Foorum
1
2
2014-07-28 21:42
Ano, parmud on omaette kaader. Olenemata seadustest nemad joovad seal, kus neil mugav on. Politsei? Mida politsei neile peaks tegema. Trahvi? Arest? Kas sa oled kunagi näinud mõnda parmu, kes bussis pileti ostaks? Ei ole. Kas sa oled näinud piletikontrolli, kes haisva parmu oma autosse trahvi vormistama viiks? Ei ole.
Politsei ajab nad mänguväljakult ära, nad tulevad kohe tagasi. Võtame seda mänguväljakut üldistavalt, sest mina ei ole parme mänguväljakul näinud, aga kindlasti kuskil mänguväljakul neid on.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-28 21:45
No enne oli neid võimalus pisutki ohjata aga nüüd ainult irvitatakse näkku.
Siinse politsei kiituseks võin öelda, et olen neid ikka näinud neid kustunud õiekesi noppimas küll. Busside kohta eriti ei tea kuna ise ei sõida.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-28 21:51
Kui palju on eestis autojuhte, kes pole kordagi kiirust ületanud?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-28 22:52
mina olen kindlasti.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-28 23:28
ano jutus on iva. kui enne oli kasvõi võimalik hirmutadagi seadusega, nõrgematele ja mitte nii parmustunutele, eriti slaavi soost, mõjus natukene, siis nüüd-pohui!, võib. selle suve kohustuslik aksessuaar kus iganes ka ei viibi, on mingi napsupudel.
paar ööd tagasi käisin Stromkal, laupäeva öö vastu pühapäeva siis. ma-sen-dav.
kahjuks on sellega, nagu ka nulltolerantsiga liikluses: me lihtsalt ei oska juua. ka mina. kui joon, siis kapitaalselt ja käpuli. aga ma teen seda võrdlemisi harva ja enamasti kodus.
endiselt olen ma seisukohal, et see on alkomüüjate lobitöö, (vt. "ämma kapp",) ja politsei püüe statistikaameti haruorganisatsiooniga vähendada rikkumiste statistilist arvu. ühest küljest võetakse järjest rohkem kitsendavaid seadusi vastu nii alkomüügi kui suitsetamise, (eriti suitsetamise, ma ise suitsetaja,) piiramiseks, teiselt poolt lastakse päitsed vabaks. nagu see alkomüügi kelaajaline piiraminegi- väidetavalt rahva tervis, alaealised jne. no alaealine saab alko alati kätte kui tahab, samas oli juba enne seda seadustes kirjas, et alaealistele EI TOHI alkoholi müüa. selle asemel et selle seaduse mittetäitmise eest karistada, mis oleks nõudnud ressursse, juurutati hoopis välja kellaajaline müügiaeg. nagu nõuka aeg, mäletate, "nukuteatri" kardinad avanesid, rahvas rõõmustas....
ehk, mida ma väidan, on see, et meil on kitsendavate, ja ka lubavate, seaduste ületootmine. selleasemel, et olemasolevate seaduste täitmist järgida.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-28 23:39
Küsimus ei ole seaduses vaid kasvatuses. Miks kuradi pärast peab end käpuli jooma? Mina näiteks ei ole veel kordagi elus end mäluauku joonud ja koju lähen alati omal jalal.
Niikaua, kuni mingid isikud sellega hooplevad, et vaat kui PALJU eelmisel õhtul joodud sai, ei muutugi midagi. See eeldab aga alkoholikultuuri. Täna alates Riigikogust kuni viimase asotsiaalini kaanitakse nii palju sisse kui kannab ja nimetatakse see siis ühiselt ägedaks peoks. Masendav!
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 00:02
selliseid, brill, nagu SIna, on kahjuks vähe. nad ei torka silma. aga torkavad silma ilastavad, tuigerdavad ja taarat lõhkuvad indiviidid. see "teiste häirimine" on kah nii libe termin,et politsei kohalejõudmise ajaks väänavad poisid/tüdrukud vagura näo pähe, tuigerdavad minema nagu õiged mehed kunagi... ei ole meil joomakultuuri, ei ole.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 00:11
anonyym, ma olen ideedeinimene ja ma tahan näha ideed selle arengus, võimalusel siduda see mingi tegevusega, mis ideed arengu suunas liigutab.
näidetest on üksi vähe, kui pole ideed, mida nendega peale hakata.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 07:19
Ideedeinimene suudab väljaöeldut analüüsida ja neist järeldused teha ning siis omi ideid pakkuda. Sina korrutad vaid seda, mis teised ütlevad.
Mina olen vaatleja ning paraku näen ka seda, mida ei tahaks. Näited olid ka sellest, kuidas kord majja sai kui oli võimalus seda luua.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 07:48
sa kulutad liialt aega arvustamise peale. lisaks kulub aeg hädaldamisele ja kannatamisele. ma tean, et on neid, kees lausa naudivad seda seisu, kus nad saavad oma kannatustest rääkida, naudivad kaastunde saamist. selle asemel, et oma hambaid minu perses hoida, mõtle sellele, milline on see teekond, kuidas üks idee sünnib, miks sünnib ja millist kasu võiks üldisemalt sellest sündida. mitte ainult sulle. püüa näiteks üks suurem idee - võta kasvõi seesama eelnõu - ja selle mõte enda jaoks lahti seletada ja näha, mis selle taga on. näe suuremat eesmärki. oled sa selleks võimeline? mina saan seda teha.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 07:55
tutil oli väga asine mõte selle teema kohta - 2014-07-28 18:15:18
sisuliselt tekkis sama küsimus mul, aga ma läksin teist teed. ma püüdsin suunata raitsi nägema teisi võimalusi - peale nende, mida ta juba nägi. pealegi olid tema antud tõlgendused seadusemuudatusele eksitavad ja see häiris mind.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 07:56
Eelnõu tegelik eesmärk on siin juba lahti kirjutatud- ei hakka kordama.
Seda, mis ettekäändena kuulutatakse ei tasu väga uskuda.
Kas ma olen hädaldaja seetõttu, et suudan elu näha sellisena nagu see on? Elu on lollikanti naljakas ka ja sellest olen ma ka vahel siin kirjutanud. Huvitav paljud mu tuttavad mind vingujaks ning negatiivseks peavad?
Ideede loomisest sedapalju, et osati on see mu töö kuigi heast mõttest olulisem on selle teostamise võimalikkus ja selleks läheb juba pisut analüüsi ja loogilisust vaja. Elus on juba nii, et asjad ei seisa suure õhu ja tuulega koos
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 08:07
vaata, inimesed, kes tunnevad elu ees teatavat aukartust ja teavad väga palju, näevad sügavale ja kaugele, üldiselt ei spreedi seda laiali, mida nad teavad. see on nende sisemine tarkus. õiged teadjanaised on alandlikud ja tagasihoidlikud inimesed.
sa ei ole teadja, vaid inimene, kes arvab üleolevalt omavat enda käes kogu teadmist ja seda üksnes seeläbi, et ta on midagi näinud ja sellesse usub.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 08:09
ainult rumal inimene arvab, et ta teab kõike
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 12:20
hmm...küsimus ei olegi vast nii palju maailma haldamises, kuivõrd sellesinatse maailma kitsaskohtadele osutamises. fakt on see, et kui kõik kõigega vaikides nõus on, eht-eestlaslikult, siis...ei muutu sittagi. muutused algavad mõtlemisest, mõtetest tegudele suunamisest ja nii ta läheb. kõiges ainult Ansipit, Savisaart, 101 dalmaatslast ja Eesti ärimehi süüdistada ka ei saa.
palju asju saame me (nendest olenemata,) ka ise ära teha. prügi mahaloopijal KÄSKIDA viisakalt see prügi ülesvõtta; tänavaletatistajal soovitada ikka vaadata ja mõelda mida ta teeb, mänguväljakul süstijale pealekäratada. ja esmajoones koolitades oma lapsi, et prügi maha ei visata ja selgitada, et õllejoomiseõigus ei ole ilmtingimata õllejoomise kohustus...
p.s. ano ja lihtlabane viriseja? no ei usu
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 12:40
seda ma siin edasi-tagasi käies kogu aeg kordangi: näe ja tea, aga tee ise ka midagi
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 19:23
Pole ,kui aus olla eriti seadusekuulekas inimene olnud,seevastu aga aus ja austan uut järeltulevat põlvkonda,usun,kui lapsed nevad sellist,mis eestis toimub,siis selline vabareklaam alkoholile võib vägagi mõjuda.
Kordi ka maininud,et olen pidanud kõrtsi ja tean alkoholismist enam,kui õppinud tohtrid ja seda liialdamatta.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 20:15
uus korrakaitseseadus - https://www.riigiteataja.ee/akt/KorS

§ 54. Avalik koht
Avalik koht on määratlemata isikute ringile kasutamiseks antud või määratlemata isikute ringi kasutuses olev maa-ala, ehitis, ruum või selle osa, samuti ühissõiduk.

§ 55. Avalikus kohas käitumise üldnõuded
.....
.....
5) tarbida alkoholi või toidugruppi mittekuuluvat joovet tekitavat ainet ühissõidukipeatuses, teeliikluses osalevas avalikus kasutuses olevas ühissõidukis, koolieelse lasteasutuse, lasteaed-algkooli, põhikooli, gümnaasiumi, kutseõppeasutuse, huvialakooli, noortelaagri, tervishoiuteenuse osutaja ning hoolekandeasutuse ehitises ja territooriumil või selle osas õppe- ja kasvatustegevuse või tervishoiuteenuse osutamise ajal, samuti lastele suunatud avalikul kogunemisel. Kohaliku omavalitsuse üksusel on õigus määrata oma territooriumil kindlaks lastele suunatud või tervise edendamiseks mõeldud muud kohad, kus alkoholi tarbimine loetakse teisi isikuid häirivaks;
[RT I, 13.03.2014, 4 - jõust. 01.07.2014]

§ 57. Käitumise häirivuse hindamine
Käesoleva seaduse §-des 55 ja 56 sätestatud käitumise häirivuse hindamisel lähtutakse keskmisest objektiivsest isikust ja eesmärgist, milleks avalikku kohta tavapäraselt kasutatakse ning selle piirkonna tavadest.

§ 571. Avalikus kohas käitumise üldnõuete üle riikliku järelevalve teostamine
Avalikus kohas käitumise üldnõuete järgimise üle teostavad riiklikku järelevalvet:
1) politsei;
2) valla- või linnavalitsus.
[RT I, 12.07.2014, 1 - jõust. 13.07.2014]



justiitsministri kommentaar: http://www.valgamaalane.ee/2854839/minister-selgitas-alkoholitarbimise-piirangute-norme
˅ näita rohkem ˅
2014-07-29 20:44
see seadus on taas advokaatide lemmik, auke hullemini täis kui Å¡veitsi juust.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 08:04
ja mitut auku juustus sa näed?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 17:27
Mitme lapsega asjatundjad pargis käivad?
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 17:44
Seega soovitan silmad pisut lahti teha.
Parimad elamused saab muidugi turu juures pargis. Eilne elamus nii poole seitsme paiku õhtul oli mänguväljakust u 50-60 m kaugusel põõsasse pissiv särasilm, kelle pudelid pingil ilusti ritta olid laotud..
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 18:20
anonyym, kui on vajadus, siis leiab ka hoova.
uurisin teie omavalitsuse kodulehte natuke ja sealt küsimusi/vastuseid - http://www.parnu.ee/index.php?id=361

näiteks: http://www.parnu.ee/index.php?id=362&lv_id=3254
küsimus (02.07 seisuga) Pärnu linna avalike mänguväljakute asupaiga kohta. vastatakse, et nende kaardistamisega tegeletakse (veel seda tehtud ei ole).
või küsimus mänguväljakute turvalisuse kohta ja saadud vastus selle kohta, kuidas mänguväljakuid hooldatakse, keda teavitada - http://www.parnu.ee/index.php?id=362&lv_id=3234

pärnakana ma alustaksin ringkäiku linnas näiteks sellest, et lähen räägin või kirjutan oma mure konkreetsete mänguväljakute turvalisuse küsimustes üles ja saadan selle linnavalitsusele. siis on näha, mida seal öeldakse.
võimalused omavalitsuse administratiivse poole ja sealt lähtuvate avalikku ruumi puudutavate otsuste üle järelevalvet teha on loodud. ma ei näe takistust. vähemalt mitte takistust küsida ja teada saada, mis linnas toimub.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 20:06
Paljud nagu näen ei saa asja pointile pihta.
Asi pole vaid laste mänguväljakutes,vaid ka avalikus reklaamis,kus alkotootja hõõrub käsi kokku,raha nimel pannakse nö.ka lapsed tanki,sest reklaam yldjuhul mõjub lapse ajule lihtsamal moel,kui täiskasvanuile.
Ykski paragrahv asja ei paranda,siin on probleem palju suurem aga sellest peaks juba raamatu kirjutama.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 20:13
Meil on alkoholikultuuri vaja. Seda ei saavuta varjamisega, vaid, vastupidi, normaalse eeskujuga. Kui need teismelised näevad vaid omasuguseid kiiresti pudelit tühjaks kulistamas ja põõsasse oksendamas, siis see ongi nende arusaam. Võibolla nüüd näevad ka normaalseid inimesi, kes joovadki palaval päeval üks-kaks õlut karastuseks ja jäävad pealtnäha kaineks.
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 20:49
Utha - sa ikka oled linnavalitsustes asju ajamas käinud?
Mina olen ja päris palju. Pärnu omas siis nimelt. Muuhulgas olen saanud teada, et Pärnus pole ühtegi tänavat, kus oleks võimalik autot katki sõita Huvitav, miks sündmust hinnanud politseinikel teine arvamus oli aga no nemad kui asjatundmatud inimesed ei tea ju asjast midagi.
Kui avalikes kohtades joomine oli keelatud siis sõitis patrull üsna tihti siin parki isegi sisse ja kontrollis neid särasilmi ja väsinumad võttis vahel ka kaasa. Sel suvel ma sellist tegevust näinud ei ole ja kord on tunduvalt halvemaks läinud.
Nüüdse seaduse najal näivad need sõbra rooli ja ujuma mittelaskmise kampaaniad lausa naeruväärsetena.
Linnas toimumise kohta võin teemaväliselt ja eilsete sündmuste paistel öelda, et otsustavad ikkagi paljuski need, kes kõvasti karjuvad aga asjast midagi ei tea. Tänu ühe tuntud filmimehe kampaaniale, kus aastaid poolkuivadena seisnud puud täiesti elujõulisteks kuulutat,i sain ma endale uue sünnipäeva Sedapalju siis tarkadest inimestest.
PS Tark inimene teeb vahet vaatlejal ning teadmanaisel.
PPS. Aitäh, Vaba
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 21:15
Pärnu linnavalitsuses mitte, aga linnaosavalitsustest olen mitmes asju ajanud. tööalaselt on samuti riigiasutustega selgitamist olnud. asjad on aetud saanud.
sul oli probleem, mis näis lahenduseta olevat. üritasin abivalmis olla. ise tead
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 21:20
Mina olen oma murele esialgu lahenduse leidnud aga probleemi see olematuks ei tee.
Muide kuum on vist ka neile parki ehtivatele isikutele mõjunud- täna oli juba täitsa vaikne
˅ näita rohkem ˅
2014-07-30 21:22
Võru linnavalitsus yks korruptantide pesa on,aastaid tagasi mainiti mokaotsast,et määrida oleks vaja,mul nimelt oligi alkoholi litsentsi vaja
˅ näita rohkem ˅
1
2