Foorum
2014-11-11 23:25
Ega vesi sellest kulu, kui paadiga peal sõuad! Soome vanasõna.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-11 23:43
"meeldivad väiksem pepu, väiksemad tissid, ilusad jalad... Sinu näoilu mind ei koti."
- ma olen vist armunud sellesse mehesse
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 11:24
..........või siis hoopis erutab see vaatepilt, kui tõesti otseses mõttes NÄED. Ka nii võib see tõesti olla.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-12 16:15
luukeral on õigus...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 12:15
ahh ärge jahuge. kui naist ei ole, siis loomulikult ei saa ka armukadedust naljalt tekkida. a kui on keegi, küllap siis ikka pisut kihvatab küll. kui ei kihvata, on teisest poolest sügavalt pohlad.
need, kes partneri puudusel kõige suuremad vabaduselubajad on, kipuvad suhtes need kõige karmimad ketistajad olema, kahjuks.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 12:29
See siiski ei ole mitte kaugelt alati absoluutne tõde.
.........no teiste eest muidugi kosta ei oska, igaüks peab seda ikka ise teadma, mida tunneb.
Aga mõelge, vaadake kui palju on kasvõi siin paarikontosi. Reaalselt ka kohtutakse ja vahetatakse partnereid. Kas see ei pane mõtlema. Kui kõigil oleks kaasa sündinud suur hunnik armukadedusgeene, siis võiksime näiteks grupisexist igasuguse jutu kohe igaveseks unustada.
Uskuge, et inimesi on siiski erinevaid!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 12:37
need geenid on olemas. lihtsalt osad suudavad nendega paremini toime tulla. ja mõned neid isegi naudinguks pöörata.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 15:50
Huvitav, mõtlen täpselt samamoodi nagu luukera... Minu puhul on küll nii, et ei mingit armukadedust ei teki, ka siis kui ma naist vägagi armastan, hoopis väga hea meel on kui naine saab rahuldatud ja on heatujuline. Mul on olnud kunagi naine kel oli luba teha mida iganes ja mingit probleemi meil ei olnud, kahjuks läksid me teed siiski lahku kuid mitte selle teemaga seoses, oli üks muu põhjus. Mulle meeldis selline elu ja teistsugust ei taha enam. Kui ma sarnast naist, nagu mul oli, ei leia siis teistsugust ma ka ei taha, pigem olen üksinda...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 15:55
Tegelikult on armukadedus isaste kirg, emased on lihtsalt kadedad.
Armukade mees, kutsub naise karmikäeliselt korrale, armukade naine, aga tahab kohe lahutust.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 19:19
tutt kuule, ei ole üldse nii nagu sa arutled siin. Millegipärast sa üritad koguaeg igast asjast midagi halba leida, kuidagi väga negatiivne olek lööb koguaeg välja su jutust... Miks?
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 19:54
Tutt, suhte alus on usaldus. Kui teist ei usalda, siis on suhe poolik ja määratud niikuinii kuhtumisele varem või hiljem. Kui usaldad, siis mis seal vahet on, kas teine veedab aega sõpradega keeglit mängides või naabrinaisega seksides? Sa usaldad teist ja tead, et ta on Sinu lähim inimene ja alati Sinu jaoks olemas. Aga loomulikult on tal kui normaalsel inimesel ka mingi oma elu ja oma ruum, mida ta ilmselt Sinuga jagaks (sest ta usaldab Sind), kuid mille absoluutselt igas hetkes ja nüansis Sa osalema ei pea.

Ja see "tervik ning tükike" ... Kui Sa magad kellegi teisega, siis kas osa Sinust jääb talle? Kui oled elu jooksul näiteks kümne mehega maganud, siis kas Su praegusele partnerile on seega ainult jäätmed jäänud?
Sa ju alandad sellise väitega nii iseennast kui oma partnerit!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 20:42
Tegelikult jätab iga kontakt inimesse mingi jälje, eriti veel kui on tegemist seksuaalse kontaktiga.
Mina ütleks pigem nii, et õpi tundma rõõmu teise rõõmust. See et sina selles ei osalenud, ei tähenda ju, et sina oleksid millestki ilma jäänud. Küll aga on sinu partner ühe kogemuse võrra rikkam ja seda kogemust poleks sina talle pakkuda saanud.
Kujutage ette muusikuid, kes on duetina esitanud ühte pala sada korda. Siis aga kutsutakse ühte neist juhuslikult esinema sama pala koos teise partneriga. Sünnib midagi uut, mis tunduvalt erineb sellest, mida seni esitatud ja elamuse saab nii publik, kui esineja ise, kes on uuest versioonist vaimustuses. Kas püsipartner peaks nüüd vihast lõhki minema? Järgmisel päeval esinevad nad ju jälle koos ja ehk on siis nende esituses midagi uut, mis pärineb sellest külalisesinemisest.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:21
jott, sa ei tea muusikutest vist väga midagi?
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:32
Usaldus, Tutt, tähendab ka seda, et üksteisele ei tehta haiget ja üksteist ei piirata ja üksteisega räägitakse kõigest. Eriti sellest, mis on riivanud või haiget teinud.

Miks mehi tissid erutavad? Või saapad? Või aluspesu? Või piitsasaamine?
Kurat seda teab. Aga mõnda erutab. Kui partnerile see sobib, siis on ju kõik okei. Kui ei sobi, siis tuleb uus partner leida. Ja Einomuidugi on selles suhtes väga aus tüüp, et otsib kohe seda, keda tema fetiÅ¡ erutaks. Pärast ei ole jamasid ja suhe on algusest peale rajatud vastastikusele usaldusele.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:42
Su viimane postitus oli lihtsalt jõhker ja ebaviisakas.
Kui kumbki eeldab, et partneril on oma ruum ja omad tegevused ning kumbki austab partneri valikuid, siis selliseid diskussioone ilmselt ei teki. Diskreetsus on oluline. Kui tekib mingi probleem, siis räägitakse.
Teine variant on, et tegemist on swingeritega, kes käivadki kahekesi üritustel ja jagavad partnereid. Sellisel juhul teised inimesed ei ole aga mitte armukesed, vaid vahendid täiendavaks seksuaalseks stimulatsiooniks.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:53
Tutt, hakkab küll, kui mees on temale ka armukeseks.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:54
Täpsustan, et kas me mõtleme "armukese" all ikka sama asja? Ma mõtlen eelkõige antud juhul lühisuhteid, mitte mitmenaisepidamist. Ehkki ma ei välista, et mõnele inimesele polüamooria sobib.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 21:57
Sama palju kui on inimesi leiab ka arvamusi...
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 22:03
Brilla, armuke tähendab abieluinimese pikemat kõrvalsuhet
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 22:26
Eesti keeles minu arvates ei ole sellel nii rangelt piiritletud tähendust kui näiteks inglise keeles (mistress). Lühiajaline armuke on täiesti kasutatav mõiste.
Ja lühisuhete all mõtlesin ma näiteks puhkuseromansse või suveromansse. Eelduseks on, et oma partner oleks kusagil eemal ja seksivajadus viib lühiajalise ning üksnes seksil baseeruva suhte loomiseni. Kui oma partner naaseb, siis see lühisuhe lõpeb.

Partneri kõrvalt pikaajalise armukese pidamine on juba kergelt kahtlane tegevus. Aktsepteeritav, kui ühe suhtepoole libiido on teise omast palju kõrgem, aga see viib nüüd enam-vähem kindlasti probleemideni. Pikaajalised stabiilsed intiimsuhted ei ole enam ainult seks, vaid siin on ka sügavamad tunded mängus.
Sellise asjaga ma oma partneri puhul nõus ei oleks. See tekitaks tõesti küsimusi. Pealegi on mul endal piisavalt kõrge libiido ja olen täiesti valmis iga päev seksima.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 22:30
Vabandust, et jõudsin tagasi alles nüüd. Viskasin pilgu siinsele päevatööle peale ja ütleks, et ka kultuuriti on inimeste arusaam armukadedusest totaalselt erinev.
Nimelt eskiloomadel(või olid nad eskimod) on ju selline tava, et kõige suuremaks külalislahkuse üles näitamiseks on see, kui peremees pakub külla tulnud teisele mehele oma naist pruukimiseks
Nende kultuuris on see iseenesestmõistetav.
........kurat aga ma ise ikka vist igaks juhuks eskimole külla ei läheks, ma pole kindel, kuna nood daamid viimati end muud moodi kasisid, kui hülge või karurasvaga!
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 22:42
Eskimote puhul on tegemist rahvatarkusega, et seisev vedelik läheb roiskuma. Olgu tegemist vee või verega, segamine tuleb ikka kasuks.
˅ näita rohkem ˅
2014-11-13 22:54
Uskuge nüüd mind või mitte, kuid tean meil siin Eestis mulle üht väga lähedast parimatest sõpradest koosnevat sõpruskonda, kus sama asja korduvalt praktiseeritud. ..........verd küll ei segata vaid lihtsalt sexitakse. ........ja võetakse asja huumoriga, et ega me eskimotest halvemad saa olla!
˅ näita rohkem ˅
2015-11-17 11:51
Siin käis mitmeid kordi läbi viited armukadedusele.
Ma arvan, et armukadedus pole muud, kui usalduse ning ühe inimese enda enesekindluse puudumine.
Kui sa ikka iga mööduja peale närvi lähed, miks ta su seksikat naist vaatas, siis on ilmselge, et sa ei tunne, et oled oma kallima jaoks piisavalt hea. Ning et see kallim võib sind igal hetkel maha jätta. Sealt maalt algabki see keelamine ja armukadetsemine jne.
Enesekindel inimene teeb endast kõik (nagu siin paarbi ütles), et kallimal tema kõrval hea oleks ja sellega tagab ka endale südamerahu, et "kus ta minust parema ikka leiab - ja kui leiab, siis võtan oma lisatrumpe välja"
Siinkohal palun mitte segamini ajada egoistlikust ja enesekindlust.
Ja niipea, kui inimene suudab omandada selle enesekindluse - niipea on võimalik ka teemas toodud suhe.
˅ näita rohkem ˅
2015-11-21 21:32
armukadedus on omandiinstinkt
˅ näita rohkem ˅
2016-01-04 23:57
mõnel on armukadedus.. ja sinna polegi vist midagi parata.. inimsed ongi erinevad. Kui õnnestub sellest vabaneda siis pääsd nagu kurjast vaimust ja oskad elu palju rõõmsamalt nautida
˅ näita rohkem ˅
2016-01-05 11:00
Tihtipeale tunnete jahenedes armukadedus just suureneb.
Ei taha ise, aga teistele ka ei luba.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-05 11:06
Suureneb ka hirm sellestki ilma jääda.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-07 13:11
Paarid, mis avalikuks tulnud kõrvalhüppe tõttu lahku lähevad, on juba enne seda olnud lõhki. Nüüd lihtsalt avanes võimalus see partneri truudusetuse süüks panna ja ei pea tunnistama, et enda tunded on jahtunud.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-07 19:41
Proua tutt, ei ole päris nii, et armukadeduse ja armastuse suhe on nagu veel ja õhul klaasis, et summa on konstant.
Nii mõnigi mees suudab olla armukade ka oma lapse peale, kuigi oma naist ta ju armastab - lihtsalt on ta hõivatud lapsega ja ei pööra mehele enam tähelepanu.
Samuti on ka vastupidi, ei armasta ja pole ka tema asi mida teine teeb.
Aga on ka neid, kes armastavad ja ei oma armukadedust. Või üritad sa tõesti öelda, et KÕIK swingivad paarid on teineteise suhtes ükskõiksed? Slline arvamine näitab ju sind äärmiselt üheülbalise ja väga kitsarinnalise olevusena, kuigi arvasin, et sul päris laialdane silmaring on.
Kui ei mõista teiste elu jategevusi, siis ei maksa neid kuidagi maha teha (sinu selline rõhuasetus on nii mulle kui arvatavasti paljudele teistelesolvav).

Kui sa ise ei suuda ilma armukadeduseta olla, siis ole kindel, paljud suudavad.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-07 23:28
kui naine ise ei tantsi, on tal pohui. kui ka ise tantsib, närib kadedus - miks ta raip minuga ei tantsi ahh? ei kõlba jahh?
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 01:09
Ei noo niiväga teine asi see singer-vinger ikka ka ei ole! ........uskuge, et armukadedad inimesed ei suuda pealt vaadata kui partner sexib teisega, ei suuda isegi siis, kui on teada, et sellel on algus ja lõpp! ..........või kui see siiski nö. purjus peaga meeltesegaduses juhtub, siis läheb hiljem kunagi ikka etteheitmiseks, ärapanemiseks ja lahku minemiseks.
........aga selle tantsusaali koha pealt ei kujuta mina küll ette, et koos minnakse ja siis üks jätab teise unarusse misiganes põhjusel! Koos minnakse, koos ollakse ja koos ka lahkutakse, nii lihtne see ju ongi ..........okei, või siis ka koos mõne teise paariga......
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 09:11
Ei tasu nüüd omandi instinkti päriselt armukadedusega ka seostada. Omamis instinkt on see, kui minu oma ja teised keegi ei tohi. Aga armukadedus tekkib just sellisel juhul, nagu Tutt kirjeldas. Kui üks tunneb, et temale eelistatakse kedagi teist.
Vabast ajast tee mida tahad, aga koos olles, pead arvestama enda partneriga ja vajadusel just teda eelistama.
Muidugi see vaba aeg ei tohi ka olla võetud ühepoolselt partneri arvelt.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 22:17
Hm, milleks siis üldse koos eksisteerida...armukadedusega või siis ilma..Kui kogu aeg hingab kuklasse see tunne, et naabrite aiamaa loe: naaber on ikka sitaks parem kui oma..nooh, ok käin sexin..ja vaadaku oma mees ise kuidas hakkama saab, ja dai pohh ta selle juures veel armukade on...
Põnevus? Teistega seximisel..Ok...mingi aeg..ja edasi?
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 22:47
Asi toimib seni, kuni partner ei tunne end hüljatuna.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 23:01
kui ta end hüljatuna ei tunne, tähendab see seda, et tal on omal keegi teine. lihtne.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 23:06
küsimus ei ole, kas kihvatab, vaid selles, kuidas kihvatusega toime tullakse. ja kui EI kihvata, on midagi tõsiselt viga.
˅ näita rohkem ˅
2016-01-08 23:13
Aga ikkagi milleks siis üldse olla koos? Hüljatud, mitte hüljatud....
˅ näita rohkem ˅
2016-01-09 13:15
noh, mõnedele lihtsalt meeldib kodu mängida
˅ näita rohkem ˅
2016-01-09 18:38
Enda õues kasvasid küll head magusad õunad, aga naabrite hapud vissid olid ikka isuäratavamad.
˅ näita rohkem ˅