Foorum
1
2
2025-10-29 14:37
Janee..., Sümptom – see on haigusele või tervisehäirele viitav subjektiivne tunnus või kaebus, nii vastas tehisaru
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:45
Ja Sinu tõlgendus tehisaru öeldust? Sest operatiivne sõna seal on *viitav*.

Üldiselt, mul on tunne, et Sulle on lihtsalt vastukarva see, et naistele ühiskonnas rohkem vabadust anti võrreldes kunagisega. Vabadust valida kas, kellega ja kas üldse?

Üldiselt tasuks vestelda näiteks ülikooli naistudengitega ja küsida neilt tulevikuplaanide kohta, saad suht kainestava vastuse ning moest, soengutest ilmselt seal juttu ei tule.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:46
Jah, tühipaugutamisele võib ju lohakas välimus negatiivselt mõjuda, aga laste tegemine on miskit muud.
Küllap mõtleb mõnigi naine, et kui laps valmis teha, kas siis jätkub raha ka ilusate hilpude tarvis.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:50
"haigusele või tervisehäirele viitav " selle osaga ongi ju kõik öeldud!

Ja tehisarust veel nii palju, et hommikuse käskluse peale: "Kirjuta tolerantsi vahe teatud ISOle, saadud arvudega!" määras AI selle kolm korda valesti enne kui aru sai, kus vea tegi...
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:55
ikv.... mulle tundub sa tihti vahendad siin oma väljamõledud oletusi ja esitad need vastandamiseks, seda poleks vaja, võiks ilma vastandamata oma arvamuse edastada
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 15:15
Mu arvamus tugineb ühiskonna ja ajaloo uurimisega tegelevale konsensusele. Naised, alates vabadusest liituda tööjõuga ning seoses rasestumisvastaste vahendite laialdase kättesaadavuse ja sellega seonduvate stigmade vähenemisega (pluss palju muidki tegureid, alates haridusest ja ühiskondliku surve ja hoiakute muutumisest ning lõpetades liibuvate teksadega), on jõudnud kohta kus nad saavad valida kellega nad pere luua tahavad. Ja seoses tööturul osalemisega on neil ka materiaalne vastutus ning ettenägelikkus vastavalt planeerida.

Seetõttu, kui Sa küsid äsja ülikooli lõpetanud tudengilt tema pereplaanide kohta, siis saad sealt kaks üldist vastust- majanduslik stabiilsus ja võimekus last kasvatada ning partner kellega koos seda teha.

Nüüdsiis, mis puudutab Su viidatud kuldajale, siis Sa räägid ajast, mil majapidamistööd olid valdavalt naiste kanda, k.a. laste kasvatamine *ja* sellele lisaks veel palgatöö.

Täna ei ole üks noor naine sellisest jaotusest huvitatud ning otsib partnerit, kes kas teeks sellise jaotuse vastuvõetavaks või kannaks vastutust võrdväärselt.

Kõik muu jutt iibest ja kitsadest teksadest või 3 numbrit suurematest riietest on ausalt öeldes Kükametsa Tarkade Klub saunavestluse vääriline. Naljakas, kui триста грамм" hinge all, aga vaid KMT liikmete jaoks
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 15:19
Kirjavigu siin parandada ei saa, niiet vabandust. Ja ma ei lahmi, Sulle on antud väga palju võimalusi oma seisukohtade silumiseks, aga Sa, küll viisakalt, oled üha kitsarinnalisem.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 15:22
ikv, kas ise oled analüüsi teinud nn tänapäevanaiste hulgas et tead mida rääkida mida nad tahavad. Võimalik et on nii aga kindlasti ka veel neid nn leemekulbi liigutajaid seda eriti slaavalannde hulgas
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 15:28
Olen, sest mulle päriselt ka naised meeldivad
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 22:33
arvan, et nn demokraatlikus ühiskonnas noorte käitumist, ja mitte ainult noorte, moodi jne ka iivet seadustega muuta ei saa
need vast sarnanevad loodusseadustele
maksame ju vist suurimat lastetoetust, mõju ei ole märgata
mitte ainult naised, ka paljud mehed pole eriti huvitatud lastest, vähemalt noorelt ja mitmest,
sest on tekkinud võimalused oma aega ja tegemis palju muuga sisustada
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 00:41
Osati, lastetoetused on meil võrdlemisi helded, aga asi on petlik. Esiteks, kui Tallinnas lasteaia kohtade järjekord kolm aastat on (sõltuvalt asukohast) ja eraaiad/hoiud võivad vabalt keskmise nädalapalga ära võtta, siis helded numbrid ei tundu enam helded.

Aga teadlikkus lastekasvatamise töö- ja tähelepanumahust on lihtsalt selline, et ilma sobiva kaaslaseta ei ole tahtmist ette võtta see elumuutev otsus, et siis meie vanemate kombel vireleda.

Ja tõepoolest, need valikud mida elu pakub, nendest on raske loobuda teades kui palju laste kasvatamine ära võtab. Lastega kaasnevad positiivsed boonused on lihtsalt sellise loori taga peidus, et nende nautimiseks peab olema lapsevanem, et neid hinnata osata. See teeb valiku petlikuks ja lapsesaamise kahjuks juba eos.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 09:27
Olukord ongi piltlikult selline et meil nn. suur kari enda meelest maailma tasemel üleharitud naisisendei, kes üldiselt eesti meestesse üleolevalt suhtuvad ja neid pooahvideks peavad, ainult välismaal on nende meelest norm mehed,kes neid jälle siia otsima ei tule.
Siit algab siiine perekonnaväärtuste allakäik ja tulemus et kvaliteetsete geenidega lapsi ei sünni. Samas vähese haridusega maal või väikelinnades nn. ossid vähe sünnitavad 6-7 tükki, peaks siis ju tasakaal olema aga ei ole see genofond pole edasiviiv.
Tulemus on seisamegi lõhkise küna ees.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 09:33
Ok, see jutt on juba liiga rumal. Vähem Varro ja Martini feisbuuki kommentaariumi sirvimist.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 09:43
bergland, nii vara hommikul ja nii rumal jutt!?

Ei kujutaks halvimaski stsenaariumis ette, et üks enesest lugupidav naine sooviks pere luua nii šovinistliku maailmavaatega kaaslasega, veel vähem sellise mentaliteediga perre lapsi sünnitada.
Sa toonitad nagu papagoi, et naised ei hinda eestlasest mehi, kuid seda, miks teatud sihtgruppi ei hinnata, Sa analüüsida ei oska.
Ma võin Sulle "saladuse" avaldada- põhjus ei peitu mitte rahvuses vaid ikka isiksuses ja selles, millist seltskonda see teekaaslane naisele pakub.
Kui sihtgrupp, keda väidad konkurentsist välja jäävat, on sama primitiivne ja üldistava maailmavaatega, siis põhjust pole vaja otsida ei rahvusest, moest ega ajastust vaid ikka peeglist...
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 09:55
Tihtipeale on just mehed need, kes ei taha lapsi saada. Kui raha on, siis võib neid ju hulgi valmis vorpida, aga keskmist palka teenivale mehele on see ikka suur ja elu muutev otsus.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 10:00
jah eks reaalsus ole valus siis selle vahendajat nimetatakse ikka lolliks, tavalisele inimesele ju meeldib arvata tema kõige targem, ülejäänud on kõik rumalad, kui muud ei oska öelda, siis hakatakse sõna ja koma kallal närimia. Intellegentne inimene ei nimeta kunagi kedagi rumalaks isegi kui keegi seda on ja alati oma on oma arvamustes kahtlev.
ikevrgil mis sul Varro vastu on ta üks helgemaid päid eestis üldse, ainult ei ulu teistega koos vaid mõtleb ise ja julgeb seda välja öelda, massile ta ei meeldi sest on neist üle ja sellepärast ka teda ka sildistatakse ja halvustatakse
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 10:03
Njah, rumalate meeste geenid järelikult polegi määratud edasi kanduma.
Edukatel alfaisastel on tihti mitme naisega palju järeltulijaid. Kui naised instinktiivselt ei valiks soo jätkamiseks tugevamaid, ilusamaid, targemaid mehi, oleks inimkond ilmselt ammu välja surnud.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 10:15
capri, kui see nii oleks siis oleks meil elatustase kõrge ja rahvas rõõmus, kuid paraku see pilt kõveram, halvimaid omadusi suhtluses tänapäeval sildistamise ja vastadumine see välistab argumenteeritud arutluse ükskõik mis teemal, kui sooviks teemat arutleda siis vastus varnast võtta,ära vingu ja on kõik
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 10:38
"ikevrgil mis sul Varro vastu on ta üks helgemaid päid eestis üldse, ainult ei ulu teistega koos vaid mõtleb ise ja julgeb seda välja öelda, massile ta ei meeldi sest on neist üle ja sellepärast ka teda ka sildistatakse ja halvustatakse"

Okei

Põhjus miks ma olen kursis Sinu seisukohtadega ei seisne selles, et tunnen Sind, vaid selles, see seisukoht on võetud inimestelt, kes seda levitavad. Et ehk, kiidad Varrot isemõtlemise eest, aga kortutad ettekirjutatud juttu.

Sellepärast ongi Su seisukoht absurdne ja ei kannata isegi põgusat süvenemist.

Meie iibeprobleem ei seisne peaasjalikult selles, et lapsi ei taheta, vaid selles, et perekonnad on väikesed ja pere hakatakse looma hiljem. Ja seda ei tehta mitte sellepärast, et "üleharitud naised vihkavad eesti mehi" (kuigi kui Sa end eesti mehe etaloniks sead, siis saakski Sinuga pere loomisele mõelda massohistlik ja lapsi vihkav inimene, Sinu seisukohtadest lähtudes), vaid läheb oluliselt rohkem aega, et saavutada majanduslik turvatunne ning turvatunne partneri kohapealt. Ja isegi siis lagunevad abielud erinevatel põhjustel.

Sinu viidatud "kuldajal" pered ei lagunenud, sest isegi ülijõhkra perevägivalla puhul ei olnud naistel kuskile minna, erinevatel põhjustel.

Ülikooli tudengitega võiksid rääkida ja sealt omi järeldusi teha, mitte Varro pealt tõekspidamisi võtta, see mees on eksinud rohkem kui kutsikas keda õiges kohas pissima õpetatakse.

Üldiselt aga, eesti naine valib väga väikeste eranditega ikka eesti mehe. Jutt välismaalaste eelistustest on luuserite poolt leviv jutt
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 10:59
Ikv.., Ma ei mõista miks sa üldistest asjadest rääkides muutud isiklikuks, ma artulen selle üles mida olen oma simaga näinud või oma lähedastelt kuulnud.
Mina ei pea end eesti mehe etaloniks, olen natuke erinev keskmisest, see on iskupära.
Varro on nelja lapse isa ja Tartu ülikooli õigusalal lõpetanud, kõrge lauba s. t suure ajuga mees, kelle loomulik intellekt ületab kordi eesti keskmise , talle pole midagi ette heita, loomulkult nn libreraalidele ei meeldi sest ta on pereväärtusi hoidev ausameelne mees.
Kas sa oled ise selle nn kuldajal elanud et sellest rääkida tead. Mina olen ja tean sellest rääkida .Pered hoidsid kokku ja igal pereliikmel oli oma roll täita ja nad tegid seda rõõmuga sest nad hoidsid oma peret, Vägivalda oli väga harva see oli haruldne mitte igapäevane nagu tänapäev
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 11:26
Perevägivald ei olnud sugugi haruldane nähtus nõukaajal, see oli vaat et pigem reegel kui erand... kui see info Sulle võõras on, siis ilmselt ei ole Sa tolleaegsete miilitsaandmebaasidega kursis... Ja ennetades Sinu küsimust, siis mina olen!

See, et nõukaajal ei olnud kogu selle koduseinte varjus toimuva s*ta kõlapinda sotsiaalmeedia näol ning et külauudised sellest ei kirjutanud, ei muuda olematuks fakti, et tolleaegsed peremudelid olid väga katkised. Enamasti olid need seestpoolt vooderdatud lihtsalt valehäbiga, mis takistas naistel tunnistada, et on ohver, rääkimata kuidas nõukaaegsetes koduses lapsi koheldi...

See, et püüad mingis omaenda mälestusmullis kinni olles tänast ühiskonda ja tänaseid noori/naisi halvustada, annab siin vastandumiseks ja Sind rumalaks pidada ainest ilma võltsi viisakustundeta küll ja veel.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 11:49
Kas Varro lõpetas sama ülikooli mida lõpetanud naisi sa halvustad?

Ja sa üldistad poolt eesti elanikkonda täiesti meelevaldselt. Parandan, sa isegi ei üldista, sa korrutad juttu mida räägitakse lihtsameelsetele inimestele perioodilise annetuse püüdmise varjus.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 11:57
Janee, minu lapsepõlve ja noorukiea ( Kose asula ) keskkonnas ja sugulaste hulgas vägivalda ei olnud ,sest olen pärist maalt, seal elasid enamus eestlased .Linndesse oli topitud tohutult slaavlasi sellest ka miilitsastatistika, pole midagi imelikku.
Ma ei ürita noori maha teha nagu sa ekslikult arvad pigem tahaks nende seas rohkem isiksusi näha, neid vähe ja sellest on kahju
Muide vastupidiselt sulle ma sind ei pea rumalaks, kui meil pigem erinevad geenid
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 11:58
ikvergil , küsimus kas sa peab ennast teistest paremaks, kui sa teisi keda sa ei tunne lihtsameelseks pead
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:07
Veel enne kui omalt poolt teema lõppenuks loen, mainin siinkohal ära, et minu kodulinnas oli väga vähe slaavlasi, kohe väga-väga vähe.
Need vähesedki olid enamasti toredad turistid, kes suviti puhkamas käisid.
Miilitsastatistikas ruulisid päris kindlasti eestlased ja eestikeelt kõnelevad "kuldaja" perepead...

Ja siinkohal pole geenidel mingit seost tolleaegse ühiskondliku mentaliteediga.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:14
Kindlasti mitte, aga kui ma räägin siin Varro fänniga kes peab iibeprobleemi lahenduseks liibuvaid teksapükse, miilitsat slaavi kogukonnale mõeldud organiks ja kes peab perevägivalda uue aja teemaks, no siis on raske inimesi mitte luhtsameekseteks nimetada
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:17
Janee, kas äkki ka sinu sootes voolab sorts slaavi verd, või ma eksin
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:23
ikv...Ma pole tema fänn aga oskan eristada inimes,i kes oskavad oma peaga mõelda ja kes ei oska seda mitte. Sinu iroonia on siin küll asjakohatu ja näitab et sa näed üksikuid puid aga nende taga metsa ei oska näha.
Kui sa eelmise sajandi 80-90 ndatel pole pimedas Tallinna öösel jalutama jutunud ,siis ära nn. miilitsateemat parem puuduta, sest sa ei valda teemat
Perevägivald on igal juhul tänapäeva teema seda põhjustab paraku varanduslik ebavõrdsus
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:23
Antropoloog avab lähisuhtevägivalla tausta: miks kandub vägivald põlvest põlve edasi? - Tervisegeenius https://share.google/bJ1NC6EsRDroQiuq3

"Mida väiksem kogukond, seda enam vaikitakse
Eestis on niivõrd väikesed kogukonnad, linnad, vallad ja asulad, kus keegi alati teab kedagi, kes on vägivalda kogenud või seda ise teiste peal kasutanud, ent kogukond vaikib. Miks? Antropoloogi sõnul on siin peamiseks teguriks kartus, kuidas koos väikeses kogukonnas edasi elatakse. Näiteks kerkivad inimestel küsimused “Kuidas ma siis järgmisel päeval naabrile otsa vaatan, kui täna olen kahtlustanud teda vägivallas?” või “Kas ma olen pealekaebaja?”."
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:27
Võimalik on aga ei sobi tõendusmarterjaliks kuna on üldistav
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:27
Jaa, Sa eksid, taas kord! Nagu ka eksid paljus, mida eelnevalt siin teemas väljendanud oled!

Ära vaata maailma üldistava pilguga!
Hinga sügavalt sisse-välja, tunnista iseendale, et Sinu mõttemustrid ei päde tänases ühiskonnas ja mine sirgeselgselt uuele vastu, selle asemel, et siin vana rasva peal frustratsiooni koguda.
Vajadusel tõmba jalga dressid ja kossutoss, kui see tänastele naistele peale läheb ja elu ongi ilus.
Selle asemel, et raiskad energiat siin foorumis kirvega kure püüdmisele, mine parem naudi ilusat ilma ja tunne rõõmu ilusatest naistest!
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:31
"Oma peaga mõtlejad" on tänapäeva eufemism nende kohta, kes korrutavad kellegi sõnumit, kelle arvamus neile kõige enam meeldib.

Ma tõesti ei jalutanud kaheksakümnendatel ega üheksakümnendatel Tallinnas üksi, ma olin siis sisuliselt laps või isegi vastsündinu.

Aga mulle tundub, et samasuguse loogika põhjal võiks sulle öelda, et kuna su viimane kokkupuude naisterahvaga tundub olevat ammu ringlusest kadunud täiskasvanutele mõeldud meelelahutusajakirja näol, siis võiks mitte tõmmata võrdusmärki iibe ja riietuse vahele
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:32
Vaata kes artikli kirjutanud on, enne kui maha kannad. See ei ole inimese arvamusel põhinev artikkel
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:35
Ma olen neid antroploogide arvamusi ja artikleid enne ka lugenud, seal on üldistav järeldus mis võib olla aga võib mitte olla tegelikusega seoses, sa aga näib võtad seda kui kulda, mõtle parem ise
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:47
Jannee ilmselt me jääks sinuga asjade üle arutama, sest sinu meelest on kõik uus hea ja vana on paha. Poleks aga paha, kui oleks oskus võtta inimesest nii milline ta on ja mõista teda, ühesõnaga olla empaatilisem, mitte aga hukka mõista
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:51
ikv, veel konkreetselt küsimus miks sa minu seisukohti tahad arvustada oma meelevaldsete järelduste põhjal, vastus selleks su elukogemus ei võimalda adekvaatselt vastata
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 12:55
Olen ka mina pikalt sellel "kuldajal" elanud. Olen näinud neid, kes külapoe taga märjukese pudeli kõrval maailma parandasid, kui ka linnas slaavlaste horde. See oli üsna tavaline, kui slaavi mehed napsutades omavahel kaklema läksid, aga naisi nad enamasti kartsid. Koduvägivald saigi tihti alguse sellest, et mees pidi ennast kaitsma ja loomulikult jättis mehe rusikas selgema jälje, kui naise taignarull. Ja ega mees läinud kurtma, et naine kallale tuli. Venelastel on ütlemine, et kui mees peksab, siis mees armastab. Ja slaavi naistel on peksasaamine tihti uhkuse asjaks.
Mis pereväärtustesse puutub, siis see oli kinni ühiskonna hoiakus. Normaalseks peeti, et inimesed abielluvad. Kes seda ei teinud, nende juures hakati vigu otsima. Väga viltu vaaddati lahutatud naistele ja vallasemadele.
Sel ajal oli lastetusmaks, mida mehed maksid alates täisealiseks saamisest ja naised peale abiellumist.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 13:02
Bergland, su seisukohad põhinevad sisetundel ja infol, mida sulle meeldis kuulata, järeldusi tehes kritiseerid tervet sugu või põlvkonda ning informeerituma inimese seisukohtadega silmitsi seistes peidad pea liiva alla või vahetad teemat.

Nii ka siin, antropoloog, inimene kes tegeleb just sellistlaadi nähtuste uurimisega, ütleb üht. Sina aga väidad teist, sest "ei kuulnud ega näinud midagi". Antropoloog artiklis toob välja põhjuse miks sa ei kuulnud ega näinud, sina aga otsustad kogu teadusharu pikalt saata.

Mul puudub austus selliste "isemõtlejate" suhtes.

Aeg sul ka hakata viitama millel su arvamus põhineb.

See "ma olen sinust vanem, ma tean rohkem" ei päde. Mul on ema 70+, kui ta ütleb, et kohvi tuleb juua mootoriõliga, kas siis jääd vait ja võtad kruusi?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 13:11
Olin küll teemale joone alla tõmmanud, kuid nii punkti mõttes veel-

bergland, Sinu lause: "Poleks aga paha, kui oleks oskus võtta inimesest nii milline ta on ja mõista teda, ühesõnaga olla empaatilisem, mitte aga hukka mõista" räägib 2x360° vastu Sinu siinsele teemapüstitusele, kus Sa ennastsalgavalt mõistad hukka kõik, kes ja mis ei ole pärit Sinu nn kuldajastust!
Vabanda, kuid see jätab Sinust väga labiilse ja kaootilise mõtlemisega inimese mulje, seega ei saa Sa eeldada, et Sinu poole kuidagi teisiti ka pöördutakse...
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 13:40
janee, kokkuvõte sulle teema oli vaatluspõhine mitte isikupõhine, sinu vaatlus piirdusid teemaalgataja isiku nn paikapanemisega mitte vastata teemale, aga alustada..... nn aga sa ise. Ei kadesta sinu EQ-d ( emotsionaalne intelligents) taset, see jäänud kahjuks väljaarenemata
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 14:08
Huvitav, mille järgi sa seda mõõdad? Teksapükste järgi või?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 14:11
ikv.. sinu arusaamine teksadest ilmselt kaugemale ei küündi
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 15:01
No kurat, slaavi vere järgi mõõtes ikka üle keskmise kaugemale, pean siin selle kaugele küündiva tundlaga eesti meestes pettunud tudengeid eemale vehkima!
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 17:39
Tsiteerides Varrot: "Mõtlemapanev".
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 18:11
Härra bergvald võiks rääkida ka seda, mida Martin ja Varro meeste vahelisest seksist arvavad.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 18:26
Lihtsalt detaili täpsuse mõttes, bergland-i iidolil on 8 last, mitte 4. Ja arvestades, kui palju on sellel "targal mehel" tegemist, tema naine küll kerge ei ole olla. Kujutan ette, kuidas naine oma menopausi ootab. Ja riides käib kindlasti enamasti....põllega?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 18:35
Sorry, bergland muidugi.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 20:40
teema läks jälla väga lappama ja ikka peab nn ära tegema, ajab jama, las ajab,
ega halvustav kriitika midagi ei muuda, ega enamasti
vähemalt üritan, mitte personaalselt

Samas vähese haridusega maal või väikelinnades jne
soovitan elu kindlustada, kõik pole nii suure huumori-meelega
et naised ei hinda eestlasest mehi,
eks selline - heal juhu, mulje võib meie ajakirjanduse lugudest jääda
põhjus ei peitu mitte rahvuses vaid ikka isiksuses
jah, aga neid mehe-poegi kasvatavd enamasti naised, ka siis kui issi olemas ja lausa kodus
ja, kus on siis nende tarkade naiste nn silmad, kui valimine käib
mitte ei taha õigustada ega kaitsta mölakaid mehi, ega naised ka inglid loe, sigatsemine on üllatavalt inimlik omadus
ja nn probleemide selgeks rääkimine- üllatavalt vastumeelne, ka naistele
ja eks meie info pärine sellest, mida lugema, kuulama jääme, juhtume, isegi ju valime endale sobivat, seega eriarvamused
üldistuste tegemine on üldse väga libe tee, sama kui enda personaalne nägemus, jumala ilmutis
ja varrost, nn jumalasulastega on keeruline, neil ju alati õigus, ka 21 sajandil, ikka veel
Kui naised instinktiivselt ei valiks soo jätkamisek jne
ju ikka kahjuks ei vali, rumaluse vähenamist küll märgata pole
isemõtlemise mantra on tõesti üks kummalisemaid ja kasutavad seda tavaliselt nn suuvoodrid
isegi tihti poliitikud soovitavad oma peaga mõelda, aga mida sa mõtled, kui info on väga valikuline
Perevägivald, kahjuks on seda alati olnud, niipalju kui ajalugu kajastab ja kahjuks ka tänapäeval, polnud see nõuka aja omapära
üllatavalt lühike mälu on meil – väga tihti, aga see on inimesele omapärane, nagu targemad teavad rääkida
vab, sattusin jälle hoogu
˅ näita rohkem ˅
2025-10-30 23:23
Kui ma südatalvel mahedamast kliimast Tallinna kolisin, võtsin paari päeva möödudes ette käigu kaubamajja, kust ostsin maani udusulgedega vooderdatud mantli. Magamiskott, nagu teemaalgataja nimetab. Kõle tuul, mis justkui luust ja lihast läbi tungis ja külmatunne, mis hambad plagisema pani, oli minu jaoks tol hetkel talumatu.
Minu prioriteet oli soojus, tuulekindlus ja mugavus, et hea tervisega läbi talve kevadesse jõuda. Viimane asi, millele ma sel hetkel mõelda oleks võinud, oli kas ma seda mantlit kandes kaaskodanikele piisavalt pereväärtusi hindav tundun ja kas mõni erootiline detail minu figuurist ikka piisavalt nähtav oleks, et kaaskodanikele rõõmu valmistada. See mees, kes minus erootilist detaili näha soovib, näeb seda ka selle "magamiskotiga". See võib algatuseks olla sügav pilk, mahe hääletämber, sulnis naeratus või see, kuidas ma hajameelselt juuksesalka ümber sõrme keerutan. Ja kui ma selle magamiskoti endalt heidan, võib sealt päevavalgele tulla nii mõndagi teemaalgatajale sobilikku põnevat ja esteetilis-erootilist.

Teemaalgataja rõhutab, et intelligentne inimene ei nimeta kunagi kedagi rumalaks, aga ise ei suuda hoiduda nimetamast naisi 
"nooreks lihaks", "karjaks enda meelest maailma tasemel üleharitud naisisenditeks", "leemekulbiliigutajateks", "vähese haridusega maa või väikelinnade ossideks, kes kannavad ebakvaliteetset genofondi". Näed, ei sobi, kui on haritud ja ei sobi, kui ei ole haritud. Kas on määratletud kusagil see sobilik tase? 
Teemaalgataja mure, et kottides tüdrukud ei tõmba ka omaealist meesugu, on kentsakas. Millel see teadmine põhineb, et ei tõmba? Kas üks  61 aastane mees teab, milline 16 aastane poiss meeldib 16 aastasele tüdrukule? 
Kui omaealiste eelistustest juba juttu tehti, siis kas teemalgataja teab, millised mehed 60 aastastele daamisele meelejärele on?

Tervitades,
Transfeer
˅ näita rohkem ˅
2025-10-31 00:17
siia pole enam nagu midagi lisada,
ja esimene lõik on parim mida siit foorumist lugema olen sattunud
˅ näita rohkem ˅
1
2