid aitama, Caprichosa pakkus välja, et tõeliselt alandlik ori oleks kasuks igale komuunile, täiesti tõsi kui lahti seletada mõiste alandlikkus ja vahetada sõna ori sõnaga teener. Ehk on meeles veel vanadest musketäriromaanidest pöördumine teie alandlik teener. See oli positiivne määrang, inimene kes soovis isetult teenida ja kaitsta, Alandlik ei tähendanud valmisolekut olla allasurutud vaid isetust, valmisolekut kõrgemad eesmärgid isiklikust heaolust kõrgemale seada, see polnud mingi vrbalakkumisfetish vaid valmisolek pühendada pingutusi mingi eesmärgi nimel, to serve and protect. Liider sai sellest kes oli kõige parem teener, täiesti vastupidine joti visioonile. Isekas võimuahne juht lagundab kommuuni kiiresti ja rasketes oludes oleks see fataalne. Kui sa seal soomes kalevipojaks käid, äkki oled märganud, et ka tööseltskond on kommuun, kus liidriks saab see kes oskab teisi aidata, kogemusi jagada ja brigaadi toimimas hoida, ja tihtipeale see sinu idee pealikust, sellest valge kiivriga projektijuhist või mis iganes ta nimi on, pole selles suhtes üldse kasu. Ja sinna juurde käib ka oskus märgata ja arvestada kõigi nõrku ja tugevaid külgi, samuti valmisolekut teha ise ära kõige raskemad ja teistele vastumeelsemad tööd. Ma ei te mis on sinu positsioon seal seltskondades, aga siin su ideede järgi ei saaks ka sina kommuuni toimima panemisega hakkama. Arvan mina Ja võib ka olla et kommuuni toimimiseks ongi soodustavaks asjaoluks raskused.
Mis seksi puutub, siis hipikommuunides ei tähendanud see sinu idee järgi seda et kõik pugesid ühisesse voodisse trukkima ja traktoriga veeti tekk peale, vaid seda, et loomulikult seksiks oli vaja kahepoolset kokkulepet, lihtsalt olldi vabamad nende sõlmimisel, polnud moraalinormide ja omanditundega seotud piiranguid, Nagu teemaalgatajagi mainis, seks polnud mitte eesmärk vaid lihtslt sellesse suhtuti vabamalt.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-21 23:33
kui sa nüüd iseendale vastu räägid, siis võiksid oma eelmiste väidete ekslikkust tunnistada. Mitte et minu ego rahuldada, vaid enda jaoks, et mitte qwertyga sarnaneda. Mõnes mõttes on sul õigus, vaielda on tore, aga demagoogia on inspireeriv vid teatud piirini, kui see kvantitatiivselt hakkab kvaliteeti tapma viib see lõpuks personaalküsimuste lahendamiseni ja selleks on mul liiga pehme süda
˅ näita rohkem ˅
2020-10-21 23:49
No mind päris kalevipojaks ei saa kutsuda. Mina ei käi ehitusplatsil, kiiver peas. Töötan soome firmas ja soomlaste kollektiivis. Kui varem oli pomol 5-6 eestlast tööl, siis juba mitu aastat olen mina ainuke. Eks üheks põhjuseks on see, et olen pinsil ja ei tööta täie kohaga.
Aga seda liidrivärki sain ma omal nahal Eestis tunda. Minu õnnetuseks oligi just see, et ma ei viitsinud aeglaselt tööd teha. Mina tahtsin asjaga kiiresti valmissaada ja pärast võis mölutada. Teised aga vaatasid, et las loll rabeleb ja hakkasid viinavõtma. Sellele brigaadile oleks läinud just sellist juhti vaja, kes kogu aeg piitsaga kõrval. Õnneks polnud seda kaua, sain parema otsa.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 00:00
mh. Miks sa üldse mõelda ei viitsi ja teemas ei püsi See on tore meenutus, aga teemaga haakub niipidi, et see oli mitte kokkutöötav kommuun. Õigemini se polnudki kommuun, võibolla need joodikud isekeskis neis oludes natuke olid kommuun, aga sina olid see kes polnud kommuunis. Aga ka see joodikute kommuun oleks kohe lagunenud kui olud natuke raskemaks oleksid muutunud. Või kui püüda seda ebaõnnestunud kooslust kommuuniks nimetada, siis polnud sa seal teener, vaid ori. St ori ka mitte, orja defineeritakse kui õigusteta isikut...oleneb mättast, mille otsast vaadata aga nende poolt vaadates jah, olidki loll
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 01:16
Ideaalseid olukordi saab ainult raamatust lugeda. Muidu saad alles kriisihetkel aru, kas kooslus toimib või mitte.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 12:06
Ühe tõeliselt toimiva kommuuni tähtis omadus on püsiv omandivajaduse puudumine.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 12:28
ei saanud ikka täpselt aru, miks kass "alamate loomade" hulka arvati? ainult sel põhjusel, et kunagises sõnasõjas ei asunud mu pihta pori loopima ja pani loogiliste argumentidega orjal suu kinni? äärmine häbitus tõesti
kas lapsikutel põhjustel solvuv ja naisi halvustada üritav mees toimivasse kommuuni üldse sobituks?
pikemas perspektiivis tõenäoliselt mitte. nagu michan mainis, siis just igasugu raskustega (ka erimeelsustega) toimetulek on määrav kommuni jätkusuutlikkuses.

aga tegemist siiski seksfantaasiate rubriigiga.
nii et jfjm mõttemängud üleüldistest seksiorgiatest haakuvad teemaga päris hästi. kommuunis ju peaks kõik üksteist aitama, miks siis mitte ka seksuaalselt
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 14:09
Kle, niuksu omaette ja võta oma kass ka kaasa!
sinu kohta tõe ütlemine ei ole veel naissoo halvustamine, suurushullustus!
Solvumisest ei tea sa ka essugi.
Kassi loogika on inetu naise pugemine, et seltskonnas olla.

Niipalju siis kommuuniteemast. Et tirid oma pasa ja eputamise igale poole laiali.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 14:27
ori tahaks kangesti olla see ütleja, et kes ja kui palju kuskil sõna võtta tohib. aga näe kahjuks kõikide teemade kustutamisele hammas ei hakka
sinu "tõde" on kõikide halvustamine, kellele sinust erinev maailmanägemus.....a la lipitsejad, tallalakkujad, ahned, rumalad, koledad, rõvedad jne.

kommuuniteemas võiks ju arutleda, et milliste iseloomuomadustega inimesed sinna sobiks ja millised pigem pingeid põhjustaksid?
kui üks egotrippar igal sammul kamandaks teisi "omaette niuksuma", lähtudes isiklikest antipaatiatest.......see nagu ei ühti kuidagi
ettekujutusega hea energia, võrdsuse ja abivalmiduse toel õilmitsevast kommuunielust.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 14:48
käpard oled, ori
nii faktidega kui inimsuhtluses, nii demagoogias kui ori-olemises
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 17:27
Kui palju on selliseid inimesi, kellel pole mingit omandivajadust?
Esiteks on omandivorme küllalt palju ja inimesed tähtsustavad neid erinevalt. Teiseks kindlustab omand turvatunnet, samuti on üks oluline tegija ühiskondliku positsiooni määramisel.
Munkadel ja nunnadel justnagu oleks ettenähtud omandi puudumine, aga kas nad ka alati selle järgi käitusid.
Suur osa maailma religioonidest kutsub üles elama maist elu kasinuses ja kannatustes, et siis hauataguses elus nautida küllust. Paraku on neid vähe, kes viitsivad nii kaua oodata.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 17:43
Euroopas on üle 200 ökoküla, mis sisuliselt toimivad kõik kommuunidena. Jah, see eluviis ei sobi kaugeltki kõigile, jah, ebasobivate kommuuniliikmete korral on asjad otsa saanud, jah, ka tugevaimates osalejad vähehaaval vahetuvad. Päris paljud suudavad siiski aru saada, et omandikirg/kontrollivajadus töötab nende endi vastu. Läbi ajaloo on nt palverändurid käinud just seda arusaama läbi tunnetamas. Nii et võimalusi siiski jagub ja inimesi, kes suudavad/tahavad, ka.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 18:18
Mingi omand peab olema. Häda on selles, et süües kasvab isu ja enamasti ikka teiste arvelt.
Paar päeva tagasi jooksis läbi uudis, kuidas taxfree kaubanduse isa nägi aastakümneid vaeva enda teenitud miljardite heategevusele kulutamisega ja nüüd lõpuks sai pangaarved nulli.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 21:06
Kui sinu mentaliteet ei lase sul näha, et omandivajaduse puudumine on võimalik, siis see ei tähendagi muud, kui seda, et sina seda ei näe, see pole midagi sellist, mida saaks tõestada, see on midagi miļeni jõutakse, kui selles elus sinu rada selleni ei vii, pole see siiski argument, et selleni ei võiks jõuda. See on huvitav paradoks, et need mõttekonstruktsioonid mis sa esitad, väiks ju muidu olla huvitav teema väitlemiseks, aga sa ehitad nad enesekindlalt üles kohutavalt pealiskaudsele vundamendile ja siis ei viitsi lihtsalt sellega tegeleda. Sa pole ilmselt kunagi kokku puutunud ühegi munga ega nunnaga, ja inimesetundmine baseerub vaid üht tüüpi inimestel. Huvitaval kombel su kirjutiste lugemine on hea õppetund teemast hoopis kaugele jäävate fenomenide mõistmiseks
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 21:46
Miku, ehk on viga selles, et ma olen ise elav inimene ja tahan elada teiste elavate inimeste seltsis. Pühakute keskel hakkaks mul lihtsalt igav.
Noh ja särk, mis mul seljas on minu oma ja ma tõesti ei tea, kas ma oleks valmis seda ärakinkima juhuslikule möödujale, et ta ära ei külmuks ja jääksin ise tema asemel külmetama.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 21:49
jfjm, aga kui see mööduja oleks juhuslikult meeletult veetlev alasti daam?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 21:50
Tuletage meelde, hiljuti oli ju Eestis mingi kommuun, seda naidati telekas ka ja mingi aja nad elasid mingi Jumala tahtkujus ja siis vajusid laiali, ehk keegi teab kuidas neil see laste karjaramine ja kepp,rokk ,korraga seal toimus?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 21:57
trollips, see, kuidas märjamaa punt laiali valgus, oli dokumentaalis piisavalt täpselt säilitatud. lilleoru ja väike jalajälg ja lootuse küla ja veel paar kogukonda eestis tegutsevad edasi. googeldamisest oled midagi kuulnud?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 21:58
Capri, sel juhul ma ütleks, et siin särgis on ruumi kahele
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:03
Ei, jott, viga pole selles. See on omamoodi huvitav arusaam, kuigi stereotüüp, et pühakud on igavad inimesed. Kas sa kujutad ette et nad tegelevad päevast päeva püha olemise ja aupaiste kandmisega? Või võtame teistpidi, ilmselgelt natuke teisel vaimsel tasandil olevate inimeste küsimuses oled sa asjatundmatu. Defineeri see elav inimene, mil viisil on see huvitav elu, kui kirju on üldse su elu olnud?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:12
Jeesuskass sa ara jama jalle , tee omale selgeks - see lilleoru ja lootuse , on joodikute ,vangide ja narkomaanide Jumalaga seotud vabatahtlik ymberkas amise koht teatud tingimuste taitmisega ja see pole mingi kommuun ,vaid Eestikeeles Toolaager ehk nagu Vene ajal oli selline Tooprofylaktoorium
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:20
trollips, lilleoru on siiski midagi muud, ja ka lootuse küla on vabatahtlik kogukond, kus loodusläheduse ja (iseendaga) toimetulekuga tegeldakse, mitte mingi töölaager
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:21
Ütleme siis nii, et mulle ei meeldi elu, mis käib täpselt kindlate reeglite järgi. Mingid reeglid muidugi peavad olema, aga mulle meeldib, kui mul on piisavalt ruumi vastavalt enda tahtmistele ja tujudele nende vahel manööverdada. Mulle ei meeldi teha vaid seda, mis on lubatud. Vahest võib ju teha ka seda, mis pole keelatud.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:29
paganama individualist oled, jfjm aga see alasti daami küsimus oli tglt härrasmehelikkuse test
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:29
Ok, ja sinu visioon, et neil( ma sihilikult väldin seda pühaku sõna, see on selgelt väärkasutus nii minu kui joti poolt, aga ma ei viitsi õiget väljedit otsida) käib elu reeglite järgi ja sina oled oma tujudes ja tahtmistes vaba? Millal sa realiseerisid viimati mõne tuju, mis oleks reeglitega vastuolus?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:39
Selles asi ongi, et ma ei sea endale selliseid karme reegleid, millega tuleks vastuollu minna.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:43
Tahaks lennata, aga mitte eriti kõrgelt, ja kes lendavad kõrgelt, lendavadki igavas tühjuses
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:43
kass,
mullips tööprofülaktooriumi veteranina teab paremini, nagu üldse kõigist maailma asjadest ja ära üldse tule oma jamaga siia
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 22:51
Nii see käib, kõige kategoorilisemad arvamused on paljudel asjadest, millest nad mitte midagi ei tea ja kes teavad, ajavad jama
˅ näita rohkem ˅
2020-10-22 23:19
Kõrgelt on valus kukkuda.
Mis tunne võiks olla mungal, kes mediteerib aastakümneid ja siis selgub, et nirvaanat polegi
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 00:08
See võib jott kõrvalt teisele sama asjatundmatule igati nupukas küsimus tunduda, aga kes asjaga natuke kursis on, näebs selles vaid teadmatust. Sa ei tea meditatsioonist eriti midagi, muutunud teadvuseseisund on sinu jaoks ilmselt joove, nagu purjus aga nats teistmoodi või midagi sellist?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 00:33
Aga ega ma väidagi, et asjatundja olen. Ühtteist tean, aga põhjalikult pole uurinud. Ja siin pole ka koht sellise teema arutamiseks.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 00:42
kus see koht on siis ja miks meditatsioon ei võiks kommuuni juurde kuuluda?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 00:47
Jep, selge et siinkohas me selle teemaga sügavuti ei lähe. Sellepärast ma ei jagagi teadmisi, vaid jään pigem selle pealiskaudsuse teema juurde. Kui sul milleski teadmised puuduvad ja avaldad arvamusi kõiketeadvas stiilis, kultiveerid sellega enda kohta stereotüüüpi, et selle inimesega pole mõtet väidelda, see on nagu peaga puusse jooksmine. See omakorda kultiveerib lihtlabast norimist. Seda peaksid sa oma elukogemuse juures ise märkama, sellised inimesi ja olukordi tuleb elus ette tuhandeid, ka siinsamas foorumis. Kui sa seda näed, aga järeldusi ei tee jõuad situatsiooni, kus liigitud samasse klassi nt ellipsi, qwerty, osaliselt ka slave, ja kindlasti veel mõnega, kellega sa pigem sooviks vastanduda
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 10:03
Jeesuskassile- seal kylades ongi usk ja toimetulek iseendaga kommuunis too tegemisega ja sel pole seksilaadse kommuuniga midagi pistmist, kas arvad et see Saaremaa miljonarist proua laks sinna seksi sobitamiseks?
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 11:07
michan, tore, et "osaliselt"
joti jaoks jääbki d-SoC ilmselt laeks, d-ASC on edasijõudnutele

Kommuuni puhul võivad suurimad loobujad olla ajutisteks tegelikeks mitteklassikalisteks liidriteks. Egodele on väljakutse nagunii.
˅ näita rohkem ˅
2020-10-23 14:21
caprichosa

2020-10-11 13:46:31
sõna "kommuun" vist seostub kuidagipidi kommunismiga?

Midagi paremat poleks niikuinii suutnud väljamõleda.
˅ näita rohkem ˅
2021-05-19 14:17
ellips, kas miljonärist prouadel suguelulisi vajadusi ei tohikski olla või?
˅ näita rohkem ˅
2021-05-19 14:57
Mingi vajadus foorumit üleujutada mõttetu pläustiga? Igas teemas...
Kuival? Vaesumas?
˅ näita rohkem ˅
2021-05-20 17:31
caprichosa - sa ikka ei oska lugeda , mida märkisin - seega on su küsimus täiesti vale ja pealegi segane
˅ näita rohkem ˅
2021-06-15 10:35
ojaa, ellips, see-eest on sinu jutt alati kohe tähelepanuväärselt mittesegane
aga tõesti, miks ei võiks miljonärist proua luua kommuuni "seksi sobitamise" tagamõttega tihti just rikkuritel on väga elav seksuaalne fantaasia ja pöörased ideed....miks mitte siis seksikommuun.
˅ näita rohkem ˅
2021-06-15 12:41
... see on tore , et sa kuu möödudes viskad siin ühe uue oma valguva pildiga varjutuse ja arvamuse, enam süvenemata millest oli tekst(-d) eespool . Sinu jutt jõuab hoopis uue teemani - Miljonärid heategevus kommuuni loojaina
˅ näita rohkem ˅
2021-07-06 00:20
eneseimetlejalt on palju oodata teemasse süvenemist. Postitus on pildil püsimiseks.
˅ näita rohkem ˅
2021-09-05 00:15
korra sattusin gogoli tänava saunaklubisse,seal käis tõeline komuuni nuss, istusin kähku perset pidi pesukaussi aga võta näpust, keegi rammis kõva türada sellest ka läbi
˅ näita rohkem ˅
2021-09-05 01:29
Pesulausis oli tolline strapp püsti
˅ näita rohkem ˅
2021-09-05 01:44
slave, mina "püsin pildil" ka ilma igasugu postitusteta. kui sa pole veel märganud aga sul ilmselt keeruline taibata, et mõned käivad foorumis ka niisama lõbu pärast ja aju puhkamas
˅ näita rohkem ˅