Foorum
2013-11-02 02:47
Kreeka antiiksetel olümpiamängudel võistlesid sportlased (orjad) teatavasti ihualasti. Tollest ajast pärinevatel savipotimaalingutel ja gravüüridel on neid kujutatud ilusate lihaselistena ning miskipärast väga sageli just poolkõva nokuga. Jah just nokuga, sest munniks ei saa nende peenikest poisilikku tilli eriti nimetada. Jämedatena neid pole kunagi kunstiteostel jäädvustatud. Päris nuiana püsti ka mitte. Kuid sageli ikka pikalt sirgelt etteturritavatena, mitte pehmelt rippuvatena. Nii nagu varateismelistel poistel pidevalt poolkõvaks kipub minema. Ei tea kas tegemist kunstnike fantaasiaga, jooksmisest tekkinud hoo-inertsiga (aga mõnedel paistab kikkis ka kohapeal seistes) või kippusidki tollastel sportlastel kõvaks minema, poolkõvana seisma? Võib-olla juhtus see lihtsalt sportlikust pingutusest, vereringest? Või siis tekkis neil seksuaalne erutus publiku ees enda alasti eksponeerimisest? Mis vanuses need tollased võistlejad üldse olid, äkki olidki teismeealised, väljaarenemata tilliga veel? Kuigi nägudest paistavad pigem just vanemaealised aga tont neist lõunamaistest nägudest õieti aru saab. Jah on veider teema, veidrad küsimused, vaevalt keegi asiselt vastata oskab, kuid arvata ja oletada saab ehk ikka.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 08:03
loe rohkem selle kohta ajaloost, ära vaata pilte vaid
ükski kunstnik ei maali ega vooli mehe riista just sellisena nagu ta oleks olnud või on

olen lugenud ja tean, et ei tekkinud neil erektsioon pealtvaatajate suhtes, vaid ikka kaasvõitleja suhtes eriti "kreeka-rooma" maadluses
kreeklased olid ja on väga vabameelsed, tabudetta, eriti mees mehega suhtes
ja pealekauaba vägagi korralikud jämedad "juurikad" ( on olemas palju kogemusi Kreeklasega ) nii kohapeal saunades, kui ka muidu
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 08:10
Hoolimata kreeklaste lausa läbi ajaloo räägitud homoseksuaalsuselembusest ei olnus meestevaheline armastus antiikajal eriti in, erandiks oli ülistatud armastussuhted meeste - eromenos - ja poisikeste - erastes - vaheli, meie mõõdupuu järgi oli see pigem pedofiilia.
Seepärast ei peetud antiikolümpial avalikku erektsiooni viisakaks, kuid kuna juba tollal olid sportlased väga kehateadlikud ja ka publik nautis peale sportlike saavutuste ilusate inimeste vaatamist võis juhtuda, et elevus ja erutus ületas teatud komblusepiiri. Selle ennetamiseks kasutasid mõned sportlased võtet, kus nad sidusid nööriga oma eesnaha üle peeniseotsa kinni.
Ka sellest on vaasidel pilte.
Võiks ju järeldada, et piltidel kujutatud lehvivad peenised on tingitud kunstniku vajadusest kujutada keha täiuslikuna. Täiuslikkus tähendab ometi kõigi kehaosade olemasolu..?
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 11:52
Upsi, deisi...
Mul on segi läinud kaks sõna: ''eromenos'' on tegelikult armukese rollis olev poisike ja''erastes'' mees, kes toda armukest peab.
Vabandust!
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 12:13
väga õige arvustus prl. lytta
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 12:27
Antiikolümpial võistlesid eraldi noored poisid ja mehed, ehk püüdis kunstnik rõhutada just noorukite klassi kuulumist.
Ja orjadega polnud kindlasti tegemist, pigem oli see aristokraatide jõuproov.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 19:10
Oh, tänud, väga kenad asjalikud vastused tekkinud siin teemas!

Õigus jah, orjad sportlastena oli vist hoopis antiik-roomlaste teema. Roomlastel olid mitmed asjad kreeklaste suhtes vastupidi pööratud. Alasti sportimise osas samuti, roomlased polnud nii vabameelsed. Seda küll eelkõige naiste spordis. Eraldi naiste spordivõistlustel Kreekas jooksid ka naised enamasti alasti (või siis peaaegu mittekatva minituunikaga), igas vanuses naised. Aga rooma spordis pidid tüdrukud alates 13a vanusest täiesti kaetult riides olema, kuid seal vist võistlesid ka mehed-naised siis üheskoos (võin ka eksida siinkohal).

Kreeka sportlastel nööriga eesnaha kinnisidumise teemat uurisin nüüd ka täiendavalt. Sellel oli vist isegi mitu tagamõtet - esiteks et vältida liiga silmatorkavat avalikku iseeneslikku erektsiooni, teiseks et mitte laska seemnepurskel tekkida ja sedasi spordiks vajalikku energiat kaotada ning kolmandaks (vot seda ma ei teadnudki seni üldse), et kreeklased pidasid tollal häbiasjaks just oma peenisepea paljastamist! Et siis niisama palja nokuga avalikes kohtades ringikäimine polnud ühiskonnas mingi häbiasi, tingimusel kui eesnahk katab peenisepea ja kuseaugu täielikult ära! Täpselt nagu vastupidine juutide ümberlõikamise traditsioonile. Siit nüüd ma ise edasimõeldes oletan, et kunstnike poolt meeste suguti poisilikuna kujutamise üks põhjus võiski olla just selles, et sedasi on eesnahk pikalt üle otsa ripakil, vastates tollase ühiskonna aktsepteeritud moraaliarusaamadele. Jämedaks kõvastunud munniga, millel tõruots paljastunud, ilmselt poleks saanud neid avalikke vaasimaale ka siis toota. Kuigi treeningutes ja võistlustel tahtmatult erekteerudes tõenäoliselt ikka läksid neil ka jämedaks ning kel polnud eesnahk kinni seotud, neil ka paljastus kõik siis. Kuid nende detailide kohta võin vaid oletada, nii spetsiifilist ajaloolist infot ei suutnud leida enam. Küll aga leidus tõesti infot, et treeningute ja võistluste ajal neid vana-kreeka atleete tõepoolest erutasid just teised ümberringi alasti sportlasmehed, eriti aga veel noored poisid, kelle tillide näperdamisse sealsamas treeningus ei suhtutud siis halvasti. Siit võib tõesti ka oletada, et samuti siis tolleaegseid kunstnikke võisid erutada poiste nokud rohkem ja ka see võis olla üks täiendav põhjus kujutada savivaasidel mehi just tollasele ideaalile vastavate poisilike tillidega. Kuid see on juba spekulatsioon, lambi-loogikast tuletatud järeldus. Olen antiikajaloo nii spetsiifiliste üksikdetailide osas siiski diletant. Seetõttu asjalike kaaskommenteerijate arvamused ja vastuväited on jätkuvalt igati teretulnud.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 19:35
nüüd asi selge ja Kreekasse---- PARAADILE, PARAADILE
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 19:52
Naistel oli antiikajal olümpiamängude analoogiks Heraea mängud.
Naised ei võistelnud alasti, kui pilte uskuda, siis olid neil seljas üsna ebamugavad ürbid, ei anna võrreldagi Rooma impeeriumi naiste bikiinitaoliste rõivastega.
Naisekeha peeti antiik-kreekas inetuks ja selle kujutamine kunstis oli tegelikult erandlik, aga oh imet - vähemalt nelja tolleaegse Heraea mängude võitja nimed on tänapäevalgi teada
Ja ühest neist on olemas vaasimaal, kus ta maadleb mehega
Head enesevalitsemist peeti sportlaste seas auasjaks.
Ajaloost on meieni jõudnud isegi mõnede atleetide nimed, kes ehk spordis polnudki aegade parimad, kuid kes ei vajanud nöörijuppi enda taltsutamiseks.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 20:12
Njah, aga... nüüd pole enam antiikaeg, pole ju enam see Kreeka mis tollal oli. Kuigi sa eespool küll mainisid, et kreeklased on ka täna väga vabameelsed, tabudeta, mees-mehega. Aga kuidas ja kus see tänapäeval seal väljendub? Alastirannad? Saunad? Ööklubid? Seksiklubid, Gayklubid? Või on Kreekas ka tänapäeval olemas näiteks alasti sportimise klubid?

Mainisid, et on jämedad "juurikad" neil, kohapeal saunades. Kas mõtled lõdvalt jämedaid ripakil munne või käib seal Kreeka saunades ka vastastikune häbenemata kõvaksajamine jne?

Üleüldse selle jämeduse, riistasuuruse osas - Kas on mul kujunenud ekslik arvamus või ongi nii, et lihastesse ülespumbatud atleetmeestel kipub enamasti olema pisemat sorti noku? Näiteks kasvõi kulturistidel. Nende pisikestes esinemistrussikutes ikka kuidagi väga tagasihoidlik mügarik, võrdluseks mõnel suurema värgiga isasel ei mahuks neisse tillukestesse kolmnurksetesse kubemepüksikutesse ka kokkukeerates kõik värk ära, ka täiesti pehmena mitte. Neil jõumeestel aga seda äramahutamise probleemi ei paista olevat. Ka alastiposeeritud atleetide-kulturistide fotodel pole tavaliselt miskit erilist näha, väike allakeskmise jupike lihtsalt, kotid samuti pisikesed. Mingi loogika justkui on, et lihasmassi suurendamisel ja rasvkoe vähendamisel noku ka tõmbub kokku ja kehasse sissepoole veidi. Kasvõi juba visuaalses proportsioonide suhtes. Seda loogikat antiik-kreeka atleetidele laiendades saab ka teoreetiliselt põhjendada nende pisikesi tillusid. Kuid see loogika võib ka väär olla.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 20:21
Tehke mulle märkus, kui ma liiga meeste juttu sekkun, siis kaon
Kulturistid+anaboolsed steroidid+kehavälise testosterooni manustamine võrdub vajadus isegi selle mikropeenise mulje tekitamiseks püksitopist kasutada.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 20:25
Kulturistidega tutvus puudub kuid minuteada on neil enne võistlusi väga range dieedi ja treeningprogramm ning kuna seda tehakse väga varasest noorusest alates võib see mõju avaldada küll. Kuigi täpsema tõe selgitamiseks peaks ilmselt suurema püksikusisu kontrolli tegema.
Mul endal kunagi olnud lähem kokkupuude ühe tõstjaga ning temal küll alamõõdulisusega probleeme polnud
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 20:30
Järelikult treenis ta dopinguta
Dieet ja muu selline on samuti olulised tegurid, kuid kui keha saab hormoone, mida ta peaks ise tootma, kehaväliselt, siis ''omatoodetut'' enam piisavalt ei teki ja mittetöötav masin läheb nässu.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 20:56
Naiste teemal. Ma ka natuke sogasin eespool, netist leidsin nüüd sellise konkreetsema info:

Athens:
Young girls ran naked or scantily clothed in honour of Artemis. Girls from five to ten years old participated in this. After their sixth year, the children were separated by sex: girls followed lessons together with other girls, boys with other boys. The hippios is a running contest over a length of four stadia - From six to twelve year, girls ran naked, from thirteen to eighteen or twenty with clothes on. Girls older than thirteen had to be properly dressed and should not exercise naked.

Heraia:
Only unmarried girls participated. They were divided into three age-categories. The girls did not run naked. They wore a tunic of knee-length, that left their right shoulder and breast bare.

Sparta:
It were in the first place the unmarried girls who sported, but also some married and even pregnant women exercised. The shyness that was elsewhere connected with female nudity, did not exist in Sparta. When they practiced sports, the girls were naked or wore a light tunic that left the thighs bare. Plutarchus, Lycurgus XIV 2, accustoming the girls not less than the boys to walk nude in procession and to dance and sing at some rituals before the eyes of the young men present.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 21:07
Jutu esimene osa käis koolihariduse kohta üldiselt, eks?
Mis Heraia mängude suhtes veider tundub: osa võisid võtta vallalised naised ja prostituudid (ka nemad olid ju rangelt võttes vallalised).
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 21:17
Kulturistide teemal.

Samas ju naiskulturistidel, eriti tipptegijatel kes ka ilmselt meeste hormoone kugistavad, läheb kliitor hästi suureks ja pilust pikalt ette väljaulatuvaks. Nagu poisi noku juba. Erekteerunult veel täpselt nagu priske sugutipea eesnahast välja pungimas. Huvitav, et meestel vastupidises suunas mõjub. Või on tegemist erinevate hormoonide tarbimisega? (ma selles hormoonide valdkonnas üpris tumba)

Naiskulturistidel välimiste suurte häbememokkade siledaks ärakadumist saab vist juba seletada lihtsamalt, rasvaprotsendi minimiseerimisega kogu kehas. Sama värk nagu tisside kadumine neil naistel.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 21:22
Tegemist võib olla lihtsalt optilise pettega. Suure lihasmassi kõrval paistab keskpärane riist loomulikust väiksem.
Noh ja mõnele võib see suur lihasmass olla ka tillipikenduseks.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 21:41
Naiskulturistidel lähevad testosteroon ja östrogeen omavahel tasakaalust välja, viimast jääb väheks ja sellest siis ka ''mehistumine''.

Aga kõik see jama kaasneb siiski dopinguga.
Puhtad poisid ja piigad .. kui neid selles spordis on.. nemad on ''naturaalsed''.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 21:42
"Jutu esimene osa käis koolihariduse kohta üldiselt, eks?"

Võib-olla. Aga ma sain samas nii aru, et ühtlasi ka sporditreeningute kohta. Et siis mis vanuseni pidid tüdrukud alasti treenima, mis vanuseni koos poistega ja seejärel juba eraldi jne. Ning riietumise nõue alates 13a vanusest käis ikkagi just jooksuvõistluste kohta ja seda konkreetselt Ateenas siis.

"Mis Heraia mängude suhtes veider tundub: osa võisid võtta vallalised naised ja prostituudid (ka nemad olid ju rangelt võttes vallalised)."

Nojah, aga iseküsimus kuidas suudetakse tuvastada, kes on lihtsalt vallaline ja kes salamisi prostituut-vallaline? Või kas oli päris vallalise määratlus tollal seotud ehk naise füsioloogilise süütusega, neitsinahaga näiteks? Samas huvitav miks üldse tollal see vallaliste nõue naiste Heraia võistlustel kehtestati, mis tagamõtte või põhjendusega? Kas äkki seepärast, et kuna noortel(?) meestel oli lubatud neid naiste spordivõistlusi pealt vaadata, siis see rituaal oligi justnagu ka noormeestele naisevalimise jaoks?
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 21:47
ja nüüd Ateenasse, PARAADILE
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 22:07
Oot, enne kui te siit Ateenasse põrutate...

Prostituudid ei olnud Ateenas ''salaja'', nad olid abielunaistest lugupeetavam naiste seisus. Haritumad, seltskondlikumad, vabamad.
Abielunaised olid õigusteta, mehe jaoks lihtsalt lastevabrik.
Kreeka haridus ei koosnenud ainult lugema ja rehkendama õppimisest, kehalised harjutused olid osa haridusest. Näiteks neid, kes ei osanud ujuda, peeti puuduliku haridusega tontideks.

Nüüd minge Kreekasse. Lehva-lehva!
˅ näita rohkem ˅
2013-11-02 22:09
jah, vot nüüd PARAADILE, KREEKAMAALE
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 00:25
sucker34, sul on plaat viskama hakanud, puhasta laser ära...

Juhin tähelepanu, et sa pole vastanud mu küsimustele mida ma sulle esitasin 2013-11-02 20:12:13
Tüütu on mul iga tund passida ja seda vastust oodata, kuigi sa siin muudkui tilpned ja mingist paraadist räägid ja räägid...

Lytta'le aga eriline tänu väga asjalike postituste eest, neist olen saanud palju rohkem sisukat infot kui eales ajalootundidest sel teemal. See vana-kreeka kultuur (ning eriti just kehakultuur) jätab üldse kuidagi intelligentse mulje, seda rohkem mida rohkem sügavuti detaile ilmneb. Kuigi seal olid ka omad kiiksud ja kohati väga karmid ning julmad seadused.

Aga ma arvan, et siinne jutulõng veel ei lõpe. Ka mul tuleb varsti kindlasti midagi veel sellega seoses mõttesse, mida küsida ja arutada.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 00:52
njaa,lytta paistab olevat teemasse sukeldunud ja ei lahmi tühja, vanast Kreeka-Rooma riigist, (H.Tiidus,) tundub teadvat niimõndagi. respect.
nii täitsa kõrvalteemana irvitaks natukene ühe kommentaari valguses platoonilise armastuse pihta, mida meil nagu vastuseta armastusena kujutada tahetakse, aga tol ajal pigem pedofiiliavaldkonda kuulus poisikesed, kellel vunts veel ei tärganud, vägagi minev kaup oli tolleaegses Kreekas...
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 01:48
Ajaa, selle viimase repliigi mõjul tuligi meelde veel midagi - Äsja just neid Vana-Kreeka suhtevärke ja reeglistikku uurides lugesin muuhulgas, et kuigi kõik määrused (et kui vanalt millisesse atleetide vanusegruppi kuuluda, kui vanalt tohib või ei tohi alasti sportida jne) olid neil Kreeklastel konkreetse vanusenumbriga paika pandud, polevat seal riigis reaalselt eksisteerinud mingeid sünnitunnistusi ega dokumente isiku vanuse tõestamiseks ja paljud isegi ei teadnud enda sünniaega täpsemalt! Seetõttu näiteks enne võistusi sportlaste jagamisel vanusegruppidesse kasutati kõige primitiivsemat meetodit - väliste sootunnuste arengu visuaalset hindamist. Poiste/meeste puhul justnimelt habemekasv ja vuntsikasv, siiski kummaline kuivõrd täpselt saab selle alusel määrata 18a vanusepiiri? Tüdrukute mõnedel võistlustel alastijooksmise 13a vanusepiiri määramine toimus vist jalgevahe karvade järgi siis. Kuigi lõunamaalased, oli tol ajastul murdeiga keskmiselt hilisema algusega kui tänapäeval. Samas olümpiamängudele lubasid nad alates 12a vanuseid poisse. Ei saanudki selgust, mis tunnuste järgi siis seda vanusepiiri tõestati veel.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 02:36
Trussad, Poiste vanuse määramine käis justnimelt kubemekavade järgi. Aastatuhandeid on see olnud märgiks, et tegu pole enam lapse vaid noorukiga.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 06:20
jfjm, täitsa õige, oligi jah sedasi, nüüd pikemalt otsides leidsin ka ise vastava tsitaadi:

Young boys were excluded, but not on the basis of age. Rather some physical charateristic was used such as the presence of pubic hair or certain kinds of teeth.

Nii et oligi suvaline mis vanus, 12a või mitte, peaasi kui noku ümber karvad juba paistsid (või õiged hambad suus), siis lubati poiss olümpiale võistlema Tegelikult väga korrektne lahendus ju! Kehalisel võistlusel ongi konkurentide suhtes kõige ausam just kehalise arengutaseme sarnasus, mitte formaalne vanus. Tänapäeva spordireeglite koostajad võiksid ka sellest eeskuju võtta.

Täpsustasin veel ka seda, et Ateena koolitüdrukute jooksuvõistlustel alastioleku iga (tinglikult 13a) oli aga määratud mitte häbemekarvade tekke algusega vaid hoopiski nende karvade enamvähem väljaarenemisega. Seni kuni naiselikku laia tutti ees polnud, pidi sportima jätkuvalt ilma riieteta ikka. See seostub loogiliselt ka faktiga, et tollal Vana-Kreeka ühiskonnas enamus tüdrukuid abiellus just 14a vanuselt (tavaliselt 30a ja vanemate meestega!), seega just siis pididki tüdrukud tollase ühiskonna arvates küpseks saama ja edasi juba abielunaiste moodi käituma ning riietuma. Ehk siis taas ürgselt lihtne ja otsekohene eluloogika - lasti plikadel paljalt ringi joosta senikaua, kuni tulevased mehed näeksid täpselt ära millal tüdruk naiseks "valmis saanud on", et seejärel kohe ka abielu ära vormistada ning naine omale ära peita

Samas on ajalootekstides faktina kirjas, et Vana-Kreeka naiste puhul eeldati häbeme täiesti karvutuks raseerimist - ülemklassi naistel eranditult, alamklass oli aga lohakam, nii ja naa. See fakt läheb natuke vastuollu eelmise lõigu kirjeldusega, kuid võib-olla tekkis see karvade äraraseerimise kohustus siis peale abiellumist just? Spordiatleetidest poisse ja mehi on aga noil muistsetel vaasijoonistel näha nii ja naa - enamasti küll pole noku kohal mingeid karvu kujutatud, mõnikord aga midagi natuke ikka on, just hästi väike krässus tutike. Kas tollastel spordivõistlustel pidi end siledaks tegema või mitte, see küsimus pole veel hetkel mul vastust leidnud. Neil piltidel võib olla muidugi ka vastuolu tegelikkusega. Kui juba täisealise ilmega mehi on maalidel kujutatud tillukeste poisinokudega-kotudega, siis ilmselt ei kujutatud selle komplekti juurde ka kubemekarvu enam?
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 07:10
Kulturistinokude jutulõnga jätkuks kah veel üks tõdemus...

Ma ei nõustuks väitega, et tegemist võiks olla optilise pettega suure lihasmassi mõjul. Kuna mul üks eralõbu-fetish on trussade kogumine-uurimine-kandmine, siis mõni aeg tagasi sai hangitud ka täpselt need pisikesed trussikud mida kulturist-mehed laval poseerimisvõistlustel kannavad. Neid jalga tõmmates selgus tõsiasi, et - kui ka mõningase sättimisega õnnestus pehme munnu C-tähe kujuliselt rõngasse ette keerata, siis eestvaates polnud nagu vigagi, kõik mis vaja oli kaetud ja ok. Kuid vaadates ükskõik kas paremalt või vasakult küljelt, siis paljas munand ja jupp munnujuurika alumist osa ilusti alasti näha. Lihtsalt ei mahu kogu riistvara kumer "paun" nende poosetamis-bikiinikeste laiuse taha ära. Kui siis sättida vorst püsti üles, läheb see paun küll madalamaks, aga siis hakkab ots rõõmsalt püksikute ülaserva vahelt välja uudistama. Selline olukord tekitab veel erutust ka lisaks siis ja niimoodi on lõpuks veelgi täielikum vaatepilt kogu minu pulgast. Kokkuvõtteks - Nokk kinni, saba lahti, saba kinni, nokk lahti. Ometi pole mul seal miskit niiväga erilist suuremõõdulist, no natuke ehk üle Eesti meeste keskmise. Aga näh juba ei mahugi ära. Neil kulturistidel aga paigutub peaaegu siledana samadesse trussikutesse ja paistab et ruumi ülegi veel. Muidugi on vist enamus neid kulturistmehi suhteliselt jupatsid ehk siis üldse väikese kehaga. Mina aga üpris pikakasvuline. Eks see ka mõjutab asja, kuid ikkagi, mina sedasi lavale eputama minna ei saaks, midagi siivutult serva vahelt välja paistmas! Vot selles mõttes saangi ka enamvähem ette kujutada, mis mõõdus nende lihasmeeste viinerid siis tegelikult ka on.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 12:08
No siis ongi ju lihasmass tillipikenduseks ja naised on vägeva torso ees sillas
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 18:38
seal on mõlemat küllaga
mul on 19 kogemust !!!
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 19:58
sucker34, sul 19 kogemust kulturistmeestega?

Aga uurime ühte juhuslikult ette jäänud populaarset kulturisti esinemisvideot veidike lähemalt. Parema pildikvaliteedi nimel lülitage videol mutrikese abil sisse 1080p režiim ja siis täisekraanile...
http://www.youtube.com/watch?v=CJYWzuadDiA

Pole kahtlustki, et esitus on täiesti tasemel, ülikift ja originaalne, laheda huumoriga tehtud. Samuti keha on väga atraktiivseks lihastervikuks välja aretatud. Kuid, siinse teema valguses, keskendume seekord midagi häbenemata ainult tema trussikutele. Püüame aimata mis tal seal tumeda püksikukolmnurga keskkohas olla võib, olla saab. Mingi väike jupsikuots nagu aeg-ajalt pungitab-jõnksutab neid püksu keskelt, selline ehk poole sõrme pikkune justnagu oleks. Munandite olemasolu ei suuda aga ühestki asendist üldse tajuda. Külgvaates ongi üldiselt profiil sarnane nagu keskmisel naisel, kerge häbemekühmuke ja see ongi kõik.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 20:34
ma arvan, et nad olid jah , kulturistid, kes käisid ühte pealinna jõusaali eelkõige ennast üksteisele näitamas ja siis ka nats trenni tegemas
5 x kreeka külastusajal tegin mõned korrad selles klubis spordimassaaži, kuna minu pikaajaline sõber on seotud selle klubiga juhtkonnas
˅ näita rohkem ˅
2013-11-03 21:53
Okei, see jah üldteada, et kulturistid on suhteliselt edev seltskond, üksteise ees eputamise peal väljas ikka. Mitte et ma sellesse nüüd kuidagi halvasti suhtuksin, hoopis vastupidi. Aga kas nad seal Kreeka jõusaalis siis ka võimalikult paljalt käisid või mis neil seal seljas üldse oli? Tavaliste nagu meil siin meeste jõusaalidressidega või pikkade-laiade shortsidega ei näita ju keha piisavalt välja. Kui võtta see jutuksolnud kreeklaste vabameelsus ja antiik-kreeka alastispordi traditsioonid, siis võiks oletada, et seal oldi ikka lahedamalt kui meie jõusaalides? Aga otseselt nende munne said sa lähemalt näha ja hinnata ilmselt juba neile massaaži tehes?

Miskit sellesarnast kogemust meenub mul endal kunagi ammu nõukogude ajast, kui veel poisike olin. Võib-olla 12-13 vanuses siiski juba. Mu onu tegeles siis jõutreeningutega. Tollal tähendas see lihtsalt jõutõstmisi ja maadlust, mingeid masinatega jõusaale ei mäleta. Treeninguklubi asus ühes Tallinna vanalinna müüritornis. Tolmune, ilma kütteta, elektrita hämarus, valgus vaid mõnest pisikesest müüriaknast paistmas. Kogu treeningvarustus oli üks tõstekang, hunnik hantleid ja paar maadlusmatti. Ükspäev kutsus onu mind ka sinna kaasa, niisama vaatama. Kümmekond meest oli askeldamas, aluspükste väel ainult. Tollased Marati trussikud, napi lõikega ja väljaveninud sääreavadega. Kõigil meestel kotid vabalt paistsid, vähem või rohkem, sageli liputas midagi rohkemgi veel kui ainult kotikud. Mulle varateismelisele pakkus see vaatepilt ka juba erutavat huvi siis. Paraku ei suuda enam tagantjärgi hinnata nende jõumeeste suguvärkide suurust. Ise olin siis veel kribul päkats, sedasi täismeeste kehad ja kehaosad muidugi tundusidki üldse suurematena. Kuigi onu tõi mind sinna niisama "spordiga tutvuma", siis teised mehed kutsusid kohe et poiss tule ja proovi ka midagi. Võtku ma (pikad)püksid ära ja... Aga vot mul olidki juhtumisi ainult pikad püksid jalas, all polnud midagi! Sellest teada saades mehed aga naersid, et mis probleem sul, sa noor poiss, sul pole midagi veel vaja häbeneda siin, võta aga ära. Eks ma olingi väga häbelik nagu varateismelised ikka, kuid selles olukorras polnud midagi parata enam. Koorisin siis enda paljaks porgandiks ja sedasi tekkinud tahtmatust suurest erutusest ette kikki kippuva tilliga asusin hantleid proovima... Vot selline oli minu juhuslik esimene jõusaalikogemus, mis eluks ajaks meelde jäänud. Just täpselt niimoodi alasti nagu vanad kreeklased omal ajal!
˅ näita rohkem ˅
2013-11-04 00:10
Huvitav...
Amandus Adamsoni skulptuuri järgi oli ka meie rahvuskangelasest jõumees Georg Lurich piinlikult miniatuurse poisitilluga mehike:

http://g3.nh.ee/images/pix/520x360/4323685b/file149286_149286.734x408.jpg
http://lemill.net/content/pieces/uppiece.2008-05-15.8764468607/image_large

Võib-olla oli see skulptori enda fantaasia. Kindlaimat allikat ehk alasti fotot Lurichist eestvaates ei õnnestunud mul leida. Kuid selle peaaegu alasti foto järgi võib ka aimata, et midagi erilist sinna lehekese taha varju ei saanud ära mahtuda küll:

http://images.fineartamerica.com/images-medium-large/georg-lurich-1876-1920-granger.jpg
http://www.lurich.de/files/nodeimages/d91c98d171a0edc29289c075c48d8445.jpg
˅ näita rohkem ˅
2013-11-04 00:43
mis omakorda tekitab teistsuguse teooria:

et tähelepanu mitte peamiselt, ehk siis lihaseliselt kerelt, kõrvalejuhtida, on vastavad kehaosad sihilikult väiksendatud. eee...kunsti huvides või nii.
noh, ilu etaloniks oli siiski ilusasti lihastes mehekeha eksole, aga kui miski poolemeetrine vänt sinna juurde lisada, võtab see tahes-tahtmata tähelepanu enesele...
˅ näita rohkem ˅
2013-11-04 05:05
Jah, täiesti võimalik teooria. Mõni kunstiteadlane-kunstiajaloolane oskaks ehk selle kohta ka kinnitust anda.

Teoreetiliselt võib nüüd kinnituseks olla ka järgnev haruldane foto Lurich'ist, mille praegu ootamatult leidsin. Juhul muidugi kui see pole võltsitud-monteeritud (kuidagi kahtlaselt esineb ülitäpseid sarnasusi ja samas ka mitmeid suuri erinevusi mu eelmise postituse viimase lingi fotoga). Igal juhul on siin jäädvustatud Lurichit kogu oma detailses meheilus, midagi varjamata:

http://www.ljplus.ru/img4/1/3/1347677/lurich_nude_4.jpg

Kui see pilt on autentne, siis saab tõesti ka kujur Adamsoni tituleerida justnagu pervo-skulptoriks, kellele meeldis täismeestele poisinokusid külge pookida

Igatahes selle avameelse pildi Lurich omab igati keskmise Eesti mehe riistajuppi, sellist keskmise suurusega ja tüüpilist porgandikujulist, mis küll pehmena suhteliselt väike, kuid kõvastudes võib vabalt kahekordselt suureneda!

Aga kui võtta võrdluseks uuesti ette ka eelmise postituse viimane foto, sarnase poosiga, siis selline noku peaks otsapidi jääma tolle viigilehe tagant välja nähtavale, no ei mahu see sinna taha niisama lihtsalt, vähemalt mitte sellises asendis. Aga juhul kui tehti ikka kaks fotot nii nagu nad on, siis ehk kleebiti see vorstike kuidagi alla kotikute vahele kinni, lehe pealepaneku ajaks? Või kuidas üldse tegelikult neid viigilehti tolleaegsetel fotodel peale sätitigi? Äkki hoopis hiljem fotolaboris valgustati-retuÅ¡eeriti see peale, tundub küll kuidagi väga pildi tasapinnal olevat ja selgemate kontuuridega too leheke.

Noo jah, kui mina oleksin näiteks Lurich ja minust eluajal selline skulptuur tehtaks, siis mul oleks suhteliselt pläss olla, nähes millise kirbunokatsiga mu keha laiadele rahvamassidele eksponeeritakse, tajudes mis muljega rahvas ja eriti naisfännid seda vaataksid, justkui oleksin mingi alaarenenud impotent vms. Minu nägemus inimkeha ilust on ikkagi selle reaalses loomulikus terviklikus harmoonias.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-04 16:42
Tol ajal ei eksisteerinud veel iha,ee'd kus mehed üksteist vaid tilli pikkuse järgi hindavad.
Teada on, et Lurich jõudis enda saavutusteni alaväärsuskompleksi sunnil, aga põhjus polnud mitte tilli pikkuses, vaid kõhnas kehas ja viletsas tervises.
˅ näita rohkem ˅
2013-11-04 18:51
Teemaalgatusest lähtudes, korralikumalt lahtirääkimata on jäänud veel erektsiooni ja spordi seosed.

Üks arvamus siin oli, et tõenäoliselt kõige suuremaks seksuaalerutajaks võisid antiik-olümplastel olla just maadlusalad. Oletan, et siin ei pea tingimata eeldusena olema isegi kalduvust meestevahelisele armastusele, homosuhtele. Kui oled ikka ihualasti ja teise samasuguse palja kehaga vahetus kontaktis, maadlusvõtete ajal paratamatult ka suguelundeid puutudes ja neid teise keha ning teiste samasuguste elundite vastu hõõrudes, siis võib füsioloogia omasoodu toimima hakata, lubamata ajul anda käsklusi teha vahet mehekehal ja naisekehal. Mingis mõttes nagu käte abil tehtav erootiline massaaž siis. Kuigi juba tolleaegsete lihtsate maadlusreeglite järgi olid nimelt meeste suguelundid üks väheseid kehakohti, mille kallal maadlusvõtted olid keelatud. Ehk siis munapiiksu abil vastase alistamine oleks tähendanud diskvalifitseerimist. Kuid niisama paratamatuid lähikontakte, näiteks vastu nokut lohistamist või isegi maadlusasendites teise noku või kottide kogemata suhusattumist ei saanud ju põhimõtteliselt vältida? Ma ideelis-teoreetiliselt konstrueerin praegu, sest klassikalise kreeka-rooma maadluse võtted ja poosid on ju hästituntud tänagi.

Täna on klassikamaadlejad muidugi pikemates maadlustrikoodes, miskit otseselt ei paljastu enam ega saa sedasi kasvõi kogemata suhu sattuda partnerile, kuid samas põhimõtteliselt ega see õhuke ja veniv trikookangas eriti ei polsterda (kuigi mõned maadlejad kannavad küll trikoo all lisaks kubemekaitsmeid). Tänastelgi maadlejatel suguelundid ikka suhtselgelt läbi liibuva trikoo aimatavad või lausa esiletükkivad ning mulle on jäänud mulje, et mõnikord mitte ka just kõige pisemas-pehmemas olekus. Kui palju tänaste maadlejate hulgas võiks olla homo/bi mehi, seda ma ei oska arvata, kuid kindlasti neid ka on, võibolla isegi rohkem kui keskmiselt muiduelus (lihtsalt oletus). Poiste maadlusvõistlustel suhtsageli paistvad vähemad või rohkemad erektsioonid on iseasi, eks need juhtuvad ka tahtmatult ilma mingi tagamõtteta. Minulgi teismeliseeas läks kooli kehalise tunnis sageli poolkõvaks, mõnikord ka täiesti kõvaks. Tollal oli see suur häbi enda jaoks, miskipärast. Kuid selle vastu midagi teha ei saanud või ei osanud siis.

Muudel spordialadel on ilmselt vähem põhjust seksuaalseks erutumiseks (kui just läheduses treenivad-võistlevad napis riietuses sportlikud seksikad neiud seda ei tekita, heterovaates siis), kuid samas tegelikult esineb ka täiesti aseksuaalne puhtfüsioloogiline suguti kõvastumine lihtsalt intensiivse vereringe ning üldkehalise pingutuse toimel, mis just aktiivselt sportides esinebki. On nähtud näiteks jooksjaid kel miskipärast püksis nui püsti pungitamas.

Niipalju siis siinkohal põhjuste ja seoste otsimisest minu loogika järgi. Ei pretendeeri korrektsusele, selleks paningi need mõned mõtted püsti, et teie vastuväiteid ja täiendusi inspireerida. Igal juhul fakt on see, et spordis aeg-ajalt on näha erekteerunud peeniseid, seda ammustest aegadest tänapäevani, nii nagu ka vanade kreeklaste vaasimaalidel kujutatud mõnedel sportlastel.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-04 17:49
Rooma kasvatas söjamehi, et oma impeeriumi laiendada ja kaitsta, seal olid julmad seaduse....kui sundis väärakas, siis ta tapeti, naine oli vabrik, kes pidi tootma söjamehi. Mehe munnil polnud tähtsust, tähtis oli tarkuys ja maskullinsus.....
˅ näita rohkem ˅
2014-10-04 18:34
pealiskaudsed teadmised ajaloost ei ole veel teadmised, kodanik usurpaator. ajad Rooma ja Sparta rõõmsalt sassi.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-29 09:00
Üldiselt valitses toona tänasega võrreldes päris erinev arusaam kogu inimese seksuaalsusele. Peeti suisa rõvedaks, kui mehel oli suur riist.
Kel vene keelega enam-vähem, võiks vaadata üht kuue osalist seriaali tsivilisatsioonide pornograafiast eri ajajärkudel. Esimene osa on just antiikajastu kohta. Võib ka otsida ingliskeelset klippi, aga seal see jama, et intervjuud on jäetud tõlkimata - seega peaksite ka aru saama nt prantsuse keelest.
http://youtu.be/t3boS61CHnc?list=PL0_4EDjwVo2okm1juzLhtPQw_S0XVRtit
See ei vasta küll päris otse siin teemas esitatud küsimustele, kuid annab ehk aimu tolle ajastu arusaamadest ja hoiakutest, seda siis just kujutava kusti perspektiivis. Aga samuti räägitakse ühiskondlikest hoiakutest.
˅ näita rohkem ˅
2014-10-29 16:17
Antiikolümpia polnud iha.ee, seal ei käidud suguelundeid näitamas ja vahtimas. Alasti võisteldi, sest polnud veel ristiusku, mis kõik seksuaalse kohe patuks tembeldaks. Huvitav, kas püksid olid siis juba leiutatud
˅ näita rohkem ˅
2014-11-28 10:53
Ma ostsin kunagi kunstioksjonilt antiikse savivaasi, kus kahel maadlejal on olümpiamängude ajal riistad kõvaks läinud, nad hoiavad nagu viigi puhul käest kinni ja ühe vastase peenis on siis teise aanuses.
Minu jaoks sümboliseeris see ilusat ja ausat sporti, mida enam tänapäeval ei kohta kusagil.
˅ näita rohkem ˅