Foorum
1
2
2025-10-28 10:36
Olen siin ilmas üle poole sajandi elanud ja seega oskan võrrelda erinevaid aegu lühidalt eelmine sajand ja käesoleva esikümme oli sarnane nii mehed olid mehelikud ja naised naiselikud seda sisemiselt kui välimuselt ja esindasid oma sugu, Viimase 10 aastaga toimud kiire muutus, ilmselt see interneti ja nutimürk mõjunud, seda eriti alla 30-ste noorte hulgas, aga seda anomaaliat võib teistes vanusegruppides kohata.
Üleüldine lodevus intetud kehakatted (joped dressid närused teksad, peakotiga pusad, kuhu figuur on kadunud) õõtsuv ja lodev kõnnak ja kehahoiak ettepoole küürus ( nutiasend) rasvased sorakil pikad juuksed mis näole vajuvad. Kokkuvõte antiseksuaalne seega 100 prossa vastupidine eelmisele sajandile. See pole kriitiseerimine vaid vaatluse tulemus ja nii võiks kui inimeste muutust
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 10:53
Kui tekib küsmus et kuidas iha portaaliga seostub, siis arvan see on nn seksuaalsuse kriis,
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 11:53
Teistpidi näeme virtuaalset hüperseksuaalsust. Onlyfans, tiktok ja insta pakuvad pidevat ja sinu kirjeldatud reaalsusest 180 kraadi erinevat keskkonda.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 12:01
täpselt, siin ongi vastuolu, ilmselt asi selles et hüperseksuaalsust ja füüsiline lodevus on võrdusmärgiga, ehk teiste sõnadega moraalne laostumine
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 12:30
Ei saa üldse nõustuda. Võta ükskõik milline pop-rockbänd ette ja vaata neid. No ei näe lumberjacki särki, habet ja pickup käru millel tossupilv met-satelliidilt tuvastatav
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 12:43
bergland, virtuaalse ahvatluse kaudu eneserahuldamiseks ei pea inimesed enam head välja nägema. Vaid artistid seal teisel pool postitamas... ja neid aitab ka piltide tuunimine või AI.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 12:47
slave, nii võib see küll olla, ma vana kooli mehena tahan ikka päriselt aga tänapäeval piisab näppudest ja dildost äärmuseni lihtsustanud
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 13:28
Kas mitte iga põlvkond sama asja ei kurda?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 13:35
robespierre, see pole päriselt kurtmine vaid visuaalne vaatlus kuidas inimesed muutuvad ajaga
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 13:38
Moed muutuvad ja alati on kuulda konservatiivsemate nutulaulu, et noorus on hukas. Hipidest ja punkarritest ei tasu mitte rääkidagi. Mäletan hästi kuidas kuuekümnendatel kritiseeriti miniseelikuid ja meestel pikki juukseid ning alt laienevaid püksisääri.
Kuidas teile meeldivad tänapäeva tänavapildis liibukad, mis kaamelisõra hästi esile toovad?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 13:54
jfj, , ma ei arva et noorus on hukas, nende hulgas väga meeldiva välimusega heade kommetega inimesi, ma panin teema ainult üldtänavapildi muutuse iseloomustamiseks, tegelikkuses on massimood laiema teema üks osa, sellest pole siin ilmselt mõtet kirjutada
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 14:36
See on huvitav, kuidas kriitikat sageli blokeeritakse väitega, et noorus on alati hukas olnud.
Vabandage, mitte kunagi pole noorusel olnud selliseid vahendeid mentaalsete kõrvalekallete võimenduseks nagu praegu. See on tekitanud suure muutuse seksuaalkäitumises, libiido ja huvi languse ja palju muud. Matemaatiliselt väljendades pole tegemist lineaarse funktsiooniga vaid eksponentsiaalsega.
Kaamelisõra liibukad meeldivad kohutavalt, sest ma isiklikult olen pervert. Aga mingi osa minus esitab küsimuse, et kas igaks asjaks pole mitte oma koht ja aeg...
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 15:12
Siin tundub pigem, et järelduse ja olemadoleva info järjekord on segamini. Tasuks noorte käest küsida, et miks korteriläbudel nii tihti ei käida või miks küla jaanipäevad nii väikeseks kuivanud on.

Seost otsida kaasaegse meditsiini ja näiliselt, tänavapildis nähtava kurameerimise vahel oleks ennatlik ning pigem näitab, et otsitakse ja nopitakse valikuliselt kilde, et oma arusaama forsseerida.

Seal on hästi palju faktoreid ning väga petlik on järeldusi teha mõne näite alusel.

Oli ka minul mingi periood elus, kus CS sõpradega oli ägedam ja kutsuvam kui seelikusaba, ega ma sellepärast veel gei polnud (pole).

Maailm on oluliselt muutunud, palju seelikuküttimist toimub digitaalselt. Kuskil nägin hiljuti mingit graafikut isegi, kus neti teel partneri leidmine domineeris kõiki teisi juba selliselt, et kokku liiteski ei jõudnud järgi.

Ja meie lapsed ilmselt kirjeldavad maailma milles üles kasvavad, võrrelduna meie omaga, täpselt samamoodi.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 15:19
ikvregile, jah idee oligi mul neid muutusi kirjedada mitte väita noorus on hukas, mis nagu silt kohe külge kleebitakse, mis seelikutesse puudub siis jääb seda riidetükki järjest vähemaks
internetis küttimine suurt edu ei tõota, sest seal ei teki pluss miinus tõmmet, mida varem keemiaks kutsuti aga asendustegevus on kindlasti
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 15:53
Viimasele vaidlen vastu ja seda kinnitab ka vastav statistika
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 15:54
ja millisel meetodil seda statistikat tehakse
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 16:08
Küsitluse põhjal. Minu teada perekonnaseisuametisse ei pea kuskile teada andma, et Tinder vms
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 16:09
Graph of the Day: How Couples Meet, 1940-2020 https://share.google/DQgTQmuYmFVNHTvEm
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 16:15
Üks dialektika seadustest ütleb, et areng ei toimu sirgjooneliselt vaid mööda spiraali. Kõik kordub, ainult uuel tasemel. Suur Albert oleks selle kohta öelnud, et kõik oleneb taustsüsteemist. Mitte inimene ei muutu, vaid keskkond muutub ja inimene ainult kohaneb keskkonnaga. Noortel käib see kohanemine kergemini.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 16:26
jfjm, kõik muutub see on selge, aga alati ei pea iga muutusega kaasa minema, mõistlik inimene esitab endale kas muutus muudab mu elu paremaks või halvemaks ja kaalub plussid ja miinused läbi,noor inimesel pole üldjuhul analüüsivõime veel välja kujunenud ja võtab kõik kohe automaatselt omaks, selles on vahe
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 16:42
Kui džinn on pudelist välja lastud, siis tagasi teda sinna naljalt enam ei saa.
Inimene võib jah neid plusse ja miinuseid kaaluda, aga enamasti pole sellest mingit kasu. Kui jääd liiga kauaks kaaluma, võib rong lihtsalt minema sõita.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 17:33
"Alati ei pea kõigi muutustega kaasa minema" ei ole päris õige suhtumine muutuvas ühiskonnas.

Enamus muutusi ei leia aset pelgalt sellepärast, et nad muutused on. Inimesed ei ole julgemad oma mina näitamisel mitte sellepärast, et see äge on, vaid me oleme ühiskonnana näidanud valmidust aktsepteerima neid inimesi, keda sada aastat tagasi kuuri taha veeti. Ja me oleme õppinud aktsepteerima, sest me elame ajastus, kus küsimustele leiab vastuseid aina tihemini.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 17:47
Loomulikult ei pea kõigi muutustega kaasa minema. Aga on asju, millest kõrvale jäämine on väga raske, vahest suisa võimatu, sest kui ei lähe kaasa, siis sunnitakse.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 18:00
On üsna tõenäoline, et viimase 10-15 aasta jooksul on Sind "sunnitud" vaid eelistama automaatkäigukastiga autot, tegema pea kõiki oma toiminguid neti teel, kasutama igapäevaselt nutiseadet ja mitte prügi maha loopima (k.a. käitumise kohalt).

Sundi kui sellist, muus osas, ei tohiks olla. On teaduse ja meditsiini arenguga avanenud ja kaasajastatud normid, aga ka see pole Sind otseselt sundinud millekski.

Kükametsa Kalle ei saa oma sauna seinu klaasvilla ja lage asbestiga katta ning geisid (enam nii vabalt) sajatada. Mingeid muid "sunde", küll ei tohiks olla.

Isegi moe puhul on Valga häid kaltsukaid täis, mille abil end paarkend aastat ajas tagasi saab saata. Muus osas... ma ei saa aru mis vanglas ma elan?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 19:37
pigem tasuks vaadata 10-15a vanu pilte ja videosid ja seal leiab väga veidrad riietumisstiilid ja samuti noori inimesi pesemata juustega. Ilmselt sõltub rohkem asi sellest kus härrad virisejad ringi liiguvad ja suht loogiline, et ajas nii enda kui teiste maitse on muutumises.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 20:08
Teemaalgataja võiks avaldada, kus linnas ja tänavatel ta selliselt kirjeldatud inimesi nii suurel hulgal näeb, et vaatlusel kohe silma kriibib...Mina näen küll ilusaid, huvitavaid, maitsekaid, rõõmsaid, omapäraseid noori ja vanu. Igat sorti protesti-riietujaid, trotsliku väljanägemisega kodanikke ja eluheidikuid on kõikjal ja igal ajal olnud.

Tervitades,
Transfeer
˅ näita rohkem ˅
2025-10-28 22:15
Bergland targemad teavad rääkida, et aastaks 2050 on iga kolmas üle 60.aasta vana, seega tänavapilt muutub drastiliselt.😀
...aga las need noored käivad riides nagu tahavad. On' s siis vaja, nagu 90ndatel käidi. Väljas 25 kraadi külma ja noorel tüdrukul pepukene peaaegu paljas ( ülimini seljas) ja õhukesed siidilirud jalas peaasi ikka selleks, et seksikas välja näha ja poisterahvale tahta- tahta olla.
Ma ütleks, et tänastel noortel on ikka palju rohkem aru peas kui meite ajal. 😀
Areng ON kasulik, kohe igas mõttes.

Edukat vihmast ihalemist!
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 09:20
hostienne, ma räägin üldpildist mitte eranditest, loomulkult las noored käivad nagu tahavad, pole probleem, muide ülimini ja liibukad retuusid kus kannikad välja joonistuvad pole üldse erootilised. Ma räägin pigem headest kommetest, etiketi kirjanduses on mainitud et heade kommete järgi riietus ja välimus peaks olema keskkonnale sobillik ja mitte riivama üldsuse silma.
Põnev ja esteetilne- erootiline on kui naise kehavormid on varjatud, kuid mingile detall tekitab kujutluse figuurist Tänapäeva magamiskotti meenutavad joped, kuus nubmrit suuremad ei tekita mingit kujutkust Võimalik see ongi taotluslik kesksooline stiil
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 09:51
Üleüldse on mu teema lihtsalt olustikupildi statistika mitte kellegi kritiseerimine ja nagu üks vana kõnekäänd ütleb, et kõik ei kuld mis hiilgab, seda soovitan neile kes tahavad kõigest väest ajaga kaasas käia ja kõikidest nn uuendustest osa saada
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 10:36
Ma usun, et ajaga kaasaskäimine selle teo enda tõttu on oluline väga vähestel ja isegi neil käib jutt pigem uuema vidina ümber. Inimesed on oma olemuselt, keskmiselt pigem uuendustega mittekaasaskäivad.

See, et linnapildis üks inimene silma jääb, ei näita veel ühiskondlikku, kõlbelist ja kombelist allakäiku. Kui antakse selline hinnang, tuleks tegelikult sügavale sisimasse vaadata ning trotsi põhjuseid sealt otsida.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 10:45
Puberteediealised tõesti eelistavad pigem lohvakamat, aseksuaalsemat riietusstiili...tänavapildi põhjal jääb selline mulje.
Võimalik, et need 6 numbrit suuremad joped ongi alateadlik kaitse 60+ erootikajanus onklite puurivate pilkude eest. Et ei soovita end seksiobjektina tunda ja eksponeerida ega onklites liiga põnevaid mõtteid tekitada😛
Mind kellegi riietus ei häiri. No las inimene tunneb end mugavalt, kasvõi magamiskotti riietudes😁 Peaasi, et puhas on.
Hüperseksuaalsus tõesti väljendub pigem virtuaalselt....
Paljudele naistele jätkuvalt meeldib end näidata ja komplimente saada. Aga neti teel on ohutum ja mugavam...kui nt mikrominis ja killerkontsadel tänaval patseerida.
Nooruse nn moraalse laostumise üle on küll vist vanemad inimesed läbi aegade kurtnud. Ka ammu enne interneti leiutamist🙂
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 11:55
capri, seda naiselikku kaitsekõnet ma juba ootasin, a la vana mees nn noor liha, kui selleks seda teemat ei püstitad, aga mul eesmärk ei ole seksuaalne, vaid esteetiline.
Erootika erootikaks aga kottides tüdrukud ei tõmba ka omaealist meesugu, siis ei teki enam postel ahvatlusi ja see viib lõpuks perekonna tähtsuse langemseni .
Mind vanemat meest ei saagi enam ahvatleda, sest olen elu jooksul naisi korralikumalt pakitud ja neid pakke ja lahti harutanud ja vaadanud milline on looduse kingitus ilma karbita on.
Kokkuvõttes võib öelda esteetiline kultuur ja moraalne eetika tipp jäid aastatesse 1980-2000, siis algas tasane langus, mis nüüd on põhjas ehk peaegu olematu, seda mitte ainult välimuses vaid suhtluse viisakuses, miiimikas liiutuste graatsilisus jne. Äkki hakkab valgus kunagi uuesti paistma praegu on küll nn pimedus
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 12:05
Moel ja perekondlikel väärtustel on null seost
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 12:20
ikv.. ja palks allikas, millega sa oma väidet tõendad
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 12:33
Allikaks on veendumus, et kui Sa 17. saj rõivad kohe selga lööd ja Vabaduse väljakule tormad, ei teki sinna järjekorda abieluettepanekut ootavatest pruutidest, kes nõuavad, et Sa nad esimesel ööl viljastaksid.

Aga, Sul on võimalus mu hüpotees kohe ümber lükata
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 12:53
ikv.. suht meelevaldne seos, minu väidet perekondlike väärtuste languse kohta, tõendab Statistikaameti hinnang iive jätkuva languse kohta
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:01
Iibe langus ei ole päris kindlasti ega kuidagi seotud perekondlike väärtushinnangute muutumisega ajas ja veel vähem moetrendidega, pigem ikka üsna selge seos majandusliku ja ühiskondliku turvatunde puudumisele.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:04
Mood on väga kallis ja see tuleb pereväärtuste arvelt. Tegelikult on mood ja kogu muu ilutööstus kõige mõttetum ressursi kulutamine.
Alguse sai see seksipartneri ligimeelitamisest, aga kui on perekond, keda sa siis enam meelitad?
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:19
ligimeelitamine ongi õige kui objekt pole meeldib siis subjekti ei reageeri, sellest kõik algab, iiive langus on kogu puzzle üks osa
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:27
Raassilda tsiteerides: "Iibe langus on sümptom, mitte haigus ise"
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:30
jah ja süptomidest kujunebki haigus
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:30
Mood ei ole kallis. Yaga.ee ja jõusaal.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:31
Ega häda pole selles, et iive väike. Viga on selles, et rahvastikus 70+ põlvkonna osakaal järjest kasvab.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:40
räägime siis ühest teemast, ehk põhjuslikust seosest, varem kui nn paremad ajad ( eelmise sajandi keskpaik) olid tugevad pered ja sündis ka lapsi, seega 70? suureneb ja nüüd pereväärtused languses lapsi sünnib vähem, kõik algab nn noorte suhtumisest sest nende osa nr 1 pere loomisel
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:45
jfjm, seepärast ju kasvabki 70+ osakaal, et iive on väike! Vastasel juhul oleks jaotusmõõdik skaalal ju teisel pool, kui sündimus oleks suurem...

bergland: sümptomid ikka avalduvad alles siis kui haiguseos juba olemas on.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 13:48
Janee kas ikka on nii , minu meelest kui juba avastakse sümptomid (eestipäraselt haiguse tunnused) siis võib sellest ju edaspidi haigus areneda
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:01
no eriti ei usu, et pereväärtused ja iive mühinal tõuseksid kui noored tüdrukud seksuaalsemalt riietuma hakkaksid.
(just antiseksuaalsusest rääkis ju autor teemapüstituses).
vähegi vastutustundlik ja kainelt mõtlev inimene ei hakka usinalt maad lastega täitma, kui turvatunne igas mõttes ja iga aastaga pidevalt väheneb. isegi ühe lapse üles kasvatamine tundub hetkel paljudele ilmselt luksusena, mis tuleks paljude loobumiste, stressi ja suurte pingutuste hinnaga. mingi seeliku pikkus või jope laius vaevalt majanduslikku ja pollitilist olukorda muudaks...

jfjm, tark naine ei lõpeta nn meelitamist peale pulmaööd. kirge peaks tegelikult kütma läbi aastate....kui vähegi on soovi koos olla ja enda ning mehe seksuaalsust nautida.
mis ei tähenda suuri ekstreemsusi ja pidevaid orgiaid. aga elementaarne enda eest hoolitsemine, väikesed seksikad üllatused, sexperimendid jms ei lase rutiinil tekkida.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:13
Oh ei. 70+ osakaal tõuseb, sest keskmine eluiga on kerkinud. Järjest suuremad summad lähevad vanurite ülalpidamisele ja see tuleb laste arvelt.
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:19
capri, seda me tea kas pereväätused naise seksikusega kohe kasvaks küll aga lapsi sünniks rohkem kui eesti mees kahtleb siis välismaa mees teeb kohe ära ja laps läheb registrisse kirja
˅ näita rohkem ˅
2025-10-29 14:30
bergland, sümptom ehk sümptoom on täiesti eestipärane meditsiiniline termin.
Kas Sa tead näitena tuua situatsiooni, kus sümptomid on avaldunud aga haigusseisundit ei järgne? Et käidki kolm nädalat tilkuva nina ja hingematva köhaga kuid raiud kui rauda, et haige pole... Nii või?
˅ näita rohkem ˅
1
2