Foorum
1
2
2009-09-23 16:52
Kas oleks õiglane kui oleks ka põhjus kirjas
˅ näita rohkem ˅
2009-09-23 18:05
Loogiline oleks
˅ näita rohkem ˅
2009-09-23 18:13
ühesõnaga pakun välja

juhul kui konto blokeerimise põhjuseks on kelmus

Teha must nimekiri kus on kirjas
nimekirja saab lisada nimesid ainult adminn

1. kelmi kasutajanimi
2. pärisnimi
3.konto nr ( panga)
˅ näita rohkem ˅
2009-09-23 18:17
ja igasugused postitused teemal et :
tegid ettemaxu jäid ilma jne ei oma mõtet

ajasin taga kedagi kes kunagi uhkelt naha üle kõrvade tõmbas ja jõudsin siiani
enne, kui sain tal kraest kinni blokeeriti ära
MOTT
˅ näita rohkem ˅
2009-09-23 18:32
Nii lihtsalt see asi ka ei käi.Eesti vabariigis mõistab süüdi kohus!
Admin saab blokeerida konto ainult siis kui rikutakse kasutajatingimusi.Ka teenuse pakkumine peaks sinna alla kuuluma,sest reklaam on keelatud.
Isikuandmeid ei tohi admin avalikustada!
˅ näita rohkem ˅
2010-09-16 22:06
kuid mida teha siis, kui portaali eks moderaator miia mööda postkaste laimu levitab? Sellest isegi adminne teavitatud aga neil pohh.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-17 06:33
Aga äkki ongi tegu hoopis tema isikliku arvamusega,mis ei pruugi alati kõige meeldivam olla ja võib ka ekslikuks osutuda.Laim on teadlik valetamine.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-17 16:04
Teenuse osutamisest keeldumine (eriti kui tegemist on tasuta teenusega) ei ole süüdimõistmine. Ka Eesti Energia ütleb mõnedele talupidajatele, et sorry me ei ole huvitatud te juurde elektriliini vedamisest nii et istuge küünlavalgel edasi.

Küll aga on portaali omanik vastutav portaali sisu eest. Seda ka siis kui sisu kirjutavad kokku suvalised anonüümsed internetikasutajad. Selsamal põhjusel on kõigi delfide ja postimeeste kommentaariumides tööl spbimatute kommentaaride kustutajad. Kui on selgelt olemas pretsedent, et keegi portaali kasutajatest on teiselt raha välja petnud, ning moded ja adminnid lubavad kurjamil oma tegevust jätkata, siis on tegu kriminaalkurteole kaasaaitamisega, mille eest veidigi pädevam prokurör suudaks soovi korral vähemalt kopsaka rahatrahvi välja nõuda.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-17 16:40
kas siiski portaali omanik saab olla vastutav info eest, mis liigub postkastides?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-18 10:01
Mul oli aastaid tagasi juhus kus üks kutt, kes ära keeras tegi minu andmetega libakonto siia. Msn-adre, ratest võetud minu fotoga ja telefoninumbriga. Kusjuures tel. nr. on mul avalik, mitte salastatud. Võite ise arvata mis toimuma hakkas. Panin enda konto kinni ja palusin iha adminnidel see libakonto ka kinni panna. Aga nad vist ei uskunud kohe. Igal juhul mõjus alles siis kui ma ütlesin, et politsei on juba teemast teadlik (mul polnud muud valikut, sest see mis toimus oli hullem kui hullumaja). Kusjuures iial ei tea milline inimene ära võib keerata ja mis si*a sulle kaela tuua. Nüüd on õnneks see asi suisa kriminaalselt karistatav.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 11:20
mikhan: Vastutav? No kui omaniku on ikka teavitatud toimuvast, siis ta peaks ikkagi midagi ette võtma.
Desire777: Tundub jah et siin suurt midagi ette ei võeta seliste asjade suhtes.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 12:23
ma pole selles päris kindel. postkastide sisu on privaatne, eks, kui sa nüüd ootad et saidi omanik kaebuse peale, et keegi kirjutab midagi postkastides, peaks midagi ette võtma, siis mida? esiteks, uskuma sind- miks mitte teda, teostama täidesaatvat võimu, uurimist ja otsust omamata...saidi omanik siiski pole jumal ja liiga palju sa talt ka oodata ei saa. ma pole kindel muidugi.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 15:23
mikhan,see peaks olema igaühele selge,et postkastide sisu pole privaatne..ma ei saanud ühest asjast ainult aru,mida ja kes peavad midagi uurima.millist möla peaks uurima ja millal midagi blokeerima??Piltidega on üldse nii minu arvates,et ma avalikku internetti ei pane mitte kunagi mitte ühtegi pilti endast ülesse.Selleks on ju meiliaadressid,kuhu tutvumisel võid oma pilte saata.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 19:03
idee iärgi on postkasti sisu privaatne, eks, see et lehe omanikul on tegelikult võibolla võimalik postkasti sisu lugeda, ja täitsa võimalik, et ta vahest seda ka teeb, ei saa tegelikult olla aluseks sellele et ta on vastutav postkastide sisu eest.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 20:03
Kui keegi esitab kaebuse endale saadetud sõimukirjade kohta,siis on adminnidel õigus ja lausa kohustus kontrollida,kas sellised kirjad tegelikkuses ka eksisteerivad.Kopitud kirju saab ju muuta.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 21:39
kas tsiteerid õigusakti või on see sinu mõte?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 21:51
Sellist seadust otseselt ei ole,aga kasutajatingimustest võib seda väljalugeda.

KASUTAJA on TEENUST kasutades kohustatud lähtuma eetilisest käitumisest ning mitte laimama, solvama, alandama, halvustama ega ähvardama teisi TEENUSE kasutajaid.
TEENUSEPAKKUJA ei jälgi, uuri ega muuda KASUTAJA erakirju. Salajast informatsiooni ja erakirju ei avaldata kolmandatele osapooltele, välja arvatud juhul, kui ollakse selleks kohustatud vastavalt seadusele või teistele määrustele või kui see on vajalik Kasutamistingimuste rikkumise ennetamiseks või kui KASUTAJAT kahtlustatakse Kasutamistingimuste rikkumises.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-20 22:05
Jah, tõepoolest, see on üsna üheselt mõistetav. Seega on kirglikul alust mingit reageeringut oodata
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 19:27
oeh, ma ei räägi siin kopitud ega sõimukirjadest! Räägin laimust mida levitatakse. Ja mis vahet on kas postkastide sisu on privaatne või mitte?! kui seda mööda laimu levitatakse ja seda veel portaali eks mode poolt JA SELLLEST ON ADMINNE TEAVITATUD, siis peaksid ikkagi adminnid enda perset või näppe liigutama, et laimaja tegevus lõpetada!
Või vastasel juhul võiks ju ka hakata siin laimu levitama, NÄITEKS sellist" Andrus Ansipil on tripper noku otsas". Se oli nüüd näide!!!! Ja mis ei ole sarnane laimuga millest mina räägin!!! Kuid vean kihla, et kui mina siin sellist laimu POSTKASTIS , PRIVAATSES POSTKASTIS , levitama hakkaksin, siis lendaks kohale isegi kapo, et laimaja tümaks teha!
ja ärge nüüd erutuge, ma olen tegelt juba harjunud sellega, et siin portaalis on lubatud hingata ainult nokudel ja pededel!
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 19:44
millist laimu ja kelle kohta ja kes siis levitab?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 19:57
2010-09-21 19:54:59 Kustuta postitus

Nii nagu siin on juba ka välja toodud, on postkastide sisu privaatne. Kui keegi tunneb, et teda on laimatud või korda pandud seaduserikkumine on EV uurivaks üksuseks politsei ning kohtumõistjaks Eesti Kohus.

Näide: kasutaja X saadab kirja kasutajale Y " sa oled loll". Selle peale saadab kasutaja Y kasutajale X kirja " sa oled veel lollim". Nüüd on südamepõhjani solvunud kasutaja X ülivihane ning kirjutab järjest kõigile administraatoritele, et kuna kasutaja Y teda täielikult solvas ning laimas, tuleb ta viivitamatult saidilt blokeerida. Kui seda ei tehta siis saabub administraatorite postkastidesse pikki ja emotsioonidest ülevoolavaid "õpetuskirju".

Näide:Inimesed, kes kasutavad oma kirjavahetuseks hot, mail või mõnda muud keskkonda, ei pöördu nende poole, kui nendele meilidele tulevad adressaadi jaoks ebasoovitavad kirjad. Lihtsalt heal juhul on võimalik ebasoovitavad meilid suunata otse rämpsposti - e siin kasutaja blokeerida.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:01
kumbki näide pole adekvaatne, jutt polnud sõimu vaid laimukirjadest, kodanik X kirjutab kodanikele A; S; D; F ja G, et kodanik Y on lits, pätt, varas ja ülekaaluline. Kodanik Y saab sellest teada ja pöördub administraatori poole, jfjmi poolt tsiteeritud kasutajatingimuste kohaselt, on administraator nüüd kohustatud reageerima.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:07
kasskoer,annab ju selge ülevaate.Siin ongi ainuke võimalus kasutaja blokeerida.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:10
Kirjutasin näite laimust, mille kohta siin ka äsja juttu oli.

Seda, kas kodanik Y on lits, pätt, varas ja ülekaasuline me kontrollida ei saa ning seega ei saa meie ka otsustada, kas tegu on laimuga või mitte. Sellekohase otsuse tegijaks on EV-is kohus, kuhu pöördudes annab sait vajaliku informatsiooni ja kirjavahetuse ka võimuorganitele.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:12
ma kirjutan kirglikule, jfjmile, aikonile , coyale ja veel 10le inimesele, et elmar59 tappis tartus kaks vanainimest ja müüs kasutaja lihtsaltkaku türklastele maha ja nakatas kasskoera tripperisse. kasutaja elmar59 seepeale blokeerib mu ära. geenius
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:16
kasskoer, täiesti nõus, et ei saa, ja minu arvates ei saa ka adminstraator olla vastutav selle üle mis toimub postkastides, ehk siis privaatses ruumis, aga see punkt kasutajatingimustes laseb niimoodi arvata, ehk siis mingitmoodi pead sa reageerima, mis sa siis teed?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:23
Ja kui sa sama sisuga kirjad saadad messengeris või tavameiliga?
Kui me nüüd lähtume sellest, kas reageeritakse või mitte, siis ka nö reageerimata jätmine on reageerimine - seda mitte ainult antud kontekstis.
Lisaks ei tähenda reageerimine seda, et nö "kaebajale" peab järjepidevalt andma infot asjade hetkeseisust. Mida arvatav "laimaja" ütles jne. Seega, seda kas ja kuidas administraatorid reageerivad ei pruugi tavakasutajale sageli ka näha olla.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:31
messenger ja tavameil ei puutu teisse, tahtsin lihtsalt teada, kas te võtate endale mingil määral vastutuse, selle eest mis postkastides toimub või mitte. Ei tahtnudki protseduurilistest peensustest teada saada, aga võid ju lihtsalt öelda, kas asjaga tegeldakse või mitte, ehk siis kas administraatorite poole pöördumisel on mõtet või ei. Minu jaoks on mõlemad variandid õiged, lihtsalt tahtsin teada.
kirglik, mis see miia siis tegi?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 20:35
Minu arvates kui siin kedagi lolliks ja litsiks sõimad..ei hakka selle juraga tegelema ei politsei ega keegi muu.
meie siin isikuliselt keda solvata ei saagi,sest kellegi isikuandmed pole ju nähtavad...mingi kasutajatunnus pole kellegi nimi.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 21:09
nõus, tõenäoliselt ei hakkagi, ja ilmselt ei peakski. osa elu tulebki igaühel ise elada, isegi virtuaalmaailmas, aga huvi ikka võib tunda
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 22:01
mikhan- vabanda, kuid kas ise ka saad aru mida soovid?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-21 23:19
tegelikult mitte midagi või kui siis räpasest uudishimust üritan provotseerida kedagi välja lobisema misasja see miia tegi
˅ näita rohkem ˅
2010-09-22 08:41
Tegelikult sellised suurelt ropendajad ja laimajad lihtsalt eemaldatakse siit saidilt. iff123 on väga hea näide. Aega läks aga kadunud ta nüüd on
˅ näita rohkem ˅
2010-09-22 08:51
Tegelikult on mul üks ettepanek, millest juba ühes teises siinses foorumis ka põgusalt juttu tegin. Siin on ilmselgelt liiga palju kas alaealisi või vaimse puudega inimesi. See variant pole küll lollide kindlaks tegemiseks aga abi oleks sellest kindlasti. Mõnedes kohtades on registreerumisel või kirjade/postituste saatmisel vajalik märkida ära need numbri ja tähekombinatsioonid mis on ees ühes kastikeses. Kui neid ikka järgi trükkida ei suudeta/osata on ilmselgelt tegu vaimse puudega või maani lakku täis inimesega. Minu arust see hoiaks sellised idioodid kasvõi natukenegi siit eemal.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-22 09:07
just vaatasin, samasugune asi on siin ka olemas, kohe kui klõpsad linki registreeru kasutajaks, satud lehele, kus üks rida on sisesta kontrollkood, see on selleks et spämmirobot ei saaks automaatselt kasutajat luua, vaid kasutaja tuleks luua käsitsi. Arvad et alaealine või vaimse puudega isik ei suuda kirjutada kasti miskit 5 sümbolit ve?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-22 09:17
Oi Desire kui lihtne sinu jaoks kõik on
˅ näita rohkem ˅
2010-09-22 10:11
Njahh ega seegi neid lolle siit eemal ei hoia. Ma oma naiivsuses lootsin, et ehk mõni loll on ehk sellevõrra vähem. Paraku nagu elu on näidanud ei aita seegi.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-23 23:59
mikhan: kirjutan sulle postkasti
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 00:06
kasskoer: Nii et kui näiteks keegi väidab et kodanik x on firmaomaniku lits ja kuna seda kontrollida ei saa, siis ei saa ka midagi ette võtta? Ja järelikult võib siis keegi sellist asja mööda privaatseid postkaste levitama hakata?

PS. Se ei ole isegi mitte sarnane laimuga millest mina räägin!!!
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 18:26
Et oleks põhjust midagi ette võtta,tuleb kõigepealt tõestada,et kodanik X ei ole firmaomaniku lits ja et kirjutaja teadis seda.Kui neid kahte asja ei suudeta tõestada,siis kvalifitseerub see lihtsalt arvamuse avalduseks,mitte laimuks.Ja pealegi kuna on tegemist erakirjavahetusega võib hoopis kaebajat laimus süüdistada.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-24 22:47
ifjm: nii lolli teksti pole ammu lugenud.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 18:01
Kahju,et see jutt sinu jaoks liiga keeruliseks osutus,aga sellised asjad lahendatakse seaduste ja täpsete tähenduste järgi.Ainult emotsionaalsest tõlgendusest jääb väheks.
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 18:49
Kes seda peaks kontrollima,kes on kellegi lits olnud
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 19:22
See,kes hakkab kohut mõistma
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 19:52
Kas sa mõnda kohtuotsust ka selle kohta ka tead?
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 19:58
Ei,konkreetselt ei oska öelda ja kui teaks,siis poleks minu asi sellest siin rääkida.Küll aga tean,kuidas juristid juuksekarva võivad lõhki ajada
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 21:42
püha müristus kus targutab
˅ näita rohkem ˅
2010-09-25 22:54
Mis teha,igipõline teema:tõde ja õigus.Igal inimesel on oma tõde ja see kelle tõde parem on s.t. kellel õigus on,määratakse kindlaks paksude seaduseraamatute abil.Reeglina on õigus õiglane vaid ühe osapoole arvates.Ja see ei ole minu tõde.See on lihtsalt minu arusaam asjade käigust
˅ näita rohkem ˅
2010-09-26 12:24
Tõde on üks-vaieldakse tõest erinevate arusaamade pärast...
˅ näita rohkem ˅
2010-09-26 13:02
Ei eksisteeri apsoluutset tõde,sest igal ühel on oma nägemus asjast sõltuvalt tema tõekspidamistest,teadmistest ja vajadustest.Tõe vastand ei ole vale,vaid teine tõde.
˅ näita rohkem ˅
1
2